niezdecydowana_mama 31.05.07, 11:40 Pola, Olga, Kasia, Krolina czy Monika? Mam dylemat-nie wiem jak dać na imię własnemu dziecku:) Pomożecie? Które wg Was jest najładniejsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewik_75 Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 11:40 Karolina Tylko nie Kasia - jest słodkie, ale Kaś jest mnóstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 14:45 ewik_75 napisała: > Karolina > > Tylko nie Kasia - jest słodkie, ale Kaś jest mnóstwo... kas bylo duzo ze 20 lat temu. teraz od 10 lat w dol nie znam ani jednej, a dzieci znam mase:) Odpowiedz Link Zgłoś
butterflymk Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 11:41 wymyśl jednak jescze jakieś inne... z tych co podałaś: Pola najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 11:41 Jeśli już z tych wymienionych to Pola. Bo Monik czy Kaś jest baaaaaaaardzo dużo. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
an_kama Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 11:42 tylko nie Monika i Kasia! Odpowiedz Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 11:44 Wyklucz Kasię, Monikę i Karolinę. Zwłaszcza teraz pojawiło się wiele Karolin, bo Monik i Kaś było zawsze wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 11:43 zależy jak współgra z nazwiskiem Pola czy Olga są same w sobie ładne, ale np. w połączeniu z nazwiskiem Mulda?... Pola Mulda, Olga Mulda fuuuj Odpowiedz Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 11:46 Zgadza się. Dopasuję Polę lub Olgę do nazwiska. Zwróć też uwagę jakie będą inicjały. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 11:48 Żeby nie było O.K. lub P.O. ??? Odpowiedz Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 11:51 Według mnie OK może wywoływać pozytywne emocje, ale może też być powodem pomyłek. Zwykle mailową korespondencję wewnątrz firmy podpisuje się tylko inicjałami i podpis "OK" w odpowiedzi możę być interpretowany jako zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 11:44 Pola wywołuje skojarzenia z Polą Raksą - momentalne... Ładna i sympatyczna to kobieta, ale lepiej chyba, żeby dziecko było kojarzone z nią samą, nie? Olga jest - bez obrazy - dla starej baby. Odpowiedz Link Zgłoś
summerlove Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 11:46 U mnie imię Pola nie wywołuje żadnych skojarzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
niezdecydowana_mama Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 11:48 Mąż się uparł na Polę, ale z naszym nazwyskiem, które jest na "P" brzmi to fatalnie...niestety, bo imię ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 12:02 niezdecydowana_mama napisała: > Mąż się uparł na Polę, ale z naszym nazwyskiem, które jest na "P" brzmi to > fatalnie...niestety, bo imię ładne. wcale nie brzmi fatalnie, naprawdę... Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 11:46 Albo z Polą Negri. Zresztą Pola = Apolonia. Biedne dziecko... Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 11:48 Nie koniecznie. Teraz Pola to niezależne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 11:48 no to ok. ale pisze się "niekoniecznie" - razem, nie oddzielnie Odpowiedz Link Zgłoś
mala_mee Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 11:52 Oj, faktycznie, nawet głupoi to wygląda. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 11:49 Z podanych - Monika, ale w ogóle to nie bardzo mi się podobają te imiona, jest wiele ładniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina na forum ciaza przyszle mamy 31.05.07, 14:47 bardzo czesto mowia o imieniu pola. na moim malym osiedlu sa dwie pole. kasi i moniki nie ma zadnej. karolinki sie zdarzaja dosc czesto. Odpowiedz Link Zgłoś
butterflymk Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 11:48 zgadzam się dla starej i ruskiej baby - Olga Odpowiedz Link Zgłoś
nutopia Pola:) 31.05.07, 11:51 niezdecydowana_mama napisała: > Pola, Olga, Kasia, Krolina czy Monika? Mam dylemat-nie wiem jak dać na imię > własnemu dziecku:) Pomożecie? Które wg Was jest najładniejsze? Odpowiedz Link Zgłoś
niezdecydowana_mama Re: monia:) 31.05.07, 11:56 Na Olgę upiera się moja teściowa, nie zamierzam tak nazwać dziecka, bo uważam, że to imię dla ruskiej prostytutki. Cieszę się, że myślicie podobnie, bo już myślalam, że mam chore skojarzenia:D Aaaa co mi tam, nazywamy się Perelmann. Odpowiedz Link Zgłoś
rraaddeekk Re: monia:) 31.05.07, 12:04 Z tym nazwiskiem Pola brzmii świetnie. Tylko właśnie Pola, a nie Apolonia. Odpowiedz Link Zgłoś
niezdecydowana_mama Re: monia:) 31.05.07, 12:19 Jak dla mnie za dużo "plucia" : Pola Perelmann...no sama nie wiem:/ Ale mąż tak strasznie się uparł, że może ulegnę:) Odpowiedz Link Zgłoś
n_itka Re: monia:) 31.05.07, 23:03 extra... moja siostra ma tak na imie i jakos nikt jej nie kojarzy z ruska prostytutka? moze to nic wielkiego, ale troszke nieprzyjemnie sie poczulam czytajac twoje okreslenie swoja droga to imie bardzo ladnie brzmi z naszym nazwiskiem i moim zdaniem jest sliczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Forum o imionach 31.05.07, 11:57 Link: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12924 to kopalnia wiedzy o imionach:). niezdecydowana_mama napisała: > Pola, Olga, Kasia, Krolina czy Monika? Mam dylemat-nie wiem jak dać na imię > własnemu dziecku:) Pomożecie? Które wg Was jest najładniejsze? Pola oczywiście - jako skrót od Apolonii. Olga też ładnie:). Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 12:04 duzo zalezy do nazwiska...poza tym zawsze mnie zastanwiaja ludzie, ktorzy wazne deycjze podejmuja na podstawie tego co inne wirtualne byty napisza na forum...Nie chcialabym kiedys uslyszec:masz na imie X bo mi tak na forum obcy podpowiedzieli.... Odpowiedz Link Zgłoś
niezdecydowana_mama Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 12:11 Łooooo matko, rzeczywiście dramat:) To już nie mogę zapytać co ludzie sądzą? Bez przesady:d Odpowiedz Link Zgłoś
butterflymk Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 12:20 No ale o co Ci się konkretnie rozchodzi? Przeciez dyskutujemy na temat wyboru imienia... Odpowiedz Link Zgłoś
niezdecydowana_mama Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 12:27 Yyyyyyyyyyyy mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
butterflymk Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 12:30 A podoba Ci się Amelia? Ładne Odpowiedz Link Zgłoś
niezdecydowana_mama Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 12:46 Podoba, ale moje 4 znajome urodziły teraz i wszyskie 4 córeczki to Amelki. Dobrze, że znajome się ze sobą nie znają :) Odpowiedz Link Zgłoś
butterflymk Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 13:41 A Maja? Sliczniutkie, ja chce mieć córeczkę Maję Najlepiej pisownię Mya, ale czy w tym kraju można? Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 13:31 niezdecydowana_mama napisała: > Łooooo matko, rzeczywiście dramat:) To już nie mogę zapytać co ludzie sądzą? > Bez przesady:d jak widac nie zrozumialas.....no coz wspolczuje twojemu dziecku.... Odpowiedz Link Zgłoś
niezdecydowana_mama Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 13:38 Skąd tyle jadu? :/ No cóż, zawsze się znajdzie ktoś, komu wszystko nie pasuje. Nie masz nic do powiedzenia w tym wątku to się nie odzywaj. Pytałam o imię, Ty piszesz o czymś innym. W szkole nie nauczyli czytać ze zrozumieniem? Nie zaśmiecaj mi wątku, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 14:25 niezdecydowana_mama napisała: > Skąd tyle jadu? :/ ???nie przesadzaj. >No cóż, zawsze się znajdzie ktoś, komu wszystko nie pasuje. jakie wszystko?Chyba mam wolnosc wypowiedzi cyz sie myle? > Nie masz nic do powiedzenia w tym wątku to się nie odzywaj. mam inne zdanie niz ty, proste. > Pytałam o imię, Ty piszesz o czymś innym. ??czyzby? >W szkole nie nauczyli czytać ze zrozumieniem? spojrz na siebie mamuska.Dlaczego nie potrafisz zrozumiec, ze dorosly odpowiedzialny czlowiek pewne decyzje podejmue sam lub w kregu rodzinnym a nie na publicznym forum? Tylko albo az tyle. > Nie zaśmiecaj mi wątku, proszę. no wiesz tak sie sklada, ze bede pisac to co uznam za stosowne. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Ale fajnie 31.05.07, 19:00 wszystkie "najgorsze forumowe obelgi" w jednym poście. Szczególnie lubię to niby ograne a wciąż żywe "skąd tyle jadu". A imiona mocno nieciekawe. Pola byłaby OK ale sporo osób pomyśli, że skopiowane po Gretkowskiej. Pomysł by córka miała inicjały PP - niezły. Może Penelopa? Petra? Patrycja? Odpowiedz Link Zgłoś
m_agilla Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 12:22 Mi się żadne nie podoba :P Najgorsze z nich to Karolina i Kasia. Moniki są fajne, ale imię przereklamowane. Nazwij ją Laura, albo Klara - nietypowe i bardzo ładne ;) A jeśli miałabym wygrać, to Olga. Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 12:45 w życiu nie nazwałbym córki Klara... Takie "lepkie" w wydźwięku... Laura z kolei strasznie dystyngowane. Odpowiedz Link Zgłoś
m_agilla Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 15:35 A mi się takie właśnie najbardziej podobają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynazbagien Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 13:27 a może Magda? albo Łucja? albo Lidia albo Liwia, albo Sylwia? a z proponowanych przez Ciebie to ładne Pola i Olga Odpowiedz Link Zgłoś
olgab4 Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 13:34 Zdecydowanie Olga :))) Odpowiedz Link Zgłoś
karinex1 Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 14:21 Z tych co podalas to Pola ale jak ja bym miala corke to dalabym jej na imie Blanca,mam syna Alexa Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl P.S. 31.05.07, 14:26 daj potem znac jakie imie wygralo...a btw :bedziesz liczyc, ktore zebralo najwiecej poparcia czy masz jakas inna metode? Odpowiedz Link Zgłoś
niezdecydowana_mama Re: P.S. 31.05.07, 15:25 Tak bardzo pociąga Cię ten wątek, że cały czas mi się tu rozpisujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: P.S. 31.05.07, 19:50 niezdecydowana_mama napisała: > Tak bardzo pociąga Cię ten wątek, że cały czas mi się tu rozpisujesz? nie odpowiada sie pytaniem na pytanie....tak fascynuje mnie ludzka...glupota? Odpowiedz Link Zgłoś
niezdecydowana_mama Re: P.S. 31.05.07, 23:08 Więc po co piszesz w wątku, gdzie wypowiadają głupi ludzie? No, chyba, że chodziło o to, że ja jestem głupia, a więc tym bardziej nie rozumiem po jaką cholerę tu piszesz. Widać swój do swego ciągnie. Poza tym uwierz-ludzką głupotę każdy swoją miarą mierzy (mam nadzieję, że rozumiez o co mi chodzi;)). Pa Odpowiedz Link Zgłoś
ewik_75 mamo, 31.05.07, 23:24 nie przejmuj sie tymi komentarzami. Gdyby podchodzić do tego tak jak iberia.pl, to nie byłoby na forach 80% wątków... Wiadomo przecież że imię to wizytówka człowieka, a na bezludnej wyspie Twoja córka raczej mieszkać nie będzie więc ważne jest, żeby imię nie było wydziwione, dobrze brzmiało z nazwiskiem itd... Odpowiedz Link Zgłoś
k23dublin Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 14:28 Kasia, nie karolina bo jest ich pelno... Odpowiedz Link Zgłoś
butterflymk Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 14:29 Kasiek jest tyle co Karolin przecież...:) Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 14:49 butterflymk napisała: > Kasiek jest tyle co Karolin przecież...:) znajdz w jakimkolwiek przedszkolu chociaz jedna kasie lub agnieszke... nie ma. teraz sa nikole, dominiki, paulinki,pole itd.....ale kas, bas juz daaaaaaaaaaawno nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
anulex Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 20:42 Masz rację. Czasem jestem w przedszkolach jako praktykantka i żadnej Kasi, Basi ani Agnieszki nie kojarzę. --- Tabula Rasa - forum dla ludzi kochających dyskusje. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=45427 Odpowiedz Link Zgłoś
monika9710 Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 14:36 Pola bardzo ładne, tez nad nim myślałam dla mojej córci. moje imię zawsze mi sie podobało, możliwe że 20/30lat temu było często nadawane ale teraz nie znam żadnej małej Moni. mnie podoba się jeszcze Blanka a swojej córci dałam na imię Sonia.pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ida1234 Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 14:46 Mnie podoba się Pola! Odpowiedz Link Zgłoś
gossie Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 14:45 Olga bez dwoch zdan! Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Spróbuj tu: 31.05.07, 14:58 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12924 Spróbuj tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 14:59 Dla mnie najładniejsza Olga, ewentualnie Pola. Odpowiedz Link Zgłoś
unbreakable Re: Pomóżcie mi wybrać imię...Proszę:) 31.05.07, 15:19 żadne z nich... jak się kiedyś córki dorobię, to będzie Nina Odpowiedz Link Zgłoś