jessica26 20.09.05, 18:21 Mam pytanie ile szklanek dziennie powinno sie pic zielonej herbaty aby w pelni dzialala? ja pije okolo 3 dziennie aha i jezeli nieraz mi sie zdaży zjesc po 20 to naprawde zle wplywa? mam zamiar zzucic z 3 kg :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kardiolog Re: Zielona herbata? 20.09.05, 18:35 Jesli bedziesz pila tylko herbate i nic nie jadla nie ma znaczenia jak szybko zrzucisz owe kilogramy. Wazne, aby w organizmie zostala zachowana rownowaga. Polecam herbaty Ayurveda, do picia w zaleznosci od pory dnia, poziomu stresu (wszystkie sa bez czarnej herbaty). kardiolog Odpowiedz Link Zgłoś
orientalna Re: Zielona herbata? 20.09.05, 18:56 Zielona herbata jako tako nie wpływa na odchudzanie,a raczej na oczyszczenie organizmu i lepsze trawienie.I pamiętaj:zielonej herbaty nigdy dość:)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kejro Re: Zielona herbata? 20.09.05, 18:59 czyżbyś nie wiedziała, że zielonej herbaty nie pija się w szklankach ???!!! Tyle trudu na nic się zdało :( Odpowiedz Link Zgłoś
zaq26 Re: Zielona herbata? 20.09.05, 20:16 z doświadczenia wiem że najlepsza recepta na odchudzanie to MŻ - mniej żreć. Kolację jeść min 4 godz. przed snem. Jak będzie za lekka to będzie Cię ssało w żołądku i będzie Ci trudniej zasnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
zaq26 Re: Zielona herbata? 20.09.05, 21:01 mnie się nie pytaj, bo to nie ja pisałem o szklankach. zresztą ja wszystko piję z kubka, czasem kawę z filiżanki - taki kulturny czasem jestem :) Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: Zielona herbata? 20.09.05, 21:09 odnośnie herbaty nie będę się wypowiadać bo kiepskie mam zdanie na ten temat ale podobno są tacy, którzy twierdzą, że działa... ale jeśli chodzi o odchudzanie to jest kilka podstawowych zasad: - najlepsze rezultaty przynosi zastosowanie ujemnego bilansu kalorycznego, czyli spożywania mniejszej ilości kalorii /ok.300-500 w zależności od wagi ciała/, niż wynika to z naszego rzeczywistego dziennego zapotrzebowania /musisz najpierw oczywiście policzyć dzienne zapotrzebowanie Twojego organizmu/ np tutaj: www.exrx.net/Calculators/CalRequire.html - należy jeść 5-6 razy dziennie jeśli jadasz w zbyt dużych odstępach czasu, lub za mało ilościowo to Twój organizm przechodzi na tzw. 'tryb osczędnościowy' spowalniając metabolizm innymi słowy magazynuje tłuszcz zamiast go spalać - pić minimum 2 litry wody na dobę - być aktywnym najefektywniejszą formą ruchu wspomagającą spalanie tkanki tłuszczowej, są odpowiednio dobrane i dozowane wysiłki aerobowe (tlenowe)- biegi, marsze, jazda na rowerze, orbiterze oraz wykonywane na wszelkiego typu maszynach aerobowych niestety większość kobiet uważa niestety, że bardziej skuteczne jest: - wiecznie sie odchudzać - jeść mniej niż 25 kcal na 1 kilogram beztłuszczowej masy ciała - wierzyć w diety cud - wierzyć że obecność lub brak jakiegoś pokarmu lub grupy pokarmów w diecie zadziała odchudzająco bez uwzględniania innych czynników (kaloryczności diety, ćwiczeń) - jeść mniej niż 5 posiłów dziennie, nie jeść dość białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin i mikroelementów - nie uprawiać żadnych sportów - nie pić dość wody - pragnąć nierealistycznych efektów w nierealistycznym czasie i robić odstępstwa od założeń dietetycznych i treningowych wszystkie wymienione powyżej metody są w 100% skuteczne - ich skuteczność została potwierdzona na ogromnej liczbie dietowiczów a nazwać je można najprościej: JAK SKUTECZNIE SPIEPRZYĆ SOBIE ODCHUDZANIE :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosica37 Re: Zielona herbata? 23.09.05, 17:08 Jeszcze lepsza jest biala! www.herbaciarnia.pl/index.php?action=rodzaje Odpowiedz Link Zgłoś
pink.girl Re: Zielona herbata? 20.09.05, 22:35 Ni wielm ile trzeba jej pić. O ile mi się dobrze zdaje, ona usuwa toksyny z organizmu, a nie doprowadza do spadku wagi. Od wielu lat pije zielona herbate zamiast zwyklej, bo ma posmak goryczki i wg mnie jest lepsza:) Odpowiedz Link Zgłoś
kot_z_cheshire Re: Zielona herbata? 23.09.05, 17:18 Ja już chyba nie umiałabym pić czarnej herbaty. A czy działa odchudzająco? Nie wiem, ale na pewno jest smaczna...:) Odpowiedz Link Zgłoś