Dodaj do ulubionych

Dleczego facet klamie ???

15.07.07, 10:37
Pewnie ten watek juz sie pojawial, ale ja sie nie doszukalam.
Pierwszy raz przylapalam faceta na klamstwie. On o tym nie wie i poki co
wszystko jest ok, ale ja czuje sie zawiedziona. Najgorsze jest to ze bylo to
klamstwo z premedytacja- w bardzo glupiej sprawie (wplacenie pieniedzy na
internetowy turniej pokerowy) i w sytuacji kiedy ja sie nawet o to nie
pytalam. Sam poprostu ni z tego ni z owego powiedzial, ze bierze udzial w
turnieju ktory jest za darmo. Ja o tym zapomnialam, ale dwa dni pozniej przez
przypadek otworzylam jego maila i rzucilo mi sie w oczy ze ostatnia wiadomoc
to potwierdzenie wplaty na turniej. Zapytalam go pozniej jak to mozliwe ze
turniej jest bezplatny, po czym zostalam szczegolowo poinformowana o
sponsorach itp.
Jest mi bardzo przykro bo zasial tym we mnie ziarenko nieufnosci.
Dlaczego on klamie i co na to poradzic?
Obserwuj wątek
    • obca1 Re: Dleczego facet klamie ??? 15.07.07, 10:52
      dwa dni pozniej przez
      > przypadek otworzylam jego maila

o..kolejna osoba przypadkiem przeczytała czyjąś korespondencję..normalnie jakaś plaga ostatnio :)

> Dlaczego on klamie i co na to poradzic?

może coś nie tak jest z wzajemnym zaufaniem..
      a może to taki charakter, który mija się z prawdą nawet w małych nieważnych sprawach
      różne są przyczyny kłamstw
      • marcia_rulez Re: Dleczego facet klamie ??? 15.07.07, 11:01
        Uwierz ze mozna przypadkiem natknac sie na czyjas korespondencje np kiedy
        uzywacie poczty na tym samym serwerze i druga osoba sie nie wyloguje. iedy
        mieszka sie razem i korzysta z jednego komputera jest to latwiejsze niz Ci sie
        wydaje.
        A co do charakteru, to tego wlasnie sie boje bo wychowalam sie w rodzinie gdzie
        ojciec jest notorycznym klamca i juz chyba sam nie wie kiedy sciemnia.
        • nangaparbat3 Re: Dleczego facet klamie ??? 15.07.07, 11:13
          Jakos od kilku lat korzystam z kims z tego samego komputera, serwera etc. i
          jakos nie natykam sie przypadkiem na jej korespondencje.
          Natomiast u Ciebie to moze byc poważny problem z tym kłamaniem - czlowiek klamie
          najczęściej ze strachu, ze za prawdę zostanie ukarany. Tak jak Obca myslę, ze
          nie rozmawianie z soba dość otwarcie. Ale to co piszesz o swoim ojcu zastanowiło
          mnie - byc może (ale to są moje fantazje, podejdź do tego z dystansem) powielasz
          jakieś zachowania Twojej mamy, ktore paradoksalnie, na przekor Twoim zamiarom,
          sprzyjają klamstwom partnera.
          Niestety w zyciu tak sie zdarza dość zcęsto, ze w relacjach z najblizszymi
          osobami wywolujemy to, czego najbardziej sie obawimy.
    • agaduch Re: Dleczego facet klamie ??? 15.07.07, 11:21
      a przyjrzyj sie wydatkom domowym, może to nie sa drobne sumy...
      • marcia_rulez Re: Dleczego facet klamie ??? 15.07.07, 11:55
        Jest to pierwszy raz. Rzeczywiscie wychodzil juz niejednokrotnie na pokera z
        kolegami ale nigdy nie robilam mu z tego powodu wyrzutow. Z drugiej strony on
        wie ze ja jestem raczej przeciwna tego typu marnowaniu czasu i pieniedzy. Teraz
        zaczynam sie martwic o jego rozne wyjscia z kolegami z pracy, a raczej powroty
        o 3-4 nad ranem. Pewnie sama sie nakrecam ale coz... nic na to nie poradze.
        • agaduch Re: Dleczego facet klamie ??? 15.07.07, 11:59
          przejrzyj wasze wspólne rzeczy tzn. wyciągi z konta itp. A poza tym zaufaj kobiecej intuicji, jak coś Ci śmierdzi to pewnie coś kombinuje, nie na 100 % ale pewnie coś jest nie tak.
        • vikii2 Re: Dleczego facet klamie ??? 15.07.07, 12:01
          Moze jest uzalezniony ? Moj maz gra w Totka .i nic nie wygrywa i
          zawsze powtarza ,ze to ostatni raz:D
        • obca1 Re: Dleczego facet klamie ??? 15.07.07, 12:02
          nigdy nie robilam mu z tego powodu wyrzutow. Z drugiej strony on
          > wie ze ja jestem raczej przeciwna tego typu marnowaniu czasu i pieniedzy.

no to może być jakiś powód..on ma na to ochotę a wie, że Ty na to źle patrzysz..znam taką sytuację gdy mąż kupował losy na loterię w tajemnicy bo dla żony to było wyrzucanie pieniędzy..

nie wiem co na to poradzić..dopóki nie jest to nałóg to chyba może robić ze swoimi pieniędzmi to co zechce?..no ale tu już trudno coś doradzić.. każdy ma taki układ jaki jemu pasuje..
          na pewno oszukiwanie się w takich sprawach to nie jest dobry pomysł..zresztą przyczyna może tkwić zupełnie gdzie indziej
    • lacido Re: Dleczego facet klamie ??? 15.07.07, 12:15
      nie wiem jak to jest z przypadkowym otwieraniem cudzej poczty, mi się to jeszcze
      nie zdarzyła za to mam czasem problem z celowym otworzeniu własnej :)
      • obca1 Re: Dleczego facet klamie ??? 15.07.07, 12:18
        > nie zdarzyła za to mam czasem problem z celowym otworzeniu własnej :)

ja ostatnio przypadkiem usunęłam kawałek programu pocztowego, tak, że nie mogłam go w ogóle znaleźć..ale jednak gupi ma szczęście bo nie straciłam całej poczty i kontaktów ;)
        • marcia_rulez Re: Dleczego facet klamie ??? 15.07.07, 17:37
          Na hotmailu jesli nie wylogujesz sie tylko wklepiesz adres innej strony, to
          twoj login i haslo zostaje automatycznie zapamietane i kiedy w pasku adresu
          ponownie wpiszesz hotmail.com wyswietli Ci sie konto osoby ktora poprzednio
          korzystala ze skrzynki.
          A wracajac do pierwotnego watku to sprawa sie wyjasnila. Ustalilismy ze nie
          jest to klamstwo tylko zatajenie prawdy w celu niewywolania niepotrzebnego
          stresu. On wie ze ja wlasnie uwazam tego typu przyjemnosci za marnowanie
          pieniedzy, ale nie mam nic szczegolnego przeciwko wiec on wolal sprawe
          przemilczec abym sie niepotrzebnie nie frustrowala. Adekwatnie ja nie mowie mu
          ze jakis facet z pracy zapraszal mnie na lunch czy ze ktos probowal mnie
          poderwac bo wiem jak bardzo on sie irytuje slyszac o jakimkolwiek mezczyznie
          zagadujacym mnie. Ma do mnie zupelne zaufanie, ale o sam fakt burzy mu krew.
          Koniec koncow wszystko zakonczylo sie zanim sie nawet zaczelo. Rozmowa,
          rozmowa, rozmowa - klucz do wszelkich problemow.
          • obca1 Re: Dleczego facet klamie ??? 15.07.07, 19:06
            > rozmowa, rozmowa - klucz do wszelkich problemow.

ja też tak uważam :) może nie załatwi absolutnie każdej sprawy..ale często pomaga
          • nerri Re: Dleczego facet klamie ??? 15.07.07, 19:08
            "sprawa sie wyjasnila. Ustalilismy ze nie
            > jest to klamstwo tylko zatajenie prawdy w celu niewywolania niepotrzebnego
            > stresu. On wie ze ja wlasnie uwazam tego typu przyjemnosci za marnowanie
            > pieniedzy, ale nie mam nic szczegolnego przeciwko wiec on wolal sprawe
            > przemilczec abym sie niepotrzebnie nie frustrowala. Adekwatnie ja nie mowie
            mu
            > ze jakis facet z pracy zapraszal mnie na lunch czy ze ktos probowal mnie
            > poderwac bo wiem jak bardzo on sie irytuje slyszac o jakimkolwiek mezczyznie
            > zagadujacym mnie. Ma do mnie zupelne zaufanie, "

Hehehe:D:D:D

Dobre:D "zatajenie prawdy w celu..." - no sorry,ale dla mnie jakiekolwiek
            zatajenie prawdy to kłamstwo:D Tylko inaczej nazwane;)

Ciekawy model "szczerego związku" :D:D
            • obca1 Re: Dleczego facet klamie ??? 15.07.07, 19:32
              każdy ma taki związek jaki mu pasuje..niektórzy dobrze znoszą drobne tajemnice..inni ich nie akceptują..
              lepiej jedynie, żeby nie było sytuacji gdy ktoś mówi prosto w oczy nieprawdę..bo nawet przy dobrych intencjach..nikt nie lubi być okłamywany
            • nangaparbat3 nerri 15.07.07, 19:39
              Chyba nie zrozumialaś, co autorka wątku napisała.
    • zbanowany-fiutek-maly Re: Dleczego facet klamie ??? 15.07.07, 19:44
      facet klamie zawsze w tym samym celu by cię wyryćkać w uszy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka