Dodaj do ulubionych

ciąg dalszy

02.07.07, 18:24
Całkiem niedawo pisałam tu post o pierwszym razie.

Teraz ciąg dalszy moich smutów:

1. Boli mnie podczas stosunku, czuję się "poobcierana". Om twierdzi że nie
umiem się zrelaksowac, że cały czas jestem spięta,ale ja po prostu się boję :
( tak bardzo chce by było fajnie, seks ponoc jest taki super...a ja powoli
sie do niego zniechęcam :/

2. Czasem nachodza mnie takie głupie myśli... Mam wrażenie, że od kiedy
zgodziłam się na seks, on... nie szanuje mnie? nie kocha mnie jak kiedyś?
wydaje mi się, że jak do mnie przyjezdza to tylko po jedno, a ja czuje sie
jak k**** :( denerwują mnie jego "żarty", jego zdaniem są zabawne, a mnie
boli, jak mnie krytykuje albo coś mojego, coś co zrobiłam. Oczywiście on
wciąż zapewnia mnie o swojej miłości, ale czuje się tak jakoś nieswojo... :( :
( :( wydaje mi się że gdy byłam dziewicą, to bardziej starał się o moje
uczucia...

chyba fajniej byłoby się nie zakochac, byc dziewicą i mieszkac w zakonie.. :(
Obserwuj wątek
    • krzysiek1042 Re: ciąg dalszy 02.07.07, 18:26
      Tjaaa i jeść kiełki i doglądać tulipanów w przyklasztornym ogródku... :)
      • panna_zaobraczkowanna Re: ciąg dalszy 02.07.07, 18:30
        nie lubie kiełków :)
        • krzysiek1042 Re: ciąg dalszy 02.07.07, 18:31
          o żesz ...no to sucharki z posypką czosnkową :)
          • panna_zaobraczkowanna Re: ciąg dalszy 02.07.07, 18:33
            ble! wole wode i suchy chleb ;]
            • krzysiek1042 Re: ciąg dalszy 02.07.07, 18:34
              łłłeeee !!!! :D
              Spoko pora na dobry seks jeszcze przyjdzie a wtedy nie zejdziesz z partnera:)
              • panna_zaobraczkowanna Re: ciąg dalszy 02.07.07, 18:36
                oby, bo juz trace cierpliwośc :/ on ma przyjemnośc a ja nie, wrr...
    • maretina Re: ciąg dalszy 02.07.07, 18:30
      uzaleznianie uczuc od blony jest.... no sama wiesz! nieetyczne!:D i
      nierozsadne. sadze, ze problem tkwi w Twoje glowie. masz zakodowane, ze seks to
      cos zlego. a guzik! seks toio cudowna sprawa dwojga kochajacych sie ludzi.
      patrz na to poprzez pryzmat bliskosci, piekna!
      obtarcia... kup zel nawilzajacy dla kobiet. jak sie zrelaksujesz i zaczniesz
      cieszyc seksem, zel odstawisz:) powodzenia! odpusc sobie wyrzuty sumienia. nic
      zlego nie robisz!
      • panna_zaobraczkowanna Re: ciąg dalszy 02.07.07, 18:32
        nie mam problemów z nawilżeniem, ale żel chyba kupie.

Narazie sądze, że seks to nie przyjemnośc, tylko sam ból :(
    • syriana Re: ciąg dalszy 02.07.07, 18:31

> chyba fajniej byłoby się nie zakochac, byc dziewicą i mieszkac w zakonie.. :(

chyba jednak powinnaś była poczekać z tym seksem
      takie rozterki świadczą o tym, że bardziej to dla niego a nie dla siebie robisz
    • obca1 Re: ciąg dalszy 02.07.07, 18:47
      1. Boli mnie podczas stosunku, czuję się "poobcierana". Om twierdzi że nie
      > umiem się zrelaksowac, że cały czas jestem spięta,ale ja po prostu się boję

to może zaczekaj aż będziesz zrelaksowana i nie będziesz spięta..

> 2. Czasem nachodza mnie takie głupie myśli... Mam wrażenie, że od kiedy
      > zgodziłam się na seks, on... nie szanuje mnie? nie kocha mnie jak kiedyś?
      > wydaje mi się, że jak do mnie przyjezdza to tylko po jedno, a ja czuje sie
      > jak k**** :(

nie powinnaś się tak czuć..to na pewno..i sama wiesz najlepiej na czym opiera się Wasz związek..co do siebie czujecie..jak on Cię traktuje..jak się przy nim czujesz

> chyba fajniej byłoby się nie zakochac, byc dziewicą i mieszkac w zakonie.. :(

a co fajnego jest w byciu dziewicą, braku miłości i towarzystwie samych kobiet? ;)
      • makawitykot Re: ciąg dalszy 02.07.07, 19:45
        A ile odczekalas miedzy 1szym razem,a kolejnymi?? Potrzebny jest czas zeby sie
        wszystko zagoilo, bo jak zaczniesz za wczesnie to wlasnie bedzie bolec. Ty tez
        potrzebujesz czasu tez sie przyzwyczaic do nowej sytuacji :) A faceta bedziesz
        sobie musiala wychowac :) I zapamietaj - nic wbrew sobie, bo wtedy fajnie nie
        bedzie
        • panna_zaobraczkowanna Re: ciąg dalszy 02.07.07, 20:02
          2 dni. Chciałam zaczekac jakiś tydzien, ale tak jakoś wyszło..
          • makawitykot Re: ciąg dalszy 02.07.07, 20:07
            To za krotko. Trzeba poczekac jakies 2 - 3 tygodnie...A jesli facet sie upieral
            tak szybko po 1szym razie to sie zupelnie nie zna na rzeczy...
            • myszz Re: ciąg dalszy 02.07.07, 20:22
              jezu a co tak się ma długo goić?
              • obca1 Re: ciąg dalszy 02.07.07, 20:27
                > jezu a co tak się ma długo goić?

też jestem ciekawa ;0
                • panna_zaobraczkowanna Re: ciąg dalszy 02.07.07, 20:28
                  no własnie, to moze troche za dlugo :)
                  • myszz Re: ciąg dalszy 02.07.07, 20:30
                    a może pan ma sprzęt solidny..... znam kogos kto w szpitalu wylądował po głębokich sekscesach....:)
                    • panna_zaobraczkowanna Re: ciąg dalszy 02.07.07, 20:36
                      pan jest niecierpliwy...
                      • myszz Re: ciąg dalszy 02.07.07, 20:40
                        ale mówisz, że jesteś nawilżona....

ja mam problem często na początku ale da się przeżyć:)
                        • panna_zaobraczkowanna Re: ciąg dalszy 02.07.07, 20:45
                          no jestem jestem.
                          ale to takie dziwne uczucie jak on wchodzi we mnie... na początku wielkiego
                          bólu nie ma, ale najgorzej jak on chce byc tam bardzo głęboko :/ czasem
                          to "piekło"
                          • myszz Re: ciąg dalszy 02.07.07, 20:59
                            czasem jest tak, że raz w niektórych pozycjach boli a innym razem nie boli...:)
                            ale chyba można pogratulować... wymiarów:]

i nie myśl, ze on tylko o jednym...jak się rozkręcisz też będziesz tylko o jednym...
              • makawitykot Re: ciąg dalszy 02.07.07, 20:29
                Sprawa indywidualna. Dla mnie tydzien to bylo za krotko :( i sie wszystko na
                nowo rozbabralo. Blizej 2 tygodni..a ze 3 to moze rzeczywiscie przesada,, ale
                jak mowie kwestia indywidualna. Ciekawe co na ten temat pisza ginekolodzy i
                inni eksperci
                • obca1 Re: ciąg dalszy 02.07.07, 20:34
                  ja się nie spotkałam z ograniczeniami..nie powinno być w końcu żadnych uszkodzeń..poza tą delikatną błoną :)

czytałam jedynie o chorobie miesiąca miodowego (jakos tak)..ale to raczej drobne zakażenie bakteryjne
                  • makawitykot Re: ciąg dalszy - mialam racje 02.07.07, 21:16
                    Ha! mialam racje - 2 tygodnie. Pani dr Ewa Zeromska (ktora doradza w dziale
                    seksuologia/poradnik domowy) tak radzi.
                    Cytuje
                    "To mało prawdopodobne. Miała pani pecha znaleźć się w nielicznej grupie kobiet,
                    dla których defloracja, czyli zerwanie błony dziewiczej, jest bolesna, a wynika
                    to z jej budowy. U większości kobiet jest ona bardzo delikatna, więc jej
                    przerwanie prawie nie boli. U pani prawdopodobnie błona była nadmiernie
                    zgrubiała, dlatego stosunek okazał się taki trudny. Na szczęście ma to już pani
                    za sobą - kolejne stosunki (najwcześniej po dwóch tygodniach od pierwszego, aby
                    ranka się zagoiła) nie będą już sprawiały bólu. Oczywiście pod warunkiem, że nie
                    będzie pani zbyt spięta, zdenerwowana - to naprawdę bardzo ważne. Aby oswoić się
                    z sytuacją, może pani najpierw samodzielnie masować pochwę (z użyciem
                    nawilżającego żelu intymnego) - wsunąć do niej jeden palec, potem dwa, przekonać
                    się, że to nie boli, że pochwa jest bardzo elastyczna.
                    kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,78528,3149611.html
                    • obca1 Re: ciąg dalszy - mialam racje 02.07.07, 22:00
                      ale to dotyczy raczej grubszej błony i ranki..a nie bolesności w środku
                  • pam.parampa Re: ciąg dalszy 02.07.07, 21:49
                    > czytałam jedynie o chorobie miesiąca miodowego (jakos tak)..ale to raczej
                    drobn
                    > e zakażenie bakteryjne

Bolesne jak ch.. Osobiście doświadczyłam raz tylko po jak się okazało zbyt
                    upojnej nocy. Nie polecam
    • thelma3 Re: ciąg dalszy 02.07.07, 22:12
      nie jestes gotowa, po prostu
      zgadzasz się bardziej dla niego, niz dlatego, że chcesz - bo nie chcesz
      wez na wstrzymanie i daj sobie na razie spokoj z seksem - jak kocha, to poczeka
      a jesli nie znaczy ze faktycznie Wasz związek opiera się tylko na seksie, i
      prawde mowiąc, dość krucha to podstawa
    • mrs.solis Re: ciąg dalszy 02.07.07, 22:44
      Po pierwsze nie jestes chyba jeszcze zupelnie gotowa na powtorke, daj sobie
      troche czasu na wygojenie. Po drugie twoja reakcja czyli brak nawilzenia i
      odczuwanie tarcia moze byc spwodowane tym,ze nie jestes juz tak pewna swojego
      chopaka i czujesz sie wykorzystywana,w takim wypadku stosowanie nawilzaczy to
      poroniony pomysl. Musisz byc pogodzona ze soba uprawiajac seks. Kazda forma
      psychicznego przymusu bedzie konczyla sie u ciebie bolem. Ja po pierwszym razie
      musialam odczekac ponad rok zanim zdecydowalam sie na nastepna probe. Drugi raz
      byl juz taki jaki byc powinien.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka