Gość: Lupus IP: 213.77.40.* 09.01.02, 20:00 No własnie, dotychczas to ja utrzymywałem moją rodzinę ale moja małżonka znalazła wreszcie( po dwóch latach przerwy) pracę.I zarabia dwa razy więcej ode mnie.Nie wiem co z tym zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: roseanne Re: moja zona zarabia wiecej IP: *.sympatico.ca 09.01.02, 20:06 a moze tak po prostu ciesz sie z sukcesu zony ?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rud Re: moja zona zarabia wiecej IP: *.qc.sympatico.ca 09.01.02, 21:36 No to co, ze zarabia wiecej? Mamy rownouprawnienie. Wolno jej. Korzystaj z tego faktu tak jak ona korzystala gdy Ty zarabiales. TO NIE JEST DLA CIEBIE ZADNA UJMA NA HONORZE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniutek Re: moja zona zarabia wiecej IP: *.c3-0.nyw-ubr2.nyr-nyw.ny.cable.rcn.com 15.01.02, 02:30 ale ta Twoja kobieta ma fajnie : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: moja zona zarabia wiecej IP: *.echostar.pl 09.01.02, 22:43 Zajmij się domem i wychowaniem dzieci...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupus Re: moja zona zarabia wiecej IP: 213.77.40.* 14.01.02, 23:06 ja nie mam dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: moja zona zarabia wiecej IP: *.hell.pl 09.01.02, 23:17 Jak będziesz zarabiać mniej, to kobieta nie będzie Ciebie szanować - znam to z doświadczenia - musisz się chłoppie wziąść w garść, zapisać na szkolenia i lepszej roboty poszukac Odpowiedz Link Zgłoś
schone Re: moja zona zarabia wiecej 09.01.02, 23:41 Mozesz przeslac nadwyzke do mnie! Oczywiscie jezeli masz za duzo. A wdziecznosc bedzie wielka. (To tylko zart!) Odpowiedz Link Zgłoś
bukowski27 nie rozumiem problemu... 10.01.02, 09:04 co to znaczy ze zona zarabia wiecej??? no i...??? ostatecznie jestescie razem... ostatecznie jest to wasza wspolna kasa... no chyba ze np. skaladacie sie na czynsz, benzyne do samochodu itp... tylko po co komu taki zwiazek??? przeciez malzenstwo to nie jest przedsiebiorstwo... to nie jest spolka akcyjna... wszystko sie powinno chyba sprowadzac do tego ze love jest love... no chyba ze nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tazoo Re: moja zona zarabia wiecej IP: *.talnet.pl 10.01.02, 12:13 To samo, co musiała robić twoja żona kiedy ty pracowałeś, a ona siedziała w domu. Zakasać rękawy i pomagać w prowadzeniu gospodarstwa domowego. Sytuacja niczym się, kiedy to ona zarabiałaby mniej, a ty więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupus Re: moja zona zarabia wiecej IP: 213.77.40.* 14.01.02, 23:13 w tym czasie ona leżała kołami do góry, chętnie sam to zrobię, ale narazie mam pracę Odpowiedz Link Zgłoś
suzume Re: moja zona zarabia wiecej 10.01.02, 12:20 na miejscu tak brutalnie potraktowanego mężczyzny albo bym sobie w łeb palnęła, albo do innej odeszła - może wtedy żona nauczyłaby się cenić ciężko pracującego żywiciela rodziny, a nie tak sobie po prostu bezczelnie zarabia i do tego więcej szczerze współczuję su Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: moja zona zarabia wiecej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.02, 12:23 A moj marzy zebym zarabiala wiecej niz on i zeby mogl sobie wreszcie odpoczac od tej cholernej odpowiedzialnosci za dom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupus Re: moja zona zarabia wiecej IP: 213.77.40.* 14.01.02, 23:11 no wiesz, to chyba nie jest tak, jak myslisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek_74 Re: moja zona zarabia wiecej IP: 192.168.0.* 10.01.02, 13:20 chyba najlepiej sie powiesić, masz niesamowity problem stary :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I. Re: moja zona zarabia wiecej IP: 10.85.101.* 10.01.02, 13:21 I co z tego???Ja tez zarabiam prawie 2 razy wiecej od mojego meza i razem sie z tego cieszymy.To naprawde nie wazne kto ile,wazne jest ile macie razem i na co Was stac .Wiem ze moze to byc problemem dla mezczyzny bo moj tez na poczatku krecil troche nosem i mowil ze zarabia marne grosze ale szybko wytlumaczylam mu to nie ma znaczenia .A po to zeby lepiej sie poczul pozwolilam mu zarzadzac naszymi oszczednosciami.To on decyduje na co ile wydamy.I dzieki temu czuje sie wielki i potrzebny.Moze Ty tez powiedz swojej zonie ze troche Cie to smuci i ze jest Ci troche przykro, a ona jesli jest madra kobieta bedzie wiedziala co zrobic aby Cie dowartosciowac i wyzbyc uczucia bycia gorszym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaron ja Cie rozumiem IP: *.*.*.* 10.01.02, 13:28 Gość portalu: Lupus napisał(a): > No własnie, dotychczas to ja utrzymywałem moją rodzinę ale moja małżonka > znalazła wreszcie( po dwóch latach przerwy) pracę.I zarabia dwa razy więcej ode > mnie.Nie wiem co z tym zrobić. Rozumiem Cie stary. Napisza Ci tu pewnie teksty o rownouprawnieniu, o tym ze to bez znaczeniu, ze pieniadze sa wspolne, ze sytuacja odwrotna to norma wiec po co robic z tego problem. Ale to g... prawda. Dla kazdego, nawet najbardziej poprawnego politycznie faceta to dol i tyle. To tak samo jakby Twoja zona byla od Ciebie silniejsza fizycznie i miala wieksza muskulature. Wiem jakie to uczucie bo Moja miale kilka bardzo dobrych miesiecy w swoim biznesie i 2 albo 3 razy przeskoczyla mnie. Bardzo sie cieszylem z jej sukcesu ale tez czulem sie nieswojo. To lezy w psychice i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: moja zona zarabia wiecej IP: 10.144.200.* 10.01.02, 13:35 Ja tez zarabiam wiecej od meza i dla niego nie jest to zaden problem wiec nie rozumiem o co robic tyle szumu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: moja zona zarabia wiecej IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.02, 13:40 Nie w psychice, tylko w tym co do psychiki nakladziono. Rozumiem, ze jak facet cale zycie wierzy, ze ma byc silnym opiekunem rodziny, a najlepszy dowod to pieniadze, to taki numer od losu to rzeczywiscie szwindel.Chyba ze sie zastanowi, czy to prawda i do czego mu ta prawda potrzebna.Nawiasem mowiac, mysle, ze twoja zona potrzebuje cie teraz bardziej niz kiedykolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: moja zona zarabia wiecej 10.01.02, 18:26 Niech sie jeszcze Twoj maz wypowie. Tylko szczerze. Bo gdyby moja zona zarabiala wiecej ode mnie, to co prawda cieszylbym sie, ale i zal by mi d... sciskal, bo facet ma do lba nakladzione, ze to on musi rodzinie zapewniac bezpieczenstwo w postaci papierkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: moja zona zarabia wiecej IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.02, 14:45 no, kupić bambosze i je wzuć, zaprenumerować gazetki i spocząć na fotelu... Odpowiedz Link Zgłoś
chudyy popatrz na to jak na szansę 10.01.02, 17:54 przecież to daje wam większy luz fiansowy i może za jakiś czas uda Ci się odbić wyżej, spoko kasa liczy się tylko do pewnego poziomu, potem jest tylko b. przydatna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: moja zona zarabia wiecej IP: 192.168.30.* 11.01.02, 10:45 Gość portalu: Lupus napisał(a): > No własnie, dotychczas to ja utrzymywałem moją rodzinę ale moja małżonka > znalazła wreszcie( po dwóch latach przerwy) pracę.I zarabia dwa razy więcej ode > > mnie.Nie wiem co z tym zrobić. Jak to co z tym zrobić ??? Ciesz się i wydawajcie kasiorę razem na to, co chcecie. Ale jeśli to dla Ciebie tak ważne, żeby zarabiać więcej, to daj sobie spokój i przekreśl ten czas, kiedy byliście razem i zacznij robić jej wyrzuty. Chyba lepiej równać do bogatszych, niż stresować się z faktu, że żonie się udało. Widzę, że czułeś się lepiej mając 1/3 tych pieniędzy co teraz. Jakie to polskie: i tak źle i tak niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
neo28 Re: moja zona zarabia wiecej 14.01.02, 18:49 Stary, ja cie rozumiem, bo one...fakt..za nic nas mają..i zara się zaczyna- ja zarabiam na nasze kwiatki ,rabatki, fotele, które ona kupiła a na których widok ty ledwo powstrzymałes wymiotny odruch. ona kupiła tę ohydną lampę z serafinkiem, wartości pół mercedesa, i niekonsultowała z tobą bo to za jej pieniądze i przecież ona zarabia więcej i wogóle rozumiem cię chłopie..jakiem neo a wogóle to myślę że to zależy od jej charakteru, bo jeśli jest ona co dobrego to pomyśli rozwojowo i wam obojgu skapnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ssaczek Re: moja zona zarabia wiecej 15.01.02, 00:09 No to faktycznie masz problem! Ja przez kilka lat utrzymywałem rodzinę i zarabiałem pieniądze raz większe raz mniejsze, ale to zawsze ja decydowałem, co gdzie i za ile, to ja ubierałem Moje Kochanie, ja kupowałem bieliznę rajstopki itp. itd. i teraz, gdy zarabia więcej też to robię i też to mój głos jest decydujący. Teraz jestem dumny jak paw, iż to Ona zarabia więcej i mam satysfakcję, iż przyczyniłem się do tego i przyczyniam się dalej i mam nadzieję, iż to Ona zapewni dostatnią przyszłość naszej rodzinie a ja będę w tym pomagał ile mam sił i będę się z tego cieszył gdyż myślę, że to nie spodnie powinny upoważniać do utrzymywania rodziny jesteśmy parą i zawsze któreś będzie zarabiało więcej, ale jest to tylko powód do zadowolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
karola-zet Re: moja zona zarabia wiecej 15.01.02, 23:29 wydaj ta kase z rozkosza...;) ( zartuje) a tak naprawde, to ciesz sie razem z nia z jej sukcesu! Odpowiedz Link Zgłoś
upi Re: moja zona zarabia wiecej 17.01.02, 14:54 hmmm... i w czym problem? Ja bym chciał, żeby moja żona zarabiała nawet 100 razy więcej ode mnie No chyba, że w rodzinie panują nieco odmienne zasady życia niż powszechnie przyjęte. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tazoo Re: Upi IP: *.talnet.pl 17.01.02, 14:58 upi napisał(a): > hmmm... i w czym problem? > > Ja bym chciał, żeby moja żona zarabiała nawet 100 razy więcej ode mnie > > No chyba, że w rodzinie panują nieco odmienne zasady życia niż powszechnie > przyjęte. > > pozdrawiam A jakie są te powszechnie przyjęte. Rozszerz trochę to zdanie, bo chętnie przeczytam, co o masz na myśli. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś