Dodaj do ulubionych

plastry Evra

13.04.06, 12:41
Witam wszytskie kobietki! Do tej pory stosowalam pigulki Cilest itd.natomiast
chce sie przestawic za namowa mojej pani ginekolog na Evre.Co myslicie o tym?
Wogole jestem zielona w kwesti plasterkow.Naczytalam sie roznych rzeczy na
stronkach internetowych ale podejrzewam ze czesc z nich to moga byc jakies
zwykle bzdury,a ja nie wiem jak tak wlasciwie sie je stosuje.Kiedy
przyklejac, na ile, co ile trzeba je zmieniac i czy moge tak 'z buta'
przerzucic sie na plastry ktorych wogole nie stosowalam..Wiadomo ze kazdy
organizm reaguje inaczej na hormony.Podzielcie sie swoimi informacjami.Z gory
dziekuje ;) pozdrawiam Was cieplutko
Obserwuj wątek
    • malcontenta Re: plastry Evra 13.04.06, 19:26
      nikaa5 napisała:
      > Wogole jestem zielona w kwesti plasterkow.Naczytalam sie roznych rzeczy na
      > stronkach internetowych ale podejrzewam ze czesc z nich to moga byc jakies
      > zwykle bzdury,a ja nie wiem jak tak wlasciwie sie je stosuje.Kiedy
      > przyklejac, na ile, co ile trzeba je zmieniac i czy moge tak 'z buta'
      > przerzucic sie na plastry ktorych wogole nie stosowalam..

Dlaczego nie zapytasz o to wszystko swej ginekolog po prostu?Zna cie i powinna
      rozwiac twe watpliwosci..no i po co tracic czas na poszukiwania w necie i
      wysluchiwac porad ludzi,ktorzy cie w ogole nie znaja..
      • szefu13 Re: plastry Evra 13.04.06, 22:18
        A Ty to tak zaraz musisz mądrze .... :)))))))))))))))))))))
    • ana-green Re: plastry Evra 13.04.06, 19:30
      Również niedługo zmieniam Cilest na Evrę i jestem ciekawa efektów.:)
      Przeczytaj ulotkę - zarówno dołączoną do plastrów, jak i reklamową, która
      powinna być w gabinecie ginekologicznym, tak wszystko wyjaśniają.
      Pozdrawiam.
    • airriis Re: plastry Evra 14.04.06, 09:45
      z tego co sie orientuje to cilest jest tej samej firmy co evra, i ma podobny
      skład ,wiec chyba nie ma jakis przeciwwskazań. ja na plasterki przeszłam z
      logestu i wszystko jest ok, ale oczywiscie wczesniej skonsultowałam to wszystko
      z lekarzem bo to musi ocenic czy możesz przejść ma dany srodek antykoncepcyjny.
      • silgna Re: plastry Evra 14.04.06, 11:43
        Witam.
        Ja dwa lata temu zmieniłam cilest na evrę tak z miesiąca na miesiąc. do tej
        pory nie mam dzieci:) Kiedy si przykleja i kiedy należy zmienić jest zapisane w
        ulotce. Nie ma potrzeby zmieniać miejsc co miesiąc. Ja przyklejam tylko na
        brzuch, na zmianę z ednej i drugiej strony. Ta metoda jest rewelacyjna, no może
        z wyjątkiem tego, że klej może powodować podrażnienie skóry. Dlatego właśnie
        warto przyzwyczaić określone miejsca na swoim ciele do niego to poźniej już nie
        swędzi:)
        Aha i jeszce jedno to ponoć obecnie najskuteczniejsza forma antykoncepcji.
        Nawet jak odklei się to nie ma co panikować. Mi się kiedyś odkleił i znalazłam
        go pod stoą i nic się nie dzieje:)
        Szczerze polecam, choć sama już rezygnuję z hormonów, czas wrócić do równowagi
        biologicznej.
        Pozdrawiam
        • dirgone Re: plastry Evra 14.04.06, 11:56
          Stosuję od prawie roku i jestem niesamowicie zadowolona. Przeszłam na nie z
          Triquilaru, bez żadnej przerwy. Na poczatku trochę podrażniały mi skórę, ale
          najwidoczniej brzuch się przyzwyczaił i teraz jest wszystko ok. Nie zdarzyło mi
          się, żeby się odkleił, a jestem amatorką dłuuugich pryszniców i ostrych gąbek.
          Brudzi się bardzo, to fakt - zawsze się zastanawiam, jak to robią reklamujące go
          "gwiazdy", że zawsze mają takie czyste.
          Poza tym nie trzeba o nim codziennie pamiętac, tylko trzy razy w miesiącu.
          Jedynym mankamentem jest cena, ale opłaca się oszczędzać żołądek.
          • airriis Re: plastry Evra 19.04.06, 15:38
            niektóre dzieczyny pisza ze z tabletek beżposrednio po 7 dniowej przerwie na
            plasterek przeszły.ja przechodzac na plasterki z tabletek w pierwszy dzień
            okresu naklejałam,bo tak było napisane w ulotce i myśle że trzeba sie tego
            trzymać.i tez jestem bardzo zadowolona bo nie okleja sie tylko czasmi troche
            brzegi wyczyszcze.a dla mnie najlepsze miejsce to ramie bo tam skóra najmniej
            sie rusza i plasterek swietnie sie trzyma.
            • dorota.alex Re: plastry Evra 19.04.06, 16:08
              A ja mam zle wspomnienia, ale to chyba dlatego, ze moja ginekolog nie zwrocila uwagi jak informowalam
              ja, ze karmie piersia! (chociaz to ona prowadzila ciaze!) W kazdym razie na poczatku mialam 2,5 tyg
              bardzo ostry okres a pozniej 2 tygodnie ciagle plamienie - wkladki nie wystarczaly, ciagle chodzilam z
              podpaska. Laktacja znacznie sie zmniejszyla, ja chodzilam kompletnie rozbita. Jak po miesiacu poszlam
              na wizyte i jeszcze raz wyraznie podkreslilam, ze karmie, to lekarka podniosla krzyk, ze nie wolno Evry!
              Wiec stosowalam przez miesiac, a pozniej hormonalnie dochodzilam do siebie prze 3 miesiace.
              No i rzeczywiscie krawedzie plastra wygladaja niezbyt ladnie juz po pierwszym dniu.
              • airriis Re: plastry Evra 20.04.06, 11:19
                czasami naprawde trudno trafic na dobrego lekarza.ja zawsze jak chodze na
                badania i po recepte na plasterki, mówie mu o wszystkim co mnie boli , jak sie
                czuje poniewaz uważam że czasami mu sie poprostu juz nie chce pytac dlatego
                wole zawsze sama o wszystkim go informować.wtedy sytuacja jest jasna i w razie
                czego mozna zadziałac. wydaje mi sie że same powinnyśmy jak najlepiej o siebie
                dbac!
    • magda_paw Nic trudnego 20.04.06, 15:33
      Po 1 spytać ginekolog. Po 2 - ulotka z pudełka prawdę Ci powie. Ja stosuję od
      pół roku, może ciut dłużej. Zmieniasz raz w tygodniu, o tej samej porze. Okres
      Ci się wyreguluje. Ja, odpukać, skutków ubocznych nie odczuwam i nie widzę. Nic
      mi nie spada, nie odklejają się etc. Wczesniej tez stosowałam Cilest i też
      sobie go chwaliłam. Jedyny minus to chyba cena. Powodzenia
    • urbanchaos Re: plastry Evra 20.04.06, 17:38
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=20639414&s=0
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka