ansag 02.02.08, 20:39 Spalę drinka z 30 ml wódki do 3 w nocy, jeśli wypiję go o 22? :) Bo obiecałam przywieźć brata z balu, a idę do knajpy z przyjaciółmi - będzie też taniec :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
soulshunter Re: Pytanie alkoholowe ;-) 02.02.08, 20:43 lepiej wez lampke wina, po wodzi jakis tam slad zostanie napewno Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Pytanie alkoholowe ;-) 02.02.08, 20:46 pilas-nie jedz. nie pilas - to sie napij. Odpowiedz Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Pytanie alkoholowe ;-) 02.02.08, 20:55 Zależy od wagi i metabolizmu. Rodzaj alkoholu nie ma znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Pytanie alkoholowe ;-) 02.02.08, 21:04 sie kolega myli. wodka to 45% czystego alkoholu, wino do 12%, piwo 4.5% wiec rodzaj ma znaczenie. Inna sprawa ile tego bylo wypite, reszta sie zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
rraaddeekk Re: Pytanie alkoholowe ;-) 03.02.08, 17:59 soulshunter napisał: > sie kolega myli. wodka to 45% czystego alkoholu, wino do 12%, piwo 4.5% wiec ro > dzaj ma znaczenie. Ty tak na poważnie? Przecież to oczywiste, że różne trunki mają różną zawartoć alkoholu. Chodziło mi o to, że wlanie w siebie ileś tam gramów czystego alkoholu niezaleznie pod jaką postacią "wyparuje" w tym samym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
elam1 Re: Pytanie alkoholowe ;-) 02.02.08, 21:39 Nie warto myśleć. Po prostu nie pij. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceks20 Re: Pytanie alkoholowe ;-) 02.02.08, 22:14 pij pij zapraszam emerald irish pub na alejach jer. ide na guinessa bo primo kitek ma mnie za glupka secundo avik ma mnie za d.. hehe walczyc trenowac warszawa musi panowac Odpowiedz Link Zgłoś
slowianski.mit Re: Pytanie alkoholowe ;-) 02.02.08, 22:16 > ide na guinessa bo > primo kitek ma mnie za glupka > secundo avik ma mnie za d.. Może nie lubią być primo i secundo. Idź lepiej i wyrwij jakieś realne laski. Odpowiedz Link Zgłoś
charlie_x Re: Pytanie alkoholowe ;-) 02.02.08, 22:18 ..nie pij bo jedziesz,a ja obiecuje ze wypije juz w tej chwili za ciebie.Pasuje? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Pytanie alkoholowe ;-) 02.02.08, 22:47 Myślę, że po takim czasie na pewno. Z drugiej strony - lepiej nie ryzykować, bo co właściwie da ci ten jeden drink? Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Pytanie alkoholowe ;-) 03.02.08, 10:40 Teraz już za późno,ale może komuś na przyszłość się przyda: alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/ Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: Pytanie alkoholowe ;-) 03.02.08, 10:49 pomijam fakt, ze picie w weekend ostatkowy to skrajna glupota bo pewnie niebiescy beda stac tu i owdzie...Poza tym jak ktos wczesniej pisal:co ci da ten 1 drink? Odpowiedz Link Zgłoś
ansag Re: Pytanie alkoholowe ;-) 03.02.08, 12:52 Wypiłam drinka, wyszalałam się i o 3 pojechałam po brata. Co mi dało? Nic, więc w sumie po co pić. A może nic, więc można się jednego napić? No nie ważne, teraz jak się zje Pawełka o jakimś smaku alkoholowym, to przez 30 min nie można jechać, bo wykazuje promile. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Pytanie alkoholowe ;-) 03.02.08, 13:00 > No nie ważne, teraz jak się zje Pawełka o jakimś smaku alkoholowym, to przez 30 > min nie można jechać, bo wykazuje promile. Chyba żartujesz. To jakaś miejska legenda? Odpowiedz Link Zgłoś
palya Re: Pytanie alkoholowe ;-) 03.02.08, 13:04 taa, legenda... i przez tą legende moj kuzyn zaplacil mandat i wyhaczyl punkty karne...jadl pawełka o smaku adwokatowym... ale jego wina, bo w takich przypadkach (slodycze) policjant mial obowiazek powtorzyc badanie alko za 10 min. wtedy prawdopodobnie nic by nie wykazalo... Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Pytanie alkoholowe ;-) 03.02.08, 13:15 Ja też się twojemu kuzynowi szczerze dziwię... Odpowiedz Link Zgłoś
ansag Re: Pytanie alkoholowe ;-) 03.02.08, 13:05 Żadna legenda, jakiś rok temu mówili o tym w wiadomościach, jako absurd. Normalnie facet zjadł Pawełka o smaku alkoholowym i przez 15 minut mu wykazywało promile - sprawdzali go alkomatem. To samo z makowcem. Oczywiście to jakieś minimalne różnice, ale jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
qw994 Re: Pytanie alkoholowe ;-) 03.02.08, 13:12 Tylko że nie powinno się używać alkomatu przez 15 minut od spożycia alkoholu. Prawidłowe użycie wyklucza wykazanie alkoholu po Pawełku, a w wiadomościach chyba szukają taniej sensacji. Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Pytanie alkoholowe ;-) 03.02.08, 13:54 Zawsze można zażądać badania z krwi jako najbardziej obiektywnego. Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka24 Re: Pytanie alkoholowe ;-) 03.02.08, 20:02 to jest tak że czasami trzeba na spalenie tego alkoholu więcej czasu jak obiecałaś to raczej nic nie pij Odpowiedz Link Zgłoś
ewuniaaa3 Re: Pytanie alkoholowe ;-) 03.02.08, 21:57 a czy ktoś, tak jak ja, ma kaca nawet po niewielkiej ilości alkoholu? (nawet po jednym piwie?) Odpowiedz Link Zgłoś