beatrix01 02.12.07, 09:37 hello czy ktos z was byl na zagranicznej wymianie studentow erasmus-sokrates ? ,) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kajakaja10 Re: erasmus 02.12.07, 10:08 ja bylam, pół roku w Irlandii. polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
pedzaca.mrowka Re: erasmus 02.12.07, 11:10 Ja bylam pol roku w Niemczech... Niezapomniane pol roku, wspaniale, genialne, sporo pracy, ale i poznalam wspanialych ludzi, wiele zwiedzilam no i nieocenione doswiadczenia w radzeniu sobie za granicą. rowniez polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
comedia_finita Re: erasmus 02.12.07, 11:25 Ja właśnie jestem we Włoszech i jest wspaniale ;) jak chcesz pogadać to pisz na gazetowego maila btw. program nazywa się już tylko erasmus pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: erasmus 02.12.07, 11:27 Ja pół roku byłem w Pernambuko i drugie tyle w Trapezfiku,polecam gorąco:) Odpowiedz Link Zgłoś
studentk Re: erasmus 02.12.07, 11:38 Hmmmmm, w/g Wiarusika Brazylia jest w Unii Europejskiej. Tym przebiłeś nawet niewiedzę Amerykanów. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: erasmus 02.12.07, 12:08 Co ty tam wiesz studenciku. Jeszcze w Socjalistycznej Republice Archipelagu Wysp Nonsensu(SRAWN) studiowałem na kierunku Anatomia Kokosa. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: erasmus 02.12.07, 12:10 Pernambuko to republika sąsiadująca z Portugalią.Doucz się lepiej ważniaku. Odpowiedz Link Zgłoś
studentk Re: erasmus 02.12.07, 12:50 Nie przepuszałem iż można zdublować głupich amerykanów, tobie się udało. Przebiłeś odpowiedź, iż Budapeszt to stolica Francji. Gdypy głupota mogła fruwać to robiłbyś od niechcenia przeloty międzygalaktyczne. Czasami popatrz na globus, to taka kolorowa kula stojąca w pracowni geograficznej. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: erasmus 02.12.07, 12:56 Ty mnie nie ucz globusa,bo gdybyśmy spotkali się poza netem i pogadali o mapach,to by ci szczena opadła;) Nie ucz ojca dzieci robić. Odpowiedz Link Zgłoś
studentk Re: erasmus 02.12.07, 13:06 Napisz coś jeszcze, to gdzie jest ta twoja Portugalia i z kim sąsiaduje jeszcze Pernambuko? Na której półkuli właściwie? A tam teraz jest ciepło czy zimno? Powiedz jak można żyć z taką głupotą? Odpowiedz Link Zgłoś
studentk Re: erasmus 02.12.07, 13:19 Ja tam lubię czytać takie głupoty, wtedy rozumiem co znaczy nieuctwo i rozumiem dlaczego warto się uczyć. Wiarusik, a twoja głupota przewyższa wszystko. Napisz coś jeszcze to tych sąsiadach Pernambuko i koniecznie o tej Portugalii co podobno z nią sąsiaduje i o studiach w ramach Erasmusa. No nie daj się prosić, pokaż i amerykańska niewiedza to pikuś w porównaniu z twoją. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: erasmus 02.12.07, 13:22 Już mówiłem,że nie gadam z debilami,burakami i zakompleksionymi smarkami;) Odpowiedz Link Zgłoś
studentk Re: erasmus 02.12.07, 13:29 Ojej, a może ten czyjś "smark" przesłonił ci widok na świat i teraz pozostaniesz do końca taki malutki i niedouczony? Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: erasmus 02.12.07, 13:31 Kiedy ostatni raz dupczyłeś?;) Bo ja niedawno i mam lepszy humor od ciebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
studentk Re: erasmus 02.12.07, 13:34 Oooo jakie słownictwo, ze 200 słów po polsku znasz czyli i tutaj poniżej przeciętnej, dużo poniżej. Odpowiedz Link Zgłoś
studentk Re: erasmus 02.12.07, 13:38 W pisaniu głupot na pewno za tobą, dallleeeekooooo za tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: erasmus 02.12.07, 13:40 Ale w tym wątku mnie przegoniłeś;) Jesteś "czarnym koniem":) Odpowiedz Link Zgłoś
studentk Re: erasmus 02.12.07, 13:42 No napisz coś o tej twojej Portugalii co chodzą na głowie i sąsiadują z Pernambuko. Fajnie się studiowało w ramach erasmusa? Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: erasmus 02.12.07, 13:17 > Powiedz jak można żyć z taką głupotą? przecież on żartuje ,rozumiesz znaczenie słowa ŻART? Odpowiedz Link Zgłoś
studentk Re: erasmus 02.12.07, 13:24 Żart to jest inteligentna głupota, a głupota wynikająca z niewiedzy pozostaje tylko nieuctwem. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: erasmus 02.12.07, 13:26 Ty jesteś podręcznikowym przykładem buractwa z głupoty;) Odpowiedz Link Zgłoś
studentk Re: erasmus 02.12.07, 13:27 No dalej, napisz coś więcej, a chodzą tam do góry nogami? Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: erasmus 02.12.07, 13:29 Jedź i sprawdź geografie;) Każdy geograf ma nutkę podróżnika i chęć empirycznego poznania świata:) Odpowiedz Link Zgłoś
studentk Re: erasmus 02.12.07, 13:33 Ojej a ty wiesz co to jest geografia? Poważnie? No to opowiedz o ty Erasmusie w Pernambuko. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: erasmus 02.12.07, 13:35 No to pakujesz już walizki?;) Nie zapomnij wziąć aparatu,by uwiecznić ludzi chodzących na głowach:) Odpowiedz Link Zgłoś
studentk Re: erasmus 02.12.07, 13:37 No tak, na to czekałem, chodzący na głowie. Czyli w/g ciebie w Portugalii chodzą na głowie? Odpowiedz Link Zgłoś
studentk Re: erasmus 02.12.07, 13:40 To jest sztuka, coś napisać i nie potrafić tego zrozumieć, wiarusik pobiłeś amerykańską przysłowiową głupotę i to co najmniej trzykrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: erasmus 02.12.07, 13:43 Napisz jeszcze parę postów,to może się do nich ustosunkuję dziś wieczorem,albo jutro,albo nigdy:) Zależy,czy będzie mi się chciało popisać z nudów z takim gamoniem;) Odpowiedz Link Zgłoś
studentk Re: erasmus 02.12.07, 13:58 WIEM :)))) Masz stałą erekcję, a w związku z tym niedotlenienie mózgu. Poznaj jakąś kobietę, wtedy i dotlenisz mózg. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: erasmus 02.12.07, 14:15 Twoja kochanka nazywa się Ręka Prawa i codziennie ugniata ci robala,ale tylko ugniata,bo mały już nie staje;) Prawda męczyfiutku? Praaawda:) Odpowiedz Link Zgłoś
znowuwzyciuminiewyszlo Re: erasmus 02.12.07, 12:03 Ja byłam, ale co to za ankieta? Masz jakies pytania odnosnie tego wyjazdu?? Odpowiedz Link Zgłoś
mandolinka.bramborova Re: erasmus 02.12.07, 14:13 ja się wyłamię - miałam propozycję z uczelni, nie pojechałam, jestem dość sceptycznie nastawiona. o wiele sensowniejsze są dla mnie most lub leonardo. dziwi mnie to parcie na sokratesa, byc moze dlatego, że znam sporo przypadków, gdy ludzie wyjechali na pół roku, a po powrocie mieli rok dziekanki, żeby uzupełnić zaległości na macierzystej uczelni. wiec perspektywa średnio pociągająca. ale moze inne uczelni mają sensowiejszą politykę stypendialną, niż moja. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_basia Re: erasmus 02.12.07, 15:12 Bo to jest tak - nie ma idealnych rozwiazan. Ja tez bylam, w Danii. Minusy: rok dziekanki (ze wzgledu na duzy rezim programowy na mojej uczelni, nie zaliczyli mi wszystkich przedmiotow), koszt - stypendium samo wystarczalo na styk. Plusy: poniewaz i tak bralam dziekanke, wiec drugie pol roku przepracowalam gdzies w swiecie, juz w zawodzie, i wreszcie zobaczylam o co dokladnie chodzi w mojej pracy (to uczelnia partnerska znalazla mi ten staz), mnostwo naprawde swietnych znajomych, zupelnie nowe spojrzenie na moj zawod. W sumie - warto, jesli wiesz czego chcesz i maksymalnie duzo wycisniesz z tego wyjazdu - nie tylko bedziesz studiowac, ale tez szlifowac jezyk, zdobywac doswiadczenie zawodowe, poznawac ludzi. Wtedy taki wyjazd naprawde sie oplaca. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 ja byłam 02.12.07, 17:10 w semestrze letnim 2006r. w Dreźnie (Technische Universitaet). Zmieniło to bardzo moje życie - 04.08.2007 Odpowiedz Link Zgłoś