Gość: monika IP: *.icpnet.pl 23.05.03, 14:23 Kto czyta Winterson?Dla mnie to geniusz...Kocham jej ksiazki...czytam.placze.oczyszczam sie...Polecam wszyskim...Czytajcie i wielbijcie to najbardziej wrazliwa pisarka jaka znam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: siteczko Re: Winterson IP: *.acn.pl / 10.72.6.* 01.06.03, 14:02 No i proszę, wątek literacki od razu lekceważony... ;) Ja bardzo lubię - czytałam trzy jej książki, "Płeć wiśni" (chyba moja ulubiona), "NIe tylko pomarańcze" i "Zapisane na ciele". Marzę, by to drugie zdobyć w oryginale (tyle że w żadnym z krajów anglojęzycznych nie byłam, a zamawianie książek z zagranicy kosztuje sporo) - oczywiście, by zobaczyć, jak się tam przedstawia ten genialny pomysł z bohaterKą bez płci. Ale pewnie po zapoznaniu się z przekładem, w którym było to nie do zachowania, już się to inaczej będzie czytać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryka Re: Winterson IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.03, 18:35 Gość portalu: siteczko napisał(a): > No i proszę, wątek literacki od razu lekceważony... ;) > Ja bardzo lubię - czytałam trzy jej książki, "Płeć wiśni" (chyba moja > ulubiona), "NIe tylko pomarańcze" i "Zapisane na ciele". Marzę, by to drugie > zdobyć w oryginale Widzialam jeszcze w zeszlym roku w warszawskim Empiku w domach centrum na dolnej polce Winterson w oryginale, kilka pozycji, ale zabraklo mi juz pieniedzy :( choc czasem powiesci anglojezyczne bywaja tansze od tlumaczonych. Pewnie jeszcze tam lezy; popytaj tez w ksiegarniach prowadzacych podreczniki do nauki jezykow obcych. pozdrawiam, Eryka - tez wielbicielka JW :) (tyle że w żadnym z krajów anglojęzycznych nie byłam, a > zamawianie książek z zagranicy kosztuje sporo) - oczywiście, by zobaczyć, jak > się tam przedstawia ten genialny pomysł z bohaterKą bez płci. Ale pewnie po > zapoznaniu się z przekładem, w którym było to nie do zachowania, już się to > inaczej będzie czytać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siteczko Re: Winterson IP: *.acn.pl / 10.72.6.* 01.06.03, 21:16 Dzięczki, będę się musiała rozejrzeć w Akademii. Super, z Uniwerku blisko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eryka Re: Winterson IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.03, 23:44 Gość portalu: siteczko napisał(a): > Dzięczki, będę się musiała rozejrzeć w Akademii. Super, z Uniwerku blisko... Wlasnie! To ta ksiegarnia z kanapa kolo ASP? Uwielbiam ja jak pania Winterson :) Mysle, ze tam powinna byc, a jak nie, to sprowadza, bo maja duzo beletrystyki tak po 30-40 zl. Juz ostrze zeby na wizyte w stolicy :) Eryka - frakcja moli i utracjuszy ksiazkowych Odpowiedz Link Zgłoś