polcia85 16.02.07, 14:44 Dziewczyny, tak się zastanawiam, jak możecie być efektywne w pracy, spędzając tyle czasu na forum? Pytam bez żadnej złośliwości, po prostu mnie to ciekawi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wredna.suka Re: Efektywność w pracy vs czas na forum 16.02.07, 14:45 Podzielność uwagi, profesjonalizm, elokwencja, inteligencja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blueska3 Re: Efektywność w pracy vs czas na forum 16.02.07, 14:47 Hah.. bingo :D Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka Re: Efektywność w pracy vs czas na forum 16.02.07, 14:49 Z łatwością przychodzi mi mówienie o sobie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_do_przodu Re: Efektywność w pracy vs czas na forum 16.02.07, 14:54 Ja na przykład mam niestety lub stety mało do roboty w pracy....ale za ta pensję którą mam :) i atmosferę fajną, po ostatniej pracy w której poranną kawę robiłam czasem o 15.00 bardzo mi to odpowiada, nie ma stresów, robienia na wczoraj, a mam czas na naukę języków, spokojne przygotowywanie projektów, a jak mam ochotę to piję kawę i siedzę w necie :) Taka typowa praca w dziale marketingu o dziwo w międzynarodowej, światowej firmie :) Odpowiedz Link Zgłoś
polcia85 Re: Efektywność w pracy vs czas na forum 16.02.07, 14:50 A może po prostu masz za mało pracy? Mój ex pracował w audycie i nie miał czasu nawet swojej prywatnej poczty sprawdzić czasami. Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka Re: Efektywność w pracy vs czas na forum 16.02.07, 15:00 Po prostu zła organizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
polcia85 Re: Efektywność w pracy vs czas na forum 16.02.07, 15:01 Bardzo radykalny osąd. Odpowiedz Link Zgłoś
polcia85 Re: Efektywność w pracy vs czas na forum 16.02.07, 15:02 Znasz branżę konsultingową na tyle, aby tak to ocenić? Odpowiedz Link Zgłoś
wredna.suka Re: Efektywność w pracy vs czas na forum 16.02.07, 16:03 Chciałaś się pochwalić, że pracujesz w branży konsuldingowej jak 3/4 młodych ludzi w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Efektywność w pracy vs czas na forum 16.02.07, 18:26 polcia85-pytam z ciekawosci czy 85 to twoj rocznik? jesli tak to jakim cudem w wieku 22 lat juz konczysz studia? Odpowiedz Link Zgłoś
spacecoyote Re: Efektywność w pracy vs czas na forum 16.02.07, 15:18 > A może po prostu masz za mało pracy? "Za malo pracy" to jest pojecie wzgledne. Czy "wystarczajaco pracy" jest dopiero wtedy, kiedy nie ma czasu maila sprawdzic? Albo kiedy sie zasuwa caly dzien jak kroliczek Duracella? Ja bym mogla wziac na siebie ze 4 razy tyle obowiazkow, jakbym chciala, ale po co? Firma mi placi za studia podyplomowe, ma ktore mam czas sie przygotowywac w godzinach pracy; fachowa prase tez moge poczytac w godzinach pracy (a jakbym czytala cos niefachowego, to i tak nikt nie zauwazy); moge wyskoczyc po cos do jedzenia kiedy mi sie chce; kaw pije 10 dziennie; i nikomu to nie przeszkadza, bo ze swoich obowiazkow wywiazuje sie wzorowo :) Odpowiedz Link Zgłoś
serendepity Re: Efektywność w pracy vs czas na forum 16.02.07, 17:35 Ja tez mam po prostu malo do roboty. Moznaby rzecz, ze firma mi placi za gotowosc do wykonywania obowiazkow sluzbowych, ale nie ma ich zbyt wiele. Tez moglabym wziac sobie wiecej pracy i czasami pomagam koledze z innego zespolu i pisze dla niego dokumentacje, ale robie to z wlasnej woli. Dzis z kolegami przegadalismy ponad godzinke na tematy ogolne po czym udalismy sie na lunch. Wiele osob w mojej najblizszej okolicy zajmuje sie glownie zabijaniem czasu, ale coz na to poradzic. Juz sie przyzwyczailam, bo robilam to przez 3 lata w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
his_girl Re: Efektywność w pracy vs czas na forum 16.02.07, 15:04 Firmy mają za dużo pracowników, pracownicy mają przez to za mało pracy i się nudzą. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
popka5 Re: Efektywność w pracy vs czas na forum 16.02.07, 15:12 jestesmy efektywne skoro jeszcze nas z pracy nie wywalili :)) Tak powaznie to uwazam, zejest to kwestia organizacji pracy :) Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorekk Re: Efektywność w pracy vs czas na forum 16.02.07, 15:19 u mnie w pracy jest tzw. okres posuchy i roboty mało...czasami jest duzo i wtedy nie mam czasu tu przesiadywac a jedynie zajrzeć raz w ciagu dnia na 5 minut:) no ale mój narzeczony tez w robocie nie ma czasu maili czytac i to nie tylko prywatnych ale i słuzbowych.... Non stop siedzi w exelu i liczy... Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: Efektywność w pracy vs czas na forum 16.02.07, 16:15 A mam dwa monitory i podzielność uwagi :) No i czasami muszę czekać na przetwarzanie dokumentów, co trwa z reguły od 5 do 30 minut, więc zamiast tępo się gapić na pasek stanu siedzę sobie na forum Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: Efektywność w pracy vs czas na forum 16.02.07, 18:24 Nie wchodzę w czasie pracy na fora. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Efektywność w pracy vs czas na forum 16.02.07, 18:55 dobra organizacja pracy, ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
jdbad Re: Efektywność w pracy vs czas na forum 16.02.07, 19:09 Ja piszę po pracy i w domku. Odpowiedz Link Zgłoś
vivis_cortez Re: Efektywność w pracy vs czas na forum 16.02.07, 22:05 pisze w przerwie na sniadanie i kawe ;-) reszta przed i po pracy Odpowiedz Link Zgłoś
avital84 Master of Forum:) 16.02.07, 22:11 Mam dwa kierunki... właśnie zakończyłam pomyślnie sesję bez żadncyh poprawek z wynikami lepszymi niż myślałam... dodatkowo pisuję do gazety...nie do tej, działam jako konsultantka pewnej firmy oferującej wyjazdy do Stanów, zajmuje się HR w pewnej organizacji... jakoś mi to wychodzi wszystko całkiem ok...mimo tak dużego czasu spędzonego na forum... dla mnie po prostu każdy dzień jest zbyt długi, a szklanka zawsze w połowie pełna i dlatego się wyrabiam ze wszystkim:) Odpowiedz Link Zgłoś