negra28 19.05.03, 15:06 Matkoo! Czy w ogóle wystepuje u Was? Ja dzisiaj od rana cierpię katusze, nie za milijony, niemniej... Płknęlam w przeciagu 5 godzin 10 tabletek aleve i nic! Umieram z bólu! Pocieszcie mnie, pliz! Negra Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mantha Re: Migrena 19.05.03, 15:25 Podobno Aspiryna Bayera specjalna na migrenę pomaga, sprawdzone przez mame, ktora rowniez od czasu do czasu cierpi okrutnie na ta przypadlosc. A tak na marginesie: czy faceci rowniez miewają migrenę? Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: Migrena 19.05.03, 15:28 negra28 napisała: > Matkoo! Czy w ogóle wystepuje u Was? NIE. My jesteśmy LEPSZE. >Umieram z bólu! Skończ męki i włóż głowę do niszczarki... Odpowiedz Link Zgłoś
negra28 Serducho! 19.05.03, 18:02 wsadź sobie ono do piekarnika, co skruszy lód w nim będący... Odpowiedz Link Zgłoś
mario2 Re: Migrena 19.05.03, 15:32 Nie miewam migreny. Mnie tylko proletariacko- leb na kacu napierdala! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Migrena IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.05.03, 23:11 Jedyny skuteczny lek ma migrene to IMITREX ,mam 6 tabletek daj jakis namiar to ci wysle. Odpowiedz Link Zgłoś
p.a.d.a.l.c.o.w.a ---------MIGNEGRA----------------- 19.05.03, 23:30 a moze MIGRENA Odpowiedz Link Zgłoś
negra28 Wojtku! 20.05.03, 18:25 Pokątnie chcesz mnie otruć - przyznaj się, tylko za co??? Pozdrawiam, N. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Wojtku! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.05.03, 18:30 negra28 napisała: > Pokątnie chcesz mnie otruć - przyznaj się, tylko za co??? > > Pozdrawiam, > N. ================================================================================ ===Jak sie boisz to trudno.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
daffne Re: Migrena 19.05.03, 23:53 negra28 napisała: > Matkoo! Czy w ogóle wystepuje u Was? > Ja dzisiaj od rana cierpię katusze, nie za milijony, niemniej... Płknęlam w > przeciagu 5 godzin 10 tabletek aleve i nic! Umieram z bólu! Pocieszcie mnie, > pliz! > > Negra -------------- Aleve nie jest najlepsza tabletka na migrene.Wez raczej tabletke z cofeina i kwasem acetylosalicylowym.Kiedys rowniez mialam migrene , chcac nie chcac musialam sie czegos wiecej o niej dowiedziec . Pozdrowionka:) Odpowiedz Link Zgłoś
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Migrena- tylko jeden lek skuteczny 20.05.03, 00:02 daffne napisała: .Wez raczej tabletke z cofeina i kw > asem acetylosalicylowym.Kiedys rowniez mialam migrene , chcac nie chcac musiala > m sie czegos wiecej o niej dowiedziec . *********************************************************************** OBIE SIĘ MYLITA ! Lek na migrenę / dorazny=objawowy / to DYHYDROERGOTAMINA --jako lek prawdziwy - jedynie na recepte. Ja, wójt-lekarz Wam to rzeczę. I to po zyczliwosci, nie po złości, zeby nie było wątpliwosci. > Pozdrowionka <:=)))))))>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>= Odpowiedz Link Zgłoś
daffne Re: Daf! 20.05.03, 22:37 negra28 napisała: > Dzieki za porady - saridon jest ok? > > Pozdro, > N. --------------- Szczerze przyznam , ze mi najczesciej pomagala zwyla tabletka od bolu glowy chyba Etopiryna ale Saridon tez jest dobry :) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Saridon = Cefelgin 21.05.03, 07:43 Ten sam skład - identyczny - tylko nazwa inna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupek Re: Migrena i dr KLUCZK IP: *.acn.pl / 10.72.7.* 20.05.03, 00:11 pozdrów dr-a KLUCZYKA i jego piekną mał-zonkie Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Re: Migrena 20.05.03, 09:44 Wypluj to słowo.... Najlepiej zasłonic zasłony o do łożka - tabletki z kofeina ok. polecam Cefalgin Odpowiedz Link Zgłoś
capa_negra Negra 21.05.03, 07:42 oj negra "wypluj to słowo" to takie powiedzonko - kolokwializm jeśli wolisz . oczywiście chodzi o migrene - znam ten ból wiec naprawde wspólczuje Odpowiedz Link Zgłoś
sabba Re: Migrena 20.05.03, 18:55 O moj boze, dziewczyno przestan sie truc chemia! Skorzystaj z lekow homeopatycznych i staraj sie nie tylko zwlaczac skutki ale tez obserwowac powody.... Mnie swego czasu pomagal zastrzyk novalginy, ale jak kazdy lek przestal....wiem jedno, szpikowanie sie tabletkami moze pomaga glowie ale na dobra sprawe niszczy watrobe.... Odpowiedz Link Zgłoś
negra28 Sabbo! 20.05.03, 19:04 I cóż z tego, ze niszczy pancreas skoro ja mam tak niski próg bólu, ze nie mogę wytrzymać? Odnośnie do leków homeopatycznych - te również niszczą. Żołądek. Pozdrawiam i dziekuję serdecznie. Negra Odpowiedz Link Zgłoś
sabba Re: Sabbo! 20.05.03, 19:11 Droga negro, ja sobie swietnie zdaje sprawe ze w momencie kiedy leb ci rozwala nie mysli sie o madrym uzywaniu srodkow dzialajacych bez skotkow ubocznych, ale o tym by w koncu ten leb bolec przestal. Ale jesli ty naprawde w ciagu pieciu gdozin polknelas 10 tabletek, to sorry, albo juz nie wiesz co robisz...albo....sama nie wiem Na co liczysz, ze pomoze Ci 11 tabletka? Na mnie dzialala tzw. dawka piorunujaca. TZn. 2, gora trzy tabletki spozyte pojedynczo nie pomagaly nic...ale 3 na raz od razu. Jesli nic nie pomagalo i bylam w stanie sie zwlec z lozka (jesli nie bylo wymiotow i bolow brzucha) to na sile wychodzilam na dwor i biegalam, robilam cokolwiek bylby nie skisnac w lozku i sie meczyc... Homeopatia niszczy zoladek, a w jaki sposob? Kazdemu pomaga co innego...kawa z sokiem cytrynowym, witamina c w duzych ilosciach, woda z ogorkow....mozesz probowac... Zycze rychlego powrotu do zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
ypsilon Do Wojtka 21.05.03, 08:09 Proszę o parę info nt. IMITREX-u. Nie słyszałam o tym leku. Sama mam migreny i biorę ZOMIG, ale jest on dość drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Do Wojtka IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.05.03, 04:47 ypsilon napisała: > Proszę o parę info nt. IMITREX-u. Nie słyszałam o tym leku. Sama mam migreny i > biorę ZOMIG, ale jest on dość drogi. ================================================================================ ===Ten lek jest w Polsce ale inaczej sie nazywa niz w Canadzie , musisz sie skonsultowac ze swoim lekarzem ,oni maja takie specjalne ksiazki o lekach to Ci powie czy ten lek jest dobry dla Ciebie.Imitrex jest lekiem ktory leczy migreny tak ze staja sie bezpowrotne a nie tylko usmierza czasowo bol.Ja wyslalem ten lek dla dwoch osob do Polski i te osoby sa bardzo zadowolone z tego leku.Mnie lekarz przepisal 12 tab. 6 wziolem i 6 mam ktorych juz nie potrzebuje.Jezeli Twoj lekarz powie Ci ze mozesz to wziasc to daj jakis namiar i Ci wysle. Odpowiedz Link Zgłoś
pajdeczka Re: Migrena 21.05.03, 11:53 negra28 napisała: > Matkoo! Czy w ogóle wystepuje u Was? > Ja dzisiaj od rana cierpię katusze, nie za milijony, niemniej... Płknęlam w > przeciagu 5 godzin 10 tabletek aleve i nic! Umieram z bólu! Pocieszcie mnie, > pliz! > > Negra Podobno zawsze dolega nam najsłabsza część organizmu... Mnie tam głowa nigdy nie boli:))))) Odpowiedz Link Zgłoś