hotally 30.01.08, 00:29 Obiecałam sobie, że po 19 nie jem- trzeba zacząć zrzucać zimowy tłuszczyk... a wlasnie po 21 dopada Mnie największy głód. Znowu nie wytrzymałam i zrobiłam sobe oscypka z żurawiną ;/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzioucha_z_lasu Re: dieta dieta... 30.01.08, 00:30 Kup sobie tabletki z chromem - pomagają na takie napady głodu :) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: dieta dieta... 30.01.08, 00:39 Na nocne napady? W dzień jem normalnie, napady są w nocy, jak pomyslę o czymś dobrym... ;] Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: dieta dieta... 30.01.08, 00:46 Na nocne napady pewnie też, bo chrom reguluje przyswajanie cukrów i nie czujesz się głodna kiedy nie jesteś faktycznie głodna. Chociaż ja już dawno uznałam, że organizm sam wie czego mu potrzeba i jak woła o kabanosa z majoneem, kawał gorgonzoli i oliwki o pierwszej w nocy - to znaczy że jest to niezbędne dla zdrowia :-D Nie ma co walczyć na siłę, trzeba mieć jakieś przyjemności w życiu - w zamian po prostu więcej ruchu :) Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: dieta dieta... 30.01.08, 00:31 i jak smakowo, dobrze sie komponuje?:) Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: dieta dieta... 30.01.08, 00:33 oscypek z żurawiną jest pyszny - a jeszcze lepszy jest na toście, maźnięty majonezem jogurtowym i na to żurawina ;d Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: dieta dieta... 30.01.08, 00:34 dzioucha_z_lasu napisała: > oscypek z żurawiną jest pyszny - a jeszcze lepszy jest na toście, > maźnięty majonezem jogurtowym i na to żurawina ;d > niam niam musze popróbować:) Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: dieta dieta... 30.01.08, 00:43 Nie łakomczuch tylko smakosz ;D Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: dieta dieta... 30.01.08, 00:43 kitek_maly napisała: > > Łakomczuch. :-P > no ba:) też mam takie napady głodu nocną porą walcze z nimi zestawem pt"jogurt plus banan" ale oscypek wydaje mi sie ciekawsza alternatywą:) Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: dieta dieta... 30.01.08, 00:47 i ma miliard kalorii - zwłaszcza z majonezem :-D Odpowiedz Link Zgłoś
forumowicz_pospolity Re: dieta dieta... 30.01.08, 00:48 dzioucha_z_lasu napisała: > i ma miliard kalorii - zwłaszcza z majonezem :-D > no wiadomo i pewnie "średniolekkostrawny"jest ale własnie ważne że sycący i konkretny smakowo:) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: dieta dieta... 30.01.08, 00:48 albo sałatka: -raszponka, orzechy wloskie, rodzynki, mandarynki z puszki, starty oscypek i sos musztandowy wlasnyj roboty........ ;))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: dieta dieta... 30.01.08, 00:41 najlepszy nocny przysmak ;] Ostatnio zachciało Mi się takiego oscypka, więc pojechałam do Zakopca, zrobiłam zapas i teraz mogę robić sama :)) Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Możecie przestać?? 30.01.08, 00:53 Bo z nerwów zaczęłam wyżerać pesto prosto ze słoiczka... I jeszcze Nigella leci na tvnStyle... Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Możecie przestać?? 30.01.08, 00:57 Piersi kurczaka marynowane w maślance, obtaczane w rozkruszonych krakersach i zapiekane, sałatka z kaparami, zapiekane nadziewane ziemniaki i zupa z zielonego groszku z mozzarellą.... Straszne... :-D Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: Możecie przestać?? 30.01.08, 00:58 dobrze, ze przez tv nie czuc zapachów... Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: Możecie przestać?? 30.01.08, 01:05 ale w takich sytuacjach wyobraźnia to przekleństwo.. Swoją drogą - dostałam jakiś czas temu parę fajnych złotych myśli: 1. Ponieważ kalorie to jednostka ciepła, potrawy zimne lub mrozone są ich pozbawione - np. lody, mrożone ciasto, zimne drinki.. 2. Jesli jakąkolwiek potrawę popijamy colą 0% to kalorie się zerują 3. Przebywając w towarzystwie osoby grubszej relatywnie stajemy się szczuplejsi 4. Jedząc w towarzystwie osoby która je mniej od nas średnio przyjmujemy mniej kalorii 5. Potrawy jedzone dla zdrowia nie tuczą - np. czekolada uzupełniająca magnez... :-D Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: Możecie przestać?? 30.01.08, 02:16 albo czekolada jedzona na zlagodzenie bolu gardla:-) Odpowiedz Link Zgłoś
cheshca Re: Możecie przestać?? 30.01.08, 09:58 Ja nigdy nie potrafiłam oprzeć się słodkościom, kebabom, pizzom i innym tego typu "zdrowym" produktom. Teraz pierwszy raz w życiu nie mogę patrzeć na jedzenie i zmusić się do niego. Jak człowiek jest trochę nieszczęśliwy to je czekoladę, jak jest bardzo nieszczęśliwy to już nawet czekolady nie ma ochoty jeść :-( Odpowiedz Link Zgłoś
ktosiaczek Re: Możecie przestać?? 30.01.08, 22:28 > Swoją drogą - dostałam jakiś czas temu parę fajnych złotych myśli: (...) o! to mi się podoba! chyba się nauczę na pamięć i będę sobie przypominać gdy mi oczy zatęsknią za znikającą za mną w oddali gdzieś w oknie wystawowym cukierni pachnącą drozdzoweczką ... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ktosiaczek Re: Możecie przestać?? 30.01.08, 22:19 przestań w tej chwili dzioucha! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
chochliczka [...] 30.01.08, 10:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dzioucha_z_lasu Re: dieta dieta... 30.01.08, 10:58 Nie bardzo rozumiem twój wpis. Po pierwsze - z jakiej części zwierzęcia pochodzą żurawiny? A oscypek? Poza tym - nie zawracaj ludziom głowy pierdołami, jedz więcej pomidorów i czerwonej papryki - dobrze na stan umysłu wpływają, a widać, że masz jakieś braki. Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: dieta dieta... 30.01.08, 12:51 Ja stosuję dietę adekwatną do Mojej grupy krwi... a ponieważ mam ABrh- muszę jeść zarówno rośliny jak i zwierzęta ;] Odpowiedz Link Zgłoś
mayme Re: dieta dieta... 30.01.08, 12:59 Z tym wegetarianizmem, to jak kulą w płot. Ja jestem od kilkunastu lat wege a i tak wieczorkiem mnie czasem nachodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: dieta dieta... 30.01.08, 13:03 Jadłam syfne jedzenie. Napady głodu to norma. Zwłaszcza wieczorami. Teraz mnie Prom pilnuje, do pracy mam brać sałatki albo jakieś miesko, wieczorem też mi nie wolno za bardzo jeść (wczoraj po basenie wolno mi tylko było zjeść sucharka do kawy), za słodycze byłam tak ganiana, ze przestałam je jesć i teraz sa dla mnie za słodkie. Dużo lepiej się czuję i jakoś mi się cukier fajnie reguluje Odpowiedz Link Zgłoś
ktosiaczek Re: dieta dieta... 30.01.08, 22:36 >za słodycze > byłam tak ganiana, ze przestałam je jesć i teraz sa dla mnie za > słodkie. Podziwiam Cie. Nie jadlam slodyczy okolo roku, a teraz bywa i tak ze musze poczuc supermega slodki smak az do przesady, dopiero wowczas mam zaspokojone "kubki smakowe". Moze to niedobor glukozy w organizmie? Albo zbyt slaba wola :( Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: dieta dieta... 30.01.08, 19:19 ja tez mialam sie odchudzac i podobnie jak Ty jadam smakolyki po 21 peszek Odpowiedz Link Zgłoś