delicatesca 06.06.03, 05:20 chzodzi mi o te mala klawiaturke co ma numerki. Nie potrafie jedna prawa reka nie patrzac wpisywac danych. A Wy? czy mozna sie nauczyc wogole? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moniorek1 Re: Nie potrafie wpisywac numerkow szybko:-(((((( 06.06.03, 06:06 Ja potrafie operowac klawiatura numeryczna bez patrzenia,oczywiscie mozna sie tego nauczyc. Palcem wskazujacym wciskasz tylko nr.1 4 7 srodkowym 2 5 8 i serdecznym 369. To tylko kwestia wytrwalosci i cwiczen. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Nie potrafie wpisywac numerkow szybko:-(((((( 06.06.03, 07:15 jak sie wpisuje duzo numerkow, to key pad jest latwiejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
lyche1 Re: Nie potrafie wpisywac numerkow szybko:-(((((( 06.06.03, 07:21 anahella napisała: > jak sie wpisuje duzo numerkow, to key pad jest latwiejszy. Własnie dlatego nie lubie laptopów. Brakuje mi klawiatury numerycznej. Jak chcę pracować na laptopie - zawsze muszę ze sobą zabierać dodatkowo standardową klawiaturę :((( Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Nie potrafie wpisywac numerkow szybko:-(((((( 06.06.03, 07:53 lyche1 napisała: > anahella napisała: > > > jak sie wpisuje duzo numerkow, to key pad jest latwiejszy. > > Własnie dlatego nie lubie laptopów. Ja nie lubie laptopow, za brak myszki. A key padu najczesciej uzywam do grania w gry FPP:) Odpowiedz Link Zgłoś
delicatesca Re: Nie potrafie wpisywac numerkow szybko:-(((((( 06.06.03, 09:07 anahella napisała: > lyche1 napisała: Dziekuje bardzo za odpowiedzi a zero, deltete, enter + - x : to jakimi palcami I czy sa na internecie jakies na to cwiczenia czy lepiej kupic ksiazke I jeszcze sie obawiam ze jak naucze sie tego to strace sztuke pisania wszystkimi palcami na komputerze, mam racje? Odpowiedz Link Zgłoś
anahella moja szkola keypadu:) 06.06.03, 09:23 poloz na 4 - wskazujacy, na 5 srodkowy a na 6 serdeczny. te nad i pod 4 obslubujesz wskazujacym, te nad i pod 5 srodkowm a nad i pod 6 serdecznym. Zatem 0-Ins wychodzi ze dowolnie wskazujacym lub srodkowym, chociaz ja wale w niego kciukiem. del serdecznym, enter malym a + i - jak ci wygodniej ja uzywam serdecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Nie potrafie wpisywac numerkow szybko:-(((((( 06.06.03, 09:35 delicatesca napisała: > chzodzi mi o te mala klawiaturke co ma numerki. Nie potrafie jedna prawa reka > nie patrzac wpisywac danych. A Wy? czy mozna sie nauczyc wogole? zdecydowanie kwestia wprawy. Kiedys, gdy przez jakis czas nie robilem nic innego tylko wklepywalem kolumny liczb, po jakichs 4-5 dniach nie musialem juz patrzec na klawiature numeryczna. Tobie pewnie pojdzie szybciej, bo ja mam jakis antytalent do "tych" spraw ;))) Xiazek nie polecam, bo co tam ciekawego mozna napisac w tym wzgledzie. Najwazniejszym (przynajmniej dla mnie) bylo znalezienie wlasciwego przyporzadkowania klawiszy do palcow. Ja to robilem mniej wiecej rzedami (jak polozysz palce prawej dloni na klaw. NUM, to zobaczysz o co mi chodzi), oprocz 0, gdzie uzywalem raczej kciuka oraz "-" ktory naciskalem palcem serdecznym. Pozdrawiam, zyczac cierpliwosci i sukcesow w sztuce poskramiania klawiatury Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak No tak... 06.06.03, 09:43 Ja nie czytałam żadnych książek, nie radziłam się nikogo i klawiatury numerycznej używam - tak, jak wszyscy "wypowiadacze" w tym wątku... To chyba wychodzi, że takie używanie tej klawiaturki jest instyktowne... Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
delicatesca Re: Nie potrafie wpisywac numerkow szybko:-(((((( 06.06.03, 14:11 oj jak ja jestem Wam wdziczna, zycze Wam WSZYSTKIEGO co sobie zazyczycie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psotka Re: Nie potrafie wpisywac numerkow szybko:-(((((( IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.03, 22:02 czy ty czasen nie pracujesz w sts-sie? bo tam dziewczynyn zapieprzają nieżle... Odpowiedz Link Zgłoś