mimim12 17.11.06, 18:16 z powodu wypadku kt uleglam prawie 15 lat temu.... Jestem ladna, szczupla dziewczyna a mimo to ta "wada" odstrasza mezczyzn ode mnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cala_w_kwiatkach Re: mam szklane oko 17.11.06, 18:22 czemu? jesli tylko ci nie wypada przy kazdym pochyleniu to nie widze problemu;) p.s. ogladalas "Piratow z karaibow"?;p Odpowiedz Link Zgłoś
tres_jolie Re: mam szklane oko 17.11.06, 18:23 Wiem, że to boli takie zachowanie mężczyzn. Ale z drugiej strony, pomyśl czy chciałabyś takiego, który jest tylko wzrokowcem, a nie chce nawet porozmawiać, poznać Cię? Ja wierzę, że każdemu człowiekowi jest pisana jego druga połówka. Dlatego nbie trać nadziei. Na pewno poznasz kogoś, kto dostrzeże, że jesteś ładna, mądra i będzie dbał o ciebie i będzie cię kochać. Czego Ci życzę! PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: mam szklane oko 17.11.06, 18:25 facet powinien sie cieszyc, bo im kobieta mniej widzi tym spokojniejsza;) Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: mam szklane oko 17.11.06, 22:54 twoje uwagi sa delikatnie mowiac nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: mam szklane oko 17.11.06, 23:42 przypuszczam z duzym prawdopodobienstwem, ze watek jest jedynie prowokacja, autorka cos malo sie udziela w dyskusji 90% odpowiedzi na tym forum jest 'nie na miejscu", bo to nie miejsce na wspolczucie dla dziewczyny ze szklanym okiem gdybym miala sie litowac nad kazdym pokrzywdzonym czlowiekiem to umarlabym na zawal z przejecia a niektorzy 'lykaja' SMIERTELNIE powazne watki bez najmniejszego zastanowienia jesli jednak to prawda, to wspolczuc mozna, ale watpie zeby teksty forumowiczow w stylu: "nic sie martw, na pewno znajdziesz faceta, dla ktorego to nie bedzie problem i cie uszczesliwi" - nie przywroca dziewczynie pewnosci siebie Odpowiedz Link Zgłoś
kozborn Re: mam szklane oko 17.11.06, 23:52 Mądra z Ciebie dziewczyna, cala_w_kwiatach. Czytasz mi w myślach, pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: mam szklane oko 18.11.06, 13:36 nie chodzi o litowanie sie tylko niestosowne żarty ,tyle Odpowiedz Link Zgłoś
mimim12 Re: mam szklane oko 18.11.06, 21:46 tak malo sie udzielam...mam dyskutowac z Toba? o czym? Tak ogladalam ten film.... Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: mam szklane oko 19.11.06, 17:38 nigdzie nie napisalam, ze chce z Toba dyskutowac, bo nie ma nawet na jaki temat Odpowiedz Link Zgłoś
krwawabestia Re: mam szklane oko 17.11.06, 18:24 a jak wyjmujesz to szklane oko to masz tam otwor? i mozna cie tam dotykac Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: mam szklane oko 17.11.06, 18:28 U mnie na uczelni 1 doktorantka ma szklane oko, jest fajna, ładna i dobrze jej się układa, na pewno i Ty kogoś sobie znajdziesz, kogoś, kto Cię zaakceptuje taką, jaką jesteś. Większość z nas ma jakieś wady, trzeba umieć się wyzbyć kompleksów i cieszyć życiem, lubić siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
krwawabestia Re: mam szklane oko 17.11.06, 18:30 własnie zero kompleksow kiedys widziałem laske w spodenkach ktora nie miała nogi ponizej kolana - w zamian miała taka metalowa :) podobało mi sie ze niczym jej nie zakrywa np spodniami Odpowiedz Link Zgłoś
mala_japonka Re: mam szklane oko 18.11.06, 01:53 Trzeba się było z nią umówić. Ano tak, aż tak ci się nie podobała...;) Odpowiedz Link Zgłoś
krwawabestia Re: A czemu wada napisane w cudzysłowie? 17.11.06, 18:27 jaka to wada yjmuje oko i moze grac w kulki :) Odpowiedz Link Zgłoś
marmoladka33 jesteś 17.11.06, 21:54 nienormalny i powinienieś jak najszybciej wziąć mnóstwo, mnóstwo lekcji dobrego wychowania Odpowiedz Link Zgłoś
martalek Re: mam szklane oko 17.11.06, 20:05 odpowiedz sobie na to pytanie w druga strone: Czy gdybys poznala super faceta ze szklanym okiem, kontynulowalabys zwiazek? Mysle, ze jako rozsadna kobietka doskonale wiesz co odpowiedziec:) Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: mam szklane oko 17.11.06, 20:34 a Ty kontynuowalabys? a co z ludzmi, ktorzy po ilus latach zapadaja na ciezkie choroby, albo...bierzesz slub, wielce zakochana..a tu ktos ulega wypadkowi i dostaje szklane oko, automatyczny rozwod?? no jak myslisz rozsadna kobietko? Odpowiedz Link Zgłoś
slft Re: mam szklane oko 17.11.06, 20:29 Ja też mam wadę wzroku i się tym nie przejmuję. Nie ma ludzi doskonałych, a gdyby byli to by nie byli to już ludzie, Pozdro ! Odpowiedz Link Zgłoś
agata781 Re: martalek! 17.11.06, 20:33 Sama ma pourywane palce przy lewej dłoni(wypadek w dzieciństwie)a facet ktorego poznałam dość rozległą łuszczycę.Jesteś dupkiem twierdząc że nie warto kontynuować znajomości z osobą która jest posiadaczem jakiejś ułomności,ponieważ takie osoby nie są w niczym gorsze od ciebie!Spotkaj na swojej drodze kiedyś taką osobę,niech Ci zapadnie w serce i pamięć i dla odmiany to niech ona cie oleje z jakiegoś nieistotnego powodu.A ten facet o którym pisałam powyżej??Jest moim mężem i kocham go ponad wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: mam szklane oko 17.11.06, 20:35 frajerstwo i tyle. nie przejmuj sie, znajdziesz kogos normalnego, wbrew pozorom tacy nie wygineli. a milosci i tak nie ma co na sile szukac, sama przyjdzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sumitka Re: mam szklane oko 17.11.06, 22:36 nie przejmuj się, spotkasz wartosciową osobę, która Cię pokocha.. ja mam nieuleczalną chorobę skory na dłoniach, zareczam, że nie wyglądają zbyt efektownie i krotszy, nie w pełni sprawny palec u lewej ręki.. i co? nie dość, że gram na gitarze niczym wirtuoz, to znalazłam bratnią duszę w osobie mego męza (jemu moja drobna ułomnosc nie przeszkadza).. uszy do góry :) Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: mam szklane oko 17.11.06, 23:06 Hej, przemyśl sprawę na spokojnie i z dystansem. Czy naprawdę myślisz, że szklane oko kogokolwiek może "odstraszyć"? Ludzi najczęściej odstrasza zachowanie i brak komunikatywności. Swoją drogą, jeśli w Twoim wyglądzie to jedyna skaza, to serdecznie gratuluję i zazdroszczę. Na przykład mój tyłek jest takiej wielkości, że jak kiedyś obejrzałam go w lustrze wyginając się do tyłu, to z przerażenia zaczęłam biec przed siebie wrzeszcząc i wymachując rękoma. I co - i żyję dalej, i mam przyjaciół, i bardzo wygodnie mi się na nim siedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
armagedon6661 Re: mam szklane oko 18.11.06, 09:47 paul_ina napisała: > Hej, > > przemyśl sprawę na spokojnie i z dystansem. Czy naprawdę myślisz, że szklane ok > o kogokolwiek może "odstraszyć"? Ludzi najczęściej odstrasza zachowanie i brak > komunikatywności. > > Swoją drogą, jeśli w Twoim wyglądzie to jedyna skaza, to serdecznie gratuluję i > zazdroszczę. Na przykład mój tyłek jest takiej wielkości, że jak kiedyś obejrz > ałam go w lustrze wyginając się do tyłu, to z przerażenia zaczęłam biec przed s > iebie wrzeszcząc i wymachując rękoma. I co - i żyję dalej, i mam przyjaciół, i > bardzo wygodnie mi się na nim siedzi :) > To zacznij biegać i pozbędziesz się tyłeczka. Juz zaczynasz mi sie poodbać. Odpowiedz Link Zgłoś
fr-edza Re: mam szklane oko 18.11.06, 15:57 Nie wiem czy to prowokacja , czy tez nie , mniejsza o to , ale znam dziewczyne , która w wieku 13 lat uległa wypadkowi i straciła oko , bardzo atrakcyjną + dusze towarzystwa , to osoba , która zawsze ma wokół siebie tłumy znajomych , a faceci biegali za nią , bardziej niz za nie jedna bez jakich kolwiek wad , to ona rzucała facetów , zmieniała ich jak rekawiczki , jest teraz szczęsliwa męzatką i dyrektorem pewnej firmy ...więc wnioski nasuwaja sie same... Odpowiedz Link Zgłoś
mimim12 Re: mam szklane oko 18.11.06, 21:35 dziekuje za slowa pocieszenia....niestety nie wszyscy potrafili zrozumiec moj "problem"...cala w kwiatkach proponuje Ci zmienic nick na jakic bardziej adekwatny do Twojego charakteru...Napisalam prosto z mostu -"mam szklane oko" co mialam napisac ?Posiadam duza wade wzroku?Zawsze uprzedzam mezczyzn z ktorymi sie spotykam o swoim kalectwie...i niestety reakcja predzej czy pozniej jest taka sama. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: mam szklane oko 18.11.06, 22:27 Dzisiaj slyszalem, ze tylko 4% Polek uwaza sie za atrakcyjne i to pomimo tego, ze przeciez wszedzie na swiecie Polki sa uwazana za wyjatkowo ladne i sexowne kobiety. Twoj przypadek jest troche inny,bo twoja krytyczna ocena to nie jakis kaprys, tylko ma faktyczne uzasadnienie.Ale jak widac wiekszosc kobiet ma jakies kompleksy z powodu swojego wygladu. Mi sie bardzo podoba,ze mimo tego swojego oka i kilku negatywnych doswiadczen nadal probujesz kogos poznac.Wiele osob z jakimis problemami zdrowotnymi zaszywa sie w domu i nawet nie probuje znalezc tej drugiej polowki. Mam nadzieje, ze w koncu jakis facet doceni twoja osobe i jakies tam szklane oko zupelnie przestanie byc wazne.W koncu setki tysiecy osob w Polsce po chorobach czy wypadkach ma jakies tam mniejsze czy wieksze "minusy". Zycze ci powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
akkknes Re: mam szklane oko 18.11.06, 22:11 wiesz co jesli piszesz na powaznie to ja cie nie rozumiem! poznajesz faceta i mowisz mu 'sluchaj ale musisz wiedziec o moim kalectwie?' no to ja sie nie dziwie ze w koncu odchodzi - robisz sama problem. sluchaj ja tez mam rozne wady - mam np za krotkie wedzidelko pod jezykiem albo po zmroku nie widze dalej niz na metr ale jak poznaje kogos nowego to nie mowie tej osobie z nieszczesliwa mina 'wiesz co bo ja mam za krotkie wedzidelko i musisz mniec to na uwadze...' jesli zyjesz juz 15 lat z tym szklanym okiem to chyba jest ok? obecnie tylu ludzi ma tak rozne tiki ze podejrzewam ze osoby ktore cie nie znaja nie zastanawiaja sie nad tym zbyt dlugo... ps i odwalic mi sie od calej w kwiatkach bo ja ja przeuwielbiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
mimim12 Re: mam szklane oko 18.11.06, 22:38 wiesz co jesli mysle o kims na powaznie to wydaje mi sie fair mowic o takich rzeczach zwlaszcza jesli cos takiego odstrasza ....wole sie nie angazowac, tylko wiedziec na poczatku jaki ktos ma stosunek do takiego kalectwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mimim12 dzieki 83Kimi :-) 19.11.06, 10:32 troche mi pomoglo, chyba musze zmienic nastawienie do tego nieszczesnego oka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
depresyjna Re: mam szklane oko 18.11.06, 23:51 Cała_w_kwiatkach i Krwawabestia - ale z Was pustaki = kompletny brak wyczucia. Ciekawa jestem, czy gdyby ktoś żartował sobie z Waszej ułomnosci, śmialibyście się razem z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
laher Re: mam szklane oko 19.11.06, 01:43 Ciesz sie ze masz to szklane oko. masz tez drugie calkiem swoje, mysle ze nie wyglada to zle, skoro musisz mowic komus ze je masz, znaczy ze wygladasz normalnie. Ja czesto narzekam na swoj wyglad, co chwila cos wynajduje,a to nos nie taki a to cera nie taka, takie vanity fair. I czasem jak widze naprawde brzydkie osoby,a powiem nawet paskudy, to wtedy dziekuje Bogu za to jak wygladam!!bo tak naprawde na to nie zasluguje.SLuchaj trzeba zawsze doceniac to co sie ma, koncentrowac sie na dobrych stonach, to pomaga. A jeszcze jedno, ogladalas Kill Bill? pamietasz Daryl Hannah z opaska na oku? byla taka sexy!!!!grunt to poczucie wartosci i sexappeal! Odpowiedz Link Zgłoś
krwawabestia Re: mam szklane oko 19.11.06, 10:07 pewnie zebym sie smiał wiesz jak pedały chca zeby do nich mowic? poprostu pedały czy cioty nie tam jacys geje a czemu - bo nie mozna ich obrazic tym słowem podobnie jestz kalectwem jak sie go ludzie nie wstydza i smieja sie ze swojej ułomnosci to tez nie mozna ich zranic Odpowiedz Link Zgłoś
enith Re: mam szklane oko 19.11.06, 04:48 Myślę, że robisz ze swojego kalectwa problem większy, niż faktycznie jest. Jeśli na dzień dobry każdej nowo poznanej osobie mówisz, że masz szklane oko, dajesz tym odczuć, że źle się z tym czujesz, nie podobasz się sobie, a w efekcie w ten sam sposób odbierać Cię będą ludzie postronni. Przez większość życia miałam koszmarną astmę (dla mnie była to forma kalectwa, bo nie mogłam robić wielu rzeczy), ale do głowy by mi nie przyszło afiszować się z tym. I nigdy nikomu, poza mną, astma nie przeszkadzała. Twoje szklane oko to trochę jak grube nogi. Dziewczyna się żali, że ma grube nogi/krzywy nos/cokolwiek i wtedy ludzie zauważają to. A pewnie w życiu nie zauważyliby tego mankamentu lub olali go. Jak ma się niską samoocenę to inni też Cię zaczynają nisko oceniać. Nie mów nikomu o oku, kogo to obchodzi? Przecież jak kogoś poznajesz, to chyba da się to zauważyć. Po co od razu zwracać na to uwagę? Ktoś może pomyśleć, że dla Ciebie brak oka to najważniejszy w życiu problem, a to, niestety, będzie ludzi od Ciebie odstręczać (nie oko, tylko problem jak z tego robisz). A pewnymi komentarzami wyżej nie przejmuj się, nie każdy ma dar empatii, nie każdy jest dobrze wychowany. Odpowiedz Link Zgłoś
aniazzielonegowzgorza nie przejumuj się aż tak bardzo swoją "ułomnością 19.11.06, 17:28 Odpowiedz Link Zgłoś
aniazzielonegowzgorza nie przejmuj się aż tak bardzo swoją "ułomnością" 19.11.06, 17:41 kazdy znajdzie prędzej czy później swoją miłość. Choć dla Ciebie brak oka jest pewnie dużym problemem to pomysl, że przecież jest bardzo wielu ludzi którzy mają wieksze problemy zdrowotne, masa osób jest chorych, kalekich. I co? Czy myslisz, że oni wszyscy są odizolowani od społeczeństwa, że nie mają prawa do miłości, do założenia własnej rodziny, nie posiadaja dzieci? Sama znam człowiekla cierpiacego na zanik mieśni, od kilku lat już jeździ na wózku, jego stan jest coraz cieższy, a mimo to ma żonę (która poznał gdy jeżdził już na wózku), córkę. W dodatku ma dobrą pracę, we wszystko się angażuje,jest bardzo aktywny, startował w wyborach na radnego. Każdy człowiek ma prawo do szczęścia, uwierz w to, że Ty też. Odpowiedz Link Zgłoś
jola427 Re: mam szklane oko 19.11.06, 17:43 Moja babcia ma szklane oko. Myślę więc, że gdyby to było aż tak poważne, to nie wyszłaby za mąż i nie miałaby dzieci i wnuczków, czyli m.in. mnie też by nie było. Także uszy do góry. Nie myśl o tym, troszkę wyluzuj. Trafisz w końcu na tego odpowiedniego faceta i będziesz szczęśliwa. Pzdr. Jola Odpowiedz Link Zgłoś