Dodaj do ulubionych

O modzie... i nie tylko.

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.10.01, 17:12
Witam!

Ostatnio coraz czesciej zastanawiam sie, czy istnieja jeszcze kobiety,
ktore dbajac o siebie nie zapominaja o swoim intelekcie i czlowieczenstwie?

Zawsze uwazalam, ze ladna=glupia to stereotyp. Niestety coraz czesciej sie
przekonuje, ze bardzo niewiele jest inteligentnych kobiet, ktore naprawde potrafilyby
o siebie zadbac. A ja mimo, ze nie zaniedbuje innych aspektow mojej osobowosci,
duza wage przywiazuje do swojego wygladu (SWOJEGO - wyglad innych, pod warunkiem,
ze nie zafascynuje mnie jakos wyjatkowo, jest mi z grubsza rzecz biorac obojetny - nigdy nie
oceniam ludzi po tym, jak sa ubrani). Lubie wybierac wsrod mnostwa ubran rzeczy, ktore
czyms zachwycaja, maja w sobie cos szczegolnego. Podobaja mi sie niebanalne kroje,
szlachetne materialy, ciekawe kolory. Fascynuja mnie ostatnie trendy w modzie, ale daleko
mi do slepego podazania za najlepszymi projektantami - nie zaloze rzeczy, w ktorej zle sie
czuje. Absolutnie nie jestem tez typem wiecznej damy - nie biegam w szpilkach na basen.

Tymczasem dziewczyny, z ktorymi najczesciej sie stykam chyba nie potrafia znalezc zlotego
srodka. Albo zastanawiaja sie nad ulozeniem kazdego wloska na glowie i nie da sie z nimi
normalnie porozmawiac, albo maja fascynujace osobowosci, ale bardzo niechetnie wybieraja
sie ze mna na zakupy. Jako ze czesciej moimi znajomymi sa te drugie, nowe rzeczy kupuje
raczej z facetami. Poza tym, ze maja spore wyczucie koloru i szczescie do niebanalnych polaczen,
wedrujac z nimi od jednego sklepu do drugiego, mozna porozmawiac o filmach Kubricka lub
dramatach Mrozka. I nie wezma tego za niezdrowy snobizm.

Lubie siebie jako calosc - a w naszej kulturze ubranie, czy image jest jednak nieodlacznym
elementem kazdego czlowieka. Z checia wiec podyskutuje z osobami, ktore maja cos do
powiedzenia na ten temat.

Pozdrawiam, Monika

P.S. Teraz bedzie tak troche obok tematu. Czasem warto miec po prostu wlasne zdanie.
Wkurza Cie obyczaj golenia nog? To ich nie gol. Nie chcesz sie malowac? Nikt Cie do tego
nie zmusza. Tylko zostaw innym prawo do posiadania wlasnego zdania w tej kwestii.
Swiat bylby nudny, gdybysmy wszyscy byli tacy sami :-).
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka