shangri-la 30.11.06, 17:23 Gdybyście miały brać ślub kościelny w wieku lat czterdziestu....jak ubrałybyście się na ta okazję? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cala_w_kwiatkach Re: Ślub kościelny.... 30.11.06, 17:28 elegancko ale nie na bialo Odpowiedz Link Zgłoś
shangri-la Re: Ślub kościelny.... 30.11.06, 17:30 Więc "na jak"? Czyli w jakim kolorze? I co rozumiesz przez pojęcie "elegancko"? Dwucześciowo i biała bluzka? Błeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
mahadeva Re: Ślub kościelny.... 30.11.06, 17:42 mysle, ze jakas obcisla sukienka ciagnaca sie troche po ziemi ecru kapelusz :) 40 lat to nie jest taki stary wiek :) prawie jak 30 :) Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: Ślub kościelny.... 30.11.06, 17:43 www.lilea.com/index.php/galeria_zobacz,1,35 tylko dół moglby byc troszke mniej 'bufiasty' to mi sie bardzo podoba: www.lilea.com/index.php/galeria_zobacz,1,32 Odpowiedz Link Zgłoś
shangri-la Re: Ślub kościelny.... 30.11.06, 17:46 Dzięki dziewczyny za linki i za komentarz w kwestii lat czterdziestu:) Obie śliczne, ale w jakim kolorze? Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: Ślub kościelny.... 30.11.06, 17:47 nie wiem co to za kolor, ale uwazam ze im kobieta starsza tym gorzej wyglada w bieli;) Odpowiedz Link Zgłoś
shangri-la Re: Ślub kościelny.... 30.11.06, 17:51 Kremowy beż , tak jak w oryginale ze złotymi elementami? A może brzoskwiniowy? Odpowiedz Link Zgłoś
justysialek Re: Ślub kościelny.... 30.11.06, 18:00 www.lisaferrera.pl/product_info.php/products_id/91?osCsid=c2960c562e5b0136c1c51a45b6263cb1 www.lisaferrera.pl/product_info.php/products_id/95?osCsid=c2960c562e5b0136c1c51a45b6263cb1 www.lisaferrera.pl/product_info.php/products_id/106?osCsid=c2960c562e5b0136c1c51a45b6263cb1 www.lisaferrera.pl/product_info.php/products_id/42?osCsid=c2960c562e5b0136c1c51a45b6263cb1 www.suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=3&gr=2&poz=0 www.suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=3&gr=2&poz=432 www.suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=3&gr=3&poz=0 www.suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=3&gr=3&poz=304 www.suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=4&gr=5&poz=313 www.suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=4&gr=5&poz=314 www.suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=4&gr=8&poz=0 www.suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=4&gr=8&poz=294 Uff Zmęczyłam się Odpowiedz Link Zgłoś
cala_w_kwiatkach Re: Ślub kościelny.... 30.11.06, 18:08 7 i 8 przepiekne ale ja mam na oku cudowniejsza <marzy> Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Ślub kościelny.... 30.11.06, 19:41 piekna suknie! w bialej wygladalabym kiepsko( mierzylam), zatem mialam taka waniliowa:) nie daj sie zbalamucic, ze majac 40 lat nie mozesz miec wspanialej sukni. nie daj sie w bic w garsonke. Odpowiedz Link Zgłoś
naganna Re: Ślub kościelny.... 01.12.06, 10:13 A może bordo? Coś ciemniejszego charakterkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
aiwlys25 Re: Ślub kościelny.... 01.12.06, 10:28 ja ślubowałam mając 25 lat, to była skromna uroczystość, chciałam nową sukienkę, własną, ale nie ślubną, miałam taką długą do ziemi, z atłasu, koloru jasno złotego, na ramiączkach, z różą u boku mojej piersi, do tego miałam żakiecik, sukienka była u góry dopasowana, a do dołu poszerzana, taka ala balowa, bałam się jak ludzie to odbiorą... ale wszystkim to się tak podobało, spotkałam także jedną panią, która się mnie pytała w jakim salonie kupiłam tą sukienkę, bo coś podobnego by chciała, śmiać mi się zachciało, bo ona była ze zwykłego sklepu... a swoją drogą byłam na ślubie, gdzie panna młoda miała delikatną różową spódnicę do ziemi, i do tego gorset biały z różowymi rożyczkami, cała oprawa była różowo biała, (u mnie była oprawa wesela i wystroju złoto biała) i wyglądało naprawdę ślicznie.... Odpowiedz Link Zgłoś
lena575 Re: Ślub kościelny.... 01.12.06, 10:42 Mam +40 więc potrafię to sobie wyobrazić :) Jak znam siebie to załozyłabym jasny kostium z cieniutkiej wełny (ecru lub szary - bo takie już mam:)) i to spodnie + żakiet. Może zgodziłabym się na sukienkę + żakiet, sukienka po kolana. Niedawno przymierzałam sukienkę ślubną córki mojej przyjaciółki, trzeba było dobrać do tego szal i poupinać a ja jestem szczupła i wysoka więc służyłam za manekin. Sukienka w kolorze ecru, prosta, długa do ziemi z górą z pieknej koronki, tak,że na ramionach i rękach wyeksponowane były te koronki. Wyglądałam w niej cudnie. Nie wiem czy nie pokusiłabym się "wejść w nowe życie" w takiej sukience. Musisz przymierzać i oczywiście wziąć pod uwagę tuszę ... jeśli masz "nadmiary" to raczej sukienka + żakiet. Odpowiedz Link Zgłoś
olusia19 Re: Ślub kościelny.... 01.12.06, 11:15 Witam! Wszystko zależy od wzrostu, tuszy, widocznych lub niewidocznych mankamentów. Załóż jakąś śliczną suknię, ale z bolerkiem, żeby nie było goło, a elegancko. Zależnie od figury. Pięknie wygląda mały tren... W kościele zawsze warto przykryć ramiona, chociaż trendy są obecnie inne, ale moim zdaniem obok ubranego kompletnie pana młodego, księdza w szatach - niezręcznie wyglądają nawet bardzo młode i piekne dziewczyny z gołymi plecami i biustem, gołymi rękoma. Tak jakby już się chciały rozebrać, a nie zawsze mają co pokazywać np. piegowate plecy. Nikt nie musi byc doskonały, ale niekiedy w najważniejszym dniu życia dziewczyny bywają jakieś - bezkrytyczne. Kobieco i ślicznie wyglądają bolerka z koronki, albo z tego samego materiału, albo łączone w podobnym odieniu. Potem, na weselu można je przecież zdjąć. Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: Ślub kościelny.... 01.12.06, 13:15 W wieku lat czterdziestu to takie sukienki to chyba nie bardzo... Moja ciotka brała ślub w tym wieku, miała taką bardzo ładną garsonkę w kremowym kolorze i kapelusik w tej samej tonacji. Fajnie to wyglądało :) Przynajmniej w moim odczuciu w pewnym wieku takie sukienki sa już nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś