liisa.valo 17.06.08, 21:00 jak to działa i czy warto? Przechodzę ostatnio codziennie koło takiego zakładu dentystycznego, który się reklamuje, iż wybielają zęby w 30 minut, 75 zł to kosztuje. I tak mnie kusi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kontik_71 Re: Wybielanie zębów 17.06.08, 21:04 Troche za tanio.. zona dala sobie wybiliec zeby jakims zelem.. trwalo to jakies 2h, kosztowalo cos kolo 300 pln Ale faktycznie zadzialalo i trzyma juz rok Odpowiedz Link Zgłoś
bertrada Re: Wybielanie zębów 17.06.08, 21:04 Obawiam się, że za 75zł to nic z tego nie wyjdzie. Chyba, że nie zauważyłaś tam zera. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
wyssana.z.palca Re: Wybielanie zębów 17.06.08, 21:05 albo wyjdzie na klka godzin :) Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: Wybielanie zębów 17.06.08, 21:06 Koleżanka mi powiedziała, że tyle to kosztuje, bo pytała. Ale może 75 zł za górę i za dół drugie tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: Wybielanie zębów 17.06.08, 21:10 Albo od pary :) Dwie górne jedynki - 75 zł, dwie dolne jedynki - 75 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
kitek_maly Re: Wybielanie zębów 17.06.08, 21:05 Chyba za 750zł. Może im się zero odkleiło. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
poecia1 Re: Wybielanie zębów 17.06.08, 21:07 Trzeba siedzieć zupełnie bez ruchu i szyja strasznie boli. Poza tym zęby mogą się zrobić wrażliwe. I przed wybieleniem trzeba je wszystkie dokładnie wyleczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiasz5 Re: Wybielanie zębów 18.06.08, 11:22 mój mąż próbował Białej Perły-taki preparat dostępny w aptece,żele wybielające + nakładki na zębiska.Wkłada sie toto na pół godziny do otworu gębowego i czeka na biały uśmiech.On szczęściarz ma białą kość,miał nalot wynikajacy z normalnej eksploatacji ząbków.U niego bomba.Zebusie znowu białe. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Wybielanie zębów 18.06.08, 11:26 nastepna odrobila lekcje z relamy TV na 5+ Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: Wybielanie zębów 18.06.08, 11:48 Z jakiej reklamy TV? Mówię, że czytam szyld na zakładzie dentystycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Wybielanie zębów 18.06.08, 11:53 podswiadomosc. Na pewno czasem ogladasz TV a tam co chwile leca reklamy o wybielaniu, podobnie jak sa zamieszczane w magazynach kolorowych. Przeszlas, zobaczylas i juz cie maja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: Wybielanie zębów 18.06.08, 11:58 Mnie tam reklamy gucio obchodzą. Widziałam też reklamę "Linea, dwa rozmiary mniej" i nie kupiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
soulshunter Re: Wybielanie zębów 18.06.08, 12:04 widzisz, ale szare komorki juz sa zarazone eklama. A tak na powaznie moj dentsta odradzal mi jakiekolwiek wybielania. Konczy sie to tym, ze oslabiasz szkliwo i zeby sie sypia. Jesli masz jakies wypelnienia to moga sie pojawic plamki na nich. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikoozka Re: Wybielanie zębów 18.06.08, 11:56 Za tę cene i w tym czasie można wypiaskować zęby. Jak ktoś pali i pije kawe czy herbatę w duzych ilosciach to faktycznie mu się wybielą, od wyczyszczenia z osadu. Ale rozjaśnienie zęba można uzyskac tylko stosując żele rozjaśniające, robi się to albo przez kilka nocy z rzędu w domu, stosujac żel z nakładka (robi to dentysta i technik), i kosztuje to na bank więcej (pparę stów), albo szybciej w gabinecie (2 h) specjalnym zelem i lampą, również za kilka stów. Cena zależy od regionu. Ja miałam wybielane żelem przez kila nocy (trochę bolą zęby od tego, tzeba stosowac żel elmex), efekt był natychmiastowy i utrzymuje się. Ale stosuję pasty wybielacjące i nie palę a raz w roku nakłądam sobie na noc taką nakłądkę z żelem dla odświeżenia efektu. Odpowiedz Link Zgłoś
krainaczaruff Re: Wybielanie zębów 18.06.08, 13:20 Ja używałam juz różnych cudów żeby wybielic zęby i powiem Ci ze za tą cene nie należy spodziewac sie wielkiego efektu. Ja zapisalam sie do stomatologa na wybielanie (dwa seanse po 15 minut) i całośc kosztuje 500zł. Po tym zabiegu podobno przez tydzien nie wolno pic kawy, herbaty ani nic kolorowego, no i jedzenie tez nie kolorowe, bo inaczej odbarwią się. Acha no i trzeba miec wszysciuteńkie zęby zdrowe, bez ubytków. A z takich past wybielających nejlepszy efekt dała u mnie sensodyne wybielająca..jak by ktoś chcial ;] Odpowiedz Link Zgłoś
wensday Re: Wybielanie zębów 18.06.08, 13:51 Za tą cene i takim czasie raczej nie zadziała... Może to o ściaganie kamienia chodzi a nie o wybielanie. Samo ściagniecie kamienia bardzo "odświeża" uśmiech. Żeby wybielić ząbki trzeba ściagnąc kamien a potem (tak bylo w moim przypadu) dentysta zrobi Ci takie rynienki zeby żel na noc nakladać. Nakładasz na 30 minut wieczorem. Jeżeli przesadzisz z czasem albo iloscia preparatu to zeby moga sie nadwrażliwe zrobic.... Odpowiedz Link Zgłoś