IP: 2.4.STABLE* / *.4web.pl 24.09.03, 20:37
Powiedzcie jak wam idzie nauka? Chodzi o studia... Ja mam dzisiaj kryzys bo
nie wykazalam sie dzisiaj na administracyjnym, Totalna klapa. Mam już dosyć
czasmi tej nauki... Chociaż kocham sie uczyć. Mam za mały mózg hehe. Czasami
myśle, że moze gdyby to było coś co lubie to szłoby lepiej a tak...
Obserwuj wątek
    • melinek Nauka zwykle idzie w las. ;)) 24.09.03, 20:58
      Gość portalu: Mirka napisał(a):

> Powiedzcie jak wam idzie nauka?

Czasem jest to, co sie lubi a po pewnym czasie
      robi sie z tego to czego sie nie lubi, wiec
      robmy po prostu swoje.

>... Czasami myśle, że moze gdyby to było coś co lubie to szłoby lepiej a tak...
      • melinek Znaczy, ze najlepiej na niej wychodza lesnicy. nt 24.09.03, 21:26

• Gość: Triss Merigold Re: nauka:) IP: *.acn.waw.pl 24.09.03, 21:06
      Zawaliłam na studiach jeden egzamin w życiu, z ekonomii, której nie cierpiałam,
      nie rozumiałam i żeby było śmieszniej nie chodziłam na wykłady, które mnie
      nudziły (bo guzik z nich kumałam). Miałam poprawkę we wrześniu, na wakacje za
      granicę pojechałam z wielkim, ciężkim podręcznikiem i leżąc na słońcu zmuszałam
      się do czytania paru stron dziennie co średnio mi wychodziło. W końcu dostałam
      od koleżanki jasno i przejrzyście, jak dla matoła opracowane zagadnienia i cud -
      zrozumiałam o co chodzi. Poprawkę zdałam na 5 i do dziś coś z tej makro i
      mikro ekonomii pamiętam. Teraz od paru lat głównie się uczę, bo dydaktyka i
      praca naukowa to mój zawód. Jak coś średnio mnie interesuje to robię notatki,
      podkreślam, a i tak przed zajęciami pewne rzeczy muszę sobie przypomnieć,
      uaktualnić. Tak sobie wybrałam, że czeka mnie dokształcanie ciągłe,
      systematyczne aż do emerytury (a pewnie i dłużej bo człowiek się przyzwyczaja i
      potem ma głód literek). Czasem zazdroszczę ludziom którzy kończą edukację i z
      czystym sumieniem odkładają wszystkie podręczniki na strych. Tak się rozpisałam
      bo mnie wzięło na wspomnienia a z administracyjnym sobie poradzisz.
      Pozdrawiam.
    • melianna Re: nauka:) 24.09.03, 21:33
      studia nauczyly mnie przede wszystkim tego, ze nie powinno sie studiowac czegos, co
      sie naprawde lubi. wszystkie bzdurne nadwyzki informacyjne i przypadkowo oblane
      egzaminy potrafia czlowiekowi wszystko obrzydzic, fuj:( a to kazdemu sie chyba zdarza
      no, w kazdym razie mnie sie czasem zdarza - no to juz odpowiedzialam, jak mi idzie
      nauka:)
      nie ma sie co martwic, trzeba robic swoje, byc dla siebi mila, bo szkoda zycie
      powodzenia+pozdrowienia
      melianna
      • Gość: Kasia Re: nauka:) IP: *.acn.pl 25.09.03, 08:04
        Nie powinno się studiować czegoś, co się naprawdę lubi????chyba chciałaś
        napisać ";czegoś, czego się nie lubi"?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka