Gość: stankiee IP: *.chomiczowka.waw.pl 09.10.03, 13:30 Kupowaliście może coś w tym sklepie? Mam na oku kurtkę dla dziecka i parę inych ciuszków. Może ktoś wie, jakiej jakości są te ubrania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
porzadkowy Re: Kupiłem kilka rzeczy w H& M 09.10.03, 13:51 madzius napisała: > Ubrania H&M sa bardzo dobrej jakosci. To na podstawie zasłyszanej opinii czy własnych doświadczeń? Bo moja opinia jest raczej różna od Twojej. .......... Kupiłem sobie kilka rzeczy w nowo otworzonym sklepie przy Marszałkowskiej. Jakość wg mnie bardzo przeciętna (wszystko Made in Turkey), ciekawe wzornictwo - niewątpliwie - a ceny raczej nieco powyżej średnich zważywszy na produkty konkurencyjnych marek, które przewyższają produkty H&M jakością. Tak dla poparcia tego co piszę powyżej: żaden, absolutnie żaden szanujący się producent koszul męskich nie oznacza ich rozmiarami S, M, L czy XL tak jak jest to czynione w produktach H&M. Szanujący się producent koszul zawsze podaje trzy rzeczy: wzrost, długość rękawa i szerokość kołnierzyka. W produktach H&M tego nie uświadczysz, bo to raczej miernej jakości masówka. A mimo wszystko koszule są w cenie 99 PLN, a więc cenie zbliżonej do tej, za którą można kupić koszulę renomowanego producenta. Ciekawym jest natomiast to, że z tygodniową, czy też dwutygodniową częstotliwością zmieniają większość asortymentu, który mają w swojej ofercie. ukłony p. Odpowiedz Link Zgłoś
madzius Re: Kupiłem kilka rzeczy w H& M 09.10.03, 14:49 porzadkowy napisał: > madzius napisała: > > > Ubrania H&M sa bardzo dobrej jakosci. > > To na podstawie zasłyszanej opinii czy własnych doświadczeń? Bo moja opinia > jest raczej różna od Twojej. > > .......... > Wlasnych doswiadczen Odpowiedz Link Zgłoś
porzadkowy Re: Kupiłem kilka rzeczy w H& M 09.10.03, 15:13 madzius napisała: > porzadkowy napisał: > > > madzius napisała: > > > > > Ubrania H&M sa bardzo dobrej jakosci. > > > > To na podstawie zasłyszanej opinii czy własnych doświadczeń? Bo moja opini > a > > jest raczej różna od Twojej. > > > > .......... > > Wlasnych doswiadczen A tak z czystej ciekawości: pierwszy H&M przy Marszałkowskiej otworzono dopiero przed miesiącem. Czy już po miesiącu możesz określić, że dany ciuch jest dobrej jakości? Bo mnie się wydaje, że trzeba w nim trochę pochodzić, kilka razy go wyprać, wyprasować i dopiero wtedy możemy określić czy coś jest wysokiej czy niskiej jakości. Ja mówiąć o niskiej jakości miałem na myśli tylko jakość materiałów, z których wykonane są ich ciuchy. O trwałości na razie nie mogę wiele powiedzieć. p. Odpowiedz Link Zgłoś
madzius Re: Kupiłem kilka rzeczy w H& M 09.10.03, 16:44 porzadkowy napisał: > madzius napisała: > > > porzadkowy napisał: > > > > > madzius napisała: > > > > > > > Ubrania H&M sa bardzo dobrej jakosci. > > > > > > To na podstawie zasłyszanej opinii czy własnych doświadczeń? Bo moja > opini > > a > > > jest raczej różna od Twojej. > > > > > > .......... > > > Wlasnych doswiadczen > > A tak z czystej ciekawości: pierwszy H&M przy Marszałkowskiej otworzono dopiero > > przed miesiącem. Czy już po miesiącu możesz określić, że dany ciuch jest dobrej > > jakości? Bo mnie się wydaje, że trzeba w nim trochę pochodzić, kilka razy go > wyprać, wyprasować i dopiero wtedy możemy określić czy coś jest wysokiej czy > niskiej jakości. > > p. Ubrania H&M kupuje w Holandii, gdzie mieszkam. Mozliwe, ze jest roznica w jakosci pomiedzy holenderskimi a polskimi ubraniami H&M (w co szczerze watpie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Kupiłem kilka rzeczy w H& M IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.03, 21:16 Pierwszy H&M nie został wcale otwarty miesiąc temu, ale wczesną wiosną tego roku - w Wola Park! Kupuję tam od tego czasu rzeczy dla synka i uważam, że są rewelacyjnej jakości, poza tym świetna kolorystyka, linia z Kubusiem Puchatkiem - boska :)! Także polecam gorąco rzeczy dla dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stankiee Re: H& M IP: *.chomiczowka.waw.pl 09.10.03, 13:56 No to mi się humor polepszył:)) Na razie widziałam fajne rzeczy dla dzieciaków. Ale może dla siebie też coś upoluję. Wczorajsza kolejka do kasy napawała optymizmem.Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
charlota Re: H& M 09.10.03, 13:50 Gość portalu: stankiee napisał(a): > Kupowaliście może coś w tym sklepie? Mam na oku kurtkę dla dziecka i parę > inych ciuszków. Może ktoś wie, jakiej jakości są te ubrania? Bardzo lubię tą firmę,co prawda ostatnio kupowałam w tym sklepie w Londynie,ale mam nadzieję,że w Polsce są w nim ubrania równie dobrej jakości jak tam.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uza Re: H& M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.03, 14:01 Mam rzeczy z angielskiej sieci H&M i to jest inna jakość niż te tutaj Przeszłam sie po sklepach w GC i Wola Parku i przyjrzalam wielu rzeczom Fakt- jakość średnia, wzornictwo niezłe, ceny średnie, bez rewelacji, bo ubrania przywożone do Polski nie są pierwszej jakości Odpowiedz Link Zgłoś
charlota Re: H& M 10.10.03, 09:50 Gość portalu: uza napisał(a): > Mam rzeczy z angielskiej sieci H&M i to jest inna jakość niż te tutaj > Przeszłam sie po sklepach w GC i Wola Parku i przyjrzalam wielu rzeczom > Fakt- jakość średnia, wzornictwo niezłe, ceny średnie, bez rewelacji, bo > ubrania przywożone do Polski nie są pierwszej jakości Tak właśnie pomyślałam,Londyn to Londyn:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stankiee Re: H& M IP: *.chomiczowka.waw.pl 09.10.03, 14:05 Też mam taką nadzieję, choć jest różnica między rzeczami produkowanymi za granicą i w Polsce.Mówię oczywiście o tej samej marce. Odstraszył mnie natomiast Smyk. Spore ceny i bardzo wymieszana jakość (sporo rzeczy kiepskich). Porównałam dwie kurtki dziecięce za 150 zł (na korzyść H&M). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uza Re: H& M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.03, 14:07 Musisz się dokładnie przyjrzeć rzeczy którą chcesz kupić To nie M&S,że możesz kupić w ciemno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stankiee Re: H& M IP: *.chomiczowka.waw.pl 09.10.03, 14:19 W M&S można w ciemno brać? Dawno u nich nie byłam. A co do ubrań dziecięcych to nie mam pojęcia, gdzie ci ludzie je kupują. Nacięłam się na parę mniej i bardziej drogich ciuszków dla dzieciaków. Pewnie większość z was ten problem nie dotyczy ale ja nie mam sprawdzonej marki lub sklepu. Coś w przyzwoitej cenie, ładne zestawy kolorystyczne itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uza M& S IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.03, 14:27 Ja mam rzeczy z brytyjskiego M&S Do polskiego nie chodzę Co do rzeczy dla dzieci, to nie mam większego doświadczenia Czasem kupuję coś w przezencie-skarpetki w Calzedonii,ale tylko na przecenie,bo normalnie moim zdaniem są za drogie 9teraz wszystkie przecenione skarpetki są w Calzedonii w Factory w Ursusie, są podobno 60-70% przecenione), ciuszki w Cubus, Kaphal, najczęsciej też na przecenie Ale ostatnio kupiłam też w H&M dlamaluszka w brzuszku,bo mają dużo kolorow skarpet w rozmiarze 10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: H& M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 14:32 Jeśli chodzi o ciuszki dziecięce to polecam Ci firmę ubranka.pl fajne kolory, ładne rzeczy i piorą się doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stankiee Re: H& M IP: *.chomiczowka.waw.pl 09.10.03, 15:52 Mam ich sklep w pasażu na Powstańców (Carefour). Zaglądałam, ale zniechęciła mnie bawełna (z reguły ubrania nie wytrzymują prania po przedszkolnych zabawach). Ich ubranka mają proste kroje co nie oznacza, że są złej jakości. Nie kupowałam u nich więc nie krytykuję. Mam doświadczenia po podobnych wyglądem ubraniach z bawełnianej dzianiny. Przejdę i spojrzę łaskawszym okiem :))). Kolory faktycznie mieli fajne i ciekawe zestawy. Często jest tak, że ładne rzeczy są dla maluszków. Ja mam 6 i 11-latka.To bardziej wymagająca klientela.Dzięki za radę, zajrzę do nich wkrótce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stankiee Re: H& M IP: *.chomiczowka.waw.pl 09.10.03, 15:59 Weszłam na ich stronę, zachęcająca. Ciuszki moich dzieciaków to przede wszystkim Wójcik, Wenice, Lef; buty: Bartek i Antylopa. Szkoda tylko, że tak trudno do nich dotrzeć.Kupuję ubrania rzadko ale w większych ilościach. Korzystam więc z większych sklepów lub hurtowni. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: H& M 09.10.03, 16:36 Gość portalu: stankiee napisał(a): > Weszłam na ich stronę, zachęcająca. Ciuszki moich dzieciaków to przede > wszystkim Wójcik, Wenice, Lef; buty: Bartek i Antylopa. Szkoda tylko, że tak > trudno do nich dotrzeć.Kupuję ubrania rzadko ale w większych ilościach. > Korzystam więc z większych sklepów lub hurtowni. Podaj proszę adres www :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stankiee Re: H& M IP: *.chomiczowka.waw.pl 09.10.03, 16:58 Chodzi ci o stronę "ubranka"? www.ubranka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moda A dlaczego nie La Halle dla dzieci? IP: *.spray.net.pl 09.10.03, 20:19 Niektóre rzeczy są prześliczne i gustowne, wiem bo kupuję 9-letniemu siostrzeńcowi, ale ceny niestety duże. A w ogóle nie ma ładniejszych ubrań dla dzieci niż włoskie czy francuskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stankiee Re: A dlaczego nie La Halle dla dzieci? IP: *.chomiczowka.waw.pl 10.10.03, 15:35 Byłam raz w La Halle. Pamiętam tam fajną koszulę dla mojego 11latka. Na te ceny jeszcze mogę sobie pozwolić. Chyba do nich zajrzę. Dzięki za przypomnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
oberver Ja też lubie H& M 09.10.03, 13:58 Niestety najblizszy sklep mam chyba w Berlinie. Ale kupowałam w Niemczech i w Szwajcarii u nich ciuchy i mam je juz dość długo. Jednak zawsze trzeba trochę poprzebierać żeby coś fajnego wybrac. Ostatnio kupiłam w Berlinie odjazdowa sukienkę, trochę w stylu Marilyn Monroe, za jedyne 15 Euro. Tak tanio to nawet u mojej krawcowej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
diab.lica Re: H& M 09.10.03, 15:23 Gość portalu: stankiee napisał(a): > Kupowaliście może coś w tym sklepie? Mam na oku kurtkę dla dziecka i parę > inych ciuszków. Może ktoś wie, jakiej jakości są te ubrania? jakosci bardzo nierownej. od zupelnych szmat po bardzo trwale i fajne ciuchy. to sklep dla osob ktore lubia grzebac w ciuchac zeby znalezc perelke. na pewno trwale sa ich sportowe ubrania czy podkoszulki. ciuchy dla dzieci tez sa fajne. kupuje tam dla bratanicy. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica_francuza chyba kiepskiej jakości 09.10.03, 16:23 diab.lica napisała: > Gość portalu: stankiee napisał(a): > > > Kupowaliście może coś w tym sklepie? Mam na oku kurtkę dla dziecka i parę > > inych ciuszków. Może ktoś wie, jakiej jakości są te ubrania? > > jakosci bardzo nierownej. od zupelnych szmat po bardzo trwale i fajne ciuchy. > to sklep dla osob ktore lubia grzebac w ciuchac zeby znalezc perelke. > na pewno trwale sa ich sportowe ubrania czy podkoszulki. > ciuchy dla dzieci tez sa fajne. kupuje tam dla bratanicy. ale pocieszyłaś mnie bo kupiłam sobie tam MĘSKĄ bluzę sportową... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dunka Re: H& M IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 09.10.03, 20:32 Zastanawia mnie, dlaczego tam sa takie koszmarne kolejki i tlok. Ludzie kupia wszystko! Zajrzalam, wynosili najbrzydsze rzeczy, nawet wsuwki do wlosow, badziewiaste torebki, cokolwiek. Chyba czuja taka presje, ze skoro tyle ludzi tam kupuje, to nie wypada wyjsc z pustymi rekami? Szukam ladnego plaszcza, weszlam do H&M i oniemialam. To, co tam wisialo, przypomina raczej stare ciuchy z odzysku - mam na mysli plaszcze, nic innego nawet nie ogladalam, ucieklam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hot_dog Re: H& M IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 09.10.03, 23:29 Nie wiem skad taka fascynacja.To kilometry wieszaków z chińską, turecka i jakąśtam jeszcze tandetą.Wystarczy "macnąC', aby zobaczyc kiepska jakość materiału, szycie byle jakie, po prostu wciskaja nam jak zwykle kit, pod jakimś straszne zagranicznym szyldem.Tak robi wiele firm np Reserved-to tez chińszczyzna w niby to zachodnim opakowaniu. Brrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
wasza_bogini ale czy co chinskie to fe?? 09.10.03, 23:35 co za roznica , czy zachodnie, czy chinskei, czy indyjskie??? ja mam swetry z bangladeshu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: H& M IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.03, 21:12 reserved w zachodnim opakowaniu???? Przecież to jest polska f-ma :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ser Re: H& M IP: *.awacom.pl 12.10.03, 19:40 Reserwed jest w 100% Polski, a że szyją gdzeiś tam - jak wszyscy Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: H& M 09.10.03, 23:34 Ciuszki dla dzieci (H&M) polecam.. kupuję od jakiegoś czasu i nie mam zastrzezeń. Co do www.ubranka.pl to nie trzymaja rozmiarów.. i dośc szybko sie niszczą (przynajmnej te, które ja kupiłam). Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: H& M 10.10.03, 00:33 niestety, pomimo tego że, te sklepy w moim mieście są, nic nie mogę o ciuszkach powiedziec bo ich nie kupuję, nie ta jakość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goha Re: H& M IP: 213.17.164.* 10.10.03, 11:38 kupiłam!!!!!!!!!!!!! dwie spinki do włosów bo poza tym nie było naprawdę nic ciekawego, dla mnie szmaty, choć na pierwszy rzut oka wydaje się, że cos wybierzesz bo jest tego zatrzęsienie. Ciuszki dzieciece sa podobno dobrej jakosci i do tego w całkiem przystepnej cenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kati Re: H& M IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.03, 14:43 A czy ktos sie orientuje kiedy i gdzie będzie H&m w Krakowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: H& M IP: *.telia.com 10.10.03, 16:53 H & M - to jeden z moich ulubionych sklepow, nie bedziesz zalowac wyboru;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stankiee Re: H& M IP: *.chomiczowka.waw.pl 10.10.03, 17:14 Dzięki!! Wreszcie coś optymistycznego. No, inne też były fajne. Ale twoja odpowiedź barrrdzo mnie podbudowała. Myślałam już , że tylko ja trafiam na złe ciuchy i nie umiem trafić do właściwego sklepu. To nie dotyczy osób tutaj, ale kiedyś znajoma mnie dobiła stwierdzeniem, że ona tu lub tam zakupów nie robi. Gdy zapytałam, gdzie w takim razie ona robi to usłyszałam "w różnych sklepach, nie pamiętam dokładnie gdzie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leila Re: H& M IP: *.ppp.get2net.dk 10.10.03, 19:47 kupuje tam rzeczy dla syna sa dobrej jakosci i wiele zniosa,rzeczy dzieciece sa ok.dla siebie niestety juz gorzej raz udalo mi sie kupic ladny sweter a reszta albo za mala albo szmatlawa Odpowiedz Link Zgłoś