irekj0 Portugalski 25.01.06, 09:02 w odmiane brazylijskiej. Kiedyś najbardziej podobał mi się hiszpański, ale w miarę poznawania hiszpańskiego, jak i portugalskiego coraz bardziej zachwycam się portugalskim. Odpowiedz Link Zgłoś
a_lucka Re: Ktory jezyk obcy uwazacie za najladniejszy? 25.01.06, 09:40 Najladniejszym jezykiem jest ten, dzieki ktoremu ludzie (niezaleznie od narodowosci, wyznania, plci, wieku, itd) potrafia sie komunikowac, rozumiec sie i przyjaznic. A komunikacja i porozumienie sie jest sztuka - wiekszosc z nas niestety nie jest jej nauczana. (Ale sa ksiazki) Odpowiedz Link Zgłoś
wgrzeg1980 Re: Ktory jezyk obcy uwazacie za najladniejszy? 25.01.06, 10:41 najpieknijeszy polski. Najbrzydszy holenderski. Angielski jak i wszystkie inne zachodnioeuropejskie jezyki - dosc ubogi w slownictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka FRANCUSKI 25.01.06, 10:54 Nie ma piekniejszej muzyki dla mnie niz nawijajacy Francuz. 2.wloski 3.hiszpanski Argentyna (hiszpanski Andaluzja, Cuba, Kanary nie znosze!) 4.slowianskie 5.skandynawskie 6.arabski 7.niderlandzki NIE ZNOSZE 1.Angielskiego 2.chinskiego, japonskiego Odpowiedz Link Zgłoś
bigstrand Portuglaski 25.01.06, 11:18 tylko i wylacznie portugalski a piosenki po portugalsku w stylu bossanova zwalaja z nog Odpowiedz Link Zgłoś
nienautyzm XXX 25.01.06, 11:46 ten jezyk bardzo mi sie podoba, ale nei moge napisac jego nazwy, bo mnie wymoderuja. mozna tez nabyc biblie w tym jezyku: www.ethnicharvest.org//bibles/ch...htm---- www.nienautyzm.com :::::::100 % FREE SILICONE FREE ZONE!!!::::::: Odpowiedz Link Zgłoś
nienautyzm Re: XXX 25.01.06, 11:47 teraz dziala: www.ethnicharvest.org//bibles/ch...htm Odpowiedz Link Zgłoś
nienautyzm XXX 25.01.06, 11:49 ha ha, no nie moge chce dac link do jezyka i sie kasuje, bo zawiera niecenzuralne slowo, ale jazda, ok, jescze raz w takim razie: www.ethnicharvest.org//bibles/ tutaj teraz trzeba dodac "slowo pisane przez "ch", potem jest "u", a potem "j", potem postawic kropke i napisac htm jest to jeden z jezykow gwatemali Odpowiedz Link Zgłoś
chica333loca Re: XXX 25.01.06, 11:50 Oczywiscie hiszpanski.Me gusta mucho!!!!!!Francuski takze nienajgorszy,angielski pozwala szybko sie komunikowac, ale niestety nie za duzo mozna wyrazic, jest bezosobowy.Osobiscie nienawisze jezyka finlandzkiego Odpowiedz Link Zgłoś
chica333loca Re: XXX 25.01.06, 11:57 finski, nie finlandzki, sorry polonisci.Rosyjski tez jest ok.A gdy francuzi rozmawiaja po angielsku, to juz poezja spiewana :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rosolina Re: Ktory jezyk obcy uwazacie za najladniejszy? 25.01.06, 13:02 Zgadzam sie w pełni, uczę angielskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: Ktory jezyk obcy uwazacie za najladniejszy? 25.01.06, 13:04 Nie czytalem, czy wszystkie juz zostaly wymienione- wiec byc moze powtorze: rumunski i hiszpanski. M.S. Odpowiedz Link Zgłoś
mirun2 Re: Ktory jezyk obcy uwazacie za najladniejszy? 25.01.06, 13:11 Niemiecki. Dźwięczny, wyrazisty... męski. (jedynie gardłowa wersja szwajcarska niezbyt mi odpowiada...) Odpowiedz Link Zgłoś
rubia88 Re: Ktory jezyk obcy uwazacie za najladniejszy? 25.01.06, 14:13 niemiecki jest ooooookropny...wiem bo uczę się go od ponad 5 lat hiszpański i francuski rulez!! ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
thomaspawel Re: Ktory jezyk obcy uwazacie za najladniejszy? 25.01.06, 14:04 Najładniej brzmi turecki w ustach namiętnej Turczynki... Te wszystkie sz...cz...y...miodzio! A poza tym węgierski ma piękną nutę. Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja esperanto 25.01.06, 14:06 tez niderlandzki. Niemiecki w glosno czytanej poezji Heinego. Odpowiedz Link Zgłoś
mariken Re: esperanto 25.01.06, 15:05 nederlands, natuurlijk!!!! posłuchajcie np. piosenki "het is een nacht" by guus meeuwis :))) mariken Odpowiedz Link Zgłoś
facettt HISZPANSKI 25.01.06, 14:43 dopiero potem w kolejnosci: wloski, francuski, rosyjski pozwolcie, ze podrzuce tu nieskromnie moje tlumaczenie wiersza z hiszpanskiego: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=343&w=24184640&a=24629468 Odpowiedz Link Zgłoś
natka110 Wloski+dialekty weneckie+turecki 25.01.06, 15:06 wloski mi zaczyna brzydnac, bo go uzywam w pracy, w domu, w sklepie, brrr... Dialekt basso piave jest OK, ale ciezko mi mowic: jakby wloski z seplenieniem. A z jezykow ktore znam to heszcze turecki - slodkie jest to dziwne r, a la francuskie, zwlaszcza w liczbach mnogich, rehberler, czy torbalar Maialina1- nappisz jak mieszkasz w IT Odpowiedz Link Zgłoś
kowianeczka Re: Ktory jezyk obcy uwazacie za najladniejszy? 25.01.06, 15:10 Polski, bo tylko taki znam, hihi, a innych nie lubie, bo nie znam:) kowianeczka Odpowiedz Link Zgłoś
tom-yum-goong Re: Ktory jezyk obcy uwazacie za najladniejszy? 25.01.06, 15:13 Tajski, jako bardzo dzwięczny język. Jest wspanialy szczegolnie kiedy zaczyna sie slyszec i wylapywac pojedyncze wyrazy. Potem jest juz co raz fajniej :) Poza tym, angielski w wydaniu Tajów, pozytywna komedia :) Odpowiedz Link Zgłoś
horrible.young.girl Re: Ktory jezyk obcy uwazacie za najladniejszy? 25.01.06, 15:43 Ha, czeski to jest coś. Nigdy nie mogę utrzymać powagi. Poza tym francuski, chociaż nie znam :) Odpowiedz Link Zgłoś
sylvaja Re: Ktory jezyk obcy uwazacie za najladniejszy? 25.01.06, 15:48 Za to nie znosze angielskiego, jak dla mnie najbrzydszy jezyk swiata. Brzmi > wstretnie. ????????????? naprawde???? a ja wrecz uwielbiam Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 o jejku ! 25.01.06, 17:12 Nie spodziewalam sie ze ten watek tak sie rozwinie :) Pozdrawiam forumowiczki, i forumowiczow. Odpowiedz Link Zgłoś
lastivka Ukraiński! 25.01.06, 17:16 Bez chwili wahania odpowiem - ukraiński :) Jest po wschodniosłowiańsku melodyjny, a jednocześnie ma w sobie odrobinę twardości i dzikości, której brak rozmiękczonemu rosyjskiemu. Bardzo lubię też brzmienie znienawidzonego przez wielu Polaków (nie wiem dlaczego) niemieckiego. Co do angielskiego zaś, od jakiegoś czasu stał mi się on językiem roboczym w pracy i oprócz znanej mi już doskonale warstwy typowo komunikacyjnej rozsmakowuję się teraz odkrywaniem w nim drobniutkich niuansów, kolorytu emocjonalnego, coraz bardziej uczę się w nim myśleć. A zresztą - czy istnieją brzydkie języki? Odpowiedz Link Zgłoś
evana Re: Ktory jezyk obcy uwazacie za najladniejszy? 25.01.06, 17:25 Angielski i wloski!!! :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
almeraya OTWÓRZ I PRZECZYTAJ 25.01.06, 18:02 jEST JESZCZE JEDEN I TO NAJPIĘĘĘĘĘĘĘKNIEJSZY ..ALE NIE WIEM JAK NAMALOWAĆ SERDUSZKO..JĘZYK SERCA..TWOJEGO dodatkowo Polski, Chorwacki, Andaluz... Odpowiedz Link Zgłoś