comedia_finita 08.06.08, 15:29 nie wiem co się dzieje gubię strasznie dużo włosów, wypadają jak szalone jem zdrowo, śpię sporo, nie męczę ich ani żelami, ani lakierami itp, używam odżywek, co jest grane? boję się, że wyłysieję ;( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
2szarozielone Re: wypadają włosy 08.06.08, 15:31 Może masz za długie? Może tabletki anty bierzesz, i od hormonów tak się dzieje? A może tylko Ci się wydaje? Do 100 włosów dziennie może wyjść... To norma jest. Odpowiedz Link Zgłoś
comedia_finita Re: wypadają włosy 08.06.08, 15:34 hormonów nie biorę od pół roku, zaczęły mi wypadać ze 2 tygodnie temu włosy sięgają do ramion nie męczę ich aż tak strasznie gumkami, ani nic. Odpowiedz Link Zgłoś
2szarozielone Re: wypadają włosy 08.06.08, 15:37 Może się przejdź do lekarza... Albo kup w aptece jakieś preparaty multiwitaminowe, może w tej zdrowej diecie jednak czegoś brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia Re: wypadają włosy 08.06.08, 15:40 comedia_finita napisała: > hormonów nie biorę od pół roku, zaczęły mi wypadać ze 2 tygodnie temu Kupiłabym sobie jakiś specyfik z cynkiem, drożdżami i wyciągiem ze skrzypu i poszła do dermatologa (nie potrzeba skierowania). On obejrzy skórę głowy, zrobi wywiad i zadecyduje o leczeniu. Co do pigułek, to chyba zawierają progesteron, hormon "ciążowy", który być może hamuje wypadanie włosów (w ciąży włosy są piękne i gęste a po porodzie zaczynają na potęgę wypadać). Może u Ciebie jest ten efekt? Ale to gdybanie rodemz magla. Lepiej słuchać lekarza nie pańć z forum. Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia Re: wypadają włosy 08.06.08, 15:32 comedia_finita napisała: > nie wiem co się dzieje > gubię strasznie dużo włosów, Miałąś niedawno jakieś stresy? Jak się miewa tarczyca? Może wejdź na forum o zdrowiu lub urodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
comedia_finita Re: wypadają włosy 08.06.08, 15:35 stresy tylko z okazji sesji, nic ponadto ;( Odpowiedz Link Zgłoś
kanapony Re: wypadają włosy 08.06.08, 16:03 > Jak się miewa tarczyca? właśnie miałam zagadnąc o tarczycę mi zawsze dużo kłaków wypadało - i się okazało, że tarczyca - jak zaczęłam brak tabletki na nią - jak ręką odjął a gdy mi się kończą i przez kilka dni nie jem (bo mi się np. po receptę nie chce iśc) od razu - garściami wylatują hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
kanapony a swoją drogą... 08.06.08, 16:10 że jak człowiek ma problemy: zdrowotne, emocjonalne itp. to nie wypadaja włosy spod pach albo z nóg! Odpowiedz Link Zgłoś
wysad Re: wypadają włosy 08.06.08, 16:21 comedia_finita napisała: > nie wiem co się dzieje > gubię strasznie dużo włosów, > wypadają jak szalone > jem zdrowo, śpię sporo, nie męczę ich ani żelami, ani lakierami itp, > używam odżywek, co jest grane? > boję się, że wyłysieję ;( Pewnie dojdzie do tego :) Odpowiedz Link Zgłoś