Dodaj do ulubionych

Bezsenność?

06.01.07, 02:22
Witam, od kilku tygodni nie mogę zasnąć przed 4 rano. W dzień jestem
pólprzytomny. Nie wiem, czy zacząć łykać jakieś prochy, pić wieczorem mleko,
czy jeszcze coś innnego. Przypadłość pojawiła się bez wyraźnej przyczyny.
Obserwuj wątek
    • kopolimer Re: Bezsenność? 06.01.07, 03:13
      To po co wcześnie wstajesz? Ja rzadko wstaję przed 14.00 - 15.00. Za to jak
      wstanę mam siły witalne na rozpustę :)
      Było forum o nocnych "Markach". Skala tego jest b. duża. No jest piękna do
      twórczej pracy. W dzień tego co robię bym nie stworzył.
      Pozdrawiam
    • zerozdziwien Re: Bezsenność? 06.01.07, 10:14
      mleka nie pij bo tylko pobudzi przemianę i nie zasniesz
      proponuję udać się do kliniki snu ponoć pomagają
    • gosiakk31 Re: Bezsenność? 06.01.07, 12:39
      Melatonina pomaga
      • 83kimi Re: Bezsenność? 06.01.07, 12:57
        Pij godzinę przez pójściem do łóżka melisę.
    • man_sapiens Re: Bezsenność? 24.06.14, 20:26
      - Mierz sobie przez tydzień ciśnienie krwi, najlepiej codziennie o tej samej porze. Powinno być 120/80 albo nieznacznie więcej (130/90 jest też ok), inaczej to zabierz te wyniki i do lekarza, najlepiej kardiologa.
      - Jeżeli ciśnienie OK - uprawiasz czasem jakiś sport? Jogging albo intensywna jazda na rowerze 2x/tydz. po godzinie to minimum. Ustawia organizm i umysł.
      - Jak to też nie to - to do dobrego lekarza.
      - Kiedy byłeś na prawdziwym urlopie (>= 2 tygodnie)
      W życiu wszystko OK? Minus na koncie nie większy niż 4-cyfrowy, jakieś źródło dochodów jest, od czasu do czasu nie śpisz sam? Czasem musimy się dobrze zastanowić, żeby znaleźć źródło stresu. A jak już wiemy skąd ten potwór, to już połowa sukcesu.
      • mmagi to jest wątek sprzed 7 lat jak byś nie zauważył:/ 19.08.14, 15:32

• pomorzanka34 Re: Bezsenność? 24.06.14, 20:49
      swojego czasu miałam okres w swoim życiu ,że wybudzałam się dokładnie 2:55 prawie każdego dnia przez parę ładnych miesięcy straszne tym bardziej ,ze ciężko było zasnąć mając świadomość ,że za 3 godz muszę wstać do pracy
      • mat.jus Re: Bezsenność? 19.08.14, 00:57
        Ehh... chyba mnie coś takiego dopadło... Nie mogę spać od ponad tygodnia i nie wiem dlaczego. Żadnych większych zmian w moim życiu. Mam dość! Co robić?
        • karolinaa1985 Re: Bezsenność? 21.08.14, 22:31
          może potrzebujesz wyciszenia? spróbuj przez parę dni zająć się sobą - spokojna muzyk, spacer, aktywność fizyczna, dobra książka
          • mat.jus Re: Bezsenność? 21.08.14, 23:58
            No właśnie ptrzebuję kompletnej ciszy, żeby zasnąć. Dobra książka nie jest najlepszym pomysłem - próbowałam, wciągnęłam się i czytałam aż mi się same oczy zamknęły, ale to już było bardzo późno.
      • nocnymarek2 Re: Bezsenność? 19.08.14, 15:41
        pomorzanka34 napisała:

> swojego czasu miałam okres w swoim życiu ,że wybudzałam się dokładnie 2:55 praw
        > ie każdego dnia przez parę ładnych miesięcy ...

... aż wreszcie zorientowałam się, że tak mam budzik ustawiony?

PS. Wiem, że wątek stary, ale może dalej nie śpią
        • mat.jus Re: Bezsenność? 20.08.14, 23:49
          Ja zazwyczaj tak mam, że budzę się wcześnie wtedy kiedy nie muszę iść do pracy. Zawsze kilka minut przed godziną o której miał budzik dzwonić ;)
    • ksiieciiuniio Re: Bezsenność? 15.09.14, 12:55
      Mnie to wygląda na przestawiony cykl dobowy. Spróbuj melatoninę łykać 1h przed położeniem się spać –nie jest to środek nasenny, ale regulujący sen.
    • nstemi Ślepa jestem, czy jak? 20.09.14, 20:51
      Bo wątek z 2007 r. Ciut jakby późno, na dobre rady dla autora. Myślicie, że pociągnął kilka lat śpiąc po jakieś 3 godziny na dobę?
      A w ogóle to chyba jakaś choroba zakaźna; na jakie forum się nie zajrzy, to odgrzebywane są wątki z ostatniej dekady. Fora zdychają, czy jak?
      • mat.jus Re: Ślepa jestem, czy jak? 21.09.14, 11:33
        Owszem wątek z 2007, ale ktoś go odświeżył może nie zauważając że jest tak stary. Możliwe, że jego autor już sobie poradził z problemem (bądź też nie), ale osoba która tu napisała miała nadzieję na znalezienie pomocy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka