montevideo 21.05.08, 22:54 od czego zalezy czy grzywka pasuje do twarzy, czy nie? mysle nad zrobieniem sobie grzywki po latach scinania sie bez i troche sie boje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liselle Re: co z grzywka? 21.05.08, 22:59 Ogólnie przyjęło się, ze grzywka jest dobra: - w przypadku wysokiego czoła -w przypadku bardzo pociągłej i długiej twarzy ale na przykład ja mam niskie czoło i raczej okrągłą buzię i dobrze mi w grzywce, więc reguły nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: co z grzywka? 21.05.08, 23:00 A ja mam wyskie czoło i pyzatą gębę i też mi dobrze ;P Odpowiedz Link Zgłoś
liselle Re: co z grzywka? 21.05.08, 23:03 no właśnie :) najlepiej obciąć i samemu sie przekonać :) Najwyżej trochę sie pokrzyczy, powścieka, ale to w sumie szybko odrasta :) Odpowiedz Link Zgłoś
mini_kks Re: co z grzywka? 21.05.08, 23:08 Właśnie. Jest przecież tyle rodzajów grzywek. Odpowiedz Link Zgłoś
montevideo Re: co z grzywka? 22.05.08, 01:51 no wlasnie tego calego majdanu z odrastaniem sie boje, jak sie okaze, to nietrafiony strzal. ech tam. Odpowiedz Link Zgłoś
misia12347 Re: co z grzywka? 21.05.08, 23:02 Od kształtu twarz - jesli masz okrągłą, to nie rób sobie grzywki. Najepiej pasuje przy wysokim czole. Jeśli zrobisz sobie grzywkę, to zapomnij o golfach. Odpowiedz Link Zgłoś
liselle Re: co z grzywka? 21.05.08, 23:03 Dlaczego? Jeśli sie ma długą szyję to chyba nie przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
misia12347 Re: co z grzywka? 22.05.08, 12:25 Tak czytałam. Wtedy zakrywa sie nawet najdłuższą szyję, która mogła by wysmuklić optycznie, bo grzywka skraca. Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: co z grzywka? 22.05.08, 01:54 A ja mam okrągłą twarz i bardzo dobrze mi w grzywce. Bez grzywki też, ale już od dawna mam grzywkę i nie zamierzam na razie zmieniać stanu rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
misia12347 Re: co z grzywka? 22.05.08, 12:27 I bardzo dobrze :) Moja fryzjerka powiedziała mi że najgorsze co mogłabym sobie zrobić przy mojej buzi (a mam okrągłą) to długo z przodu, krtótko z tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
eluch_a Re: co z grzywka? 22.05.08, 12:30 A nie próbowałaś takiej asymetrycznej? Ona przez asymetrię wydłuża właśnie buzię. Odpowiedz Link Zgłoś
misia12347 Re: co z grzywka? 22.05.08, 13:15 To do mnie? :) Ja pare razy miałam grzywkę, i czasami nieźle wyglądała. Z mojej obserwacji jednak wynika, długa, gruba grzywka + spięte włosy w kitkę to połączenie absolutnie zabronione dla mnie :D Teraz jestem na etapie zapuszczania i mam fryzurę dość nieokreśloną :) Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: co z grzywka? 21.05.08, 23:06 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=79834193 - to się przyda :) Odpowiedz Link Zgłoś
lilian101 no jest kilka wytycznych 22.05.08, 12:16 - grzywke poleca sie osobom o wysokim czole, nie poleca sie dla posiadaczow czola niskiego - jezeli masz okragla pucowata twarzgrzywka ci ja tylko poszerzy - zeby tego uniknac nie rob sobie calkiej prostej tylko z boku musisz miec odrobine dluzsza - jezeli masz szczupla pociagla twarz to zrob prosta Pociesze cie wlosy zawsze odrosna, ja po wielu probach wiem, ze ladniej mi bez. A i tak znowu sobie zrobie Odpowiedz Link Zgłoś
hotally Re: co z grzywka? 22.05.08, 12:27 Są rózne grzywki- długie, proste, krótkie, sciete na bok.... dzis każdy może dobrze wygladać w odpowiedniej do siebie ;] dobry fryzjer Ci taka dobierze Odpowiedz Link Zgłoś
rose-ana Re: co z grzywka? 22.05.08, 13:35 Wszystko zależy od rodzaju grzywki i sposobu obcięcia. I wcale nie jest prawdą, że grzywka pasuje tylko do pociągłej twarzy i wysokiego czoła, a do owalnej lub okrągłej twarzy już nie. Odpowiedz Link Zgłoś