free.bzyyk 21.04.08, 19:46 przechodził ktos z was takie testy? jeśli tak to bede wdzieczna ze inf. jak one wyglądały. Ja mam w środe. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
samaka Re: testy psychometryczne 21.04.08, 19:52 w zaleznosci w jakim celu sa robione, beda to rozne testy. Odpowiedz Link Zgłoś
wbita_w_jego_cien Re: testy psychometryczne 21.04.08, 19:52 Mam glupie pytanie czy jestes jeszcze uczennica lub studnetka???? Odpowiedz Link Zgłoś
free.bzyyk Re: testy psychometryczne 21.04.08, 19:56 studentka, testy to pierwszy etap rekrutacji do pracy/stażu w firmie zajmujacej sie konsultingiem i outsourcingiem. . Szukam na necie ale w zasadzie nic nie moge znaleźć:/ Pewnie beda jakies obliczenia ( bo trzeba wziąć kalkulator). Odpowiedz Link Zgłoś
milleniusz Re: testy psychometryczne 21.04.08, 20:05 > Szukam na necie ale w zasadzie nic nie moge znaleźć:/ > Pewnie beda jakies obliczenia ( bo trzeba wziąć kalkulator). To jest bardzo ogólna kategoria. Tych testów jest milion rodzajów, poza tym każdy może ułożyć krzyżówkę, czy sudoku, zmierzyć Ci czas i powiedzieć, że zrobił test psychometryczny. Najpewniej będzie to związane z szybkością kojarzenia i przetwarzania informacji, zapewne z uwzględnieniem specyfiki firmy do której się przyjmujesz. Testy ogólne, to byłoby pewnie coś jak test na IQ z figurkami na przykład. Ale może też być coś merytorycznie związanego z pracą. W sieci takich konkretnych testów nie znajdziesz. Przygotuj się, że będzie trzeba szybko i sprawnie myśleć (pewnie liczyć, jak mówisz), nie idź na czczo, zjedz coś słodkiego, wyluzuj się. Dasz radę. Odpowiedz Link Zgłoś
yasmin9999 Re: testy psychometryczne 21.04.08, 20:07 Jak to testy do accennture, to idz na stronke: SHL.com (wiekszosc firm robi ten sam test - PwC, E&Y, Deloitte). Zupelnie inne testy ma McKinsey - tak jakby ciagnacy sie case study. Odpowiedz Link Zgłoś