agamarko 13.07.06, 20:02 czy to prawda, ze na adwokackie, radcowskie i notarialne były identyczne testy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jasmin07 Re: lipcowe aplikacje 2006 14.07.06, 01:34 Witaj, Na każdą z wymienionych przez Ciebie aplikacji są inne testy, co wiąże się miedzy innymi z tym, że specyfika tych zawodów prawniczych i zakres przedmiotowy jest różny, np. na aplikację notarialną nie ma pytań z prawa karnego i ostępowania karnego. Pozdrawiam:) K. Odpowiedz Link Zgłoś
agamarko Re: lipcowe aplikacje 2006 14.07.06, 14:37 wiem, że w zeszłym roku były różne, ale dziewczyna, która dostała się na aplikację adwokacką w tym roku powiedziała mi, że były takie same. Zdziwiłam się, więc pytam. Jesteś pewna, że różne? Odpowiedz Link Zgłoś
babie.lato Re: lipcowe aplikacje 2006 16.07.06, 12:58 no coś Ty! testy były różne i to bardzo. Nie wiem jak wyglądał test na notarialna, ale chyba był trudny skoro zdało go z tego co pamiętam 11% (w Krakowie na 40 osób zaledwie 6). Wbrew zakresowi merytorycznemu wykonywanego w perspektywie zawodu - radcowie prawni mieli 60 pytań z karnego (w tym z części szczególnej - nawet adwokaci nie mieli ze szczególnej!!) Na adwokacką za to dali w ch** pytań z prawa budowlanego i podatków. Osobiście zdawałam na adwokacką i na szczęście się dostałam, bo w ten sposób uniknę załamania newrowego. Jak ktos bardzo chce to sobie nawet przympomnę przykłądowe pytanie - choć nie wiem czy ma to sens bo zapewne soon na bipie test się ukaże. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś