Dodaj do ulubionych

Dlaczego w PL nadal truje sie kobiety hormonami?

17.12.06, 16:12
W USA, kiedy badania wykazaly silnie rakotworcze dzialanie hormonow (HKZ),
kobiety przestaly je stosowac i po kilku latach dramatycznie spadla ich
zachorowalnosc na raki piersi i innych narzadow rozrodczych. W PL lekarze
nadal zabijaja kobiety hormonami, bo firmy farmaceutyczne rzucily te trucizny
teraz na ryki Europy wschodniej. Nie badzcie nawne kobiety, nie pozwalajcie
sie okaleczac i zabijac.
news.bbc.co.uk/2/hi/health/6182445.stm
Obserwuj wątek
    • kotbehemot6 Re: Dlaczego w PL nadal truje sie kobiety hormona 17.12.06, 16:17
      nie jedz,marchewki hodowanej na sztucznych nawozach...wiesz jaki zagrozenie za sobą niesie spożywanie trujących warzyw!!! Pozwól koleżanko droga,ze sama zdecyduję czy łykać czy nie, a z tego co wiem to nikt nikogo siłą do łykania nie zmusza..... nie oddychaj bo powietrze też zatrute.
      • orwella alez masz prawo stosowac co Ci sie podoba 17.12.06, 16:51
        chodzi o to, ze lekarze i firmy farmaceutycznie oszukuja polskie kobiety
        ukrywajac przed nimi prawde o zabojczych efektach stosowania tych hornmonow.
        Chodzi tylko o uswiadomienie, a decyzje - glupie czy madre - kazdy podejmuje
        sam.
        • kotbehemot6 Re: alez masz prawo stosowac co Ci sie podoba 17.12.06, 16:59
          ie wiem czy tak ukrywają, na ulotce plastrów , które używam mniej więcej 2/3 ulotki stanowi o skutkach ubocznych i przeciewwskazaniach.....w zasadzie każdy lek niesie za sobą niebezpieczeństwo- niedawno nie przewiozłam sie na tamtem świat po antybiotyku.....trudno życ ja 200 lat temu , i trudno nie kożystać z dobrodziejstw postępu...nie sadzę zeby specjalnie ukrywano cokolwiek-wystarczy poczytac ulotkę
    • tomasdyg doucz się, to zrozumiesz 17.12.06, 16:27

• veeto1 Re: Dlaczego w PL nadal truje sie kobiety hormona 17.12.06, 17:10
      orwella napisała:

> spadla ich zachorowalnosc na raki piersi i innych narzadow rozrodczych.

O to coś nowego, nie wiedziałam, że piersi są narządem rozrodczym.
    • thistle htz 17.12.06, 17:31
      iiii tam, histeria.
      W Polsce hormonalna terapia zastępcza przepisywana jest wielokrotnie rzadziej
      niż na zachodzie,dodatkowo grupa docelowa jest trochę inna - badania ,które
      wykazały ryzyko zwiazane z htz prowadzono na kobietach w okresie
      postmenopauzalnym - teraz nikt juz tego nie praktykuje. Dodatkowo dostępne są
      przerózne specyfiki pochodzenia roślinnego, itp, działające (podobno) podobnie,
      więc przymusu nie ma, a wybór jest.
      Zamiast labidzić i straszyć "hormonami", które czesto życie ratują (insulina
      to też hormon,nie?) wystarczy czytać ulotki.
    • mahadeva Re: Dlaczego w PL nadal truje sie kobiety hormona 17.12.06, 18:14
      w takim razie jak sie zabezpieczac?

czesc moich znajomych powtarza mity jakie to tabletki sa zdrowe bo chronia
      przed rakiem szyjki macicy lub reguluja okres (sic!), lekarz w damianie tez mi
      to ostatnio mowil...

a mi po pierwszych w zyciu 2 mcach brania tabletek (myslalam, ze bedzie seks)
      kreci sie w glowie i dretwieja mi nogi, a gdy poszlam biegac to po pol godzinie
      zaczelo bolec mnie serce

dobrze, ze seksu nie bedzie, to je odstawie, gdy sie skonczy opakowanie :)
    • widokzmarsa Re: Dlaczego w PL nadal truje sie kobiety hormona 17.12.06, 19:53
      ludzie nie wiedzą wszystkiego. A dużo lekarzy nie uczy się nic nowego. Trafisz
      na dobrego żyjesz, na złego - zaczynasz umierać.
    • soliera Re: Dlaczego w PL nadal truje sie kobiety hormona 17.12.06, 20:32
      Napisz na jakimś forum, że pigułki to syf!
      Zakraczą Cię "wyzwolone cizie"!
      Z drugiej strony tyle lasek to bierze, uzywane są jako lekarstwo ...
      Sam już nie wiem.
      • heart_of_ice Re: Dlaczego w PL nadal truje sie kobiety hormona 17.12.06, 20:39
        no dobra, moze i syf, ale czym je zastapic?
        a w ogole mam kolezanke, ktora leczy sie w wiedniu; do swojego tamtejszego
        ginekologa wyslala juz kilka polskich kolezanek, ktore tutaj byly faszerowane
        tonami hormonow i mowiono im, w jakim to sa fatalnym stanie, ze groza im
        operacje, ze beda zaraz bezplodne itd
        a tamten lekarz wszystkie leki im wywalal, dawal na miesiac jakies male cos
        (jedna to chyba jakies ziolowe leki tylko brala) i dziewczyny wracaly do normy
        i dodawal jeszcze, ze polscy lekarze to sa cwani, bo wiedza, jak do siebie
        pacjentki na lata przywiazac...

bardzo jestem ciekawa, jak to bylo naprawde, czy dziewczyny mialy tu az takiego
        pecha? i czy rzeczywiscie problemow hormonalnych nie leczy sie juz hormonami?
        no i co z antykoncepja?:)

Pauli
        --
        bywam na Łysej Górze:)
        • mahadeva Re: Dlaczego w PL nadal truje sie kobiety hormona 17.12.06, 20:42
          antykoncepcja tez mnie interesuje, tak na przyszlosc :)
    • ofelia1982 Re: Dlaczego w PL nadal truje sie kobiety hormona 19.12.06, 16:55
      Ja nie biore hormonow. Nie chce robic tego swojemu cialu - pakowanie w siebie
      codziennie dawki hormonow 40-krotnie wiekszej od dawki "produkowanej
      naturalnie" musi miec jakies konsekwencje..Czytalam jakis czas temu wypowiedz
      amerykanskiego naukowca (zabijcie, ale nie pamietam nazwiska), ktory twierdzi,
      iz hormony stymuluja kilkadziesiat reakcji fizo-chemicznych w organizmie i
      zatrzymanie naturalnej owulacji jest tylko jedna z nich. Pozostalych
      kilkudziesieciu nie znamy..
      Wspolzyje od kilku lat i nie jestem i nie bylam w ciazy. Uzywam gumek, starajac
      sie uwazac bardziej w dni plodne..Plemniki to nie kaskaderzy. Wydaje mi sie, ze
      ten caly szal i ciążofobia ("wystarczy jeden maly plemnik, nawet na zewnatrz
      narządów rozrodczych")sa podsycane przez firmy farmaceutyczn i samych lekarzy.
      Nie osadzam dziewczyn bioracych, ale sama nie biore i brac nie bede.
    • mary_an Artykul jest o Terapii Zastepczej dla kobiet w 19.12.06, 17:18
      czasie menopauzy a nie o pigulkach antykoncepcyjnych!!!!!!!
      Najpierw przeczytajcie a potem sie ustosunkowujcie!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka