IP: *.chomiczowka.waw.pl 09.10.03, 13:30
Kupowaliście może coś w tym sklepie? Mam na oku kurtkę dla dziecka i parę
inych ciuszków. Może ktoś wie, jakiej jakości są te ubrania?
Obserwuj wątek
    • madzius Re: H& M 09.10.03, 13:36
      Ubrania H&M sa bardzo dobrej jakosci.
      • porzadkowy Re: Kupiłem kilka rzeczy w H& M 09.10.03, 13:51
        madzius napisała:

> Ubrania H&M sa bardzo dobrej jakosci.

To na podstawie zasłyszanej opinii czy własnych doświadczeń? Bo moja opinia
        jest raczej różna od Twojej.

..........
        Kupiłem sobie kilka rzeczy w nowo otworzonym sklepie przy Marszałkowskiej.
        Jakość wg mnie bardzo przeciętna (wszystko Made in Turkey), ciekawe wzornictwo -
        niewątpliwie - a ceny raczej nieco powyżej średnich zważywszy na produkty
        konkurencyjnych marek, które przewyższają produkty H&M jakością.

Tak dla poparcia tego co piszę powyżej: żaden, absolutnie żaden szanujący się
        producent koszul męskich nie oznacza ich rozmiarami S, M, L czy XL tak jak jest
        to czynione w produktach H&M. Szanujący się producent koszul zawsze podaje trzy
        rzeczy: wzrost, długość rękawa i szerokość kołnierzyka. W produktach H&M tego
        nie uświadczysz, bo to raczej miernej jakości masówka. A mimo wszystko koszule
        są w cenie 99 PLN, a więc cenie zbliżonej do tej, za którą można kupić koszulę
        renomowanego producenta.

Ciekawym jest natomiast to, że z tygodniową, czy też dwutygodniową
        częstotliwością zmieniają większość asortymentu, który mają w swojej ofercie.

ukłony
        p.
        • madzius Re: Kupiłem kilka rzeczy w H& M 09.10.03, 14:49
          porzadkowy napisał:

> madzius napisała:
          >
          > > Ubrania H&M sa bardzo dobrej jakosci.
          >
          > To na podstawie zasłyszanej opinii czy własnych doświadczeń? Bo moja opinia
          > jest raczej różna od Twojej.
          >
          > ..........
          > Wlasnych doswiadczen
          • porzadkowy Re: Kupiłem kilka rzeczy w H& M 09.10.03, 15:13
            madzius napisała:

> porzadkowy napisał:
            >
            > > madzius napisała:
            > >
            > > > Ubrania H&M sa bardzo dobrej jakosci.
            > >
            > > To na podstawie zasłyszanej opinii czy własnych doświadczeń? Bo moja opini
            > a
            > > jest raczej różna od Twojej.
            > >
            > > ..........
            > > Wlasnych doswiadczen

A tak z czystej ciekawości: pierwszy H&M przy Marszałkowskiej otworzono dopiero
            przed miesiącem. Czy już po miesiącu możesz określić, że dany ciuch jest dobrej
            jakości? Bo mnie się wydaje, że trzeba w nim trochę pochodzić, kilka razy go
            wyprać, wyprasować i dopiero wtedy możemy określić czy coś jest wysokiej czy
            niskiej jakości.

Ja mówiąć o niskiej jakości miałem na myśli tylko jakość materiałów, z których
            wykonane są ich ciuchy. O trwałości na razie nie mogę wiele powiedzieć.

p.
            • madzius Re: Kupiłem kilka rzeczy w H& M 09.10.03, 16:44
              porzadkowy napisał:

> madzius napisała:
              >
              > > porzadkowy napisał:
              > >
              > > > madzius napisała:
              > > >
              > > > > Ubrania H&M sa bardzo dobrej jakosci.
              > > >
              > > > To na podstawie zasłyszanej opinii czy własnych doświadczeń? Bo moja
              > opini
              > > a
              > > > jest raczej różna od Twojej.
              > > >
              > > > ..........
              > > > Wlasnych doswiadczen
              >
              > A tak z czystej ciekawości: pierwszy H&M przy Marszałkowskiej otworzono
              dopiero
              >
              > przed miesiącem. Czy już po miesiącu możesz określić, że dany ciuch jest
              dobrej
              >
              > jakości? Bo mnie się wydaje, że trzeba w nim trochę pochodzić, kilka razy go
              > wyprać, wyprasować i dopiero wtedy możemy określić czy coś jest wysokiej czy
              > niskiej jakości.
              > > p.

Ubrania H&M kupuje w Holandii, gdzie mieszkam. Mozliwe, ze jest roznica w
              jakosci pomiedzy holenderskimi a polskimi ubraniami H&M (w co szczerze watpie).
            • Gość: ania Re: Kupiłem kilka rzeczy w H& M IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.03, 21:16
              Pierwszy H&M nie został wcale otwarty miesiąc temu, ale wczesną wiosną tego
              roku - w Wola Park! Kupuję tam od tego czasu rzeczy dla synka i uważam, że są
              rewelacyjnej jakości, poza tym świetna kolorystyka, linia z Kubusiem
              Puchatkiem - boska :)! Także polecam gorąco rzeczy dla dzieci!
      • Gość: stankiee Re: H& M IP: *.chomiczowka.waw.pl 09.10.03, 13:56
        No to mi się humor polepszył:)) Na razie widziałam fajne rzeczy dla
        dzieciaków. Ale może dla siebie też coś upoluję. Wczorajsza kolejka do kasy
        napawała optymizmem.Dzięki
    • charlota Re: H& M 09.10.03, 13:50
      Gość portalu: stankiee napisał(a):

> Kupowaliście może coś w tym sklepie? Mam na oku kurtkę dla dziecka i parę
      > inych ciuszków. Może ktoś wie, jakiej jakości są te ubrania?

Bardzo lubię tą firmę,co prawda ostatnio kupowałam w tym sklepie w Londynie,ale
      mam nadzieję,że w Polsce są w nim ubrania równie dobrej jakości jak tam.:)
      • Gość: uza Re: H& M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.03, 14:01
        Mam rzeczy z angielskiej sieci H&M i to jest inna jakość niż te tutaj
        Przeszłam sie po sklepach w GC i Wola Parku i przyjrzalam wielu rzeczom
        Fakt- jakość średnia, wzornictwo niezłe, ceny średnie, bez rewelacji, bo
        ubrania przywożone do Polski nie są pierwszej jakości
        • charlota Re: H& M 10.10.03, 09:50
          Gość portalu: uza napisał(a):

> Mam rzeczy z angielskiej sieci H&M i to jest inna jakość niż te tutaj
          > Przeszłam sie po sklepach w GC i Wola Parku i przyjrzalam wielu rzeczom
          > Fakt- jakość średnia, wzornictwo niezłe, ceny średnie, bez rewelacji, bo
          > ubrania przywożone do Polski nie są pierwszej jakości

Tak właśnie pomyślałam,Londyn to Londyn:-)
      • Gość: stankiee Re: H& M IP: *.chomiczowka.waw.pl 09.10.03, 14:05
        Też mam taką nadzieję, choć jest różnica między rzeczami produkowanymi za
        granicą i w Polsce.Mówię oczywiście o tej samej marce. Odstraszył mnie
        natomiast Smyk. Spore ceny i bardzo wymieszana jakość (sporo rzeczy
        kiepskich). Porównałam dwie kurtki dziecięce za 150 zł (na korzyść H&M).
        • Gość: uza Re: H& M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.03, 14:07
          Musisz się dokładnie przyjrzeć rzeczy którą chcesz kupić
          To nie M&S,że możesz kupić w ciemno
          • Gość: stankiee Re: H& M IP: *.chomiczowka.waw.pl 09.10.03, 14:19
            W M&S można w ciemno brać? Dawno u nich nie byłam. A co do ubrań dziecięcych
            to nie mam pojęcia, gdzie ci ludzie je kupują. Nacięłam się na parę mniej i
            bardziej drogich ciuszków dla dzieciaków. Pewnie większość z was ten problem
            nie dotyczy ale ja nie mam sprawdzonej marki lub sklepu. Coś w przyzwoitej
            cenie, ładne zestawy kolorystyczne itp.
            • Gość: uza M& S IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.03, 14:27
              Ja mam rzeczy z brytyjskiego M&S
              Do polskiego nie chodzę
              Co do rzeczy dla dzieci, to nie mam większego doświadczenia
              Czasem kupuję coś w przezencie-skarpetki w Calzedonii,ale tylko na przecenie,bo
              normalnie moim zdaniem są za drogie 9teraz wszystkie przecenione skarpetki są w
              Calzedonii w Factory w Ursusie, są podobno 60-70% przecenione), ciuszki w
              Cubus, Kaphal, najczęsciej też na przecenie
              Ale ostatnio kupiłam też w H&M dlamaluszka w brzuszku,bo mają dużo kolorow
              skarpet w rozmiarze 10
            • Gość: Kasia Re: H& M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 14:32
              Jeśli chodzi o ciuszki dziecięce to polecam Ci firmę ubranka.pl fajne kolory,
              ładne rzeczy i piorą się doskonale.
              • Gość: stankiee Re: H& M IP: *.chomiczowka.waw.pl 09.10.03, 15:52
                Mam ich sklep w pasażu na Powstańców (Carefour). Zaglądałam, ale zniechęciła
                mnie bawełna (z reguły ubrania nie wytrzymują prania po przedszkolnych
                zabawach). Ich ubranka mają proste kroje co nie oznacza, że są złej jakości.
                Nie kupowałam u nich więc nie krytykuję. Mam doświadczenia po podobnych
                wyglądem ubraniach z bawełnianej dzianiny. Przejdę i spojrzę łaskawszym
                okiem :))). Kolory faktycznie mieli fajne i ciekawe zestawy. Często jest tak,
                że ładne rzeczy są dla maluszków. Ja mam 6 i 11-latka.To bardziej wymagająca
                klientela.Dzięki za radę, zajrzę do nich wkrótce.
              • Gość: stankiee Re: H& M IP: *.chomiczowka.waw.pl 09.10.03, 15:59
                Weszłam na ich stronę, zachęcająca. Ciuszki moich dzieciaków to przede
                wszystkim Wójcik, Wenice, Lef; buty: Bartek i Antylopa. Szkoda tylko, że tak
                trudno do nich dotrzeć.Kupuję ubrania rzadko ale w większych ilościach.
                Korzystam więc z większych sklepów lub hurtowni.
                • aguszak Re: H& M 09.10.03, 16:36

> Weszłam na ich stronę, zachęcająca. Ciuszki moich dzieciaków to przede
                  > wszystkim Wójcik, Wenice, Lef; buty: Bartek i Antylopa. Szkoda tylko, że tak
                  > trudno do nich dotrzeć.Kupuję ubrania rzadko ale w większych ilościach.
                  > Korzystam więc z większych sklepów lub hurtowni.

Podaj proszę adres www :)))
                  • Gość: stankiee Re: H& M IP: *.chomiczowka.waw.pl 09.10.03, 16:58
                    Chodzi ci o stronę "ubranka"? www.ubranka.pl
                • Gość: moda A dlaczego nie La Halle dla dzieci? IP: *.spray.net.pl 09.10.03, 20:19
                  Niektóre rzeczy są prześliczne i gustowne, wiem bo kupuję 9-letniemu
                  siostrzeńcowi, ale ceny niestety duże. A w ogóle nie ma ładniejszych ubrań dla
                  dzieci niż włoskie czy francuskie.
                  • Gość: stankiee Re: A dlaczego nie La Halle dla dzieci? IP: *.chomiczowka.waw.pl 10.10.03, 15:35
                    Byłam raz w La Halle. Pamiętam tam fajną koszulę dla mojego 11latka. Na te
                    ceny jeszcze mogę sobie pozwolić. Chyba do nich zajrzę. Dzięki za
                    przypomnienie.
    • oberver Ja też lubie H& M 09.10.03, 13:58
      Niestety najblizszy sklep mam chyba w Berlinie.
      Ale kupowałam w Niemczech i w Szwajcarii u nich ciuchy i mam je juz dość długo.
      Jednak zawsze trzeba trochę poprzebierać żeby coś fajnego wybrac.
      Ostatnio kupiłam w Berlinie odjazdowa sukienkę, trochę w stylu Marilyn Monroe,
      za jedyne 15 Euro. Tak tanio to nawet u mojej krawcowej nie ma.
    • diab.lica Re: H& M 09.10.03, 15:23

> Kupowaliście może coś w tym sklepie? Mam na oku kurtkę dla dziecka i parę
      > inych ciuszków. Może ktoś wie, jakiej jakości są te ubrania?

jakosci bardzo nierownej. od zupelnych szmat po bardzo trwale i fajne ciuchy.
      to sklep dla osob ktore lubia grzebac w ciuchac zeby znalezc perelke.
      na pewno trwale sa ich sportowe ubrania czy podkoszulki.
      ciuchy dla dzieci tez sa fajne. kupuje tam dla bratanicy.
      • kochanica_francuza chyba kiepskiej jakości 09.10.03, 16:23
        diab.lica napisała:

> Gość portalu: stankiee napisał(a):
        >
        > > Kupowaliście może coś w tym sklepie? Mam na oku kurtkę dla dziecka i parę
        > > inych ciuszków. Może ktoś wie, jakiej jakości są te ubrania?
        >
        > jakosci bardzo nierownej. od zupelnych szmat po bardzo trwale i fajne ciuchy.
        > to sklep dla osob ktore lubia grzebac w ciuchac zeby znalezc perelke.
        > na pewno trwale sa ich sportowe ubrania czy podkoszulki.
        > ciuchy dla dzieci tez sa fajne. kupuje tam dla bratanicy.

ale pocieszyłaś mnie bo kupiłam sobie tam MĘSKĄ bluzę sportową...
        pozdrawiam
    • wasza_bogini czy znacie link do firmy?? 09.10.03, 18:49

• Gość: dunka Re: H& M IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 09.10.03, 20:32
      Zastanawia mnie, dlaczego tam sa takie koszmarne kolejki i tlok. Ludzie kupia
      wszystko! Zajrzalam, wynosili najbrzydsze rzeczy, nawet wsuwki do wlosow,
      badziewiaste torebki, cokolwiek. Chyba czuja taka presje, ze skoro tyle ludzi
      tam kupuje, to nie wypada wyjsc z pustymi rekami? Szukam ladnego plaszcza,
      weszlam do H&M i oniemialam. To, co tam wisialo, przypomina raczej stare ciuchy
      z odzysku - mam na mysli plaszcze, nic innego nawet nie ogladalam, ucieklam :)
      • Gość: hot_dog Re: H& M IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 09.10.03, 23:29
        Nie wiem skad taka fascynacja.To kilometry wieszaków z chińską, turecka i
        jakąśtam jeszcze tandetą.Wystarczy "macnąC', aby zobaczyc kiepska jakość
        materiału, szycie byle jakie, po prostu wciskaja nam jak zwykle kit, pod jakimś
        straszne zagranicznym szyldem.Tak robi wiele firm np Reserved-to tez
        chińszczyzna w niby to zachodnim opakowaniu. Brrrrr
        • wasza_bogini ale czy co chinskie to fe?? 09.10.03, 23:35
          co za roznica , czy zachodnie, czy chinskei, czy indyjskie???
          ja mam swetry z bangladeshu.
        • Gość: ania Re: H& M IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.03, 21:12
          reserved w zachodnim opakowaniu???? Przecież to jest polska f-ma :P
        • Gość: ser Re: H& M IP: *.awacom.pl 12.10.03, 19:40
          Reserwed jest w 100% Polski, a że szyją gdzeiś tam - jak wszyscy
    • marghe_72 Re: H& M 09.10.03, 23:34
      Ciuszki dla dzieci (H&M) polecam.. kupuję od jakiegoś czasu i nie mam
      zastrzezeń. Co do www.ubranka.pl to nie trzymaja rozmiarów.. i dośc szybko sie
      niszczą (przynajmnej te, które ja kupiłam).
    • tralalumpek Re: H& M 10.10.03, 00:33
      niestety, pomimo tego że, te sklepy w moim mieście są, nic nie mogę o
      ciuszkach powiedziec bo ich nie kupuję,
      nie ta jakość
    • Gość: Goha Re: H& M IP: 213.17.164.* 10.10.03, 11:38
      kupiłam!!!!!!!!!!!!!
      dwie spinki do włosów bo poza tym nie było naprawdę nic ciekawego, dla mnie
      szmaty, choć na pierwszy rzut oka wydaje się, że cos wybierzesz bo jest tego
      zatrzęsienie.
      Ciuszki dzieciece sa podobno dobrej jakosci i do tego w całkiem przystepnej
      cenie

• Gość: Kati Re: H& M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.03, 14:43
      A czy ktos sie orientuje kiedy i gdzie będzie H&m w Krakowie?
    • Gość: kinga Re: H& M IP: *.telia.com 10.10.03, 16:53
      H & M - to jeden z moich ulubionych sklepow, nie bedziesz zalowac wyboru;)
      • Gość: stankiee Re: H& M IP: *.chomiczowka.waw.pl 10.10.03, 17:14
        Dzięki!! Wreszcie coś optymistycznego. No, inne też były fajne. Ale twoja
        odpowiedź barrrdzo mnie podbudowała. Myślałam już , że tylko ja trafiam na złe
        ciuchy i nie umiem trafić do właściwego sklepu. To nie dotyczy osób tutaj, ale
        kiedyś znajoma mnie dobiła stwierdzeniem, że ona tu lub tam zakupów nie robi.
        Gdy zapytałam, gdzie w takim razie ona robi to usłyszałam "w różnych sklepach,
        nie pamiętam dokładnie gdzie".
        • Gość: leila Re: H& M IP: *.ppp.get2net.dk 10.10.03, 19:47
          kupuje tam rzeczy dla syna sa dobrej jakosci i wiele zniosa,rzeczy dzieciece sa
          ok.dla siebie niestety juz gorzej raz udalo mi sie kupic ladny sweter a reszta
          albo za mala albo szmatlawa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka