Gość: Malgosia IP: *.astercity.net 30.07.02, 14:39 Mam pytanie,ile się teraz do takiej koperty wkłada? Bardzo proszę o sugestie, gdyż za 3 tygodnie jestem zaproszona na ślub i wesele mojej koleżanki (21 lat). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slimaczysko Re: prezent ślubny - koperta 30.07.02, 15:24 Oczywiscie - to zalezy...... Od zasobnosci potrfela, od stopnia znajomosci z para mloda, od przyjetych w danym srodowisku zwyczajow (czy ma byc to faktyczna pomoc czy symboliczny gest) i jeszcze od wieeeeelu czynnikow. Ostatnio wsrod moich znajomych przewaza opinia dawania ok 100 zlotych od jednej zaproszonej osoby. Czyli za dwie osoby para mloda moze sobie kupic fajny czajnik, a co najwazniejsze - taki jaki chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: prezent ślubny - koperta IP: *.dialup.tiscali.it 30.07.02, 18:38 We Wloszech stosuje sie to bardzo czesto. Nalezy dac tyle, aby po odjeciu kosztow przyjecia na jedna osobe, faktycznie cos zostalo. Odpowiedz Link Zgłoś
betina23 Re: prezent ślubny - koperta 31.07.02, 08:52 przeważnie 200/300 zł od pary Odpowiedz Link Zgłoś
bukowski27 na ostatni slubie jakimn bylem... 31.07.02, 08:54 to dalem zelazko bezprzewodowe... oczywiscie ze nie w kopercie... czy wy wiecie jakie takie zelazka bezprzewodowe sa duze???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liver Re: prezent ślubny - koperta IP: 157.25.84.* 31.07.02, 09:06 W czerwcu byliśmy zaproszeni na ślub i to mojego szwagra. Daliśmy 200 USD. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
loginka1 Re: prezent ślubny - koperta 31.07.02, 09:31 Podobno powinno się dać przynajmniej tyle, żeby urządzającym wesele zwrócił się koszt miejsca (w praktyce ok. 100 -150 od osoby). Ja jestem zwolenniczką dawania prezentów znajomym, a pieniędzy rodzinie. A najlepiej po prostu zapytać nowożeńców, co by chcieli dostać. Prezenty, które my dostaliśmy były "na zamówienie" i w ten sposób obyło się bez rozczarowań. Odpowiedz Link Zgłoś