Gość: kropeczka IP: *.dip.t-dialin.net 13.06.03, 01:46 www.space.pl/cgi-bin/net/forumdisplay.cgi?action=topics&forum=Uroda+i+zdrowie&number=104 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hal9000 Re: WYSTAWA ZWLOK - kto widzial ?? 13.06.03, 01:48 Na żywo nie widziałem, ale możesz sobie zobaczyć tutal... www.koerperwelten.de Pozdrawiam serdecznie, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bas Re: WYSTAWA ZWLOK - kto widzial ?? IP: 157.25.119.* 13.06.03, 07:46 OKROPNE Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: WYSTAWA ZWLOK - kto widzial ?? 13.06.03, 08:07 ta ta, okropność. Naprawdę nie chciałabys tego zobaczyć? Moim zdaniem to piękne :)) Tzn człowiek piękny, i na zewnątrz i od środka. Atlas anatomiczny takich wrażeń nie daje. Tylko czy to sztuka jest? Takie spreparowanie ludzkich zwłok i obwożenie po świecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bas Re: WYSTAWA ZWLOK - kto widzial ?? IP: 157.25.119.* 13.06.03, 08:12 chodzilo mi raczej o to, ze o to jest przerazajace. chcialabym to zobaczyc i to bardzo. a czy to jest sztuka, mysle, ze ze wzgledu na specyfike nie mozna uogolniac, kazdy powiniem chyba wypowiedziec sie indywidualnie. dla mnie to sztuka, tylko chyba nie dla kazdego. Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: WYSTAWA ZWLOK - kto widzial ?? 13.06.03, 08:20 Moim zdaniem piękne są te eksponaty (które widać na stronie www, bo przecież na własne oczy nie widziałam). Przeraża mnie raczej chęć szokowania ze strony autora, tak to odbieram. To, o czym napisała Tralalumpek - spreparowane kobiety w ciąży, czy pomysły przeprowadzania sekcji dla publiczności Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: WYSTAWA ZWLOK - kto widzial ?? 13.06.03, 07:57 ja byłam na tej wystawie w Wiedniu bodajże 3 albo 4 lata temu. Wystawa była oblegana niesamowicie , pamiętam że myśmy stali ileś tam godzin żeby się dostać. Wyczekaliśmy do ostatniego dnia wystawy z myślą że będzie mniejsze zainteresowanie a okazało się że ludzi pchali się "drzwiamia i oknami" nawet o północy w w ostatnią dobę była wystawa czynna "na okrągło". Pamietam myśmy tam byli okloło północy i ja byłam zbulwersdowana ogromną ilością małych dzieci nie tylko ze względu na to że pora późna ale to nie jest wystawa dla dzieci. Sama wystwa jest niesamowicie interesująca ale i przerażająca. Pamiętam taką kobietę w ciąży, ona spreparowana i dziecka, brrrrrrrr.... Ostatnio ten "preparator" robił sekceje na żywo jako następna ciekawostka i walczy żeby żeby mógł też takie "wystawy sekcyjne" robić w większej ilości. Jak na razie rzucili się na niego wszyscy, jakieś tam kościoły i inne instytucje i ma trochę rączki związane Odpowiedz Link Zgłoś