justynasto Re: Co sądzicie o Grzegorzu Turnale? 05.07.07, 10:19 rewelacyjny piosenkarz ostatnio mogę w kółko słuchać Bombonierki Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Co sądzicie o Grzegorzu Turnale? 05.07.07, 10:44 Lubiłam jego i jego muzykę, dopóki nie przeczytałam jego wypowiedzi na temat Krakowiaków i Warszawiaków. Przeintelektualizowany ksenofob lokalny. Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Co sądzicie o Grzegorzu Turnale? 05.07.07, 10:49 qw994 napisała: > Lubiłam jego i jego muzykę, dopóki nie przeczytałam jego wypowiedzi na temat > Krakowiaków i Warszawiaków. Przeintelektualizowany ksenofob lokalny. Nawet jesli...:) to co to ma do jego spiewania? Ja bardzo lubię czasem sobie go posłuchać.... Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Co sądzicie o Grzegorzu Turnale? 05.07.07, 10:54 Pytanie było: "co sądzicie o Turnale", więc się wypowiedziałam całościowo :) Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Co sądzicie o Grzegorzu Turnale? 05.07.07, 11:55 A chyba, że tak:) To ja dodam od siebie-jest złosliwy. Ale w taki inteligentny sposób, który lubię... Odpowiedz Link Zgłoś
mi77 Re: Co sądzicie o Grzegorzu Turnale? 05.07.07, 12:47 zgadzam się w całej rozciągłości, uwielbiałam go, byłam na każdym koncercie, czytałam każdą wzmiankę o nim...bardzo sie rozczarowałam ;((( i niestety nie umiem o nim powiedzieć nic więcej, czego nie powiedziała moja przedmówczyni;(( smutne to bo był moim ideałem pod każdym względem... Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Otoz sadze, ze........ 05.07.07, 11:05 ..... jeste. Mieszka w Krakowie. Jak idzie jego muzyka w radiu, to nie zmieniam stacji. Ale jakbym mial kupic jego plyte to....... kupilbym cos Comy. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka110 wypowiedź 05.07.07, 11:33 A nie słyszałam ani nie czytałam jego wypowiedzi na temat Krakowiaków i Warszawian. Co on na ten temat powiedział? (podejrzewam, ze ma to związek z piosenką "Nie przenoście nam stolicy do Krakowa". Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: wypowiedź 05.07.07, 12:15 Już nie pamiętam dokładnie, bo to dosyć dawno było, ale generalnie była to wypowiedź podsycająca animozje między Krakowiakami a Warszawiakami. Co ja uważam za idiotyzm, nic do Krakowiaków nie mam i mieć nie będę, a taki palant wypowiada się na ten temat, co gorsza, z pozycji intelektualisty. A fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka110 co do jego twórczości 05.07.07, 11:39 ale twórczosć jego jest po prostu rewelacyjna, nie sądzicie? Przecież on wiele piosenek sam układa, poza tym nawet poezja, którą śpiewa również jest najwyższego lotu. A muzyka-też nie najłatwiejsza, jego muzyke charakteryzuje duza rozpiętość, tzn. mam tu na mysli, ze nbardzo często przeplata gamy durowe z molowymi i zmienia zupełnie tonacje (takze przymiot twórczości Rubika) a to swiadczy o wielkiej erudycji muzycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: co do jego twórczości 05.07.07, 11:43 jeżeli przymioty Rubika stawiasz w pobliżu przymiotów Turnała to powinnaś zakupić jedno z tych urządzeń: www.slyszymy.pl/page.php?id=10&page=1 Odpowiedz Link Zgłoś
blanka110 Re: co do jego twórczości 05.07.07, 11:50 nie otwiera się u mnie ten załącznik. a co do przymiotów, to chodzi mi tylko i wyłącznie o tę jedną wspólną cechę-rozpietość melodyczna a nie zaraz jakieś podobieństwa Odpowiedz Link Zgłoś
kalina.tt Re: Co sądzicie o Grzegorzu Turnale? 05.07.07, 11:53 A ja nie przepadam za nim. W jego utworach jest coś mdłego, monotonnego, niepokojącego co nie pozwala mi tego strawić i polubić. Odpowiedz Link Zgłoś
kadfael Re: Co sądzicie o Grzegorzu Turnale? 05.07.07, 11:56 Cos takiego "krakowskiego", co się albo lubi, albo nie trawi. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina.tt Re: Co sądzicie o Grzegorzu Turnale? 05.07.07, 12:02 Wiesz, ze to chyba właśnie to, to coś 'krakowskie'. Swoją drogą 'Motorek' już trawię i to jeszcze jak....no ale to bardziej Grechuta niż Turnau. Odpowiedz Link Zgłoś
zainteresowana21 Re: "Turnale"strasznie mnie drażni:)to się odmien 05.07.07, 23:09 TURNAU jest GENIALNY!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cudowny, jedyny, uwielbiam jego zlośliwość, jego poczucie humoru, jego plytę naprawdę nie dzieje się nic...jego calego!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bajgla Re: "Turnale"strasznie mnie drażni:)to się odmien 06.07.07, 00:19 M. Turnau D. Turnaua C. Turnauowi B. Turnaua Ms.Turnau N. Turnauem W. Turnau Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Co sądzicie o Grzegorzu Turnale? 05.07.07, 23:38 jest bardzo depresyjny - jak ktos ma doła słuchanie nie wkazane zreszta pewnie głownie depresjaci go czesto słuchaja Odpowiedz Link Zgłoś
cao1618 Re: Co sądzicie o Grzegorzu Turnale? 06.07.07, 10:44 CZasami lubie posluchac sobie jego utworow. Odpowiada mi klimat jego muzyki, polaczenie fortepianu, gitary + czasami flet i trabka, wokalu i poetyckich teksotw. Odpowiedz Link Zgłoś
sloncezaoknem Re: Co sądzicie o Grzegorzu Turnale? 06.07.07, 10:54 Generalnie bardzo lubię. Co prawda, wyrosłam już z czasów, gdy uwielbiałam każdą jego piosenkę, bo jest JEGO ;), ale większość jego piosenek naprawdę lubię :) Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: Co sądzicie o Grzegorzu Turnale? 06.07.07, 11:06 Abstrahując od twórczości wypowiem się jak o człowieku. Nie lubię Go. Ma zdaje się manię wyższości. Znałam kogoś z Jego rodziny. Nawet na ślubie się nie pojawił wielka gwiazda. Taki "sobek"...nie przepadam za Nim. Ps. I zgadzam się z QW co do Jego wypowiedzi, o której wspomniała. Odpowiedz Link Zgłoś