Dodaj do ulubionych

Nie potrafie wpisywac numerkow szybko:-(((((((

06.06.03, 05:20
chzodzi mi o te mala klawiaturke co ma numerki. Nie potrafie jedna prawa reka
nie patrzac wpisywac danych. A Wy? czy mozna sie nauczyc wogole?
Obserwuj wątek
    • moniorek1 Re: Nie potrafie wpisywac numerkow szybko:-(((((( 06.06.03, 06:06
      Ja potrafie operowac klawiatura numeryczna bez patrzenia,oczywiscie mozna sie
      tego nauczyc.
      Palcem wskazujacym wciskasz tylko nr.1 4 7 srodkowym 2 5 8 i serdecznym 369.
      To tylko kwestia wytrwalosci i cwiczen.
    • anahella Re: Nie potrafie wpisywac numerkow szybko:-(((((( 06.06.03, 07:15
      jak sie wpisuje duzo numerkow, to key pad jest latwiejszy.
      • lyche1 Re: Nie potrafie wpisywac numerkow szybko:-(((((( 06.06.03, 07:21
        anahella napisała:

> jak sie wpisuje duzo numerkow, to key pad jest latwiejszy.

Własnie dlatego nie lubie laptopów. Brakuje mi klawiatury numerycznej. Jak
        chcę pracować na laptopie - zawsze muszę ze sobą zabierać dodatkowo
        standardową klawiaturę :(((
        • anahella Re: Nie potrafie wpisywac numerkow szybko:-(((((( 06.06.03, 07:53
          lyche1 napisała:

> anahella napisała:
          >
          > > jak sie wpisuje duzo numerkow, to key pad jest latwiejszy.
          >
          > Własnie dlatego nie lubie laptopów.

Ja nie lubie laptopow, za brak myszki. A key padu najczesciej uzywam do grania
          w gry FPP:)
          • delicatesca Re: Nie potrafie wpisywac numerkow szybko:-(((((( 06.06.03, 09:07
            anahella napisała:

> lyche1 napisała:
            Dziekuje bardzo za odpowiedzi

a zero, deltete, enter + - x : to jakimi palcami
            I czy sa na internecie jakies na to cwiczenia czy lepiej kupic ksiazke

I jeszcze sie obawiam ze jak naucze sie tego to strace sztuke pisania
            wszystkimi palcami na komputerze, mam racje?
            • anahella moja szkola keypadu:) 06.06.03, 09:23
              poloz na 4 - wskazujacy, na 5 srodkowy a na 6 serdeczny. te nad i pod 4
              obslubujesz wskazujacym, te nad i pod 5 srodkowm a nad i pod 6 serdecznym.
              Zatem 0-Ins wychodzi ze dowolnie wskazujacym lub srodkowym, chociaz ja wale w
              niego kciukiem. del serdecznym, enter malym a + i - jak ci wygodniej ja uzywam
              serdecznego.
    • losiu4 Re: Nie potrafie wpisywac numerkow szybko:-(((((( 06.06.03, 09:35
      delicatesca napisała:

> chzodzi mi o te mala klawiaturke co ma numerki. Nie potrafie jedna prawa reka
      > nie patrzac wpisywac danych. A Wy? czy mozna sie nauczyc wogole?

zdecydowanie kwestia wprawy. Kiedys, gdy przez jakis czas nie robilem nic innego tylko wklepywalem
      kolumny liczb, po jakichs 4-5 dniach nie musialem juz patrzec na klawiature numeryczna. Tobie pewnie
      pojdzie szybciej, bo ja mam jakis antytalent do "tych" spraw ;))) Xiazek nie polecam, bo co tam ciekawego
      mozna napisac w tym wzgledzie. Najwazniejszym (przynajmniej dla mnie) bylo znalezienie wlasciwego
      przyporzadkowania klawiszy do palcow. Ja to robilem mniej wiecej rzedami (jak polozysz palce prawej
      dloni na klaw. NUM, to zobaczysz o co mi chodzi), oprocz 0, gdzie uzywalem raczej kciuka oraz "-" ktory
      naciskalem palcem serdecznym.

Pozdrawiam, zyczac cierpliwosci i sukcesow w sztuce poskramiania klawiatury

Losiu
    • aguszak No tak... 06.06.03, 09:43
      Ja nie czytałam żadnych książek, nie radziłam się nikogo i klawiatury
      numerycznej używam - tak, jak wszyscy "wypowiadacze" w tym wątku... To chyba
      wychodzi, że takie używanie tej klawiaturki jest instyktowne...

Pozdrowionka
    • delicatesca Re: Nie potrafie wpisywac numerkow szybko:-(((((( 06.06.03, 14:11
      oj jak ja jestem Wam wdziczna, zycze Wam WSZYSTKIEGO co sobie zazyczycie:))))
    • Gość: psotka Re: Nie potrafie wpisywac numerkow szybko:-(((((( IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.03, 22:02
      czy ty czasen nie pracujesz w sts-sie? bo tam dziewczynyn zapieprzają nieżle...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka