Dodaj do ulubionych

Ciąża a okres

28.06.06, 17:34
Kochane kobitki, proszę powiedzcie mi co się dzieje. W piątym tygodniu ciąży
dostalam okres. Lekarz mówi ze to nie okres tylko krwawienie po poronieniu.
Wynik HCG wyszedł wysoki, a po badaniach dostałam okres, wiec juz sama nie
wiem.... Miałyscie tak?
Nie pije, nie pale, prowadze jednakstresujący tryb życia...
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Ciąża a okres 28.06.06, 17:45
      moja koleżanka miała okres przez pierwsze trzy miesiące ciąży. Dziecko urodziło
      się zdrowe.
      Pozdrawiam
    • nglka Re: Ciąża a okres 28.06.06, 19:25
      Zmień lekarza - i to pędem!
      Mogło nie dojść do poronienia, ale jest takie ryzyko, nie ma na co czekać.
    • vandikia Re: Ciąża a okres 28.06.06, 19:29
      niestety chyba jestes kolejny trolem ehhhh, albo kompletnie nieodpowiedzialna
      osoba
      najpierw niby krwawienie, a potem chetka na alkohol?
      zebym nie byla goloslowna:

Co może kobieta w ciązy
      Autor: chickita
      Data: 26.06.06, 20:19
      czy kobieta w ciąży może napić się piwa lub wina oczywiście w ilości
      rozsądnej? Czy szkodzi to dziecku?
      Czy jednak trzeba organiczac sobie do zera tego typu smaczny napój w upalne
      wieczory...?
      • chickita Re: Ciąża a okres 28.06.06, 20:06
        Wcale nie znaczy to ze piłam piwo. Przeczytaj post jeszcze raz a zrozumiesz ze
        jedynie prosilam o informacje jakie jest ryzyko itp. Niedawno sie dowiedzialam o
        tej szczesliwej informacji wiec staram sie zaczerpnac troche rad a tu
        taka............... Czytaj kobito uwaznie....
        • chickita Re: Ciąża a okres 28.06.06, 20:08
          Poza tym chetka na piwo byla WCZESNIEJ potem dostalam okres... Powtarzam CZYTAJ
          UWAZNIE a potem nazywaj ludzi od troli... Boze i od razu sie czlowiek wkurza jak
          czyta takie bzdury!
          • vandikia Re: Ciąża a okres 28.06.06, 20:27
            no sorry w jednym watku piszesz nie pije, nie pale, a w drugim pytasz czy w
            ciazy musisz darowac sobie tak smaczny napoj jak alkohol. ja tu widze
            nieścisłość, może to kwestia formułowania zdań, nie wiem. twoje zdrowie, twoje
            życie, nic mi do tego
            • chickita Re: Ciąża a okres 28.06.06, 20:41
              vandikia napisała:

> no sorry w jednym watku piszesz nie pije, nie pale, a w drugim pytasz czy w
              > ciazy musisz darowac sobie tak smaczny napoj jak alkohol. ja tu widze
              > nieścisłość, może to kwestia formułowania zdań, nie wiem. twoje zdrowie, twoje
              > życie, nic mi do tego
              • vandikia Re: Ciąża a okres 28.06.06, 20:45
                to sobie poczytaj chociazby bilboardy reklamujace piwo i co tam jest napisane o
                piciu w ciazy. nie mowie o wypiciu 10 butelek, nie zarzucam alkoholizmu

no nic nic, dziecka szkoda
                bez odb.
                • kreola7 Re: Ciąża a okres 29.06.06, 13:55
                  Alkohol w ciąży jest zabroniony może uszkodzić płód w różnym stopniu, wszystko
                  co jesz czy pijesz "je i pije " też Twoje dziecko, dlatego ty napijesz się
                  jednego piwa a Twoje dziecko będzie wstawione na maxsa-dysproporcje sama
                  rozumiesz.
                  A właściwie dowiedz się czy na pewno jesteś w ciąży, bo jakoś twoja wypoedź mi
                  zupełnie dezorirentuje, a Ty wydajesz mi się całkiem obojętna-nie wiesz czy
                  jesteś w ciąży czy nie, poroniłaś czy nie, pytasz o picie piwa w takim momencie-
                  ...dziwne...a może nawet głupie?
                  • kasia1971 Re: Ciąża a okres 29.06.06, 15:10
                    Niewielka ilosc alkoholu w ciaży nie jest szkodliwa, moze całe piwko to za duzo
                    ale szklanka raz na jakiś czas nie zaszkodzi. Kreola głupoty piszesz o tym
                    wystawieniu na maxa, niedobrze mi się robi jak czytam takie histryczne
                    wypowiedzi przesadzjących i nadgorliwych matek/przyszłych matek, które wychowuja
                    potem wychuchane, wydmuchane dzieci, na ogół wcale nie zdrowsze a wręcz słabsze
                    wrażliwsze. Besensowne jest wzbudzanie u innych kobiet takiego poczucia winy.
                    BTW alkohol działa rozkurczowo więc od tego poronienia nie będzie.
    • kreola7 Re: Ciąża a okres 29.06.06, 14:03
      Miałam plamienia w ciąży, też tak ok.6 tyg.poszłam od razu pierwszego dnia do
      gin.i zaczęłam brać hormony na podtrzymanie dał mi też skierowanie na usg które
      zrobiłam w 7 tyg., plamienia ustały, hormony brałam przez ok. 3 m-ce.
      Teraz mam cudowną córeczkę.

Zmień lekarza i to szybko, jeszcze dzisiaj.

Niektóre kobiety mają normalnie okres i wcale nie wiedzą, że są w
      ciąży.Dowiadują się dopiero np.w 4 m-cu.
      Ale równie dobrze mogło lub może nastąpić u ciebie poronienie.
      • chickita Re: Ciąża a okres 29.06.06, 14:45
        Skad mozesz wiedziec czy jestem obojetna czy nie... na monitorze tego nie widac,
        jestem załamana jesli Cie to interesuje...

Apropo, mam walnietego lekarza bo sam nie potrafi mi okreslic co sie dzieje.
        Totezna pewno go zmienie. W przyszlym tyg. zrobie HCG ponownie wiec bedzie
        wiadomo czy ilosc hormonow spadla czy wzrosla.

I dla wszystkich które nie potrafią czytac:
        1. Dowiedzialam sie ze jestem w ciąży
        2. Rozpoczęłam post co kobieta moze a co nie bedac w ciazy, rowniez z zapytaniem
        o piwo. Znam przypadki ktore palily podczas ciazy i pily nie zwracajac uwagi na
        swoj stan, co uwazam za niepoprozumienie i niepowazne. JA NIE ZAMIERZAM PIC - to
        bylo JEDYNIE ZAPYTANIE a Wy juz na mnie najeżdzacie!Wcale nie znaczy że poszłam
        sie nabzdryngolic...
        3. Zrobilam badania HCG i w tym samym dniu dostalam okres.
        4. Od razu poszlam do mojego lekarza i powiedzial mi to co juz wczesniej
        pisalam, wiec skoro on sam nie wie co ze mna jest to ja tym bardziej.
        A od pisania czy wolno pic piwo jeszcze chyba nigdy w zyciu nie doszlo do
        poronienia - to do pewnej pani ktora wyjatkowo ma problemy z rozumieniem co czyta.

Teraz juz wiem ze okres w ciąży jest w pewnym sensie normalna reakcja organizmu,
        co nie zmienia faktu, ze zarówno ja jak i tatus jestesmy skołowani. Mam meza dla
        jasnossci, jakbyscie chcialy jeszcze mi cos zarzucic...
        Dzięki za "uprzejme" odpowiedzi i porady.
    • saskiaplus1 Re: Ciąża a okres 29.06.06, 14:19
      W ciąży nie ma okresu - to wszystko to patologiczne krwawienia, które bez
      leczenia najczęściej są groźne dla dziecka (a czasem i dla matki).
      • alpepe Re: Ciąża a okres 29.06.06, 14:27
        patologiczne krawienia do złudzenia przypominające okres? Co miesiąc przez parę dni?
        • aiczka Re: Ciąża a okres 29.06.06, 14:44
          Jeżeli okresem nazywamy miesiączkę, to, zgodnie z definicją, nie może on mieć
          miejsca podczas ciąży. Zasadniczym jego elementem jest bowiem złuszczenie się
          błony macicy. Tej błony, w której w wypadku ciąży zagnieżdża się zarodek. Nie
          chcemy, żeby ta błona się wtedy złuszczała.
          • alpepe Re: Ciąża a okres 29.06.06, 14:51
            miśka, wiem, jak od strony biologicznej wygląda mechanizm miesiączki, tak samo,
            jak wiem, że kobiety na pigułkach nie mają okresu a tylko krwawienie z odstawienia.
            • aiczka Re: Ciąża a okres 29.06.06, 14:56
              Przepraszam, opacznie zrozumiałam Twoją uwagę wyżej.
        • dunia77 Re: Ciąża a okres 29.06.06, 14:44
          A wiesz, co to jest okres ? Posiedz sobie piec minut i zastanow sie, dlaczego w
          ciazy nie mozna miec miesiaczki.
          • alpepe Re: Ciąża a okres 29.06.06, 14:47
            a ty wiesz, że ginekolodzy nie negują tego, że w czasie ciąży może przez
            pierwsze trzy miesiące wystąpić miesiączka? Nie wiesz? To posiedź pięć minut i
            zastanów się, dlaczego ginekologom wygodniej jest mówić o miesiączce.
            Nie pouczaj mnie, o ciałku żółtym i innych duperelach uczyłam się na biologii,
            jak również o innych rzeczach, które w teorii wyglądają tak, a w praktyce inaczej.
    • uwaga_tramwaj zrób usg, na co liczysz tutaj? 29.06.06, 14:43
      • chickita Re: zrób usg, na co liczysz tutaj? 29.06.06, 14:48
        Moj boski lekarz powiedzial ze w 5 tyg usg sie nie robi... ;)no cóz... Fajnie
        jest sie poradzic na forum kobieta... Czytajac Wasze wypowiedzi wiele z Was
        miala "okres" w trakcie ciąży wiec o co tym razem Wam chodzi...?
        Dzięki kobiety...
        • alpepe Re: zrób usg, na co liczysz tutaj? 29.06.06, 14:49
          na usg ci jeszcze nic pewnego nie wyjdzie, zarodek jest za mały.
          • chickita Re: zrób usg, na co liczysz tutaj? 29.06.06, 14:53
            To wlasnie mi powiedzial lekarz. Jedynie HCG moze cos wykazac tak? Pozostaje mi
            tylko czekac... :(
        • uwaga_tramwaj ja robiłam w 5 tyg... 29.06.06, 14:55
          i było już tętno słychać. nie zaszkodzi spróbować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka