Gość: ToeToe IP: *.acct.co.nz / *.cust.maxnet.net.nz 25.08.02, 08:59 Na plus zdecydowanie (generalizujac): - uroda - sylwetka (bez dwoch zdan) Na minus: - malkontenctwo A Wasze reflesje?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mario2 Re: Polka zagranica IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 09:05 Temat walkowany tu ze 100 razy! Rozroznij Polki na "stale" mieszkajace za granica, i te ktore wyjezdzaja tylko w poszukiwaniu uciech cielesnych na dwa tygodnie. Zreszta odsylam do archiwum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToeToe Re: Polka zagranica IP: *.acct.co.nz / *.cust.maxnet.net.nz 25.08.02, 09:06 A ja Cie odsylam do diabla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario2 Re: Polka zagranica IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 09:10 amen, wczoraj bylem u niego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario2 P.S Za granica jak juz...n/t IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 25.08.02, 09:10 Odpowiedz Link Zgłoś
dundee_girl Re: P.S Za granica 25.08.02, 09:23 Jasne ToeTOe ze jak w NZ i Oz to uroda i figura na mega plus. Ja bym na minus dodala brak wyluzowania i wieczne umarwianie sie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziggi Re: P.S Za granica IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.02, 12:45 Wieczne umartwianie sie nie jest wyłaczną specjalnością Polek .... To jest chyba reguła ogólna. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivana Re: P.S Za granica IP: *.ppp.get2net.dk 25.08.02, 13:49 chyba niedotyczy Dani- tutejsze Polki mieszkajace dluzej niz 10 lat do zludzenia przypominaja Dunki-monstrualne rozmiary,zero makijazu,krotkie marne wloski,zero zamartwiania sie-przynajmniej przy Dunach.ale sa wyjatki znam Polke 32 lata w Dani ma chyba 54 lata wyglada super ,chociaz tez troche przy kosci. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_kropotkin Re: P.S Za granica 25.08.02, 17:51 Generalnie Polka za granicą leci na inne rasy - najlepiej murzyn lub arab Sad but true I nie przesadzajcie z Waszym samouwielbieniem - Słowaczki są ładniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToeToe Re: P.S Za granica IP: *.jetstream.xtra.co.nz 26.08.02, 02:34 piotr_kropotkin napisał: > Generalnie Polka za granicą leci na inne rasy - najlepiej murzyn lub arab > Sad but true A to na plus czy na minus?? > I nie przesadzajcie z Waszym samouwielbieniem - Słowaczki są ładniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeko Re: P.S Za granica IP: *.madison.chorus.net 26.08.02, 02:40 Na plus ciuchy. Titaj gdzie jestem....eghem...Wyrozniam sie ciuchami, na plus ;) czeko WI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToeToe Re: P.S Za granica IP: *.jetstream.xtra.co.nz 26.08.02, 02:42 I tu bym polemizowala :)) Odpowiedz Link Zgłoś
dundee_girl Re: P.S Za granica - Na marginesie 26.08.02, 02:46 Zdradzisz ToeToe co Cie sprowadzilo do NZ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToeToe Re: P.S Za granica - Na marginesie IP: *.jetstream.xtra.co.nz 26.08.02, 02:48 Jasne Dundee... Ciekawosc swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wild Re: P.S Za granica IP: *.net.bialystok.pl / 10.102.11.* 26.08.02, 02:53 o Nowa Zelandia?? :)) mam kilka fotek z Nowej Zelandii wyglądają jak krajobrazy z innej planety!:)) np. z jakimiś dziwnymi kulistymi wysepkami :) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wild Zagraniczna... 26.08.02, 03:15 jakby tu napisać:) a może fotografujesz nature?:) przyślij mi jak możesz jakiś malutki jpg z zelandii! :) wild@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeko Re: Zagraniczna... IP: *.madison.chorus.net 26.08.02, 04:09 Dlaczego? Kobiety tu gdzie jestem ubieraja sie niezbyt dobrze....Nie chce uzywac wyrazu trgicznie, ale bardzo przecietnie to chyba wlasciwe okreslenie. czeko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Polka zagranica IP: *.proxy.aol.com 26.08.02, 07:31 Puszczalskie. Lubia ciemniejsze karnacje, szczegulnie brudnych arabow. Prostaczki leca na cudzoziemcow z nadzieja ze sie ustawia. Inteligietne dziewczyny wierza w siebie i nie musza dawac dupy brudasom by sie dowartosciowac. Ogulnie z rozmow z innymi nacjami slysze ze Polki sa LATWE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Polki! wybierzcie wiec ... IP: *.rrcnet.com 26.08.02, 12:30 tego kto wyskoczy jak Filip z konopii z "brudnymi arabami" i przedstawi sie pod drodze jako Inteligenty i myslacy niearab z USA... A moze jestes podobny do araba? co? Odpowiedz Link Zgłoś
liloom same uogolnienia piszecie... 26.08.02, 12:42 po pierwsze: zalezy gdzie kto jest (u mnie np. nie ma arabow i murzynow), po drugie: zalezy w jakim towarzystwie sie obraca (nie zauwazylam oblesnych Polek wsrod moich znajomych, ale widuje czasem na ulicach a takze pod polskim Kosciolem widac rozne ciekawe zjawiska, az wstyd sie przyznac, ze sie rozumie po polsku) po trzecie: wszedzie sa ludzie rozni kwadratowi i podluzni a tym co krytykuja i robia bledy ortograficzne radzilabym spojrzec do lustra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Polki! wybierzcie wiec ... IP: *.proxy.aol.com 26.08.02, 19:44 Gość portalu: Natalia napisał(a): > tego kto wyskoczy jak Filip z konopii z "brudnymi > arabami" i przedstawi sie pod drodze jako Inteligenty i > myslacy niearab z USA... > > A moze jestes podobny do araba? co? ============= Nie rozumiem o co Ci kobieto chodzi ! Przedstawilem swoja opinie na ten temat. Araby sa brudasami. Polki sa latwe. Masz problem to popytaj innych facetow na ten temat a sama sie przekonasz. Naturalnie piszac o latwych mam na mysli te niedowartosciowane ktore musza rozlozyc nogi by ktos je zauwazyl. To rowniez te ktore na dupe chca zalapac sobie faceta by zostac na zach. Pisze to na podstawie 15 lat pobytu za granica. I nie w celu obrazenia kogokolwiek - oprucz owych prostaczek !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liloom Re: Polki! wybierzcie wiec ... IP: *.11.vie.surfer.at 26.08.02, 21:10 Gość portalu: Alex napisał(a): > Gość portalu: Natalia napisał(a): > > > tego kto wyskoczy jak Filip z konopii z "brudnymi > > arabami" i przedstawi sie pod drodze jako Inteligenty i > > myslacy niearab z USA... > > > > A moze jestes podobny do araba? co? > ============= > > Nie rozumiem o co Ci kobieto chodzi ! > Przedstawilem swoja opinie na ten temat. Araby sa brudasami. Polki sa latwe. > > Masz problem to popytaj innych facetow na ten temat a sama sie przekonasz. > Naturalnie piszac o latwych mam na mysli te niedowartosciowane ktore musza > rozlozyc nogi by ktos je zauwazyl. To rowniez te ktore na dupe chca zalapac > sobie faceta by zostac na zach. > > Pisze to na podstawie 15 lat pobytu za granica. I nie w celu obrazenia > kogokolwiek - oprucz owych prostaczek !!! A mnie szokuja bledy ortograficzne i takie opinie. To chyba nie te czasy. A poza tym na podstawie ILU Polek wydajesz te opinie? Bo piszesz "Polki" jakby o wszystkich, uogolniasz. Opinie zwykle biora sie ze srodowiska, w ktorym sie przebywa. Pytajac innych facetow pewnie wyciagasz opinie znowu ze swojego srodowiska. Ja na przyklad nie znam ani jednej takiej "prostaczki". Gdzie Ty zyjesz? (pytanie oprocz tego ze moze byc doslowne, jest retoryczne) ps. a Polacy to pijacy? a syndrom polskiej siaty? biale skarpety i sandaly? jak sie teraz czujesz? brrrrr.... > Odpowiedz Link Zgłoś
bambino2 liloom 01.10.02, 10:04 „A mnie szokuja bledy ortograficzne i takie opinie. To chyba nie te czasy. A poza tym na podstawie ILU Polek wydajesz te opinie? Bo piszesz "Polki" jakby o wszystkich, uogolniasz. Opinie zwykle biora sie ze srodowiska, w ktorym sie przebywa. Pytajac innych facetow pewnie wyciagasz opinie znowu ze swojego srodowiska. Ja na przyklad nie znam ani jednej takiej "prostaczki". Gdzie Ty zyjesz? (pytanie oprocz tego ze moze byc doslowne, jest retoryczne) ps. a Polacy to pijacy? a syndrom polskiej siaty? biale skarpety i sandaly? jak sie teraz czujesz? brrrrr....” Widzisz, czasem można posłuchać lub poczytać w mediach o wycieczkach polskich kobiet do zachodnich krajów. A wg. Ciebie, media to jakie środowisko ? Po za tym, czemu bronisz takich kobiet ? A to, że nie znasz takich „prostaczek” nie oznacza, że ich nie ma. Gdzie Ty żyjesz? Odpowiedz Link Zgłoś
liloom bambino2 01.10.02, 10:19 bambino2 napisał: > „A mnie szokuja bledy ortograficzne i takie opinie. To chyba nie te czasy > . > A poza tym na podstawie ILU Polek wydajesz te opinie? Bo piszesz "Polki" jakby > o wszystkich, uogolniasz. Opinie zwykle biora sie ze srodowiska, w ktorym sie > przebywa. Pytajac innych facetow pewnie wyciagasz opinie znowu ze swojego > srodowiska. Ja na przyklad nie znam ani jednej takiej "prostaczki". > Gdzie Ty zyjesz? (pytanie oprocz tego ze moze byc doslowne, jest retoryczne) > > ps. a Polacy to pijacy? a syndrom polskiej siaty? biale skarpety i sandaly? > jak sie teraz czujesz? brrrrr....” > > Widzisz, czasem można posłuchać lub poczytać w mediach o wycieczkach polskich > kobiet do zachodnich krajów. > A wg. Ciebie, media to jakie środowisko ? > Po za tym, czemu bronisz takich kobiet ? A to, że nie znasz takich „prost > aczek” > nie oznacza, że ich nie ma. > Gdzie Ty żyjesz? Drogi/ga Bambino, widze ze kompletnie nie zrozumialas mojej wypowiedzi, wiec wyjasniam: polemizuje ze zdaniem uogolnijacym opinie o Polkach jako lecacych na Arabow cz innych "Brudasow", bo sie z tym nie zgadzam. Pytanie bylo o Polki za granica - mieszkajace, nie wyjezdzajace - moze Ty to inaczej zrozumialas. Ja ? Zyje za granica od wielu lat, wiec interesuje mnie opinia o Polkach tutaj, a nie o wycieczkach. Rozmawiamy na calkiem inny temat. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToeToe Do alexa IP: *.jetstream.xtra.co.nz 26.08.02, 23:23 Prostactwo utozsamiasz z puszczalstwem?? (Wybacz ale teza godna... Prostaka) Gość portalu: Alex napisał(a): > Gość portalu: Natalia napisał(a): > > > tego kto wyskoczy jak Filip z konopii z "brudnymi > > arabami" i przedstawi sie pod drodze jako Inteligenty i > > myslacy niearab z USA... > > > > A moze jestes podobny do araba? co? > ============= > > Nie rozumiem o co Ci kobieto chodzi ! > Przedstawilem swoja opinie na ten temat. Araby sa brudasami. Polki sa latwe. > > Masz problem to popytaj innych facetow na ten temat a sama sie przekonasz. > Naturalnie piszac o latwych mam na mysli te niedowartosciowane ktore musza > rozlozyc nogi by ktos je zauwazyl. To rowniez te ktore na dupe chca zalapac > sobie faceta by zostac na zach. > > Pisze to na podstawie 15 lat pobytu za granica. I nie w celu obrazenia > kogokolwiek - oprucz owych prostaczek !!! > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Polka zagranica IP: *.ostroleka.sdi.tpnet.pl 30.09.02, 08:08 Gość portalu: Alex napisał(a): > Puszczalskie. Lubia ciemniejsze karnacje, szczegulnie brudnych arabow. > Prostaczki leca na cudzoziemcow z nadzieja ze sie ustawia. Inteligietne > dziewczyny wierza w siebie i nie musza dawac dupy brudasom by sie > dowartosciowac. Ogulnie z rozmow z innymi nacjami slysze ze Polki sa LATWE. Czy puszczalskie, to nie wiem, czy w szystkie - też nie wiem, ale wiem na pewno, że ALEX ma problemy z ortografią. Nie kompromituj się, Alex!!! Odpowiedz Link Zgłoś
spinelli Re: Polka zagranica 27.08.02, 04:48 Jak od wiekow wiadomo Polska narodem wybranym jest, polskie bialoglowy slyna z urody, a polscy ulani z dziarskosci i krzepy. O Arabach zas wiadomo wszystkim co czytali W Pustyni i w Puszczy - klamcy, zdrajcy i brudasy. I nie wierze ze sa takie co z Arabami.... wszak Laszka bogobojna predzej by sie nozem pchnela niz z psem niewiernym tego, tamtego... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_kropotkin Re: Polka zagranica 27.08.02, 19:56 spinelli napisała: > Jak od wiekow wiadomo Polska narodem wybranym jest, polskie bialoglowy slyna z > urody, a polscy ulani z dziarskosci i krzepy. O Arabach zas wiadomo wszystkim > co czytali W Pustyni i w Puszczy - klamcy, zdrajcy i brudasy. > I nie wierze ze sa takie co z Arabami.... wszak Laszka bogobojna predzej by sie > > nozem pchnela niz z psem niewiernym tego, tamtego... > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T. Re: Polka zagranica IP: *.kielce.com.pl 30.09.02, 10:58 piotr_kropotkin napisał: > Taaa i była jeszcze bajka o Wandzie co nie chciała Niemca i do wisły się > rzuciła. > Teraz toby się chętnie pod Mercedez rzuciła byle jakiś Niemiec zapewnił jej > żywot na miarę jej potrzeb...hehehe Ale glupoty piszesz kolego...niedowartosciowany i sfrustrowany blee Nie przyszlo Ci na mysl,ze kobiety same potrafia sobie zapewnic zywot na miare ich potrzeb? Wyobraz sobie,ze potrafia i to calkiem niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
bambino2 Re: Polka zagranica 01.10.02, 10:08 „Ale glupoty piszesz kolego...niedowartosciowany i sfrustrowany blee Nie przyszlo Ci na mysl,ze kobiety same potrafia sobie zapewnic zywot na miare ich potrzeb? Wyobraz sobie,ze potrafia i to calkiem niezle.” Tiaaaaaaa, i może jeszcze nie chcą chłopa, bo bez chłopa też można żyć, nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcia Plus: figura, Minus: zeby, ubranie, humor, kariera IP: 5.1R2D* / 10.12.100.* 30.09.02, 18:14 Polki sa z reguly szczuplejsze niz Amerykanki, Niemki, czy Angielki. Ale nawet modelki na okladkach polskich zurnali maja nardzo kiepskie zeby. Takze ubranie i kariera Polek jest ponizej ich rowiesniczek na Zachodzie. Na plus, podejrzewam ze Rosjanki i Ukrainki prezentuja sie generalnie gorzej od Polek. Gość portalu: ToeToe napisał(a): > Na plus zdecydowanie (generalizujac): > - uroda > - sylwetka (bez dwoch zdan) > Na minus: > - malkontenctwo > A Wasze reflesje?? > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo moje przyjaciolki IP: *.sympatico.ca 30.09.02, 21:08 mieszkajac poza polska od lat wciaz przyjaznie sie z polkami, ktore tez sa emigrantkami. mam tez kilka przyjaciolek, ktore polkami nie sa ale nie o nich tu bedzie mowa. moje polskie przyjaciolki maja zawsze bardzo zadbane domy, w przeciwienstwie do wielu np. kanadyjek, ktore najporzadniejsze nie bywaja nawet majac kogos do pomocy. moje polskie przyjaciolki przywiazuja niezdrowa wage do ubrania - wiele z nich nawet po latach zycia na obczyznie nie potrafi cieszyc sie praktycznoscia sweat-shirts i sweat-pants gdy ida po zakupy albo do parku na spacer - zawsze musza byc "odstawione" jak na bal - co za bezsens. moje polskie przyjaciolki bardzo duzo czytaja i snobuja sie na bywanie w teatrach, ogladanie ambitnych filmow itp. - to bardzo mile, zawsze jest o czym pogadac i czlowiek nie ma poczucia, ze jedynym tematem do rozmow sa dzieci lub mezowie. wiele z nich interesuje sie rowniez polityka, co jest juz zdecydowanie wyjatkiem wsrod kobiet innych nacji (procz wyksztalconych hindusek). moje polskie przyjaciolki jeszcze do niedawna palily. to bylo okropne, niszczylo im zeby, wlosy i mialo szanse zniszczyc nasze przyjaznie ale szczesliwie, od jakiegos czasu, zadna juz nie pali - hurra! moje polskie przyjaciolki sa najczesciej kiepskimi kierowcami (z wyjatkiem jednej) a to glownie dlatego, ze ich mezowie maja jakies bezsensowne przekonanie, ze kobiety jezdzic nie umieja. tak wiec to oni najczesciej prowadza, gdy jada gdziekolwiek we dwoje - practice makes perfect. bardzo mnie to zawsze zlosci ale ja sie nie wtracam w cudze uklady malzenskie. moje polskie przyjaciolki nie sa ani ladniejsze, ani madrzejsze, ani tez brzydsze czy glupsze od kobiet innych nacji ale laczy nas wspolny jezyk, rozne nieprzetlumaczalne slowa i gesty z mlodosci wiec tolerujemy wzajemnie nasza "polskosc", ktora wylazi z nas nawet po 30 latach zycia poza polska. ta "polskosc" to nasze i rysy i nasz stosunek do swiata - nie ma co z tym walczyc, warto to polubic :-) Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady ja bym chcial dodac 30.09.02, 22:20 ze wczoraj widzialem muppet show ale nie wiem czy to smieszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewcia Kobiety sie lepiej prezentuja niz mezczyzni IP: 5.1R2D* / 10.12.100.* 01.10.02, 22:04 Nie wiem dlaczego, ale Polki z reguly lepiej sie prezentuja od Polakow. Dlatego czesto sie slyszy (nawet w wczesniejszych wypowiedziach w tym watku), ze Polka poleciala na Araba, Niemca, itp. Polacy zwykle pozostaja przy Polkach. Mysle ze mezczyzni sa zazdrosni, ze Polki nie koniecznie lacza sie z Polakami za granica. Jedna z moich teorii, to ze Polki bardziej o siebie dbaja i po prostu bardziej pasuja w zachodnim spoleczenstwie. A "nasi" panowie sa brudni i zaniedbani. Gdy widze (mieszkam w USA) w srodku dnia taka pare: kobieta odstawiona, jakby szla na impreze typu Sylwester, a obok niej facet w dresie i kiepskiej kurtce, to od razu wiem ze jest to Europa Wschodnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR$ Re: Kobiety sie lepiej prezentuja niz mezczyzni IP: *.riz.pl 03.10.02, 18:33 Taaak... Ten biedny facecik w dresach zarabia na te kreacje w ktorych paraduje jego kobieta (a jak nie na kreacje to na jedzenie) - stad roznica w wygladzie. A kobiety od zawsze byly traktowane jak towar - szczegolnie przez arabusow - wiec staraja sie ladnie opakowac. Polki za granica w wiekszosci zachowuja sie jak tani material na zony (a wlasciwie kuchty i poslugaczki seksualne). Szukaja mozliwosci zapewnienia sobie wygodnego zycia. I jeszcze jedno - Polak w dobrym samochodzie, z domem i paroma szmatkami z naszywkami od najwiekszych projektantow mody topi serduszka wiekszosci pan (takze tych z Niemiec czy USA) - tyle, ze tamte panie sa mniej apetyczne od krajowych i paradoksalnie wymagaja wiecej zachodu... Odpowiedz Link Zgłoś