blava 27.09.05, 14:49 Czy wiecie jak się robi pompony? Używało się do tego dwóch kółek z tektury i wełny. Kiedyś robiłam to na zetpetach, ale już niestety nie pamiętam jak. Pamiętacie? Napiszta, bo potrzebuję dorobić sobie pompon... Thanx Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edzia-fredzia Re: POMPONY 27.09.05, 14:52 "Zrób mi pompona, a potem niech ja skonam, Dziewczyno, uwierz mi, spełniłas moje sny" :))))))... taka piosenka byla :)))))... Odpowiedz Link Zgłoś
raduch Re: POMPONY 27.09.05, 14:52 Proszę bardzo :-) wojsko.to2.pl/?c=zrobic&n=5 Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_ka Re: POMPONY 27.09.05, 14:54 Masz dwa tekturowe kolka, przykladasz jedno do drugiego, w srodku wycinasz dziure. Bierzesz welenke, poczatkowo przytrzymujesz palcem (mozesz ja rowniez zahaczyc o naciecie zrobine w tym celu w srodkowej dziurze kolka), i okrecasz ja mozolnie caly czas naokolo, az do momentu kiedy dziura posrodu bedzie juz tak ciasna ze welenka nie bedzie przelazic. Wtedy jeszcze mozesz radzic sobie za pomoca igly. Jak juz bedzie tak ciasno ze nawet igla nie przejdzie, to ucinasz welenke, bierzesz te kolka i przecinasz welne wzdluz tam gdzie bylt zlozone. Jak juz sie dokopiesz do tekturki, to ja tez przecinasz i usuwasz. potem jeszcze mozna wyrownac :)) Odpowiedz Link Zgłoś
blava Re: POMPONY 27.09.05, 16:25 Dziękuję pięknie :-) ale tę wełnę się jakoś związuje, prawda? No i właśnie nie wiem jak się to robi... No bo jak już przetniesz tę wełnę to klops... Trochę stara jestem, fakt... Juz bliżej 30 niż dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_ka Re: POMPONY 27.09.05, 23:40 Nie, nie zwiazuje sie, bo on jest taki ciasny na koniec, ze sam sie trzyma. Jedyne co zapomnialam dodac to ze jak skonczysz owijac, to utnij welenke troche dluzsza niz inne nitki pompona, zeby mozna bylo go potem uwiazac :)) PS. A do czego ci ten pompon potrzebny? Tak z ciekawosci :p Odpowiedz Link Zgłoś
blava Re: POMPONY 27.09.05, 16:27 No nie, na stronce pt. "wojsko" jest wszystko :-) Dziękuję Wam za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: POMPONY 27.09.05, 17:35 jesuu podstawówka mi się przypomniała i ZPT Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_ka Re: POMPONY 27.09.05, 23:40 pamietasz salatki i kolorowe kanapki ktorymi trzeba bylo czestowac wozna i dyrektorke? :)) Odpowiedz Link Zgłoś