Gość: Chris B. IP: *.waw.vrad.ant.pl 27.03.01, 11:50 Czesc jego pamieci. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fk Zrobil dobre filmy IP: *.powered-by.skynet.be 27.03.01, 11:57 Mi tez jest przykro. Zrobil dobre filmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Weronika Re: Piotrek Sobocinski IP: 212.191.6.* 27.03.01, 12:40 Wspanialy czlowiek. Wybitny operator. Dlaczego teraz? Dlaczego On? Nie rozumiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaceK Re: Piotrek Sobocinski IP: 150.254.88.* 27.03.01, 13:21 Kiedy zmarł Krzyś Kiślowski i było mi cholernie przykro przyjaciółka powiedziała mi, że nie ma co się zasmucać, bo jeśli człowiek tyle zostawia po sobie, to znaczy że przeżył spełnienie. Chyba tak samo jest z Piotrem Sobocińskim... Ciągle rzadko mówi się o operatorach jako o artystach... a On jest wspaniałym malarzem i niezwykłym poetą obrazu. Nie ma ludzi o takiej wrażliwości, albo raczej ciągle ich za mało. Jego obrazy, zdjęcia filmowe to nie-zwykłość, plastyka światła, którą On znał i czuł zaskakująco wnikliwie nie jest jedynie dodatkiem do pracy reżysera... Wystarczy przyjrzeć się "Czerwonemu"... Trochę boję się pompatyczności, więc skończę już, ale tak, żeby nic się naprawdę nie kończyło, żeby wszystko dopiero się otwierało... Bo myślę, że to co zostało powiedziane w "Czerwonym", to myśl ciągłej gry o podwójnym dnie, z którego wypływa tajemnicza nadzieja na dalszy bieg czegoś nowego. Otwiera się Zupełnie Inne: Odpowiedz Link Zgłoś