kedrok1 19.07.07, 12:06 jak są chłopy to niech i Szczawnica będzie. Ano jadę tam sobie i szukam wrażeń. Co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rasgeea Re: szczawnica 19.07.07, 12:20 spływ dunajcem? :p w szczawnicy jest ładnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kedrok1 Re: szczawnica 19.07.07, 12:29 szczegoły prosze, gdzie iść. Którędy. Wszystkiego nie obejde Odpowiedz Link Zgłoś
parispari Re: szczawnica 19.07.07, 13:56 Trzy korony i Sokolica. Trasa wypadowa z Kroscienka. Beresnik krótka trasa ale ładny widok ze schroniska - szlak za Szczawnicy, plac Dietla (znak charakterystyczny fontanna do wpół naga rozebraną kobietą lejącą wodę z dzbana). Wąwóz Homole (w Szczawnicy są biura turystyczne, które takie wycieczki organizują). Rezerwat Biała Woda. Kiedy już sie umęczysz chodzeniem to wstąp do Kociego Zamku na piwo grzane lub wino (mają klika rodzajów). Pod siekierami ziesz obiadek domowej roboty. W pijalni Magdalena-Jan możesz wzocnić swój organizm wodą leczniczą. Kawiarnia Aida kiepska herbata, ale widoki wspaniałe. Odpowiedz Link Zgłoś
ansag Re: szczawnica 19.07.07, 13:58 Byłam kilka lat temu w Szczawnicy, niewiele pamiętam już jeśli chodzi o same miasto i ludzi, ale pamiętam, że było przepięknie i przywiozłam same cudowne wspomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: szczawnica 19.07.07, 14:12 na rower i w górki:))) jesuuuu ale bym pojechał i pokręcił Odpowiedz Link Zgłoś
idealistkaa Re: szczawnica 19.07.07, 14:49 Ja polecam zabrać ze sobą rowerki lub pozyczyć na miejscu (w Szczawnicy jest masa wypożyczalni rowerów) i wybrać się na przejażdżkę wzdłuż Dunajca, świetna trasa, na prawdę! :) Milego wypoczynku zatem ;) Odpowiedz Link Zgłoś