patyczka82 31.07.06, 16:06 Dziś chciałam iść na basen ale mam okres.Wiem,że mogę użyć tampona mam jednak pewne wątpliwości.Czy tampon nie wypadnie podczas pływania i czy nie nabawię się jakiejś infekcji na basenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mieszkanka_lasu Re: miesiączka a basen 31.07.06, 16:08 jeśli dobrze załozysz to nie wypadnie, a infekcji to mozna sie nabawic zawsze. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
lupus48 tampon 31.07.06, 17:05 dobrze wlozony tampon nie moze byc wyczuwalny w sensie powinnas sie czuc tak jakbys go nie miala.tampon powinnas zalozyc przed samym wejsciewm na basen i zmienic zaraz po wyjsciu.bedzie dobrze nie pekaj Odpowiedz Link Zgłoś
searena Re: tampon 31.07.06, 17:11 No ja nie wiem. Raczej odradzam chodzenie na basen z miesiączką. Po 1 ryzyko złapania zakażenia się zwiększa. Po 2 jeśli masz większe krwawienie to po wyjściu z wody może ci popłynąć po nodze czerwona strużka :) Ja tak miałam. Tampon włożony głeboko, cały nasiąknął wodą. Tampon to nie korek wbrew pozorom. Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: tampon 31.07.06, 20:31 Dziwne to co piszesz... Mi sie jeszcze nie zdazylo zeby tampon nasiaknal chocby troche woda. Jest za gleboko wlozony, a pochwa to nie wiadro, nie jest otwarta na osciez... Nie ma szans zeby do tampona dotarla woda. Nie wiem, moze ja jestem jakos dziwnie zbudowana, ale naprawde wydaje mi sie to niemozliwe, to co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
searena Re: tampon 31.07.06, 20:37 No przecież mi się nie przyśniło. No ale ja pływam a nie siedzę w wodzie i udaję że pływam. Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: tampon 31.07.06, 20:39 To znaczy... sugerujesz ze ja jak ide na basen to po to zeby sobie posiedziec i pomachac nogami na brzegu?? :/ Nie mowilam ze ta krew ci sie przysnila, tylko ze moze mialas po prostu bardzo duze krwawienie, i to dlatego ci polecialo, a nie dlatego ze woda sie tam dostala. Odpowiedz Link Zgłoś
searena Re: tampon 31.07.06, 22:13 Może i tak. W każdym razie wydaje mi się że przez te 4 dni można sobie basen darować. Chyba nikt tam nie chodzi codziennie?? Odpowiedz Link Zgłoś
undyna Re: tampon 31.07.06, 22:30 ja chodzę co drugi dzień i nie odpuszczam z powodu okresu, krwawień nie mam skąpych, ale tampon daje radę nawet w I dzień, zaznaczam, że chodzę na basen pływać i pływam na szybkim torze, więc wydaje mi się, że powinnaś uzywać tampon o rozmiar większy niż ten, który do tej pory używałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
malinowy.cycek Re: miesiączka a basen 31.07.06, 17:14 w basenie to luz. unikaj jednak otwartych wod, zatamponiona, czy tez nie, by Ci rekin krocza nie wygryzl :) Odpowiedz Link Zgłoś
maialina1 Re: miesiączka a basen 31.07.06, 20:29 - Infekcji mozesz sie nabawic i bez tampona, to nie ma nic do rzeczy. Bez tampona nawet latwiej. - Nie, nie wypadnie na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
searena Re: miesiączka a basen 31.07.06, 20:39 Akurat, podczas okresu i krwawienia jest większe ryzyko infekcji! Każdy gin. ci to powie. Złuszcza się śluzówka i jest to jakby nie było jakaś rana. Wrota dla bakterii. Odpowiedz Link Zgłoś
amikeo Re: miesiączka a basen 31.07.06, 22:34 Jeszcze nie słyszałam żeby tampon chronił przed infekcją!! Wchłania tylko krew menstruacyjną, ale tez do pewnych granic. Przecież ma jakąs swoją pojemność i zdarza się, że przy przecieknie. A to juz niemiła przygoda. Odpowiedz Link Zgłoś