Dodaj do ulubionych

Dlaczego nosicie podróby?

01.05.07, 13:04
Pełno tego na allegro. Dziewczyny kupuja torebki z logo LV, Diora itp.,
myslac, ze oryginalne i obchodza sie po miescie z tym badziewiem. Ja bym sie
wstydzila. Skoro mnie nie stac na torebke za okolo 5tys to kupuje tanszej
firmy, ale oryginalna. I tyle. Po co udawac bogata skoro sie nia nie jest?
Obserwuj wątek
    • nutopia Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 13:31
      anisia25 napisała:

> Pełno tego na allegro. Dziewczyny kupuja torebki z logo LV, Diora itp.,
      > myslac, ze oryginalne i obchodza sie po miescie z tym badziewiem. Ja bym sie
      > wstydzila. Skoro mnie nie stac na torebke za okolo 5tys to kupuje tanszej
      > firmy, ale oryginalna. I tyle. Po co udawac bogata skoro sie nia nie jest?

a może im się po prostu podobają?
      • glukoza84 Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 17:28
        Święta racja. Dla mnie to też wiejski szpan. Nie znosze czegoś takiego, widać
        że torebka za 50 złotycha a na środku pyszni się logo Dior albo coco chanel.
        Tandeta. Sama żadko kupuje ciuchy, dodatki powyżej 200 zł, a więc nie markowe,
        ale noszenie podrób...Fuj....
        • kat_ja1 Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 19:10
          glukoza84 napisała:

> Święta racja. Dla mnie to też wiejski szpan. Nie znosze czegoś takiego, widać
          > że torebka za 50 złotycha a na środku pyszni się logo Dior albo coco chanel.
          > Tandeta. Sama żadko kupuje ciuchy, dodatki powyżej 200 zł, a więc nie markowe,
          > ale noszenie podrób...Fuj....

A może by tak, żeby już było tak całkiem miejsko, nauczyć się trochę zasad
          ortografii i interpunkcji?
          • nutopia Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 22:45
            kat_ja1 napisała:

> glukoza84 napisała:
            >
            > > Święta racja. Dla mnie to też wiejski szpan. Nie znosze czegoś takiego, w
            > idać
            > > że torebka za 50 złotycha a na środku pyszni się logo Dior albo coco chan
            > el.
            > > Tandeta. Sama żadko kupuje ciuchy, dodatki powyżej 200 zł, a więc nie mar
            > kowe,
            > > ale noszenie podrób...Fuj....
            >
            >
            > A może by tak, żeby już było tak całkiem miejsko, nauczyć się trochę zasad
            > ortografii i interpunkcji?

fakt. za 200 zł to można porządny słownik kupić
            • listekklonu Re: Dlaczego nosicie podróby? 02.05.07, 20:59
              > fakt. za 200 zł to można porządny słownik kupić

Ale czy będzie miał logo Dior?
              • azazela Re: Dlaczego nosicie podróby? 02.05.07, 21:29
                PWN to brzmi dumnie:P
              • kat_ja1 Re: Dlaczego nosicie podróby? 03.05.07, 13:48
                listekklonu napisała:
                fakt. za 200 zł to można porządny słownik kupić

Ale czy będzie miał logo Dior?

Pewnie nie, dlatego słownika brak:)No bo jak to tak, bez metki....:)
        • anahella Re: Dlaczego nosicie podróby? 03.05.07, 23:12
          glukoza84 napisała:

> Sama żadko kupuje ciuchy, dodatki powyżej 200 zł

No to na to Cie na pewno bedzie stac:

www.merlin.com.pl/frontend/browse/product/1,401654.html
          Wybralam z oferty najtanszy, dowiesz sie jak sie pisze slowo "rzadko".
        • bruxellka77 Re: Dlaczego nosicie podróby? 04.05.07, 19:29
          Ty, Glukoza, w slownik ortograficzny zainwestuj, bo pelen obciach sobie
          fundujesz.
    • ewuchaklucha Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 17:43
      a skad wiesz, ze podroby??umiesz odroznic?mam orginalna torebke burberry i jak
      sobie pomysle, ze jakas wiejska dziewucha mysli, ze to podroba, to mnie skreca!
      • jdbad Ale macie problemy 01.05.07, 17:46
        Z sasady nie noszę niczego, co ma wyraźnie wodoczne logo firmy. Czy to Dior,
        czy Telimena.Odnoszę wrażenie, ze produkt jest wciąż jeszcze nie rozpakowany do
        końca.
        • anulex Re: Ale macie problemy 03.05.07, 23:30
          Też unikam rzeczy z mocno widocznym logo :) Nie mam zamiaru być bezpłatną
          powierzchnią reklamową dla jakiejś firmy a poza tym chodzenie z metką na
          wierzchu kojarzy mi się z niesmacznym szpanerstwem.

