kochanica-francuza 18.06.08, 20:25 Nic, tylko siedzimy w domu ucząc się gotować i przyswajając tradycyjno-katolickie wartości. Sponsoring w Polsce???? Jak to możliwe???? www.polskiemalzenstwo.org/dziewczyny.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iberia.pl Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 20:26 noz sie w keiszeni otwiera jak sie czyta takie bzdety... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza przepraszam o sponsoringu w Polsce na innej części 18.06.08, 20:28 strony www.polskiemalzenstwo.org/towarzyskie.php Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawy.pan Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 20:30 a ty co, męża szukasz że takie strony czytasz ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 20:33 ciekawy.pan napisał: > a ty co, męża szukasz że takie strony czytasz ha ha ha Pewnie, znasz jakiegoś kandydata? Musi mieć tylko dwie ważne cechy: ja muszę z nim wytrzymać i on musi wytrzymać ze mną. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawy.pan Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 20:45 > Pewnie, znasz jakiegoś kandydata? jednego znam, ale uwierz na słowo, że bys go nie chciała :)) a co do samego tekstu, to mam wrażenie, że to coś jakby pisane dla obcokrajowców i wbrew pozorom nie takie głupie, bo mam kilku znajomych niemców i anglików i oni np bardzo cenią polki i mówią ze jesli mogli by wybierac to milion razy woleli by za żone polke niz swoją pijaną, rozkrzyczaną i wredną rodaczkę Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 20:48 pijaną, rozkrzyczaną i wredną rodaczkę Z picia, rozwrzeszczenia i wredoty słyną głównie Niemcy i Brytyjczycy płci męskiej... Taaa, woleliby nas, bo mają co do nas jakieś dziwne wyobrażenia, jakimi to jesteśmy słowiańskimi strażniczkami domowego ogniska, buahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawy.pan Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 20:52 > Z picia, rozwrzeszczenia i wredoty słyną głównie Niemcy i Brytyjczycy płci > męskiej... kwestia dyskusyjna, brytyjki to wlewają w siebie alkohole litrami, więc raczej się angolom nie dziwię, ze niezbyt cenią te swoje panie :)) Taaa, woleliby nas, bo mają co do nas jakieś dziwne wyobrażenia, > jakimi to jesteśmy słowiańskimi strażniczkami domowego ogniska, buahahahaha może i racja, ale nie zmienia to faktu, że wo.a takie strażniczki domowego ogniska od rozrywkowych panien Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 20:54 > się angolom nie dziwię, ze niezbyt cenią te swoje panie :)) Niby dlaczego? > > może i racja, ale nie zmienia to faktu, że wo.a takie strażniczki domowego > ogniska od rozrywkowych panien Tylko że ilość strażniczek wśród Polek zmalała znacznie, o czym autor strony omieszkał poinformować... Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawy.pan Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 20:57 > > się angolom nie dziwię, ze niezbyt cenią te swoje panie :)) > > Niby dlaczego? bo pomiedzy kandydatką na zonę a panią do niezobowiązującego seksu jest spora róznica, w UK akurat przeważają te drugie, dla jednych na szczęscie dla innych nie bardzo, co nie zmienia faktu, ze spora część anglików jednak rozgląda się za "rodzinnymi" polkami > Tylko że ilość strażniczek wśród Polek zmalała znacznie, o czym autor strony > omieszkał poinformować... ale kilku szczęsciarzy zawsze się znajdzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 20:59 ciekawy.pan napisał: > > > się angolom nie dziwię, ze niezbyt cenią te swoje panie :)) > > > > Niby dlaczego? > > bo pomiedzy kandydatką na zonę a panią do niezobowiązującego seksu A kto mówi o niezobowiązującym seksie? Mówiliśmy o piciu! To nie jest tożsame. Można być seksującą się abstynentką i cnotliwą imprezowiczką (imprezy w zaufanym gronie) Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawy.pan Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 21:01 > A kto mówi o niezobowiązującym seksie? Mówiliśmy o piciu! To nie jest tożsame. > Można być seksującą się abstynentką i cnotliwą imprezowiczką (imprezy w zaufany > m > gronie) to najczesciej idzie w parze. Do lustra się przecież nie pije, a alkohol + imprezy = seks a to z kolei nie równa się żonie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 21:03 > to najczesciej idzie w parze. O, wcale niekoniecznie. Do lustra się przecież nie pije Nie, ale można pić z koleżankami w domu. z kolei nie równa się żonie :)) Czyli na żony wybieracie te, które imprezowały bez waszej wiedzy, np. w mieście rodzinnym? Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawy.pan Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 21:08 > Nie, ale można pić z koleżankami w domu. ale to już wtedy jest powazny alkoholizm a tego ukryć się nie da :)) > Czyli na żony wybieracie te, które imprezowały bez waszej wiedzy, np. w mieście > rodzinnym? a skąd mam wiedzieć, ja zony nie szukam :)) Ale z tego co zauważyłem to mężczyźni (bez względu na kraj) szukaja raczej tych spokojniejszych których imprezy, alkohol seks z przypadkowymi osobami itp nie krecą aż tak bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 21:09 > ale to już wtedy jest powazny alkoholizm a tego ukryć się nie da :)) A jakie jest kryterium alkoholizmu? Picie poza knajpą? > > a skąd mam wiedzieć, ja zony nie szukam :)) Ale z tego co zauważyłem to > mężczyźni (bez względu na kraj) szukaja raczej tych spokojniejszych których > imprezy, alkohol seks z przypadkowymi osobami itp nie krecą aż tak bardzo. ... bo się wyszalały wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawy.pan Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 21:11 > A jakie jest kryterium alkoholizmu? Picie poza knajpą? pije się dla dobrego humoru a nie dla samego smaku alkoholu, jak ktoś pije dla smaku to już z nim jest źle :) > ... bo się wyszalały wcześniej są typy cnotliwe, abstynentki itp... nie kazda laska to imprezowiczka... i takie właśnie moim zdaniem są goracym towarem i szybko znikają z matrymonialnego rynku, bo co sprytniejszy facet taką sobie "zaklepie" :) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 21:14 ciekawy.pan napisał: > > A jakie jest kryterium alkoholizmu? Picie poza knajpą? > > pije się dla dobrego humoru a nie dla samego smaku alkoholu, jak ktoś pije dla > smaku to już z nim jest źle :) znaczy - esteta? Petroniusz był alkoholikiem, bo złego alkoholu nie pijał? a kto pisał o piciu dla smaku? W dobie masowych migracji nie znacie naszej przeszłości. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawy.pan Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 21:18 > znaczy - esteta? Petroniusz był alkoholikiem, bo złego alkoholu nie pijał? > > a kto pisał o piciu dla smaku? wiesz o co mi chodziło, jak ktoś pije od czasu do czasu na imprezie to w sumie normalka, ale jak ktoś przy każdej okazji pije to ma chyba problem > W dobie masowych migracji nie znacie naszej przeszłości. ;-) mnie to za bardzo nie interesuje, a żadnej masowej migracji nie ma, jak już sie ktoś przeprowadza to z małej pipidówy to wiekszego miasta, więc jak ktoś zechce sprawdzić przeszłość to nie stanowi to większego problemu. Zresztą to najczesciej i tak samo wychodzi, przeciez od rodziny, przyjaciół, znajomych itp uciec nie mozna Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 21:26 > > wiesz o co mi chodziło, jak ktoś pije od czasu do czasu na imprezie to w sumie > normalka, ale jak ktoś przy każdej okazji pije to ma chyba problem > > > a kto pisał o piciu przy każdej okazji? > > > W dobie masowych migracji nie znacie naszej przeszłości. ;-) > > mnie to za bardzo nie interesuje, a żadnej masowej migracji nie ma, jak już sie > ktoś przeprowadza to z małej pipidówy to wiekszego miasta cóż, ostatnio podobno tą pipidówą jest Warszawa... warszawiacy migrują za lepiej płatną pracą np. do Gdańska... nie ma szans :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawy.pan Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 21:30 > cóż, ostatnio podobno tą pipidówą jest Warszawa... warszawiacy migrują za lepie > j > płatną pracą np. do Gdańska... nie ma szans :-) nie słyszałem o tym zjawisku, ale nawet jeśli to co z tego? jeśli znajdziesz sobie faceta na powaznie to pewnie przedstawisz go prędzej czy póxniej rodzinie, znajomym itp... a zawsze znajdzie się jakiś życzliwy co doniesie jakie z kogś ziólko było, więc moim zdaniem takie udawanie nie ma sensu i lepiej graź w otwarte karty, albo ktoś zaakceptuje nasza przeszłosc albo nie, nie ma tutaj co sprawy roztrząsac. Ja święty nie jestem, ale w życiu by mi nie przyszło, żeby kreowac się na jakąs cnotkę niewinną, bo to i tak prędzej czy póxniej by wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 20:48 ciekawy.pan napisał: > > Pewnie, znasz jakiegoś kandydata? > > jednego znam, ale uwierz na słowo, że bys go nie chciała :)) Jak znasz tylko jednego, i na dodatek on się dla mnie nie nada, to odpitol się od mojego szukania męża :-PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawy.pan Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 20:53 > Jak znasz tylko jednego, i na dodatek on się dla mnie nie nada, to odpitol się > od mojego szukania męża :-PPPP jak chcesz to się porozpytuję, może znajde jakiegoś sensownego :)) Odpowiedz Link Zgłoś
naonja81 Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 21:24 to dla mnie też znajdź! :)))) abstynentką jestem, więc może jakiś Twój znajomy weźmie mnie za żonę i zechce mieć ze mną małe szkrabiki :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawy.pan Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 21:27 > to dla mnie też znajdź! :)))) abstynentką jestem, więc może jakiś Twój znajomy > weźmie mnie za żonę i zechce mieć ze mną małe szkrabiki :)))) ja się raczej w takim srodowisku obracam, że o kandydata na męża tam cięzko :) Odpowiedz Link Zgłoś
naonja81 Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 21:39 ciekawy.pan napisał: > ja się raczej w takim srodowisku obracam, że o kandydata na męża tam cięzko :) to może zmień pracę :) być może ta praca Ci szkodzi :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawy.pan Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 21:40 > to może zmień pracę :) być może ta praca Ci szkodzi :))) ale ja męża nie szukam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
naonja81 Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 21:44 ciekawy.pan napisał: > > to może zmień pracę :) być może ta praca Ci szkodzi :))) > > ale ja męża nie szukam :)) a nie myślałeś o tym, że być może społeczność w której przebywasz wpłynęła na Twoją niechęć do małżeństwa? może powinieneś zacząć obracać się w towarzystwie szczęśliwych rodzin :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawy.pan Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 21:46 > a nie myślałeś o tym, że być może społeczność w której przebywasz wpłynęła na > Twoją niechęć do małżeństwa? może powinieneś zacząć obracać się w towarzystwie > szczęśliwych rodzin :))) nie sądze, raczej ja na nich wpłynąłem jak juz coś. Jakoś nigdy mnie do slubu nie ciągneło :)) Odpowiedz Link Zgłoś
naonja81 Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 21:52 ciekawy.pan napisał: > nie sądze, raczej ja na nich wpłynąłem jak juz coś. Jakoś nigdy mnie do slubu nie ciągneło :)) ale dlaczego? przecież to taka piękna sprawa ślubować przed Bogiem miłość, wierność. niesamowite przeżycie duchowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawy.pan Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 21:57 > ale dlaczego? przecież to taka piękna sprawa ślubować przed Bogiem miłość, > wierność. niesamowite przeżycie duchowe. może dlatego, że trochę mnie razi taka hipokryzja. Wszyscy ze sobą mieszkają przed ślubem, współżyją, a później obowiązkowo biała suknia, symbol czystości, ciumaski, obrączki i udajemy dwie cnotki. Póxniej zdardy, kłamstwa i na koniec rozwód. Tak to niestety wygląda u większości. O aspektach prawnych to nie wspominam. Sorry za ta brutalnośc lae tak to widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
naonja81 Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 22:06 ciekawy.pan napisał: > może dlatego, że trochę mnie razi taka hipokryzja. Wszyscy ze sobą mieszkają > przed ślubem, współżyją, a później obowiązkowo biała suknia, symbol czystości, > ciumaski, obrączki i udajemy dwie cnotki. Póxniej zdardy, kłamstwa i na koniec > rozwód. Tak to niestety wygląda u większości. O aspektach prawnych to nie > wspominam. Sorry za ta brutalnośc lae tak to widzę. Pewnie w niektórych przypadkach tak jest. Ale takie sytuacje nie są regułą. Znam dużo szczęsliwych, fajnych małżeństw, gdzie ludzie są wierni, szanują się nawzajem, wyznają uczciwość. W tych relacjach czegoś takiego jak zdrada po prostu nie ma. Myślę, że jesteś nazbyt sceptycznie nastawiony do instytucji małżeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 20:51 Na przysłowiową milę śmierdzi to handlem żywym towarem. Młoda, posłuszna i pracowita z dzikiej kniei. Nikt się o nią nie upomni, a że nie zna języka to przecież tylko zaleta. Koszty dostawy ponosi odbiorca. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 20:53 jan-w napisał: > Na przysłowiową milę śmierdzi to handlem żywym towarem. Młoda, posłuszna i > pracowita z dzikiej kniei. Nikt się o nią nie upomni, a że nie zna języka to > przecież tylko zaleta. Koszty dostawy ponosi odbiorca. Ja na takie miejsca w sieci, gdzie faceci płacą za uczestnictwo w stronie, a kobity nie, mówię "targowiska żon". Odpowiedz Link Zgłoś
irutxeta to musi byc zart... 18.06.08, 21:00 "Oprócz troszczenia się o apetyty swoich domowników, polskie kobiety wiedzą jak być oszczędne i ekonomiczne w prowadzeniu gospodarstwa domowego. Możecie być pewni że nie zmarnują niczego co się może przydać, chyba że cała rodzina będzie innego zdania." to nie smierdzi handlem zywym towarem..to jest handel zywym towarem.. posluszna i gospodarna zoneczka:)!! Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Już widzę tę całą rodzinę, która gremialnie decydu 18.06.08, 21:05 je, czy wyrzucić zeschniętą skórkę od chleba - bo przecież posłuszna żoneczka nie śmie podjąć takiej decyzji na własną odpowiedzialność! Kurcze, dziś wywaliłam nadpleśniałą resztkę sosu bolognese... co to będzie, jak się cała rodzina dowie... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Matko Boska, tego nie doczytałam!!! 18.06.08, 21:08 Cała rodzina jest zdania, żeby spleśniałej cytryny nie wyrzucać... Polka się podporządkowuje... Jakieś gremium? Konieczne qourum? Bo co to będzie, jak któryś członek rodziny jest akurat zajęty do wieczora? Czekać z decyzją na powrót? Jaja jajami, ale to, co zacytowałaś, ociera się o niewolnictwo... Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 21:09 jan-w napisał: > milę śmierdzi to handlem żywym towarem też tak uważam Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 20:54 yyyyyyyyyyyyyyyyyyy Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 20:56 ja znam jeszcze: aaaaaaaaaaaaa oooooooooooooooo uuuuuuuuuuuuuuuuu iiiiiiiiiiiiiiiiii eeeeeeeeeeeeeeeee i niezastąpione ąąąąąąąąąąąą ęęęęęęęęęęęęę Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 20:59 kurde chyba się zbutnuję jeszcze bardziej. muszę popracować nad swoją wulgarnością Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza E, co ci to da? 18.06.08, 21:06 Ty sobie, oni sobie. Lepiej byłoby: 1. zorganizować jakąś akcję masowych maili 2. zorganizować jakąś akcję przeciwko istnieniu tej strony Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: E, co ci to da? 18.06.08, 22:06 1. gdzie i o jakiej treści? 2. jaką? Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 22:15 "Polskie kobiety wiedzą w jaki sposób troszczyć się o swoich mężów tak jak wiedzą w jaki sposób troszczyć się o swoje dzieci. Prawdę mówiąc, kobiety pracują podwójnie kiedy ich mężowie mają tylko jedną pracę. Większość kobiet znajdując zajęcie poza domem, pracuje glównie w szkolnictwie lub też w dziedzinie medycznej. Mimo, iż praca poza domem jest wymagająca, polskie kobiety poświecają 100% wysiłku żeby wystarczjąco zadbać o swoją rodzine. Jak tylko przychodzą do domu po pracy, zaczynają się dla nich inne obowiązki takie jak sprzątanie, gotowanie, zmywanie i pranie. Kobiety pracują ciężko, by ich mężowie mogli się cieszyć atmosferą zadbanego domu. Polskie kobiety z dumą stawiają na stole pyszny posiłek i pozwalają swoim mężom zrelaksować się w domowych pieleszach. (...)wiedzą w jaki sposób naprawić popsute rzeczy takie jak na przykład dziury w ścianie, rozbite okna, cieknące krany, itd., ale jeszcze bardziej docenią jak mężczyzna będzie potrafił się tym zająć." takie roboty wielofunkcyjne które nigdy nie maja dość nie psują się ani nie męczą i nie myślą wogóle o sobie. a na początku jest napisane: "Polska kobieta zawsze była stawiana na piedestale" czy to nie jest troche sprzeczne?! www.polskiemalzenstwo.org/kobiety.html Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 22:16 Jako żony, polskie kobiety są bardzo wierne i poświęcają całe swoje życie dla drugiej osoby. Jeśli ich zaufanie zostanie złamane, nie łatwo im ponownie zaufać komuś innemu. Z powodu rodzinnego i katolickiego wychowania, uczy się je być wierną tylko jednemu meżczyźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 18.06.08, 22:21 Pamiętaj, że żyjemy w XXI wieku i że Polki też potrafią prowadzić samochód. Nie bądź samolubem i zaufaj swojej partnerce. Nawet jeśli zarysuje ona Twoje dopieszczone cacko, wybacz jej, bo na pewno nie zrobiła ona tego umyślnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza to o tym kranie i samochodzie to na wypadek 19.06.08, 00:21 gdyby niemiecki samiec akurat nie pragnął epatować samczością, tylko androgynicznie leżeć do góry brzuchem i dłubać w nosie Polka ze Stepford 1. Mają jakąś opcję "Kontakt"? 2. Dobre pytanie. Prawnie, obawiam się, są zabezpieczeni, a zrobienie im koło pióra może im tylko nakręcić reklamę. Może zrób sobie sygnaturkę - napis "Handel Polkami" albo "Żony ze Stepford" stanowiący linka Odpowiedz Link Zgłoś
nekomimimode Re: to o tym kranie i samochodzie to na wypadek 19.06.08, 12:21 jestem za żeby coś z tym zrobić. tylko to po moich egzaminach czyli na początku lipca. moze do RPO napiszemy? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza o rany, jeszcze we Francji śledzimy tryndy 19.06.08, 00:34 to dlaczego paryżanki wyglądają zupełnie inaczej??? i niby jak te trendy śledzi Mariolka z Pipidówki, której nie stać nawet na kurs językowy, a miałoby na regularne wypady do Paryża??? Odpowiedz Link Zgłoś
nexstartelescope . 19.06.08, 09:25 Agnieszka Kręglicka została nie tylko Miss Polonia, ale również Miss World. To zdanie mnie zastrzelio. Odpowiedz Link Zgłoś
kasha101 Re: Ło macierzy, ale Matki-Polki 19.06.08, 12:40 Ej, ale to wcale az takie nieprawdziwe nie jest! Ovczywiscie artykul apisany byl w jakism dziwnym stylu, jak poradnik dobrej zony z lat 50 tych, ale cos w tym jest, i ja uwazam ze to na plus dla nas, Polek. Przynajmniej z tego co obserwuje za granica, Polki sa naprawde dobrze zorganizowane, czesto przyjezdzja tu z dziecmi, majac rodzinke na karku potrafia i prace znalezc i miec czas jeszcze dziecmi sie zajmowac. Wiekszosc, nawet tych najbardziej"wyzwolonych" ma gdzies tam w glowie zakodowane, ze ten schabowy w niedziele to musi byc. Irlandka w niedziele, jedyny jej dzien ktory spedza razem caly z dziecmi i mezem, zabiera gromadke do MacDonaldsa, albo innego baru na super pozywny posilek w przeciwienstwie tego co niania im pichcila pewnie w cg tygodnia. A tylu wytapetowanych, wystylizowanych, krzykliwych,podpitych i czesto bardzo agresywnych mlodych kobietek to w zyciu nigdzie nie widzialam. Odpowiedz Link Zgłoś