IP: *.icpnet.pl 23.05.03, 14:23
Kto czyta Winterson?Dla mnie to geniusz...Kocham jej
ksiazki...czytam.placze.oczyszczam sie...Polecam wszyskim...Czytajcie i
wielbijcie to najbardziej wrazliwa pisarka jaka znam!
Obserwuj wątek
    • Gość: siteczko Re: Winterson IP: *.acn.pl / 10.72.6.* 01.06.03, 14:02
      No i proszę, wątek literacki od razu lekceważony... ;)
      Ja bardzo lubię - czytałam trzy jej książki, "Płeć wiśni" (chyba moja
      ulubiona), "NIe tylko pomarańcze" i "Zapisane na ciele". Marzę, by to drugie
      zdobyć w oryginale (tyle że w żadnym z krajów anglojęzycznych nie byłam, a
      zamawianie książek z zagranicy kosztuje sporo) - oczywiście, by zobaczyć, jak
      się tam przedstawia ten genialny pomysł z bohaterKą bez płci. Ale pewnie po
      zapoznaniu się z przekładem, w którym było to nie do zachowania, już się to
      inaczej będzie czytać...
      • Gość: Eryka Re: Winterson IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.03, 18:35
        Gość portalu: siteczko napisał(a):

> No i proszę, wątek literacki od razu lekceważony... ;)
        > Ja bardzo lubię - czytałam trzy jej książki, "Płeć wiśni" (chyba moja
        > ulubiona), "NIe tylko pomarańcze" i "Zapisane na ciele". Marzę, by to drugie
        > zdobyć w oryginale

Widzialam jeszcze w zeszlym roku w warszawskim Empiku w domach centrum na
        dolnej polce Winterson w oryginale, kilka pozycji, ale zabraklo mi juz
        pieniedzy :( choc czasem powiesci anglojezyczne bywaja tansze od tlumaczonych.
        Pewnie jeszcze tam lezy; popytaj tez w ksiegarniach prowadzacych podreczniki do
        nauki jezykow obcych.

pozdrawiam,
        Eryka - tez wielbicielka JW :)

(tyle że w żadnym z krajów anglojęzycznych nie byłam, a
        > zamawianie książek z zagranicy kosztuje sporo) - oczywiście, by zobaczyć, jak
        > się tam przedstawia ten genialny pomysł z bohaterKą bez płci. Ale pewnie po
        > zapoznaniu się z przekładem, w którym było to nie do zachowania, już się to
        > inaczej będzie czytać...
        • Gość: siteczko Re: Winterson IP: *.acn.pl / 10.72.6.* 01.06.03, 21:16
          Dzięczki, będę się musiała rozejrzeć w Akademii. Super, z Uniwerku blisko...
          • Gość: Eryka Re: Winterson IP: *.wloclawek.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.03, 23:44
            Gość portalu: siteczko napisał(a):

> Dzięczki, będę się musiała rozejrzeć w Akademii. Super, z Uniwerku blisko...

Wlasnie! To ta ksiegarnia z kanapa kolo ASP? Uwielbiam ja jak pania
            Winterson :) Mysle, ze tam powinna byc, a jak nie, to sprowadza, bo maja duzo
            beletrystyki tak po 30-40 zl. Juz ostrze zeby na wizyte w stolicy :)

Eryka - frakcja moli i utracjuszy ksiazkowych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka