pajdeczka 26.03.03, 09:30 Zakochać się w twarzy, a wyjść za całego faceta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
farsa Re: TRAGEDIA 26.03.03, 09:35 pajdeczka napisała: > Zakochać się w twarzy, a wyjść za całego faceta. lepiej wychodzić za faceta bez twarzy. za człowieka bez własciwości. Odpowiedz Link Zgłoś
pajdeczka Re: TRAGEDIA 26.03.03, 10:05 farsa napisała: > pajdeczka napisała: > > > Zakochać się w twarzy, a wyjść za całego faceta. > > lepiej wychodzić za faceta bez twarzy. > za człowieka bez własciwości. > > Masz na myśli jeźdźca bez głowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś tam Re: TRAGEDIA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.03.03, 09:39 I co, teraz żałujesz? Trzeba było myśleć głową. Odpowiedz Link Zgłoś
farsa Re: TRAGEDIA 26.03.03, 09:42 Gość portalu: Ktoś tam napisał(a): > I co, teraz żałujesz? Trzeba było myśleć głową. zarzut o "myśleniu głową" - nietrafiony. najpierw trzeba odpowiedzieć na pytanie, co dla paj jest "całością faceta". Odpowiedz Link Zgłoś
pajdeczka Do złośliwców i zgorzkniałych grzybów 26.03.03, 10:08 farsa napisała: > Gość portalu: Ktoś tam napisał(a): > > > I co, teraz żałujesz? Trzeba było myśleć głową. > > zarzut o "myśleniu głową" - nietrafiony. > najpierw trzeba odpowiedzieć na pytanie, co dla paj jest "całością faceta". > Nie chce mi się na to pytanie odpowiadać. Ja nie zadałam pytania tylko rzuciłam myśl, jaka mi się nasunęła po przeczytaniu powiedzenia J.Tuwima:" Zakochać się w twarzy - ożenić się z całą kobietą". Odpowiedz Link Zgłoś
farsa Re: Do złośliwców i zgorzkniałych grzybów 26.03.03, 10:52 pajdeczka napisała: > Nie chce mi się na to pytanie odpowiadać. > Ja nie zadałam pytania tylko rzuciłam myśl, jaka mi się nasunęła po > przeczytaniu powiedzenia J.Tuwima:" Zakochać się w twarzy - ożenić się z całą > kobietą". nie odpowiadaj. precyzuj jednak, ze piszesz o kontekstach intertekstualnych. w przeciwnym układzie licz się z konsekwencjami pytań o życie osobiste. nie czuję się, jak w temacie. konstatuję jednak, że każdy mierzy własną miarą. Odpowiedz Link Zgłoś
pajdeczka Re: Do złośliwców i zgorzkniałych grzybów 26.03.03, 11:01 farsa napisała: > pajdeczka napisała: > > > > Nie chce mi się na to pytanie odpowiadać. > > Ja nie zadałam pytania tylko rzuciłam myśl, jaka mi się nasunęła po > > przeczytaniu powiedzenia J.Tuwima:" Zakochać się w twarzy - ożenić się z c > ałą > > kobietą". > > nie odpowiadaj. precyzuj jednak, ze piszesz o kontekstach intertekstualnych. w > przeciwnym układzie licz się z konsekwencjami pytań o życie osobiste. > > nie czuję się, jak w temacie. > konstatuję jednak, że każdy mierzy własną miarą. Rozmowa z Tobą zaczyna przypominać rzeczywiście farsę, bo używasz słow nieobecnych w potocznej mowie. Może pomyliłeś forum z uczelnią? Odpowiedz Link Zgłoś
farsa Re: Do złośliwców i zgorzkniałych grzybów 26.03.03, 11:07 pajdeczka napisała: > Rozmowa z Tobą zaczyna przypominać rzeczywiście farsę, bo używasz słow > nieobecnych w potocznej mowie. Może pomyliłeś forum z uczelnią? wysil się zatem i przestań myśleć i mówić potocznie. jeśli mój poziom CI nie odpowiada, daruj sobie wątpliwej przyjemności dialog forumowy. Odpowiedz Link Zgłoś
pajdeczka Re: TRAGEDIA 26.03.03, 10:06 Gość portalu: Ktoś tam napisał(a): > I co, teraz żałujesz? Trzeba było myśleć głową. Ktoś tam, czyli jak zwykle ten sam świr., Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria21 Re: TRAGEDIA 26.03.03, 10:06 pajdeczka napisała: > Zakochać się w twarzy, a wyjść za całego faceta. piszesz to na podstawie własnego życia? Odpowiedz Link Zgłoś
pajdeczka Re: TRAGEDIA 26.03.03, 11:06 wiktoria21 napisała: > pajdeczka napisała: > > > Zakochać się w twarzy, a wyjść za całego faceta. > > piszesz to na podstawie własnego życia? Czy Twoja sygnaturka też wynika z obserwacji życia? Nie. No właśnie. Przepisałaś ją z ksiązki Camusa. To co napisałam, jest stwierdzeniem Tuwima. Mój błąd , że nie podpisałam (chociaż przerobiłam jego myśl na własny użytek) i teraz muszę się tłumaczyć różnym złośliwcom. Jeśli ktoś ma zamiar robić osobiste wycieczki to może sobie darować. Nie dam się sprowokować. Liczyłam raczej na inne komentarze. Ale się przeliczyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: TRAGEDIA IP: 80.48.96.* 26.03.03, 11:14 Piękno ciała było, jest i pewnie będzie podświadomie utożsamiane z pięknem duszy i charakteru. Był kiedyś w Polityce artykuł na ten temat z konkluzją "pięknym jest w życiu łatwiej" bo na stracie już ładni i wysocy dostają "fory". Na tym forum artykuł też był dyskutowany ale głównie w temacie czy kobiety przedstwione w nim jako piekne zdaniem dyskutujących są piękne - nie muszę dodawać, że nie były. Odpowiedz Link Zgłoś