melinek 22.12.02, 22:54 Czy zdarzylo sie Wam obchodzic Swieta w nietypowych okolicznosciach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aankaa Re: Nietypowe Swieta. 22.12.02, 23:15 tylko raz to były pierwsze "pojedyncze" obdzwoniłam rodzinę, że chora jestem i kiepskie ze mnie będzie współbiesiadnik (po czym, przygotowawszy "pełen zestaw" zasiadłam przed tv) Odpowiedz Link Zgłoś
marucha1 Re: Nietypowe Swieta. 23.12.02, 00:26 Kiedys mialem na cale Swieta 20DM.Bylem sam to jakos starczylo.Kupilem sobie sztabki rybne zamiast karpia.Jakas podla wedline,chleb i cos tam jeszcze i zasiadlem do suto zastawionego stolu. Odpowiedz Link Zgłoś
lyche1 Re: Swięta nie ale 23.12.02, 08:18 w pamiętną zimę stulecia (chyba 77) wybraliśmy się na wieś,na Sylwestra, bez samochodu bo tata chciał się "napić". W nocy spadł śnieg, porobiły się ogromne zaspy i zawiało wszystkie drogi. Mama z bratem "załapała" się na okazję ( pamiętam, że wzięła starszego brata bo miał gorsze buty) a ja z tatą musieliśmy dojść ok 10km do najbliższej stacji kolejowej. Pamiętam jak szliśmy przez zawiane pola i lasy. Wtedy pierwszy raz piłam alkohol choć miałam z 10 lat. Tata dał mi się napić wódki, bo bał się, że zamarzniemy. Na sam koniec spotkaliśmy jakiegoś pana z saniami i on nas dowiózł do stacji. Nie wszystkie pociągi kursowały, więc jeszcze "posiedzieliśmy" sobie na stacji. Buty miałam całe mokre i oblodzone. I wiecie co ? Nawet się po tym wszystkim nie przeziębiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
melinek Re: Nietypowe Swieta. 23.12.02, 23:05 W tym roku mam nietypowe Swieta. Przybyl w mojej rodzinie nowy czlonek ;)) Kazde nastepne Swieta z nim beda juz typowe. Odpowiedz Link Zgłoś
rzulw Re: Nietypowe Swieta. 24.12.02, 01:44 Wigilia 1981r. Skoczyłem z pralki na "główkę" do wanny :))(miałem 6 lat). Połamałem gnaty. Godzina milicyjna, na karetkę trzeba było czekac kilka godzin. Ojciec zapakował nas wszystkich (Mama, Siostra, Ojciec no i ja) do "kaszlaka" i wio. Oczywiście zatrzymało nas ZOMO. Chcieli nas zamknąć. Cyrk był... Odpowiedz Link Zgłoś
marucha1 Re: Nietypowe Swieta. 24.12.02, 01:49 rzulw napisał: > Wigilia 1981r. > Skoczyłem z pralki na "główkę" do wanny :))(miałem 6 lat). Połamałem gnaty. > Godzina milicyjna, na karetkę trzeba było czekac kilka godzin. > Ojciec zapakował nas wszystkich (Mama, Siostra, Ojciec no i ja) do "kaszlaka" i > > wio. Oczywiście zatrzymało nas ZOMO. Chcieli nas zamknąć. Cyrk był... Czesto skaczesz na glowke w plytkie wody???? > Odpowiedz Link Zgłoś
rzulw Re: Nietypowe Swieta. 24.12.02, 01:59 :))) tak często...że powinienem mieć kask, zamiast skorupy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
marucha1 Re: Nietypowe Swieta. 24.12.02, 02:00 rzulw napisał: > :))) > tak często...że powinienem mieć kask, zamiast skorupy :))) To musi masz twarda glowe.A jak z sercem??? Odpowiedz Link Zgłoś
vika411 Re: Nietypowe Swieta. 24.12.02, 02:04 marucha1 napisał: > rzulw napisał: > > > :))) > > tak często...że powinienem mieć kask, zamiast skorupy :))) > > To musi masz twarda glowe.A jak z sercem??? A moze go od razu porzadnie zagipsowac...tak na wszelki wypadek.W domu mam elektrogips.moze byc? Odpowiedz Link Zgłoś
rzulw Re: Nietypowe Swieta. 24.12.02, 02:05 marucha1 napisał: > rzulw napisał: > > > :))) > > tak często...że powinienem mieć kask, zamiast skorupy :))) > > To musi masz twarda glowe.A jak z sercem??? Na odwrót. Trzeba by je trochę lodem podsypać i bałwan będzie jak się patrzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julenisse Re: Nietypowe Swieta. IP: *.ppp1-2.sg-b.tiscali.no 25.12.02, 23:32 To juz moje czwarte nietypowe Swieta. Spedzane w Norwegii bez sniegu i karpia. POzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
siria Re: Nietypowe Swieta. 26.12.02, 00:53 Moje też są inne. Pierwsze we własnym mieszkaniu, a u rodziców tylko wizyta. I wygląda tez na to, ze będą ostatnimi przed założeniem własnej rodziny. :) Odpowiedz Link Zgłoś