Dodaj do ulubionych

znak zodiaku

05.07.06, 19:35
jak sądzicie, jaki znak zodiaku jest najbardziej najbardziej nielbiany? ja słyszałam ze bliżnięta, nie wiem czemu bo sama nim jestem:(
Obserwuj wątek
    • zemfira_ Re: znak zodiaku 05.07.06, 19:39
      Skorpion
      • turbomini Re: znak zodiaku 05.07.06, 20:20
        Skorpion oczywiście.
    • cala_w_kwiatkach Re: znak zodiaku 05.07.06, 19:40
      nie chce nikogo obrazac ale slyszalam od wielusosob ze wsrod mezczyzn to LEW
      (egoistyczny, wyniosly i 'co to nie ja';))
      poza tym BYK i BARAN to osoby uparte i to akurat w moim i znjaomych przypadku
      sie sprawdza:)
      • onx1 Re: znak zodiaku 05.07.06, 19:53
        cała w kwiatkach, a ja Cię wczoraj piękną nazwałem! Podałaś dwa znaki z mojego
        trygonu, z którymi najlepiej się dogaduje. :-(
        • cala_w_kwiatkach onx1 ???? 05.07.06, 20:17
          Ty mnie piekna? kiedy? gdzie? nie pamietam:( albo moze to Ty za duzo wypiłes?;)
          a ktore znaki?
          bo ja z facetami lwami za nic nie moge sie dogadac, a sama jestem bykiem:)
          • telka_es Re: onx1 ???? 05.07.06, 20:23
            cała w kwiatkach zgadzam się z tobą co do lwów.....

za to z bliźniakami mam super kontakt0wszystkie moje psiapsióły to bliźniaki
            heheheh:P

a nie lubie jeszcze panien

sama jestem koziorozec - tez niezbyt lubiany znaczek.,....
            • cala_w_kwiatkach Re: onx1 ???? 05.07.06, 20:28
              a byki sa the best ;p
              • moonbp Re: onx1 ???? 05.07.06, 21:01
                Rzeczywistość astronomiczna, zgoła inna od tradycji, która jest błędna, o czym
                mało kto wie, wygląda np. tak -

Skorpion - 23.11 - 29.11- zaledwie 6 dni.

Bliźnięta - 20.06. - 20.07

Byk - 14.05. - 19.06

Lew - 10.08. - 15.09.
              • onx1 Re: onx1 ???? 05.07.06, 21:02
                a strzelce jeszcze lepsze:-)

owszem wczorajszy meczyk był długi, to i piwko wprowadzałem do organizmu w
                większych ilościach ale piękną Cię nazwałem, no pamiętam przecież.
                Dobra potem pogadamy - meczyk.
                • onx1 Re: onx1 ???? 05.07.06, 23:01
                  ble... Portugalia przegrała, a była lepsza. ide się napić.
                  piekną w kwiatach pozdr
                  • cala_w_kwiatkach Re: onx1 ???? 05.07.06, 23:07
                    nooo wielkie ble!gdyby nie karniak, to bylby remis jak wczoraj;p
    • hellena8 Re: znak zodiaku 05.07.06, 21:00
      Napewno skorpion (mam prawdziwe szczęście nim być!). A wśró facetów to lew (mój
      mąż jest lwem - prawdziwa masakra).
      • moonbp Re: znak zodiaku 05.07.06, 21:04
        helleno8 - na pewno nie jesteś Skorpionem. Czy twój mąż jest Lwem - sprawdź
        powyżej.
        • hellena8 Do moonbp 05.07.06, 22:31
          moonbp napisał:

> helleno8 - na pewno nie jesteś Skorpionem.>
          Przepraszam, a na jakiej podstawie to stwierdzasz? Pozdrawiam.
    • anulenka7 Re: znak zodiaku 05.07.06, 22:37
      Bliźniak oczywiście! Wszędzie mnie pełno i gdzie chce to się wkręcę. ;-)
      • moonbp Re: znak zodiaku 05.07.06, 23:07
        Ano, na podstawie danych astronomicznych. Oś osi Ziemi zatacza w przestrzeni
        koła - jeden obrót raz na 26 tysięcy lat. Ruch ten powoduje, że pozorna droga
        Słońca na tle gwaizad ulega zaminom - to znaczy, relacja "miesiąc,dzień-
        gwaizdozbiór" ulega zmianom cały czas. Dawniej tego nie brano pod uwagę,
        zresztą jaką wiedzę astronomiczną mieliśmy w średniowieczu, gdy szło się na
        stos za twierdzenie ,ze Ziemia nie jest naleśnikiem? Tak zwany punkt Barana,
        początek Wiosny, nie jest już punktem Barana, bowiem obecnie znajduje się w
        Rybach. Gwiazda polarna tez nie zawsze jest ta sama. Kiedyś inna gwiazda
        pełniła tę rolę. Wszystko się rusza, zmienia. To, że 300 lat temu, 19
        Kwientnia, Słońce było w gwiazdozbiorze X, nie oznacza, że tak jest na zawsze,
        bo nie jest. Tradycja ne bierze tego pod uwagę. Tak więc obecnie Słońce jest w
        Skorpionie od 23.11 do 29.11, taka jest fizyczna prawda.
        • moonbp Re: znak zodiaku 05.07.06, 23:09
          Sprostowanie

Nie "oś osi" jak śmiesznie napisałem, tylko "Oś wzdłuż której Ziemia obraca się
          wokół samej siebie" zatacza koła w przestrzeni, i odpowiada za to, że pozorna
          droga Sońca posród Zodiaków zmienia się w czasie.
    • ann_35 Re: znak zodiaku 05.07.06, 23:27
      skorpion oczywiście
      wiem, bo sama nim jestem
      • moonbp Re: znak zodiaku 05.07.06, 23:46
        O ile mieścisz się w przedziale - 23.11 - 29.11 :)

A swoją dorgą to zadziwiające, jak ludzie maja opory przed tą zodiaklaną
        wiadomością o niestałości - przecież konstelacje to i tak jedynie złudzenie,
        polegające na widzeniu w jednej płaszczyźnie obiektów oddalonych od siebie o
        wielkie odległości, zupełnie ze sobą bezpośrednio nie powiązanych, i
        znajdujących się w bardzo różnych odlałościach od nas. Zodiaki to tylko iluzja,
        rzutowanie obrazu na płaszczyznę nieba.
        • skorpionica11 Re: znak zodiaku 06.07.06, 07:41
          skorpion oczywiscie :))

a blizieta nie które sa dwulicowe ,klamia ile z nut w lezie a troche osob spod
          tego znaku poznalam
        • kryzolia Re: znak zodiaku 06.07.06, 13:50
          no dobrez, a jak ktos urodził sie np. 1 listopada, do jakiego znaku nalezy go
          przypisac?
          • skorpionica11 do kryzolia - skorpiona 06.07.06, 18:22
            kryzolia napisała:

> no dobrez, a jak ktos urodził sie np. 1 listopada, do jakiego znaku nalezy go
            > przypisac?
    • zuta jestem Skorpionem i jestem fajna :)))) 06.07.06, 09:25
      • dalenne Skorpiony...brrr....jadowite i egiostyczne...n/t 06.07.06, 09:30
        • zuta jestem ślicznym miłym Skorpionem :))) 06.07.06, 09:34
          i znam jeszcze parę osób spod tego znaku - mili ludzie przyjaciele
          nie mam jadu
          i bardzo lubię swój znak
          ma w sobie nutkę tajemnicy

• rk_1980 Re: jestem ślicznym miłym Skorpionem :))) 06.07.06, 09:53
            znaki zodiaku mają wpływ na osobowość, ale nie całkowity, reszta to jeszcze
            kwestia wychowania (wpływ rodziców, otoczenia, religii itp)
            ja jestem typowym rakiem (ciepłe lacie i pilot w ręce :) lubię troszczyć się o
            dom, moją ukochaną - gotowanie itp.
            moja dobra znajoma natomiast - też rak i z tego samego trygonu - jest
            kompletnym przeciwieństwem mojej osoby - lubi zabawę, "olewa" własną rodzinę -
            totalny brak zainteresowania :) - wynika to z tego że w takiej rodzinie została
            wychowana
            • moonbp Re: jestem ślicznym miłym Skorpionem :))) 06.07.06, 11:53
              Rak - 21.07. - 09.08. rk_1980 jest więc Rakiem tylko w tradycji, ale Śłońce w
              dniu jej narodzin na pewno nie było w Raku.

Zodiaki nie mają wpływau na osobowość, no bo jaki? To tylko umownr nazwy grup
              gwiazd, które to nazwy były zmieniane w czasie. Nazwy gwiazdozbiorów to rzecz
              umowna, to co nazywamy np. Wielkim Wozem, równie dobrze może być Rondlem, to co
              nazywamy Lwem można nazwać np. Sfinksem, Wożnicę Latawcem, itd. To kwestia
              umowy międzyludzkiej, a nie żadnych faktów. Wielki Pies w ogóle nie przypomina
              psa. To sa gwziady - termojądrowe kule gazu, położone w niewyobrażalnych dla
              ludzi odległościach, i wzajemnie ze sobą nie mjaących nic wspólnego. Dinozaury
              też pod nimi przychodziły na świat, nic dla osobowości z tego nie wynika.

Nie sądziłem, że w 21. wieku przywiązanie do umownego nazywania gwiazd jest tak
              duże :)
              • kohol Re: jestem ślicznym miłym Skorpionem :))) 06.07.06, 12:31
                Po prostu ludzie lubią o tym rozmawiać i porównywać swoje cechy. Taka mała
                psychologia.
                Nie uda Ci się tego nawrócić i tyle :)
                Jako typowa Rybka mogę być zupełnie inna niż reszta Rybek :D
    • kasiaczernia Re: znak zodiaku 06.07.06, 12:27
      Ja słyszałam że bliźnięta, wodnik i skorpion.
    • kryzolia Re: znak zodiaku 06.07.06, 12:40
      ja nie lubię paru facetów i są z pod znaku wodnika lub bliźniąt i właściwie to
      nikt ich nie lubi.....
      • moonbp Re: znak zodiaku 06.07.06, 13:16
        Ależ ja nikogo nie chcę nawracać!
        To tylko informacja, ciekawostka i tyle.
        Istotą Zodiaków jest sprawdzenie w jakiej konstelacji stało Słońce w dniu
        urodzin jaiejś osoby. Na tej podstawie uprawia się wróżby, przypisuje cechy,
        których obiekty astronomiczne oczywiście nie tworzą, twoarzy horoskopy.
        Podstawa to wiedza, gdzie było Słońce. Ja tylko, tytułem ciekawostki mówię, że
        trdycyjne daty są już zwyczajnie nieaktualne. Jeżeli ktoś urodził się naprawdę
        we Lwie, to nic mu nie pomoże, że wierzy, że urodział się w Pannie, bo i tak
        urodziłsię we Lwie, i nawet jesęli mówi "Zgadza się! Mam cechy Panny!", to i
        tak się nie zgadza, bo Panną nie jest i już. Czytajmy więc właściwe horoskopy,
        jeżeli już chcemy się w to bawić. W horoskopie można napisać cokolwiek - każdy
        Znak to dzesiątki, czy setki milionów Ludzi, zawsze się trafi.
        • kohol Re: znak zodiaku 06.07.06, 13:19
          W porządku :)
          Wiadomo, że nie ma na świecie 12 rodzajów ludzi, kazdy chyba sobie z tego
          sprawę zdaje :) Ale nie każdemu się chce szukać kogoś, kto mu nakreśli horoskop
          i tyle.
          • lubie_miauczec do moonbp 06.07.06, 13:22
            a czy waga jest waga? :) moze jednak nie jestem waga :(
            • moonbp Re: do moonbp 06.07.06, 18:08
              Lubie_miauczec - nie znam Twojej daty urodzenia, ale odpowiem Ci tak -

Obecnie prawdziwymi astronomicznymi Wagami są osoby urodzone pomiędzy 31.10 a
              22.11. :)
              • moonbp Re: do moonbp 06.07.06, 18:14
                A co do wspomnianych 12 typów ludzi... Powinno być 13cie typów, bo tyle
                faktycznie jest Zodiaków. Ludzie w ogółe usunęli Wężownika (30.11 - 17.12),
                który astronomicznie jest tak samo Zodiakiem, jak pozostałe 12.

a Lubie_miauczec jest Panną. Nie muszę przecież znać Twojej daty urodzenia,
                wystarczy porównać daty tradycyjne z prawdziwymi.
                • lubie_miauczec Re: do moonbp 06.07.06, 18:21
                  13 pazdziernika.
                  • lubie_miauczec Re: do moonbp 06.07.06, 18:28
                    juz doczytalam, ze jestem panna :) ale to w ogole do mnie nie pasuje. nie
                    wiem dokladnie jaka jestem, ale na pewno nie jestem pedantyczna, dobrze
                    zorganizowana panna :)
                    • moonbp Re: do moonbp 06.07.06, 18:48
                      Panna - 16.09. - 30.10. Wszystko się zgadza.
                      Ja zaś tradycyjnie jestem Panną włśnie, w rzeczywistości zaś Lwem, i za diabła
                      nie mam Lwich cech, cóż poradzić. :)
                      • lubie_miauczec Re: do moonbp 06.07.06, 19:04
                        Moze jednak Ty jestes panna, a ja waga? Ja mam sporo cech typowych dla wagi, a
                        z panny chyba nic (przynajmniej tak mi sie wydaje). Dziwne to wszystko. Z
                        mojego doswiadczenia wynika, ze tylko skorpiony sie wyrozniaja ze znakow
                        zodiaku. Znam 5 skorpionow (znamy sie bardzo dobrze od lat)i te 5 osob ma
                        naprawde wspolne cechy. Niestety sa ta negatywne cechy: zazdrosc, zawisc, lekka
                        megalomania, przy tym kompleksy... w ogole te osoby sa jakies
                        takie "poszarpane" emocjonalnie czy psychicznie, pelne sprzecznosci...
                        wlasciwie meczace dla otocznia. Dlatego ja sie staram unikac skorpionow i
                        chcac niechcac mam do nich uprzedzenia :)
                        • moonbp Re: do moonbp 06.07.06, 21:09
                          Skorpiony - 23.11 - 29.11.
                          Zweryfikuj teraz, ile znasz skorpionów :)

Zodiaki to tylko umowa, fikcja, gwaiazdy możnaby połączyć tymi zmyślonymi
                          liniami w zupełnie inny sposób, i nadać im inne nazwy - i tak w historii
                          bywało. To, że kilka gwiazd umownie nazywamy "Skorpionem" nic nie oznacza, nie
                          ma to skutku dla ludzi (poza tym zwierzęta też rodzą się pod gwiazdami).
                          Gwiazdy to piece termojądrowe, a te, które tworzą gwiazdozbiory nie są ze sobą
                          związane w przestrzeni, dzielą je olbrzymie odległości, a ich dystanse od
                          Ziemi są baaardzo różne - to przecież tylko iluzja, że są od nas w jednakowej
                          odległości. Nie mają nic współnego ani ze sobą, ani nie decyduja o nas - no bo
                          jak? Fizycznie nie mamy z nimi kontaktu, a gwaizdy nie są żywe, nie mają mocy
                          telepatycznych.

A cechy?
                          Jak masz grupę 1000 000 osób to zawsze trafisz w każdą cechę, poza tym jest
                          sugestia i "doszukiwanie się", a kwetie samych cech też są dyskusyjne - kto
                          powiedizał jakie są np. Bliźnięta?
                          Równie dobrze Panny mogą być zazdrosne, zawistne, i niektóre są, a pewnie po
                          części wszystkie. każdy człwoiek ma każdą cechę w jakimś tam natężeniu - można
                          znaleźć też "Matki Teresy" wśród Skorpionów. Zresztą Skorpion, mógłby być
                          bardziej gąsienicą, bo większe podobieństwo. To tylko gra wyobraźni, nie
                          dopatrzysz się Niedźwiedzia w Wielkij Niedźwedzicy, prędzej Rondla.
                          • moonbp Re: do moonbp 06.07.06, 21:15
                            A jeżeli ktoś urodził się za nim powstało nazewnictwo?
                            Skąd grupa iluzyjnie zbliżonych gwaizd "wiedizała" jak zostanie nazwana w
                            przyszłości, i jakie ma "produkować" cechy? A gdyby ludzie nazwali sobię tę
                            grupę "Wołkiem Zbożowym"?
                        • tracer81 Re: do moonbp 06.07.06, 21:49
                          Racja, racja... Pytałem elfów z Lorien, potwierdzają Twoje obserwacje w całości w przeciwieństwie do krasnoludów z Morii!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka