20.07.07, 07:23
Ja się chyba pochlastam:(
Od dwóch dni bolał mnie ząb, jednak nie potrafiłam zidentyfikować któr to,
ponieważ dwa obok siebie sa zaplombowane i tak na prawdę każdy z nich to mógł
być. Wczoraj juz mnie tak bolało, że myślałam, że umre. Oczywiście od razu
wiedziałam, ze musze isć do dentysty, jednak z czym miałam iść jak
niewiedziałam który mnie boli. Zgodnie z zaleceniem naprawdę wielu osób
stukałam łyżeczką. I jak tak sobie stukałm to za każdym razem szóstka mnie
bolała jak cholera a siódemka wcale. Próby te wykonywałam wiele razy:D
poszłam, dał mi trutke, flecer i przysć za tydzień. noi ok. Tylko że od
połowy nocy znowu mnie boli, bo to jednak siódemka :( No chyba się
wścieknę ;/ Nie dość, że otowrzył mi dobrego zęba to znów będę musiała
cierpieć:( A wczoraj jak byłam to jak zawsze poprosiłam o znieczulenie,
lekarz powiedział mi ze mam grube kozrenie i zna juz moje zeby wiec dał mi
dwie dawki. Po tych dwóch dawkach i tak mnie bolało więc dostałam jeszcze
pół;/ Zdziwił sie dentysta strasznie jak powiedizalam ze boli. Potem bylo mi
słabo i musialam pol godziny siedziec u niego na kozetce:/ a dziś znów to
samo :(

<beczy>
Obserwuj wątek
    • mama_marunia Re: :( 20.07.07, 08:40
      Ras, bidulko - współczuję!
      Trzymaj sie dzielnie - ja przechodziłam podobne męki niemalże rok temu, potem
      wydałam fortunę na "renowację"....
    • wredna_ruda Re: :( 20.07.07, 14:33
      O matko! I ty po czyms takim jeszcze masz ochotę na chlastanie?
      • misioczat Re: :( 20.07.07, 19:22
        Wspolczuje :* bo sama jestem po okropnych przejsciach z zebami i wlasnie w
        trakcie przejscia z zebem mojego M :( Miesiac temu zrobil ostatnia dziurke,mial
        polakierowane i "spokoj na pol roku". W niedziele zaczal go swedziec zab.
        Dwojka. W poniedzialek poszedl do dentysty, zrobili zdjecie, ale niewiele z
        niego wynikalo (2 lekarzy sie glowilo, co widac na zdjeciu), zostawili wiec do
        obserwacji. Wczoraj rozbolalo go juz porzadnie, nie mogl zasnac w nocy,a dzis z
        samego rana mial jakies wazne walne zgromadzenie czy cos tam ;) Zaraz jak mogl,
        pojechal do dentysty i okazalo sie, ze ma zgorzel. I rozpoczal kanalowe
        leczenie. Pikanterii i tragizmu calej sprawie dodaje fakt, ze za tydzien lecimy
        na 2 tygodnie do Grecji i przyjdzie mu leciec z rozdlubanym zebem, a wole nie
        mysle, co bedzie, jak go rozboli na miejscu. Mam nadzieje, ze do tego czasu mu
        sie zatruje :>
        A skoro juz opowiadam o zgorzelach (przepraszam;), to ja pol roku temu mialam
        ratowanego zeba - tez nad 2 zrobila mi sie zgorzel i przez kilka tygodni
        jezdzilam na czyszczenie i zatruwanie zeba. Zaraz potem zrobilo sie to mojej
        siostrze (tez w dwojce). No a teraz Misiakowi.
        Ja to w ogole mialam masakre zebowa w tym roku. Trafilam do dentysty wlasnie z
        potwornym bolem tej dwojki, o reszcie zebow myslac, ze jest zdrowa, bo pol roku
        wczesniej bylam u dentysty. A potem to byla rownia pochyla. Nagle sie okazalo,
        ze w 3 zebach, gdzie mialam plomby do obserwacji mam jamy prochnicze i mialam
        po prostu odbudowywane zeby. Cos okropnego! W jednym przypadku nie zadzialalo
        na mnie znieczulenie i mialam dlubane w nerwie na zywca.
        Teraz niby mam zrobione wszystkie zeby, ale w to nie wierze i tylko czekam tfu
        tfu, az cos wylezie. Nawet pantomogram zrobilam :>
        • mama_marunia Re: :( 20.07.07, 20:07
          Misio, powiem tak: ja robiłam też pantomogram, po czym okazało się, że mam 8
          zębów do zrobienia! Z czego 3 kanałowo i 2 były zatruwane...wszystko na żywca,
          bo jako karmiąca matka nie przyjmuje nic co może zaszkodzić Młodemu...Jedynie do
          chirurgicznego usuwania 8 wzięłam znieczulenie, ale potem odciągałam mleko i
          wylewałam....
    • ladnapanna Re: :( 21.07.07, 14:35
      no to faktycznie przechlapane...
      Ale niestety mnie tez czeka wyprawa do dentysty - sadysty...

robiłam na wiosne ząbka na dole, czwórka bodjze to jest, i od poczatku
      wiedzialam ze mi źle zrobila bo nie przestało bolec...ale zajeta olałam sprawe,
      przestało bolec i teraz jak jestem w ciąży zaczeło znowu ze zdwojona siłą...
      gin stwierdził ze bez obaw mam udac sie do dentysty, ale sama nie wiem, moze mi
      znowu przejdzie hihi
    • rasgeea Re: :( 23.07.07, 21:22
      byłam...
      W piątek mój dentysta przyjmował w ośrodku nhiedaleko miejsca pracy więc się
      urwałam:) Poszłam, powiedziałam, że to jednak siódemka bo mnie boli. On mówi, że
      nie możliwe, bo siódemka jest pięknie wypełniona i zaklejona a w szóstce była
      dziurka. Więc podmuchał, postukał i okazało się, że to faktycznie ta szóstka.
      Zatruł mi ją. TO było straszne. o godz. 10:45 wyszłam z gabinetu i o 11:30 juz
      musiałam pojechać do domu. Ból nie do wytrzymania;/ Wziełam normalne tabletki
      chyba z 6, potem ketanol ale niestety na mnie nie podziałał. Chwytałam się już
      wszystkiego: okłady zimne, spirytus, wódka, goździki gryzłam. Goździki
      faktycznie pomagały:) W końcu z bólu i wycia zasnełam i obudziłam się już bez
      bólu. Ogólnie bolało mnie jak cholera od 11:30 do 18 :/ powiem Wam, że myślałam,
      że już kleszczami sama go sobie wyrwe:)

ale jak sie obudzilam i zobaczylam ze pzresżło to sie spakowałam i w jurę
      krakowsko częstochowską pojechałam. Dojechałam jakoś po 22 :D
    • azazela Re: :( 25.07.07, 16:53
      ras wlspolczuje!!!
      jestem straszna dentystyczna panikara, boje sie juz samago dziwku borowania, a
      gdzies z miesiac temu wypadlam mi pomba, okazalo sie ze byla zle zalozona czy
      cos takiego. w kazdym razie zab sie pod nie psul!! na szczescie wystarczyla
      jedna wizyta i wszystko jest juz ladnie zapolombowane, polakierowane i spokuj
      (ODPUKAC!!!!)
      tak sie zastanawiam mam 25 lat i 4 plomby, to duzo?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka