Dodaj do ulubionych

----DAJĄC - DOSTANIESZ----??

27.08.03, 14:00
"Wcale nie jest powiedziane, że ciągle dając kiedyś coś dostaniesz" by FUTRO.

Jest tak czy nie?

tassman:)
Obserwuj wątek
    • Gość: pom Re: ----DAJĄC - DOSTANIESZ----?? IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.03, 14:01
      Dając... dostaniesz. Niekoniecznie od tego, któremu dajesz.

Jestem zwolenniczką teorii zerowego bilansu.
    • Gość: suzy Re: ----DAJĄC - DOSTANIESZ----?? IP: *.waw.cdp.pl / 172.30.1.* 27.08.03, 14:02
      ależ oczywiście, ze jest tak,
      nigdy nie byłeś w takiej sytuacji?
      • tassman perspektywa ----DAJĄC - DOSTANIESZ----?? 27.08.03, 14:08
        Gość portalu: suzy napisał(a):

> ależ oczywiście, ze jest tak,
        > nigdy nie byłeś w takiej sytuacji?

----------------
        Spróbuj spojrzec na to zdanie z wiekszej perspektywy i dystansu myślowego,
        odnieść go do wielu spraw na jakie natykamy sie w zyciu (not only sex,sex,sex!!)

I jak? Coś widać?

tassman:) son of Royksopp
        • Gość: suzy Re: perspektywa ----DAJĄC - DOSTANIESZ----?? IP: *.waw.cdp.pl / 172.30.1.* 27.08.03, 14:30
          to zabawne, bo wogóle nie miałam na mysli sexu....

mysle własnie o róznych sytuacjach życiowych i wiem, że
          bardzo często nasze uczucia trafiają w pustke, lub sa co najmniej
          nieodwzajemnione w takim samym stopniu.
    • Gość: siedem Re: ----DAJĄC - DOSTANIESZ----?? IP: 213.216.66.* 27.08.03, 14:11
      FUTRO nie ma racji

5040
      • Gość: Ru Royksopp IP: *.chello.pl 27.08.03, 15:34
        Jeden z najbardziej interesujacych obecnie zespolow muzycznych moim zdaniem:-)
        Wlasnie slucha sobie Goldfrapp i Royksopp.
    • glonik Re: ----DAJĄC - DOSTANIESZ----?? 27.08.03, 15:42
      Taaaaa, dając, możesz dostać, choć niekoniecznie to, na czym ci zależy...I
      UWAGA !!! nie proście, bo możecie to dostać ;-).
    • Gość: Margaret Re: ----DAJĄC - DOSTANIESZ----?? IP: *.ssnet.pl / 192.168.7.* 27.08.03, 18:36
      tassman napisał:

> "Wcale nie jest powiedziane, że ciągle dając kiedyś coś dostaniesz" by FUTRO.
      >
      > Jest tak czy nie?
      >
      > tassman:)

moim zdaniem..tak jest. Byc moze zle trafiam, ale daje 100% siebie..a chyba
      nawet okruchow nie dostaje. To przykre :).Chyba zaczne dochodzic do wniosku, ze
      nie warto...

• matrek Re: ----DAJĄC - DOSTANIESZ----?? 28.08.03, 00:28
      Jest
    • balbinia Re: ----DAJĄC - DOSTANIESZ----?? 28.08.03, 01:07
      tassman napisał:

> "Wcale nie jest powiedziane, że ciągle dając kiedyś coś dostaniesz" by FUTRO.
      >
      > Jest tak czy nie?
      >
      > tassman:)

Tylko ten daje naprawde, kto nie oczekuje nic w zamian. Tak robil Jesus,
      wyczytalam w Biblii. I choc nie jestem katoliczka, jest w tym wiele prawdy. Gdy
      oczekujemy "zwrotu", to tylko wymiana. Zaczelam sie stosowac i zyc w mysl tej
      zasady, i zycie sprawia mile niespodzianki, szczegolnie jesli sie na nic nie
      liczy. A wierze, ze najbardziej ten pomaga, kto pomaga temu, ktory nie moze sie
      odwdzieczyc. Pomoc choremu umierajacemu czlowiekowi, wiedzac, ze umrze i sie
      nie bedzie mial jak odwdzieczyc, to jest prawdziwa DOBROC. Reszta to tylko
      wyrafinowane ludzkie uklady i ukladziki oraz zwykla zyczliwosc z namiastkami
      dobroci i wyuczonymi zachowaniami obowiazujacymi w danych spoleczenstwach. Moje
      skromne zdanie powiedzialam, teraz naprawde wskakuje pod kolderke :-)) Cieplo
      pozdrawiam :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka