niutaki Re: WOŚP? - nie daje! 08.01.06, 17:34 to nie dawaj, oczekujesz pochwał? jak zachoruje Twoje dziecko to będziesz złorzeczył, że szpitale mają mało sprzętu:((( Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: WOŚP? - nie daje! 08.01.06, 18:04 niutaki napisała: > to nie dawaj, oczekujesz pochwał? jak zachoruje Twoje dziecko to będziesz > złorzeczył, że szpitale mają mało sprzętu:((( Złorzeczyć w takiej sytuacji to mógłbym na wiele rzeczy od służby zdrowia, polityki rządu po całą historie kraju i wiele innych składowych. Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia Re: WOŚP? - nie daje! 08.01.06, 20:45 dr.verte napisał: > niutaki napisała: > > > to nie dawaj, oczekujesz pochwał? jak zachoruje Twoje dziecko to będziesz > > > złorzeczył, że szpitale mają mało sprzętu:((( > > > Złorzeczyć w takiej sytuacji to mógłbym na wiele rzeczy od służby zdrowia, > polityki rządu po całą historie kraju i wiele innych składowych. Jasne, ale sprzęt ratuje dzieci. Moj dzicko korzystało z pomp infuzyjnych, inkubatora i pulsoksymetru zakupionego przez WOSP. Gdyby nie ten sprzet...no cóz... być moze ministerstwo by te rzeczy kiedyś kupiło, ale moje dziecko by tego nie doczekało. Odpowiedz Link Zgłoś
widokzmarsa Re: WOŚP? - nie daje! 08.01.06, 22:04 ja p. ale komunistyczny tekst. skąd młodzi ludzie wiedzą jakie były typowe komunistyczne odzywki?? a co by było gdyby pana matka.... temu misiu.. Odpowiedz Link Zgłoś
mirandel1 Re: WOŚP? - nie daje! 08.01.06, 17:35 uzasadnij czemu nie dajesz na WOŚP Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: WOŚP? - nie daje! 08.01.06, 22:33 nie, no nie przesadzajmy... nie daje to nie daje - obowiązku takiego nie ma a tym bardziej tłumaczyć się przed nikim nie musi Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: WOŚP? - nie daje! 08.01.06, 18:01 A zastanawialiście się jaka część tej kasy jaką dysponuje fundacja zasila rzeczywiście te wszystkie biedne,potrzebujące dzieci?Myślicie że pełna?? Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: WOŚP? - nie daje! 08.01.06, 22:28 na bilboardach reklamujących XIII Finał ukazała się informacja, że Fundacja w ciągu 12 lat swojej działalności wydała na sprzęt medyczny 55 100 497 USD a to więcej niż przez ten czas zebrała (53 616 501 USD) koszty swojej działalności pokrywają przede wszystkim z odsetek bankowych i dadków społecznych ciekawe która inna fundacja może się tym poszczycić? Odpowiedz Link Zgłoś
lady284 Re: WOŚP? - nie daje! 12.01.06, 07:29 biorąc jakie to są odsetki od tych kwot, to nieziemskie wypłaty biorą Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: WOŚP? 12.01.06, 09:31 nie interesuje mnie jaką pensję pobierają pracownicy Fundacji, nie jest istotnym dla mnie ile bierze sam Owsiak robią coś niezwykle ważnego i potrzebnego coroczne sprawozdania z działalności i finansowe rozliczenia budzą jak dotąd moje zaufanie i dopóki to zaufanie będzie trwało będę popierać tę fundację Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: WOŚP? - nie daje! 09.01.06, 14:10 dr.verte napisał: > A zastanawialiście się jaka część tej kasy jaką dysponuje fundacja > zasila rzeczywiście te wszystkie biedne,potrzebujące dzieci?Myślicie że > pełna?? a Ty jak myslisz? oczywiscie pytanie merytoryczne.. bo wiadomo: uwazasz,ze to jedno wielkie oszustwo itd. tylko badz ucciwy do konca i jesli urodzi Ci sie dziecko, to nie korzystaj ze sprzetu z serduszkiem. nie badaj sluchu, nie korzystaj z inkubatorow, usg, rtg i masy innych sprzetow. badz honorowy. moj syn skorzystal ze sprzetu wielkiej orkiestry, lezac w szpitalu widzialam mase wczesniakow w inkubatorach. zaden nie byl szpitalny. wszystkie wosp. Odpowiedz Link Zgłoś
herya Re: WOŚP? - nie daje! 11.01.06, 16:10 Pelna, a nawet wiecej niz pelna zebrana kwota. Bo Fundacja utrzymuje sie z malej czesci odsetek od lokat, na ktorych zlozone sa fundusze. Ignorancie. Odpowiedz Link Zgłoś
lady284 Re: WOŚP? - nie daje! 12.01.06, 07:30 jesteś pewna i patrzysz ile na konto spływa? bo ja nie widziałam.. Odpowiedz Link Zgłoś
mirandel1 Re: WOŚP? - nie daje! 08.01.06, 18:02 a skąd ty masz takie wiadomości??skąd wiesz ze nie pełna część idzie na dzieci?? Odpowiedz Link Zgłoś
niutaki Re: WOŚP? - nie daje! 08.01.06, 18:05 boszsz kolejny tropiciel skandali i co jakie masz info, co się dzieje z kasą? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: WOŚP? - nie daje! 08.01.06, 18:08 niutaki napisała: > boszsz kolejny tropiciel skandali Ależ nic podobnego.Masz bardzo prostackie skojarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
squirrel9 Re: WOŚP? - nie daje! 08.01.06, 20:15 dr.verte napisał: > niutaki napisała: > > > boszsz kolejny tropiciel skandali > > > Ależ nic podobnego.Masz bardzo prostackie skojarzenia. Twoje "kombinacje" nt.fundacji były na wysokim intelektualnie i moralnie poziomie. Zwala z nóg :( Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: WOŚP? - nie daje! 09.01.06, 14:12 dr.verte napisał: >> Ależ nic podobnego.Masz bardzo prostackie skojarzenia. prostackie jest Twoje podejscie do chorych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: WOŚP? - nie daje! 08.01.06, 18:06 mirandel1 napisała: > a skąd ty masz takie wiadomości??skąd wiesz ze nie pełna część idzie na > dzieci? To myślisz że fundacja nie ma kosztów swej działalności?Właśnie o takie jak Twoje spojrzenie mi chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
squirrel9 Re: WOŚP? - nie daje! 08.01.06, 20:23 Każda organizacja ma koszty działalnosci. Która organizacja według ciebie ma najniższe koszty dziłalności? Na co wpłacasz? Odpowiedz Link Zgłoś
mirandel1 Re: WOŚP? - nie daje! 08.01.06, 18:12 to logiczne że na zorganizowanie tej akcji tez idą jakieś środki ale to nie znaczy ze dzieci na tym tracą.nie można negować WOŚP .lepiej zabrać się za służbe zdrowia któa doprowadziła do sytuacji kiedy na leczenie dzieci muszą zbierac fundacje.szokiem dla mnie było kiedy się ostatnio dowiedziałam że jeśli noworodek ma np żółtaczke i do tego jakieś inne schorzenie ,lekarz musi decydować na co leczyć dzieciaczka ,bo na leczenie jednego i drugiego nie ma funduszy Odpowiedz Link Zgłoś
login.kochanie Re: WOŚP? - nie daje! 08.01.06, 18:38 zbierac fundacje.szokiem dla mnie było kiedy się ostatnio dowiedziałam że jeśli > > noworodek ma np żółtaczke i do tego jakieś inne schorzenie ,lekarz musi > decydować na co leczyć dzieciaczka ,bo na leczenie jednego i drugiego nie ma > funduszy Gdzieś dzwonili ale nie wiadomo w którym kościele... To nie prawda co piszesz, prawdopodobnie ktoś Ci opowiadał o kartach wypełnianych do rozliczeń z NFOZ, ale albo sam nie wiedział albo Ty nie zrozumiałaś. Wpłacam na WOŚP, nie wpłacam na Caritas. Tam dopiero są koszty instytucjonalne ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: WOŚP? - nie daje! 08.01.06, 18:57 Tak trochę w temacie dobroczynności to fajne są te wszystkie zbiórki odzieży dla biednych orgaznizowane pod szyldem znanych organizacji i za ich zgodą of course przez hurtownie odzieży używanej. Odpowiedz Link Zgłoś
maja45 Re: WOŚP? - nie daje! 08.01.06, 19:43 5% zebranej kwoty idzie na dziłalność własną fundacji(kazdej)-tak mówi prawo. Kązdego roku Fundacja(kazda)musi złożyć szczególowe sprawozdanie finansowe do MSWiA,które tym się zajmuje. A tak ogólnie mam gdzieś,ile pieniędzy Owsiak przeznacza na sprawy inne, niż kupowanie sprzetu.Dla mnie ważne jest to,ze kazdy maly powiatowy szpitalik w tym kraju jest wyposażony w sprzęt, którego nigdy by tam nie było , gdyby nie WOŚP.Wiem, bo na własne oczy widziłam rodząc swije dziecko. A ty dr.vert, czy jak Ci tam-jak zazdrościsz Owsiakowi pieniedzy weż się do roboty. M. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskadziewczyna Re: WOŚP? - nie daje! 08.01.06, 20:25 Ja tez bym dala, ale nie ma mnie w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
aureliana Re: WOŚP? - nie daje! 08.01.06, 20:33 mozesz wyslac smsa na numer 7547 o tresci SERCE. btw ja nie daje. niebieskadziewczyna napisała: > Ja tez bym dala, ale nie ma mnie w kraju. > Odpowiedz Link Zgłoś
jasna77 WOSP 08.01.06, 22:31 Nie dajesz?to twoja sprawa ale nie masz sie czym chwalic.Rozsadni ludzie wiedza ze kazda fundacja ponosi koszty swojej dzialalnosci a WOSP sie rozlicza publicznie,sprawdz na ich stronie.Nie lubie takich malkonentow co to wszystko im sie nie podoba-wiecej wiary w ludzi zycze,Owsiak to fajny facet i za to co robi naleza mu sie oklaski a nie krytyka.Ja wierze ze jest uczciwy i dlatego bede go wspierac do konca swiata!(i o jeden dzien dluzej;) Odpowiedz Link Zgłoś
owca oczywiście daję - od 14 lat 08.01.06, 22:23 z wielka przyjemnością to jedyna Fundacja której w 100% ufam jeśli chodzi o koszty Fundacji proszę zapoznać się z jej statutem i rozliczeniami finansowymi www.wosp.org.pl/fundacja/index.php/18/2 ale jak wiadomo zawsze znajdą się tacy, którzy wszystko zechcą obrócić w gó... Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka00 wosp 08.01.06, 23:06 podziwiam odwagi wypowiedzenia na glos takiego glupstwa!człowieku dowiedz się najpierw co krytykujesz!owszem pieniądze które przez cały rok trafiają do fundacji są wydawane na różne imprezy nawet na drukowanie identyfikatorów,robienie puszek,czy zakup fajerwerków...Ciekawa jestem czy byłabyś/byłbyś tak szlachetny żebys na całą imprezę wyłożył ze swojej kieszeni..więc muszą sobie radzić....ale...wymień mi inne fundacje które są według Ciebie bardziej pewne i szlachetne??a może rodzice tych chorych dzieci mają prosić bogatych reprezentantów naszego kraju??no wybacz ale już widzę jak szanowny pan Kulczyk albo inna znana osobistość daje swe"ciężko zarobione pieniądze" na każde a przynajmniej większość chorych dzieci...no a jak tak dalej krytykujesz fundacje to może zorganizujesz petycję do Pana Leppera żeby wsparł wiejskie szkolnictwo??albo zakupił autobusy szkolne??pewnie sam miał do szkoły daleko... tak więc rozumu trochę człowieku.... Odpowiedz Link Zgłoś
daisy8 a ja daję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! 09.01.06, 02:33 dr.verte napisał: > Kto jest ze mną? z tobą chyba tylko gnomy i krasnale... a tak poza tym: trzeba było włączyć dziś telewizję na TVP2 i zobaczyć tylko jeden fragment: mały chłopiec... uśmiechający się przez łzy... ale z nadzieją w głosie i w oczach że sprzęt do którego jest podłączony (cały w serduszkach) uratuje mu życie... ps. proponuje wrzucić na głowę mocherowy beret, iść dumnie przez ulicę i wspierać akcje ks. Rydzyka pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
ironia222 Re: WOŚP? - nie daje! 09.01.06, 03:50 dr.verte napisał: > Kto jest ze mną? Bog z toba! Odpowiedz Link Zgłoś
literka_m nie daje. dlaczego ? wlasnie dlatego: 09.01.06, 11:49 nie daje. dlaczego ? wlasnie miedzy innymi dlatego: > ps. proponuje wrzucić na głowę mocherowy beret, iść dumnie przez ulicę i > wspierać akcje ks. Rydzyka AKcja Owsiaka juz dawno stla sie akcja propagandowa, ruchem ktory pieknie polaryzuje: my i oni. Kto nie z nami ten przeciw nam. a zacytowana wyzej odpowiedz popiera maja teze (choc jest kompletnie durna, bo autor(ka) gdyby chodzila do kosciola, to by wiedziala, ze to babcie w moherowych beretach byly jedne z p[ierwszych ktore wrzucaly datki na WOSP wychodzac rano z kosciola) Najsmieszniejsze jest to, ze caly czas rozni zwolenicy Owsiaka, przeciwstawiaja inne charytatywne instytucje (chocby wspomniana wyzej Caritas) ciekawe jaki maja cel. A przeslanie wielu imprez WOSP jest takie (przynajmniej ja to tak odbieram) "zobaczcie, to my, z kolorowymi wlosami i ci co czasem lubia sobie buchnac, ile dobrego robimy i to bez pomocy czarnych. my jestesmy wspaniali a wy tego nie widzicie". Tak robi wiele dobrego, tylko w szumie nachalnej propagandy ktora wyjatkowo mi nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: nie daje. dlaczego ? wlasnie dlatego: 12.01.06, 00:16 Gdyby nie ten szum medialny to by tyle kasy na sprzęt nie zebrał, bo to jest odwołanie się przede wszystkim do snobizmu zamożnych, którzy normalnie bez rozgłosu nie wyłożyliby nawet grosza na tą akcję. Tacy ludzie jak ty stawiają tak durne argumenty podczas gdy o istocie się zapomina. Istotą tej akcji jest sprzęt do ratowania dzieci. I o tym nie zapominajmy Odpowiedz Link Zgłoś
roman_tyczka wiecie jaka pensje ma ztego przez caly rok owies? 09.01.06, 12:40 10 tys zl. Odpowiedz Link Zgłoś
maja45 Re: wiecie jaka pensje ma ztego przez caly rok ow 09.01.06, 16:04 To marnie:( Wychodzi coś 1000 miesięcznie. Na co to człowiekowi wystarcza?Na waciki? M. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_tyczka Re: wiecie jaka pensje ma ztego przez caly rok ow 10.01.06, 09:51 maja45 napisała: > To marnie:( > Wychodzi coś 1000 miesięcznie. > Na co to człowiekowi wystarcza?Na waciki? > M. przze caly rok, czyli przez 12miesiecy , tj.10tys. miesiecznie. polacy zawsze byli naiwni i to sie nie zmienia.dlatego tak mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: wiecie jaka pensje ma ztego przez caly rok ow 11.01.06, 14:01 Niezła fucha robić w dobroczynności,średnia 70.000 rok.Co za popłatna branża! Zatrudnienie: 1 Sekretarka 1 2 Kierowca 1 2 Księgowa 3 4 Pracownik biurowy 8 5 Dyrektor 2 Wynagrodzenia oraz narzuty na wynagrodzenia:1 035 243,66 To było 2 lata wstecz. Odpowiedz Link Zgłoś
mlynek_kawowy Czy wynagrodzenia obejmują tylko stale zatrudniony 11.01.06, 14:06 Czy wynagrodzenia obejmują tylko stale zatrudnionych? Odpowiedz Link Zgłoś
mlynek_kawowy Ok, sprawdziłem, tylko stale zatrudnieni 11.01.06, 14:24 wychodzi miesięcznie: ~ 10.000zł dla członka zarządu ~ 5.000zł dla pracownika nie zniechęca mnie to mimo wszystko do dawania kasy na WOŚP. Jedyne co mi się nie podoba to tegoroczne hasło (kto zrobił więcej?)... Odpowiedz Link Zgłoś
mlynek_kawowy jasne, jasne, a ciemny lud to niby kto? 11.01.06, 14:09 > przze caly rok, czyli przez 12miesiecy , tj.10tys. miesiecznie. polacy zawsze > byli naiwni i to sie nie zmienia.dlatego tak mamy. Zaraz, zaraz, czy to nie o wyborach PiSu niejaki Kurski mówił "ciemny lud"? Odpowiedz Link Zgłoś
maja45 Re: wiecie jaka pensje ma ztego przez caly rok ow 11.01.06, 19:53 10000 miesięcznie? To marnie. na co to człowiekowi wystarcza? na waciki? M. Odpowiedz Link Zgłoś
modrooka Re: wiecie jaka pensje ma ztego przez caly rok ow 12.01.06, 00:21 Tak? A Kotański też nie umierał z głodu i jakoś dziś nikt nie neguje jego załug i nawet nie ma zamiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg A ja pierwszy raz od wielu lat........ 09.01.06, 13:05 ...... nie chodzilem z puszka. Odpowiedz Link Zgłoś
roman_tyczka Re: A ja pierwszy raz od wielu lat........ 09.01.06, 13:23 grogreg napisał: > ...... nie chodzilem z puszka. bo za stary juz jestes, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
gandzia1991 nie nawidze dzieci 10.01.06, 09:02 niewiem dlaczego wszystko powinno byc wylacznie dla tych**********dzieci- zwariuje,jakby to bylo dla starych rencistow to bym dalo,ale dzieci to nie,przeciez one sa gorsze od normalnych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: nie nawidze dzieci 10.01.06, 09:23 No. A pozniej wykopia Cie do domu starcow i nawet zbiorki na Twoja rzecz nie urzada. Odpowiedz Link Zgłoś
jayamez Re: WOŚP? - nie daje! 10.01.06, 09:36 > Kto jest ze mną? Ja! Tez nigdy nie daje. I nie piszcie mi 'a co bedzie jak zachoruje twoje dziecko' bo dzieci nie mam i miec nie bede, wlasnie z powodow zdrowotnych. A tam tylko na dzieci ciagle zbieraja. A dla doroslych tez sprzetu brakuje... Poza tym wkurza mnie nachalnosc zbieraczy, jak sie nie ma naklejonego idiotycznego serduszka to cie wylapuja z tlumu i nagabuja. Kiedys ze cztery razy mnie i zone zaczepiali ci sami az sie wkurzylem. W koncu sa doskonale widoczni z puszkami i transparentami i jak zechce to podejde i wplace a jak nie to nie. Przymus dziala na mnie na odwrot - jak mnie nagabuja to nie dam. Odpowiedz Link Zgłoś