Dodaj do ulubionych

Depilacja laserowa

IP: 192.11.224.* 10.05.01, 08:12
Ostatnio zainteresowala mnie reklama gabinetow kosmetycznych oferujacych trwale
usuwanie zbednego owlosienia przy uzyciu lasera. Mam pytanie czy ktos juz moze
korzystal z takiego zabiegu? Zbieram opinie na ten temat. Prosze wezcie udzial
w dyskusji.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ka Re: Depilacja laserowa IP: *.*.*.* 10.05.01, 08:41
      Stosowałam - nie jestem zadowolona, ale nie można spodziewać się 'cudów'.
      pozdrawiam
      • Gość: maria Re: Depilacja laserowa IP: 213.25.97.* 10.05.01, 09:08
        Czy mozesz powiedziec dlaczego, też jestem zainteresowana takim zabiegiem.
        Pzdr. :)
        • Gość: Ka Re: Depilacja laserowa IP: *.*.*.* 10.05.01, 09:29
          Po pierwsze jest to zbyt kosztowne w stosunku do spodziewanych efektów.
          Ale... zależy jaki masz tym urody, byc moze bedziesz zadowolona z efektów.
          Jak wiadomo sa 3 fazy wzrostu wlosa, z ktorych tylko w pierwszej mozna liczyc
          na to, ze wlos zostanie usuniety - przez co jest potrzebne wiele zabiegow ( w
          ~miesiecznych odstepach czasu, zanim zauwazysz jakikolwiek pozytywny efekt.
          2. wlosy jasne nie nadaja sie do usuniecia, bada wiecznie odrastaly
          3. mnie przytrafilo sie, ze wlos ciemny po naswietlaniu rozjasnil sie i nie
          udalo sie go usunac
          4. poparzenia - jesli masz delikana skore, mozesz spodziewac sie, ze po zabiegu
          2-3 dni nie bedziesz mogla spojrzec na swoja skore (problem jest powazny jezeli
          depilujesz twarz)
          5. boli
          pozdrawiam
          • Gość: Asia Re: Depilacja laserowa IP: *.outland.lucent.com 10.05.01, 10:29
            Mam pytanie: czy to zabieg jest bolesny, czy po zabiegu dana czesc ciala jest
            obolala?
            • Gość: Ka Re: Depilacja laserowa IP: *.*.*.* 10.05.01, 11:09
              Zabieg jest bolesny jezeli dawka promieniowania jest dosc duza, moze powodowac
              poparzenia skory tj. male bąbelki, zaczerwienienie, podraznienie naskorka.
              Mysle, ze jest to sprawa indywidualna, uzalezniona od stopnie wrazliwosci
              skory. ja niestety, mam skore bardzo wrazliwa i mialam bardzo przykre efekty.
              Po depilacji wasika, przez 3 dni nie moglam sie pokazac komukolwiek - poparzony
              naslorek, zaczerwienienie, a wlasciwie wygladalo to jak jeden wielki strop.
              Zabieg wykonywala mi lekarka, w czasie zabiegu (skora jest chlodzona) nie bylo
              tak silnych efektow, ktore sugerowalyby poparzenie, dopiero po godzinie
              pojawilo sie bardzo silne zaczerwienienie i male pecherzyki.
              Na drugi dzien moja skora wygladala jak po chorobie popromiennej, jeden wielki
              strup.
              • Gość: FK Re: Depilacja laserowa IP: 157.25.68.* 10.05.01, 11:48
                Kochane I po co te wszystkie męki?
                Ja jestem ciemną szatynką, badałam sie nawet w kierunku hormonów.. i.. po
                prostu taki typ urody (lekki meszek nad górną wargą ).
                nie dajcie się zwariować!!!
              • Gość: miśka Re: Depilacja laserowa IP: 194.204.161.* 10.05.01, 11:48
                A jeśli można się zapytać to jakie są koszty takiej depilacji? Czy jest to
                uzależnione od ilości włosków? Jak to się kształtuje w przypadku depilacji nóg?
                • Gość: Ka Re: Depilacja laserowa IP: *.*.*.* 10.05.01, 12:31
                  Cena epilacji nóg: ~800-1000 za jeden zabieg, przy
                  czym musisz pamietac, ze aby osiagnac zauwazalny efekt
                  musisz wziac przynajmniej 3-4 zabiegi.
                • Gość: Ka Re: Depilacja laserowa IP: *.*.*.* 10.05.01, 12:36
                  jesli chodzi o rodzaj wlosow i ich ilosc:
                  im wlos ciemniejszy tym lepiej - laser go naswietli i obumrze,
                  jesli masz wlosy jasne, zastanow sie czy w ogole warto - bo efekty beda zadne,
                  jak przy depilacji machanicznej- wlosy odrosna.
                  Bardzo geste wslosy najlepiej 2-3 dni przed zabiegiem ogolic - ostatecznie
                  osoba wykonujaca depilacje powie jak sie przygotowac.
                  Zasadniczo gestosc wlosow nie jest tak istotna jak ich zabarwienie
                  pozdrawiam
                  • Gość: Susan Re: Depilacja laserowa IP: *.rzeczpospolita.pl 10.05.01, 17:57
                    A jak z depilacją laserową okolic tzw. bikini czyli po prostu pachwin?
                    Strasznie mnie kusi żeby nareszcie skończyć meczarnię z kremami i woskami, ale
                    czy to warto? Jestem brunetka więc sądząc z opisów poprzednich zabieg mógłby
                    mieć dobry efekt, ale waham się.Może ktoś spróbował, napiszcie proszę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka