caryll 05.07.06, 15:27 Dziś zostałam napadnieta w bialy dzień, straciłam pieniądze i telefon i jestem wściekla zwłaszcza z powodu tego ze byłam bezradna..może mi ktoś z Was polecić jakiś dobry kurs samoobrony na śląsku ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ss231 Re: kurs samoobrony 05.07.06, 18:22 a moze opiszesz co sie stało jeśli możesz ja tez ostatnio zostałam napadnieta i wiem co przeżywasz.A ucierpiałas czy wzięli co mieli i uciekli? Odpowiedz Link Zgłoś
caryll Re: kurs samoobrony 06.07.06, 01:24 Mi sie nic nie stało, zreszta środek dnia a okolica wcale nie taka bezludna, teraz sie zatanawiam dlaczego nie zaczełam krzyczeć czy uciekać a ja popostu tam stałam i tylko mowiłam żeby mi nie zabierali telefonu bo jest mi potrzeby cóż przynajmniej karte oddali. Dwoch mlodzików mogli miec ja wiem 17 czy 18lat, mysle ze kurs taki by mi sie przydal bo wtedy wiedzialabym jak sie zachować, a nie chcialabym sie wiecej znaleść w podobnej stułacji.A u Ciebie jak to wyglądało ? Odpowiedz Link Zgłoś
ss231 Re: kurs samoobrony 06.07.06, 22:50 jeden złapał mnie za szyje od tyłu a drugi uderzył mnie kolanem w nos.nos miałam złamany krew tryskała mi z niego więc oddałam telefon.A ci co Cie napadli powidzieli coś??bo Ci podeszli i bez słowa dostałam:( Odpowiedz Link Zgłoś
wsdpkielce Re: kurs samoobrony 07.07.06, 17:05 Bardzo mi przykro z tego powodu, że zostałaś napadnięta i obrabowana. Musisz teraz dać sobie trochę czasu, żeby dojść do równowagi. Jeżeli miałabym doradzać, nie zapisuj sie w tym stanie na żaden kurs samoobrony. Ochłoń. To może trwać jeden dzień albo nawet kilka miesięcy. A kiedy już Twoje emocja wrócą na swoje miejsce, pomyśl ... o kursie samoobrony WSDP! Czyli o nas :) Przy okazji podzielę się z Wami taką moją refleksją. Kiedy namawiam kobiety na nasz kurs, większość patrzy na mnie zdziwionymi oczami. Tak jakby kwestia bezpieczeństwa była dla nich oczywista. Szkoda, ze dopiero traumatyczne przeżycia powodują zainteresowanie samoobroną. Polecam lekturę naszej strony internetowej: www.wsdp.pl W szczególności artykuł "Dlaczego kobiety tak trudno namówić?" Odpowiedz Link Zgłoś