---
          Tabula Rasa - forum dla ludzi kochających dyskusje.
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=45427
      • anisia25 Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 17:52
        Tak się składa, że potrafię odróżnić. Kilka tygodni temu kupiłam oryginalna,
        wymarzoną torebke LV, mam wiele ubrań oryginalnych drogich firm z czasów kiedy
        jeszcze nie było mi szkoda na nie kasy. Teraz głównie przeznaczam pieniądze na
        dobre dodatki: torebka LV, płaszcz Burberry, buty Manolo, dobry zegarek. I nawet
        jesli mam na sobie akurat bluzke z H&M wyglądam szykownie ze względu na dodatki.
        Kiedys sama "nadziałam" sie na allegro kupując "oryginalna" torebke Diora. Do
        dzis leży zapomniana głęboko w szafie.
        I proszę nie wyzywać mnie od wiejskiej dziewuchy. Byłam w miejscach, o których
        się Tobie panienko nie śniło.
        • bri Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 17:59
          LOL, moim zdaniem jeśli kogoś nie stać, żeby taką torebkę za 5 patoli wyrzucić
          po sezonie (kiedy jest już niemodna) to nie powinien w ogóle ich kupować. A Ty
          marnujesz miejsce w szafie na jakąś tania podróbę? ;)
        • qw994 Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 19:49
          Wow. Jestem pod wrażeniem.
          Mała uwaga. Szykowne ubieranie się nie ma absolutnie nic wspólnego z metką.
          Trzeba mieć smak.
        • konrado80 Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 20:09
          a kto Ci to wszystko zasponsorowal?? bogaty tatus??
          • anisia25 Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 20:20
            > a kto Ci to wszystko zasponsorowal?? bogaty tatus??

A co, myślisz, że w Polsce to tylko dziewczyny z bogatymi tatusiami i sponsorami
            mogą sobie na to pozwolić? Pracuję na kierowniczym stanowisku. Nie musze
            oszczędzać i przeznaczam pieniądze na co chce. Jedni zbierają na motor czy
            komputer, ja wole sobie kupić porządną torebkę.
        • konrado80 Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 20:11
          a co to znaczy szykownie??
          czy szykownie to tylko wtedy kiedy masz bardzo drogie ciuchy i jakies tam
          bardzo drogie torebki??
          to jezeli kogos nie stac, albo po prostu uwaza ze metka nic nie znaczy i woli
          kupic cos duzo tanszego ale fajniejszego, to juz nie jest wtedy szykownie
          ubrany??
    • cao1618 Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 18:57
      O ja pie*dole. Nie masz innych problemow? Pomysl o tym co zrobic zeby spadlo bezrobocie, odwiedz staruszkow w domu starcow, daj na PCK, przejdz sie do schroniska i wez jakiegos psa. Jestes tak pusta czy tylko udajesz?
      Jak kogos stac to niech kupi sobie torebke ze skory krokodyla polana nasieniem misia koala. Zapewniam Cie, ze wiekszosc ludzi gowno to obchodzi, a szczegolnie facetow. Jezeli kobieta ma gust i potrafi sie ubierac to wali mnie to czy bedzie to jakis Dior czy inny szpan.
      Wlasnie wygrala Pani konkurs na najglupszy watek na forum. Gratuluje. W nagrode torebka z logo LV z allegro.
      • kat_ja1 Re: Dlaczego nosicie podróby? 03.05.07, 13:32
        cao1618 napisał:

O ja pie*dole. Nie masz innych problemow?(..) Zapewniam Cie, ze wiekszosc ludzi
        gowno to obchodzi, a szczegolnie
        > facetow. Jezeli kobieta ma gust i potrafi sie ubierac to wali mnie to czy bedz
        > ie to jakis Dior czy inny szpan.

nic dodać, nic ująć:)
    • fergie18 Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 19:00
      kupuje podróby bo"
      1.wyglądaja prawie identycznie jak oryginaly
      2.nie mam kasy na oryginalne produkty
      3.podobaja mi sie, wiec czemu mam nie skorzystac??
      npo teraz nosdze podrobke torebki dior rasta, ktora kupilam za 30 zl i sie wcale
      nie wstydze bo ten styl poprostu mi sie podoba, jakies pytania??
      • dotkneszeptem Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 19:30
        Popieram zdanie pana, który przyznał "warszawiance" tyuł głupoty.
        Ych, a jak wygląda Dior Rasta? :)
        • fergie18 Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 19:43
          tak:
          www.eluxury.com/brands/dior/s03/cd_thumb.jhtml?SectionID=6000&SubCategoryID=6590&ClassificationID=6186
          • fergie18 Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 19:55
            www.bpao.de/bilder/dior1.jpg
            • 83kimi Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 19:59
              A czy to nie wszystko, co kto nosi? O gustach się nie dyskutuje. Niech każdy
              nosi to, co mu się podoba i na co go stać.
          • kadfael Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 20:01
            Jeszcze jej brakuje takiego wielkiego wisiora z literą D żeby było widać z
            jeszcze dalszej odległości, że to Dior
            • fergie18 Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 20:13
              wiesz....to zdjecie dalam tylko po to, ze ktos tam nie wiedzial co to dior
              rasta, a tych wszystkich rzeczy na raz to by chyba nikt ni ubral nie wazne czy
              oryginalne czy podroby, ja uwazam ze sama torebka do stonowanych ubran fajnie
              wyglada
              • zoselin Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 20:15
                naprawdę nie rozumiem jak można wydać na torebkę 3000 zł ;/ Aaaaa... i
                współczuję Twojemu facetowi < o ile taki się znalazł> bo musisz być straszną
                snobką...
                • fergie18 Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 20:18
                  to do mnie? ja kupilam podrobe za 30zł a nie za 3000
              • 83kimi Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 20:17
                Jeszcze dodam, że o ile mogłabym kupić jakiś ciuch, będacy podróbką, o tyle na
                pewno nie chciałabym używać podrabianych kosmetyków - bo ciuch nie wpłynie źle
                na moje zdrowie, a kosmetyk może.
                • fergie18 Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 20:18
                  popieram
              • dotkneszeptem Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 20:17
                Osobiście nic do podrób nie mam. Każdy ma styl taki jak ma - czy jest on zgodny
                z panującą modą czy nie - jego sprawa. Natomiast postrzeganie ludzi poprzez
                metki i kasę jest zdecydowanie snobistyczne, głupie i nie świadczy o niczym
                więcej niż tylko o płytkości.
                Gratuluję zatem "panience bywania w miejscach o kórym nam się nie śniło". I
                rozumu też. Pewnie jej go przybywa od tych metek.
                • 83kimi Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 20:19
                  Ciekawe jakie to miejsca...
                  • zoselin Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 20:21
                    ojj Pani pewnie cały Wszechświat poznała ;0
                    • summerlove Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 20:23
                      albo w d.. byla ale zeby poprawic sobie samoocene to wymysla nie wiadomo co.
                      • anisia25 Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 20:28
                        summerlove napisała:

> albo w d.. byla ale zeby poprawic sobie samoocene to wymysla nie wiadomo co.

Jeżeli dupą nazywasz:
                        Meksyk, Hawaje, Dominikanę, Australię i inne egzotyczne miejsca to zawsze mogę
                        latać do dupy.
                        A samooceny nie musze sobie poprawiac.
                        • zoselin Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 20:30
                          Gratuluję ;) Światowa jesteś bardzo
                          • 10iwonka10 Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 20:34
                            Nie wiem Anisia czy ludzie na tym forum sa az tak bardzo zainteresowani ile ty
                            masz pieniedzy, jaka klase,gdzie nie bylas i na kierowniczym stanowisku....ho,
                            ho.

• summerlove Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 20:31
                          o sory a skad wiesz ze my nie latamy w te "egzotyczne miejsca" ?? moze poprostu
                          sie nie przechwalamy tak jak ty zarozumiala pusta dziewczyno.
                        • annna84 Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 20:32
                          "A samooceny nie musze sobie poprawiac."

Ale właśnie to robisz:) Tym "mądrym wątkiem" i swoimi wypowiedziami.
                          • 10iwonka10 Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 20:35
                            jest jeszcze drugi watek o Australii.
                        • 83kimi Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 20:48
                          Dlaczego uważasz, że nikomu się takie miejsca nie śniły? Żyjemy w dobie
                          internetu, biur podrózy i samolotów - nie tak trudno zorganizować sobie
                          wycieczkę w takie miejsca...
                          • summerlove Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 20:49
                            bo ona mysli ze jest nie wiadomo kim.
                        • iberia.pl Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 21:35
                          anisia25 napisała:

>> Jeżeli dupą nazywasz:
                          > Meksyk, Hawaje, Dominikanę, Australię i inne egzotyczne miejsca to zawsze mogę
                          > latać do dupy.

sluchaj dziunia znam ludzi, ktorzy naprawde zwiedzili kawal swiata bynajmniej
                          nie lezac na plazy w kurortach i jakos nie musza tego na forum obwieszczac, jak
                          myslisz dlaczego?
                          • mala_mee Re: Dlaczego nosicie podróby? 02.05.07, 09:10
                            Iberia, za tą DZIUNIĘ od teraz będe Cię uwielbiać :)))
                            • iberia.pl Re: Dlaczego nosicie podróby? 02.05.07, 12:43
                              mala_mee napisała:

> Iberia, za tą DZIUNIĘ od teraz będe Cię uwielbiać :)))

a to do tej pory mnie nie lubilas? SKANDAAAAL!!!!!! :-DDDDDDDDDDD

p.s. zart taki oczywiscie :-)
                              • mala_mee Re: Dlaczego nosicie podróby? 02.05.07, 14:34
                                Lubiłam Cię ale teraz to jest uwielbienie :))))
                                • iberia.pl Re: Dlaczego nosicie podróby? 02.05.07, 17:32
                                  mala_mee napisała:

> Lubiłam Cię ale teraz to jest uwielbienie :))))

lo matko bo samozachwyt wpadne :-DDDDDDD w kazdym razie Bog zaplac za dobre
                                  slowo:-)
                        • justysia34 Re: Dlaczego nosicie podróby? 02.05.07, 11:11
                          Witam,
                          a teraz ad rem - w czym masz problem?
    • dr.verte Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 20:41

jest takie znane zmerykańskie powiedzenie:

fake it 'till you make it
    • iberia.pl a teraz autoreczko zmykaj do Australii koalki 01.05.07, 21:14
      straszyc.
    • lilivampire Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 21:24
      nie noszę podrób, uważam, że to okradanie drogich marek
      • spacecoyote Re: Dlaczego nosicie podróby? 02.05.07, 08:59
        Martwisz sie, ze Dior zbiednieje?
        • kadfael Re: Dlaczego nosicie podróby? 02.05.07, 09:11
          spacecoyote napisała:

> Martwisz sie, ze Dior zbiednieje?
          A jak jest ktoś bogaty, to można go okraść?
          • spacecoyote Re: Dlaczego nosicie podróby? 02.05.07, 13:57
            Bez przesady. Kradziez to, wg slownika jezyka polskiego, "potajemne zabranie
            cudzej własności". Nikt Diorowi nie kradnie gotowych torebek z magazynu. Nikt
            go tez nie naraza na straty, bo klient kupujacy produkt podrobiony i tak nie
            kupilby produktu oryginalnego, gdyby podrobki nie istnialy - po prostu go na to
            nie stac. Nie mowie, ze popieram podrobki, ale ich szkodliwosc jest moim
            zdaniem znikoma - chyba ze ktos je sprzedaje za ciezkie pieniadze jako
            oryginaly.

Po prostu mnie rozczulilo, ze przecietna konsumentka moze nie kupowac podrobek
            dlatego, ze martwi sie o kieszen takiego np Versacego.
            • kadfael Re: Dlaczego nosicie podróby? 02.05.07, 14:00
              Nie zgadzam sie z Tobą. Kradzież to kradzież.
            • anulex Re: Dlaczego nosicie podróby? 03.05.07, 23:23
              Kradziez to, wg slownika jezyka polskiego, "potajemne zabranie
              > cudzej własności".

Można posiadać prawo własności nie tylko do określonej, fizycznie istniejącej
              torebki, ale i do korzystania z określonego projektu.

OT Ta definicja jest wyjątkowo nieudana. Jeśli ktoś wyrwie mi na ulicy torebkę,
              to to nie będzie kradzież, bo niepotajemnie?

Nie mowie, ze popieram podrobki, ale ich szkodliwosc jest moim
              > zdaniem znikoma

Niezależnie, czy ktoś mi ukranie ołówek, czy jaht, to wciąż będzie kradzież.
              Szkodliwość w pierwszym przypadku będzie znikoma, nikogo bym za coś takiego do
              więzienia nie wsadzała :), ale sprawy należy nazywać po imieniu. I uważam, że
              nawet jeśli nikt od tego ukradzionego ołówka nie zbiednieje, to ukradzenie go
              będzie niewłaściwe.

---
              Tabula Rasa - forum dla ludzi kochających dyskusje.
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=45427
        • lilivampire Re: Dlaczego nosicie podróby? 02.05.07, 17:31
          nie martwię się niczym, uważam to za złodziejstwo i już
      • xtrin Re: Dlaczego nosicie podróby? 02.05.07, 19:53
        lilivampire napisała:
        > nie noszę podrób, uważam, że to okradanie drogich marek

To już zależy od podróbki i sposobu jej dystrybucji.

Jeżeli wiadomo, że to podróbka i nie jest to "Dior" a "Diar" czy "Diore" to
        ciężko mówić o kradzieży, jakkolwiek niewątpliwie jest to nieco niesmaczne. Ale
        klient czegoś takiego i tak nie kupi oryginału. A dla oryginału jest to nawet
        swoistą reklamą, bo wielu snobów będzie zadowolonych móc błysnąć tym, czego inni
        mogą nosić wyłącznie podróbki.

Zupełnie inna sprawa, jeżeli podróbki próbuje się sprzedawać jako oryginały.
    • czarny.kot997 Re: Dlaczego nosicie podróby? 01.05.07, 22:58
      nigdy nie nosilabym podroby-albo oryginal, albo nic
    • zupapomidorowa Re: Dlaczego nosicie podróby? 02.05.07, 01:11
      Wątek jest żenujący acz uroczy. Rozbawiłaś mnie na noc. Widać prawdą jest, że
      podróże kształcą jedynie wykształconych. Z ubaniami (czy dodatkami)okraszonymi
      znanym logo jest związany taki paradoks, że gdyby na przykład Victoria Beckham
      nosiła Diora z Filipin, nikt nie odważyłby się nawet pomyśleć o tym, że to może
      być podróbka. Natomiast jeśli ty (czy jakakolwiek inna Polka) wyjdziesz na
      warszawską ulicę w bluzce z H&M z najmodniejszym LV w ręce, daję głowę, że
      nikomu nie przyjdzie do głowy, że to może być oryginał.
      • avital84 Re: Dlaczego nosicie podróby? 02.05.07, 01:15
        To prawda. Kiedyś w sklepie znanego projektanta w NYC były bardzo tanie
        T-shirty. Nie skusiłam się jednak, bo stwierdziłam, że wyglądałabym w takiej
        koszulce jak w koszulce z okolicznego bazaru. W ogóle szczerze mówiąc wszytskie
        rzeczy w tym sklepie były moim zdaniem okropne. Ma on sklep na Broadwayu i na
        5th Avenue. ten na Broadwayu jest dla zwykłych śmiertelników. Ludzi zawsze tam
        pełno, bo wszystko jest stosunkowo niedrogie, ale w Polsce wstydziłabym się
        wyjść w tym na ulice.
    • asskela Re: Dlaczego nosicie podróby? 02.05.07, 10:04
      rany,tyle domów dzieka czeka na bodaj 10zł, tylu chorych na szpik a dla Ciebie
      torebki są takie ważne,że idąc ulicą rozglądasz się czy mija Cie oryginalna czy
      podróba?!i mówisz,że pracujesz jako kierowniczka...czego? magazynu toreb?
      • funia3 kto czerpie z tego zyski??? 02.05.07, 11:07
        Wierzycie czy nie, ale zyski ze sprzedaży podrób czerpią ci sami ludzie, co
        trzymają łapy na narkotykach i broni. Jakkolwiek by to nie brzmiało, taka jest
        prawda. Zawodowo zajmuję się tematem. Dior, Chanel, Lv może nie zbiednieją.
        Wzbogacą się inni, a skala jest niewyobrażalna. Podrabiane jest już prawie
        wszystko. Ostatnio obserwowałam sprzedaż za 2000 pln podrabianego Lv, w tej
        cenie też można sprzedać Gaucho Diora... Dziewczyny, może wam obojętne, ale
        kupując podrabiane kosmetyki, galanterię itd wspieracie zło tego świata. i już.
        • takie_dziewcze_czyli_td Re: kto czerpie z tego zyski??? 02.05.07, 11:27
          Mieszkam w UK i chyba co 3. osoba chodzi po ulicy z torebka LV. Komicznie to
          wyglada, zwlaszcza ze sa to przewaznie 2 te same modele... brazowa ze zlotym
          logo lub biala z kolorowym logo :) A orginalnosc nie polega na tym aby obnosic
          sie z drogimi designarskimi produktami rodem z Londynu czy NY, ale na tym aby
          miec swoj, aczkolwiek poprawny styl i wyrozniac sie w tlumie... Co z tego ze Ci
          ludzie nosza te drogie akcesoria, kiedy (tym sposobem) polowa nacji dekoruje
          sie i wyglada tak samo...te same portfele, te same torebki.. itd.

• bruxellka77 Re: kto czerpie z tego zyski??? 04.05.07, 19:32
            Kobieto, piszac tego posta juz w pierszych slowach skutecznie udowodnilas, ze
            nie masz pojecie o LV. Po co wiec piszesz? Zeby udawac obyta?????
    • wimx Re: Dlaczego nosicie podróby? 02.05.07, 12:51
      Znalam kiedys laske, co nosila podroby dla szpanu, koniecznie, aby metke i duze
      logo bylo widac. Jezdzila maluchem...
      • kadfael Re: Dlaczego nosicie podróby? 02.05.07, 12:53
        A co Ty chcesz od malucha? Bardzo sympatyczny wozik :) Tylko nóżki mam do niego
        za krótkie:(
        • wimx Re: Dlaczego nosicie podróby? 02.05.07, 12:55
          Pewnie, ze fajny wozik :) Tylko dziwnie kontrastowal z metkami slynnych
          projektantow
    • gina_rossi No nie... no... te Chinczyki...nawet juz.. 02.05.07, 13:35
      najnowsze modele podrobili... Ale z moja torebka (ha!) to im nie wyszlo! Pewne
      detale zdradzaja, ze to kiepska "kopia" oryginalu..
      Riveting i Dentelle dopiero co niedawno pojawily sie na rynku... a juz Chinczycy
      maja..
      www.baag.cn/productlist.asp?sortid=113122
      Przypadkiem kiedys znalazlam ta strone i sprawdzam zawsze te rzekome "oryginaly"
      na Ebayu... aby nie pasc ofiara oszustow!
    • penisgigant Re: Dlaczego nosicie podróby? 02.05.07, 13:39
      Ja zawsze mam na sobie oryginalne stringi.
      • gina_rossi Re: Dlaczego nosicie podróby? 02.05.07, 13:41
        penisgigant napisał:

> Ja zawsze mam na sobie oryginalne stringi.

Z metka czy bez???
        • wimx Re: Dlaczego nosicie podróby? 02.05.07, 13:48
          gina_rossi napisała:
          Z metka czy bez???

Wlasciwie zadane pytanie powinno brzmiec "Czym wypchane?"
      • butterflymk Re: Dlaczego nosicie podróby? 02.05.07, 13:42
        Na giganta musisz zużywać dużo materiału :)
        Ja doszywam metki gucciego to swoich ciuchów ;)
    • kalina.tt Re: Dlaczego nosicie podróby? 02.05.07, 14:31
      Hehe, trudno zaszpanować, jeśli większość ludzi nie odróżni podróby od
      oryginału. Wydałaś full kasy na oryginała a nikt nie ogląda się za tobą na
      ulicy, nikomu szczęka nie opadła. Biedna, oj biedna :(((
      • basiabjork Re: Dlaczego nosicie podróby? 02.05.07, 15:40
        He,he. Ostatnio bylam w Rzymie i tez za mna chodzila torebka od LV. I nawet juz
        ja mialam w reku, elegancki sprzedawca usmiechal sie do mnie, juz mialam
        placic, ale...
        Popatrzylam najpierw na ulice, gdzie z chodnika sprzedaja podroby wszystkiego
        co wystawione w oknach na via Condotti. Wszystkie panienki z torbami Gucci czy
        inny Dior. Moze co 5 oryginalna. Nie chcialam byc w tym tlumie. Podziekowalam
        za torebke. Dalej latam z czerwonym plecakiem Jansport:)
        A jak teraz sobie przeczytalam kto tak naprawde nosi takie torebki (czytaj:
        autorka watku) to juz naprawde mi sie odechcialo. To juz chyba lepiej nosic
        krawat w bialo-czerwone paski.
        • anahella Re: Dlaczego nosicie podróby? 03.05.07, 23:25
          basiabjork napisała:

> To juz chyba lepiej nosic
          > krawat w bialo-czerwone paski.

Buhahaha. No fakt:) Na ulicy w Rzymie czy Paryzu nie spotkasz ich wiele:)
        • bruxellka77 Re: Dlaczego nosicie podróby? 04.05.07, 19:34
          Buhahahaha, widac, ze w ogole nie bylas w Rzymie. Ale marzyc zawsze mozna.
    • mazria Dla mnie nie ma znaczenia 02.05.07, 16:39
      czy mam cos Diora, czy innego Siurka. Torebka, buty, ciuchy mają dobrze
      wyglądać. Jedzenie ma być zdrow i smaczne. Nie ważne, czy kupuję bieliznę
      Triumpha, buty od Ryłki, a torebkę od Diora, a żarcie w Biedronce czy tylko na
      stoisku Kamis. Nie przywiązuję do tego wagi, bo nie jestem GADŻECIARĄ!!!!!
      • kinky5 Re: Dla mnie nie ma znaczenia 02.05.07, 18:45
        coz...a ja nie uwazam zeby osoba z szykiem i klasa chwalila sie na forum jak mala 5 letnia dziwczynka ze
        ma torebke z LV. I co z tego? Nie ty pierwsza i nie ostatnia kupilas sobie te malo ciekawe i malo
        oryginalne dodatki. A teraz na ulicy bedziesz sie mieszac z tlumem podobnych, tych z allegro!
        • mazria Re: Dla mnie nie ma znaczenia 03.05.07, 22:52
          Bzdura!!!
          Jaka firma produkuje pojedyńcze egzemplarze?
    • xtrin Re: Dlaczego nosicie podróby? 02.05.07, 21:27
      Dla mnie torebki LV czy Diora to badziewie bez względu na to czy oryginalne czy
      nie. Są tak paskudne, że nawet jakby dawali oryginały za darmo to bym nie
      wzięła. Wróć... wzięłabym, ale nie aby nosić, ale opchnąć jakiejś ograniczonej
      idiotce, która nie ocenia nie własnym gustem, a metką :).

A co do podróbek... niewątpliwie nie kupiłabym takiej po to, żeby "szpanować"
      metką. Pseudometka raczej by mnie zniechęciła do zakupu. Zakładając, że w ogóle
      wiedziałabym, że to podróba, bo zupełnie się tym nie interesuję i mogę po prostu
      nie wiedzieć :).
    • azazela Re: Dlaczego nosicie podróby? 02.05.07, 21:37
      anisia25 napisała:

>
      > I tyle. Po co udawac bogata skoro sie nia nie jest?

po co udawac inteligentna skoro sie nia nie jest?
      po co udawac piekna (ladnie sie malowac/ubierac itp) skoro sie nia nie jest?
      po co udawac szykowna dame w rzeczach od diora skoro sie nie nie jest?
      • uyu aniusiu, szczesciara z ciebie 03.05.07, 02:14
        Naprawde! Kupic Louis Vuitton za 5000 zl czyli jakies 1350 euro to naprawde
        tanio. No chyba, ze to tez podroba, tyle ze z tych lepszych :)))) Wlosi robia
        to doskonale. Naprawde trzeba sie znac zeby odroznic.
        No i Vuitton jest po prostu brzydki.
        Ciekawa jestem czy za kilka lat, juz po liftingu, przykleisz sobie na czolo
        wizytowke kliniki i chirurga. Polecam pewna klinike w Szwajcarii - za jedyne
        50000 euro po miesiacu wyjdziesz jak nowa. Zapisz sie juz dzis, bo kolejki sa
        baaaaaaaardzo dlugie.
        • filing Re: aniusiu, szczesciara z ciebie 03.05.07, 02:35
          Nie noszę podrób chociaż jadam podroby. Czy to ma coś wspólnego z tematem?
          • filing Re: aniusiu, szczesciara z ciebie 03.05.07, 03:03
            Ale tak patrząc z drugiej strony to nie wiem czy to jest zdrowe. Bo naprzykład
            taki salonowy lew jak wołowy stek powiedzmy, ładniej wygląda na talerzu niż z
            masowej produkcji garmażeryjna mielonka w postaci poczciwego mielonego
            kotlecika? Przecież generalnie to samo mięso w nim tkwi. Jednemu człowiekowi
            smakuje to, co dla jego podniebienia właściwe a drugiemu, to co dla
            podniebienia innych z łapanki medialnej stworzono.
            • mistres nie będę nikomu nic reklamowac za darmo! 03.05.07, 10:00
              Nie nosze oryginalnych ciuchów z tego względu,ze nie zamierzam reklamować za
              darmo.Dlaczego aktorom płacą kase ,zeby "przywdziali" na siebie jakąs firmową
              szmatke? Dla reklamy ,żeby takie ciecie jak droga autorka wątku sponsorowała im
              firmeke w pewnym sensie i pchała kase do kieszonki.Ja nie zamierzam.Tez
              mogłabym sobie pozowlić na kupno czegoś firmowego,ale nie potrzebuje
              dowartościowywac swej osoby przez logo znanej firmy.Pewnie dlatego cie tak
              szanują w pracy?Co? Bo myslą,że jestes ustawiona i masz kase,że kupiłaś coś w
              szmateksie po 15 osobach i dumnie nosisz błyszczące metki! Dobre !Koń by sie
              usmiał przemoądrzała KIEROWNICZKO.
              Z drugiej strony może jesteś kierowniczką szalet miejskich.Na pewno ściągniesz
              więcej chcących sie wystrać klientów do tego ekskluzywnego miejsca.
              • kat_ja1 Anisiu, 03.05.07, 13:46
                Nawet nie wiesz jak bardzo Ci tu wszyscy zazdrościmy, że możesz odwiedzać
                miejsca o jakich nam się nie śniło i nosisz wyłącznie oryginały, a nie broń boże
                podróby...Przykro nam tylko, że masz mało znajomych, przyjaciół, którym byś o
                tym swoim światowym życiu opowiedziała i dzielisz się tym na forum, myśląc, że
                zeżre nas zazdrość do szpiku kości...Miałam jedną taką koleżankę, ale wszyscy
                się od niej dawno odwrócili, bo śmiesznie się słuchało, że facet który miał na
                plaży okulary gucci, od razu zauważył, że ona miała versace...kostium oczywiście
                też miała oryginalny...Aha, miała też stringi, które nosiła powyżej spodni
                biodrówek, pewnie dlatego, że skrzył się na nich napis dior...:)Tak, też była
                bardzo światowa...
              • anahella Re: nie będę nikomu nic reklamowac za darmo! 03.05.07, 23:15
                mistres napisała:

> Nie nosze oryginalnych ciuchów z tego względu,ze nie zamierzam reklamować za
                > darmo.

Brawo! Nareszcie ktos mysli podobnie jak jak.
                Gdy kupowalam sobie komorke, pan w Erze chcial mi wcisnac koszulke z logo
                operatora. Nie mogl zrozumiec, ze ja nie chce zadnych koszulek, przeciez one
                byly za darmo!. Tlumaczylam, ze nie jestem slupem ogloszeniowym wiec logo jego
                firmy nie bedzie na mnie wisiec. Wyjasnilam tez, ze gdy zostane slawna to Era
                bedzie mogla sie do mnie zglosic i wtedy moze dogadamy sie w kwestii
                prezentowania znaku firmowego. Jakos go moje racje nie przekonaly, pewnie
                pomyslal ze jestem dziwaczka.
        • bruxellka77 Re: aniusiu, szczesciara z ciebie 04.05.07, 19:35
          Podaj adres tej kliniki w Szwajcarii ;) Jesli znasz, oczywiscie.
    • kobieta_na_pasach zebys miala o czym pisac nt 03.05.07, 14:20

• afrodyta190 Re: Dlaczego nosicie podróby? 03.05.07, 17:57
      Jak ja nie lubie takich nowobogackich.Ledwie polizala kase a juz jej sie wydaje
      ze taka wazna.I te podroze...
      A w glowce jak sie od tego poprzewracalo
      Chcialabym cie poznac:))
      • no.ico Re: Dlaczego nosicie podróby? 03.05.07, 22:27
        Szczególnie mnie rozbawiło to wytykanie, ze nie do wszystkich metek pasuje
        wsiadać do malucha.
        Jak trzeba miec nawalone w glowie, zeby widziec w czyms takim problemy?

Proponuje lapanki na ulicach i demaskowanie.
    • anahella Nosze torebke za 80 zlotych 03.05.07, 23:33
      Przy wyborze kierowalam sie wygoda: czy jest kieszonka na komorke, czy wygodna,
      czy pojemna, czy pasek wystarczajaco dlugi aby przewiesic ja ukosnie, czy jest
      osobna kieszen na portfel, czy ma wystarczajaco dobre zapiecie, zeby stado
      doliniarzy nie zapuscilo mi do niej zurawia, ale wazne tez bylo cos innego:

na mojej torebce nie ma zadnego logo! Metka z nazwa firmy jest ukryta wewnatrz.
      Torebka sluzy mi juz troche i powoli jej czas sie konczy. Nastepnym razem pewnie
      tez wybiore te sama firme, bo nie robi ze mnie slupa ogloszeniowego, a oferuje
      porzadny towar, z ktorego jestem zadowolona.

Logo na torebce to obciach, wstyd jak beret. Niewazne czy za 100 zlotych na
      allegro czy za tysiac euro w eleganckim sklepie.
      • uyu Re: Nosze torebke za 80 zlotych 03.05.07, 23:57
        anahella,
        calkowicie sie z toba zgadzam. Posluguje sie dokladnie takimi kryteriami przy
        wyborze torebki i nie jestem slupem ogloszeniowym :))
      • bruxellka77 Re: Nosze torebke za 80 zlotych 04.05.07, 19:45
        Anahella dobrze to ujela, a ja bym jeszcze uscislila: konsumentki, ktore moga
        sobie pozwolic na luxusowe rzeczy lubia, by logo bylo widoczne, bo
        pokazuja "stac mnie na luksus". Dzieki temu sa duuuuuzo lepiej traktowane w
        wielu miejscach.

Inaczej rzecz ma sie z ludzmi naprawde bogatymi. Oni tez sa konsumentami
        luksusu, ale logo nie ma dla tych ludzi zadnego znaczenia. Dlaczego? Bo to dla
        nich codziennosc, a nie jeden z dwudziestu wyjatkowych ciuchow w szafie. To ze
        naleza do jet-set widac we wszytkim: od zegarka, przez ciecie wlosow i jakosc
        skory, po suknie wieczorowa i towrzystwo w jakim sie obracaja.
    • kaatrin Re: Dlaczego nosicie podróby? 04.05.07, 23:47
      Mnie sie torebki LV wydaja po prostu... brzydkie. Szczegolnie te brazowe z
      literkami. Nie wiem, czy kobiety kupuje je ze wzgledu na wyglad, czy na marke.
      Chyba ze wzgledu, niestety, na te literki. Nawet skora, z ktorej sa zrobione,
      mi sie nie podoba, taka chropowata. Moze niektore modele sa zgrabne, ale
      kolorystyka taka bura.

Sama lubie porzadne rzeczy. Nie kupilabym torebki ze skaju. Musi byc skorzana
      i ladnie odszyta.

Lubie torebki Coach. Drogie, ale nie jakos ekstremalnie, a naprawde porzadnie
      zrobione torebki. Nie wiem, czy mozna kupic w Polsce.

Kupowanie podrob jest kradzieza. Nie mniej jak i kupowanie pirackich plyt.
    • wiarusik Wąchał ktoś Szanel nr 5? 04.05.07, 23:49
      Co za smród;P
      I to za ciężkie pieniądze.
      Trzeba być snobem,żeby tym się wysmrodzić.
      • anahella Re: Wąchał ktoś Szanel nr 5? 04.05.07, 23:51
        wiarusik napisał:

> Co za smród;P
        > I to za ciężkie pieniądze.
        > Trzeba być snobem,żeby tym się wysmrodzić.

Marylin Monroe sie tym zlewala. Mi sie ten zapach kojarzy tylko i wylacznie ze
        starszymi paniami.
      • bruxellka77 Re: Wąchał ktoś Szanel nr 5? 05.05.07, 17:28
        Masz jakis problem czy jak? Nie przyszlo ci do glowy, ze gusta sa rozne?

PS. Chanel nr 5 powstala kilkadziesiat lat temu, wiec chyba jasne, ze to
        bardziej symbol, a nie krzyk ostatniej metroseksualnej mody.
    • diabollo69 Re: Dlaczego nosicie podróby? 05.05.07, 00:02
      nie znam przyczyny dla której to sie nosi, mnie to często wkurza, bo podoba mi
      sie jakis wzór, czy kaształt czy kolor, czy funkcjonalność ale nie, na środku
      wielki zaczek czegos tam w bardzo kiepski sposób imintujący oryginał i już po
      ptakach.Chociaż akurat np podoba mi sie jakas bluza czy T-shirt czy buty to
      niestety nie kupie bo z takim znaczkiem to siara...:-/
    • blueska3 Re: Dlaczego nosicie podróby? 05.05.07, 10:23
      A może to wcale nie tak. Może kupują te ciuchy dokładnie z tego samego
      powodu,dla którego kupują pirackie płyty?? Może je po prostu nie stac?? Moda??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka