Dodaj do ulubionych

plany na Sylwestra

15.09.08, 09:36
Ja wiem... Ja wiem... Sylwester jest przereklamowany i ostatnio modnie jest
siedzieć w domu, ale... w tym roku chciałabym spędzić ten okres niezapomnianie
i wyjątkowo i dostałam zadanie od KNN'a, aby wymyślić JAK. Macie jakieś
pomysły? Jak spedzic milo i wyjątkowo, no i GDZIE. Juz polowa wrzesnia, wiec
najwyzszy czas się tym zająć, aby mieć w czym wybierać ;]
Obserwuj wątek
    • figgin1 Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 10:21
      E tam. Ja jak co roku spędzę u kumpla. Zawsze są niezapomniane wrażenia, hehe...
    • anisia25 Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 10:29
      Polecam rejs statkiem po zatoce w Sydney [u nas lato będzie w pełni więc letnia
      sukienka]. Fantastyczne przeżycie i zero pchania się w tłumach do tego widok na
      fajerwerki na moście jak z pierwszego rzędu. Robiłam to w ubiegłym roku i na
      serio zastanawiam się nad powtórką, ale mój KNN chyba ma inne plany :/
      • hotally Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 10:55
        srednio Mi sie to widzi, aczkolwiek na pewno niezapomniane przezycia... niestety
        mam chorobę morską i nawwet stojąc jachtem w porcie mdli Mnie :(
    • sadosia75 Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 10:33
      Sylwester w Moskwie. Trzeba sie jednak liczyc z tym, ze odbywa sie on w innym
      terminie :) czyli z 13 na 14 stycznia.
      • idasierpniowa28 Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 10:37
        Oj tak Sylwester w Moskkwie to jest to. Wiem bo spędzalam i już
        marzę o powtórce :) W tym roku się pewnie nie uda, chociaż, kto
        wie....:)
      • zloty.strzal Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 10:38
        No to akurat można dwa obskoczyć.
        • idasierpniowa28 Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 10:45
          Ja tak wlaśnie zrobiłam ;))
          • sadosia75 Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 10:48
            idasierpniowa28 napisała:

> Ja tak wlaśnie zrobiłam ;))

Heh pazera :)

A gdzie dokladnie bylas?W ktorym miejscu?
            jak cenowo to wyglada? no i czy poza sylwstrowa impreza oferuja cos jeszcze?
            • hotally Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 10:59
              Ja ZAWSZE marzyłam o Moskwie :)) to miasto znajduje się na Mojej liście miejsc,
              w których MUSZę być... rowniez prosze o napisanie wszystkiego co polecasz i
              wiesz na ten temat... :)
              • sadosia75 Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 11:05
                Zakupowo to KONIECZNIE musisz zajsc do sklepu o nazwie Gławnyj Uniwiersalnyj
                Magazyn cos na zasadzie centrum handlowego. a tam cuda i cudenka od Burberry do
                Moschino. koniecznie musisz odwiedzic bazar! maja przepiekne chusty, z ktorych
                mozna uszyc naprawde sliczne sukienki ( najlepiej kup kilka chust :] )

Najlepsze imprezy sa zawsze na Placu czerwonym. Pelno ludzi, zyczliwi,
                sympatyczni. Impreza na zasadzie wszyscy ze wszystkimi. Sa tez imprezy na
                zamkach, na nie dostac sie moga wylacznie osoby zaproszone badz tez ze
                znajomosciami. wiec jesli znasz jakiegos rosyjskiego milionera ew miliardera :)
                to nie masz sie o co martwic.
                choc tak naprawde sam smak imprezy sylwstrowej mozna poczuc wlasnie na Placu
                czerwonym, a w dzien noworoczny polecam odwiedzic cerkiew.
                • hotally Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 11:13
                  a jak temperatura powietrza?
                  Slyszałam, ze Moskwa jest strasznie droga, szczególnie jesli chodzi o
                  ekskluzywne marki ;/
                  • sadosia75 Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 11:19
                    Jesli jestes zmarzluch tak jak ja to zainwestuj w cieple gacie i cieple ciuszki
                    bo przemarzniesz na kosc :) wrocilam z Moskwy z zapaleniem pluc i lezalam
                    tydzien w szpitalu :) ale co jak co warto bylo :D za pierwszym razem nie
                    spodziewalam sie takich mrozow, w Polsce to zadna zima w porownaniu z tym co
                    jest w Rosji. tam to prawie, ze sybir dla takiego zmarzlucha jak ja :)

A ceny sa rozne. Szczerze mowiac to zalezy :) od tego jak wygladasz i jak sie
                    zachowujesz. Mimo wszystko nie jest tak samo z obsluga jak np. w Barcelonie.
                    Moskwa to miasto ludzi dumnych, niezaleznych. i nawet ekspedientka w sklepie z
                    eksluzywnymi markami chce i zazwyczaj jest traktowana jak czlowiek a nie jak
                    sluzaca.
                    Jesli traktujesz czlowieka z szacunkiem to spodziewaj sie od nich tego samego. a
                    cena jak to cena. "spod lady" wiadomo :) taniej :) dla stlaych klientow badz z
                    polecenia tez taniej. a dla zwyklych klientow ceny porownywalne z cenami w
                    innych butikach na calym swiecie. kupujesz za ruble ew za dolary. a jak wiadomo
                    cena dolara jest niska. wiec w sumie wyjdzie taniej niz w innych sklepach. ale
                    mozna czasem tez i przeplacic. wiec lepiej sie zorientowac co gdzie ile
                    kosztuje, zeby nie wydawac zbednie kasy.
                    • hotally Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 11:51
                      No wlasnie jestem mega zmarzluchem. Wczoraj wrociłam z Sycylii, w mieszkaniu
                      zimno, nie grzeją, siedzę w szlafroku i kicham ;/

Z zakupami zobaczę, jak będzie korzystna cena to kupię, jak nie to poczekam na
                      wyprzedaże u Nas :))
                      • sadosia75 Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 11:55
                        Na kichanie najlepszy amol kilka kropel na lyzeczke cukru polopiryna ciepla
                        herbata z cytryna i cieple lozeczko :) 4 dzien juz tak sie kuruje, i z duma moge
                        powiedziec, ze dzis moge juz nawet spokojnie oddychac nosem a nie tak jak
                        wczoraj ustami bo mialam zatkany nos :/

A jak bedziesz w Moskwie to zobacz to co maja do zaoferowania w zwyklych
                        sieciowkach albo normalnych sklepach. mozna wylowic cuda i cudenka :)
                        • hotally Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 19:33
                          liczę na globalne ocieplenie :D
            • idasierpniowa28 Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 11:07
              sadosia75 napisała:

Heh pazera :)
              Zaraz tam pazera ;)) Po prostu " zakochana" w Rosji :)
              • sadosia75 Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 11:09
                ja tez uwielbiam ten kraj. Choc jeszcze Bialorus kradnie moje serce
                systematycznie :) Mins jest przepiekny, szczegolnie zima. Cudownie oswietlony,
                genialni ludzie. Zupelnie "inny" swiat.
                • idasierpniowa28 Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 11:24
                  To było kilka lat temu. Mieszkałam w akademikach Puszkinowskich,
                  czyli nie w samym censtrum, więc taniej. Już njie pamiętam ile mnie
                  dokladnie wyjazd kosztowal. Pamiętam za to że obkupilam się
                  ksiązkamiw oryginale ( wtedy jeszcze u nas bylo z tym krucho),
                  plytami i masą innych rzeczy. :)) Cala impreza odbywala się w
                  akademiku. Byla zorganizowana lepiej niż niejedna impreza u nas w
                  super drogiej knajpie. Oczywiście o polnocy bylam na Placu
                  Czerwonym. Wrazenia niesamowite.
                  Zwiedzilam dużo choć nie tyle ile bym chciala. Nie wiem jak teraz,
                  ale wtedy mieli skubańce :) rożne ceny biletów dla poszczegolnych
                  turystow. Jakims cudem udawało mi się ich nabierać że ja od nich i
                  kupowalam ceny dla " grażdan" :)) Dzięki temu zwiedzilyśmy
                  zkoleżanką dużo więcej.
                  Z tego co pamiętam ceny np żywności nie poraziły mnie specjalnie
                  swoją wysokością
                  • sadosia75 Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 11:28
                    to i teraz jest tak samo :) ja na sylwestra zawsze jezdze do mojej kolezanki z
                    czasow studenckich :) rosjanka z krwi i kosci, sylwester typowo rosyjski. czyli
                    zakrapiany na ostro i jedzenia tyle, ze nogi od stolu sie uginaja.
                    a ceny biletow tez rozne :) stojac w kolejce do mauzoleum lenina i rozmawiajac
                    po polsku nie zostalam wpuszczona :) ale na drugi dzien rozmawiajac po rosyjsku
                    juz mnie wpuscili :D
                    Ot taki kraj :) ceny jedzenia nadal niskie. w moskwie bylam w lipcu na kilka
                    dni. ksiazki, plyty, slodycze po niskiej cenie :) wywiozlam mase plyt. choc
                    szukalam jednej konretnej- Zemfiry to nie znalazlam nigdzie.
                    • idasierpniowa28 Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 11:35
                      Zemfiry to nie znalazlam nigdzie.

Zemfirę mam jedno ale w wersji kasetowej :) Aledużo piosenek Zemfiry
                      możesz ściągnąć z netu. np tu: butt-head.ru/search.php
                      • idasierpniowa28 Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 11:39
                        Widzę że " bracia Rosjanie" nie zmienili swoich nawykow cenowych i
                        klasyfikacji turystów :))
                        Też mialam zaprzyjażnionych Rosjan, ale okazali się "zdrajcami" i
                        rozpierzchli po Europie :)) Więc trzeba będzie kombinować samemu
                        wyjazd :( A tak mi się marzą biale petersburskie noce :))
                        • sadosia75 Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 11:45
                          Dzieki za linka :) Zaraz zobacze co mam u siebie z plyt i bede sciagac to czego
                          nie mam :)
                          Z moich znajomych to tylko jedna sie ostala na rosyjskiej ziemi. reszta tez
                          powyjezdzala w swiat :) jak bedziesz szukala miejsca na wyjazd to poszukaj
                          hosteli, cenowo naprawde tanio a hostele sa zadbane, czyste. nie musisz sie bac,
                          ze Cie w nocy karakan wyniesie razem z lozkiem :) a w akademikach to byly takie
                          karakany, ze nijak nie mozna bylo ich zabic. ehh cudowne czasy :) mimo wszystko
                          • idasierpniowa28 Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 11:52
                            A to bardzo proszę, jeszcze jeden link muzyczny :)-
                            www.mp3only.ru/abc.php?page=3&abc=%C2
                            A wtym pierwszym przy szukaniu najlepiej wpisywać bukwami. o stąd np:
                            mail.ru/kb/index.html?form=MSearch&text=q&keymode=2&savemode=0,

Nie, ja się hosteli nie obawiam :)) Za to akademiki w których
                            mieszkalam wtedy były takie że oko bielało i łza rozzalennia się w
                            oku kręciła jak pomyślalam o akademikach w ktorych mieszkali moi
                            znajomi :)
                            • sadosia75 Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 11:59
                              Za te linki to masz u mnie litr ruskiego bimbru i kastrule kiszonej kapusty :)
                              tradycyjnej rosyjskiej :)

Akademiki najlepiej wspomina z miasteczka medycznego w Minsku. farba odchodzila
                              od sciany chyba wybierala sie na jakas wycieczke :D
                              karaluchy byly stalymi mieszkancami pokoi. nawet jednego kolega chcial oswoic.
                              niestety karaluch uciekl dnia nastepnego :D alejedzenie to bylo niesamowicie
                              smaczne. grube placki ziemniaczane z niesamowicie duza iloscia skwarek i polane
                              smietana. alno pyzy z miesem. tak wielkie, ze jedna miescila sie w obu dloniach :D
                              • idasierpniowa28 Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 12:15
                                Trzymam za słowo,bo do spożywania ruskiego bimbru oraz kapusty to
                                masz we mnie kompana zawsze :))) Soro linki się podobają to jeszcze
                                jeden
                                mixzona.ru/mp3/abc/%C4/
                                Też można pogrzebać i fajne rzeczy znaleźć;)

Ja byłam w Grodnie ale to dużo wcześniej niż w Moskwie. Najbardziej
                                w pamięci chyba mi utkwila kawa którą podano nam w serwisie dla
                                lalek :PP pierwszego dnia. Oraz kasza z zepsutymi parówkami. Potem
                                bylo już lepiej. Za to ludzie- wspaniali :))
                                • sadosia75 Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 12:23
                                  Ida a pamietasz moze dokladnie nazwisko pisarki dancowa czy jakos takos.
                                  kryminaly swietne pisze. e-bookow szukam bo poki co nie mam jak kupic ksiazek
                                  normalnych.
                                  ja slaby kompan do bimbru bede, bo mam bardzo slaba glowe, pol piwa poslkiego i
                                  mozna spiewac nie to nie ja sie krece :D ale do kapusty chetna zawsze jestem. i
                                  do pierogow z kapusta i grzybami.
                                  w Grodnie bylam chyba tylko dwa razy, jedno co pamietam z tego to, ze akurat
                                  wylewali nowy asfalt na drogach i jak wysiadalam z auta w nowych pieknych
                                  bialych spodniach to uwalilam je tym asfaltem nieziemsko :( i tak mi sie wlasnie
                                  Grodno kojarzy.
                                  • idasierpniowa28 Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 12:33
                                    No jasne. Daria Doncowa. Pisze rzeczywiście dobrze. A jeśli chodzi o
                                    wspołczesne rosyjskie kryminały to polecam jeszcze Borysa Akunina.
                                    Ma dwa ja wiem " cykle" Jeden jest o Fandorinie, kimś w rodzaju
                                    detektywa ( akcja dzieje się jakoś w XIX wieku, ale czyta się
                                    świetnie) w drugim cyklu bohaterką jest siostra Pelagia, dość
                                    nietypowa zakonnica.
                                    A Doncowa napisała mniędzy innymi
                                    Zona mojego męża
                                    Kłamstwo na kłamstwie
                                    Zjawa w adidasach ( ale tu głowy nie dam czy mi się nie myliz kimś
                                    innym)
                                    i masę innych rzeczy ale mi z głowy wypadło

Z pobytu w Moskiwe jeszcze pamiętam drinki w puszkach, sprzedawane
                                    dosłownie wszędzie :) Nie byly mocne ale pyszne, choć ja generalnie
                                    za drinkami nie przepadam :))
                                    • sadosia75 Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 12:37
                                      W takim razie wyruszam na poszukiwania e-bookow :) dzieki Ci wielkie dobra
                                      kobieto :D
                                      Bo juz dostawalam oczoplasu z nudow :)a z ta doncowa to kombinowalam na rozne
                                      strony od dancowej do dencowej i nijak mi nie szlo :D a wiedzialam, ze cos z
                                      danka ma wspolnego :)
                                      W Moskwie jeszcze w uliczkach bocznych sprzedawali cos w rodzaju kebaba :) a ja
                                      smakosz kuchni kazdej zajadalam sie tym poki sie nie dowiedzialam, ze to z golebi :(
                                      ale smaczne bylo :D
                                      • idasierpniowa28 Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 12:49
                                        Ależ не за что- jak mawiają Rosjanie :)) Cieszę się, że moje
                                        rosyjskie opętanie na coś się przydało.

Ja strasznie tęsknię za kuchnią rosyjską. Mam wprawdzie u siebie
                                        jedną niby rosyską knajpo- restaurację o wdzięcznej nazwie Wiśniowy
                                        Sad,ale i ceny takie bardziej kosmiczne i to jednak nie to...

Trzeba będzie chyba poszukać sobie prawdziwego Rosjanina, np
                                        kucharza :))) tylko nie wiem co obecny połówek na to:))
                                        • sadosia75 Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 12:53
                                          obecny polowek powinen byc zachwycony jedzeniem :) wiec raczej narzekania nie
                                          przewiduje :)
                                          ja na kuchni rosyjskiej zylam podczas drugiej ciazy. na szczescie moja sasiadka
                                          jest ekspertem w tej kuchni a i mieszkajac na podlasiu mam "swobodny" dostep do
                                          ich przysmakow.
                                          ostatnio sledzie z bialorusi to moj delikates :) a, ze blisko mam do granicy to
                                          czasem pojade sobie do sklepow przy granicy i nakupuje smakolykow :) zanim
                                          dojade do domu to polowe kielbasy potrafie zjesc albo doslownie wyzlopac meczko
                                          skondensowane czy jakos takos :)
                                          ahh i te torty kupowane w spozywczaku. kilogramow podczas ciazy przybylo, ze nie
                                          moglam sie nadziwic jak to tak :D posadzalam w zartach meza o to, ze mnie przez
                                          sen tuczy :D
                                          • idasierpniowa28 Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 12:58
                                            W tym momencie już zbladłam z zazdrości. Sledzie to ja tak średnio
                                            ale na myśl o całej reszcie ślinka pociekła, oj pociekła... ;)

Na samo jedzenie pewnie by nie narzekał,gorzej gdybym moje kulinarne
                                            zainteresowania przeniosla na osobę kucharza ;)) Co znowu nie jest w
                                            moim przypadku takie nie możliwe :)
                                            Miałam kiedyś plan poślubienia tylko i wyłacznie Rosjanina, ale
                                            jakoś się nie złożyło :))))))))))))
                                            • sadosia75 Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 13:01
                                              Z checia uzycze kawalek swojej sasiadki :) i kawalek sklepu z jedzonkiem :) albo
                                              Ci podesle kilka rarytasow :) tak jak kiedys za komuny wysylali paczki ze stanow
                                              i bogatszych krajow do komunistycznej polski tak i dzis wrocimy do starej
                                              tradycji :D

Plany podobno ulegaja zmianom, ale kto wie ;) Moje obecna polowka zainteresuje
                                              sie kuchnia rosyjska? odkryje w sobie talent kucharski :D
                                              • idasierpniowa28 Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 13:15
                                                Jestem jak najbardziej za podtrzymywaniem starych dobrych
                                                tradycji :P
                                                Z samym gotowaniem nie byłoby tak źle,, tylko wybór składnikow taki
                                                jakby ograniczony :)
                                                Cały czas mam nadzieję że los postawi na mojej drodze prawdziwego
                                                Rosjanina z krwi i kości, który oszaleje na moim punkcie i pokocha
                                                mnie tak jak tylko Rosjanie potrafią. W końcu, póki życia, puty
                                                nadziei :PP
                        • szrama_z_szarm Rany... 15.09.08, 19:44
                          Na samym początku lat 90 spędziłam "przymusowo" w ówczesnym WNP ponad 3 tyg...W
                          tym tydzień w Petersburgu, u rodziny poznanej w pociągu- dzięki nim obejrzałam
                          miasto "ich" oczami, zwiedziłam Ermitaż, siedziałam podczas białej nocy nad
                          Ładogą-matko, jak to dawno było:) Ludzie wręcz nieprawdopodobni-nie tylko moi
                          gospodarze ale wszyscy, których spotkałam-od tamtej pory mam niejasne
                          przeczucie, że politycy powinni być separowani gdzieś w bardzo ustronnych
                          miejscach:)
                          No i nie zapomnę placków gryczanych z kawiorem w maleńkiej budce niedaleko
                          dworca w Smoleńsku- kawior był jedną z baaardzo wielu opcji:)
                    • pustynna_roza Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 18:34
                      > a ceny biletow tez rozne :) stojac w kolejce do mauzoleum lenina i
                      rozmawiajac
                      > po polsku nie zostalam wpuszczona :) ale na drugi dzien
                      rozmawiajac po rosyjsku
                      > juz mnie wpuscili :D

A to ciekawe, a powiedzieli Ci dlaczego Cie nie wpuszczaja?;-)

Pytam bo z tego co pamietam w tej kolejce stali PRAWIE WYLACZNIE
                      cudzoziemcy z calego swiata, wiec jak by nas nie chcieli wpuszczac
                      za brak paszportu rosyjskiego to kolejki by nie bylo ;-)))
                    • justysialek Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 23:44
                      sadosia75 napisała:
                      ale na drugi dzien rozmawiajac po rosyjsku
                      > juz mnie wpuscili :D

Wpuścili cię, rozmawiając po rosyjsku?!
                      Wow!
    • vandikia Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 11:15
      najlepsze Sylwestry to te organizowane na ostatnią chwilę, więc
      poczekam jeszcze te 4 miesiace
    • mahadeva Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 13:16
      dla mnie to jest jedyna okazja na urlop, gdy jeszcze nie mialam mej
      milosci planowalam pojechac na jakies tropikalne wyspy :)
    • pijawka_lekarska Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 16:44
      Za mną chodzą Czechy albo Słowacja, ale pewnie ostatecznie wyląduję
      w polskich górach :P
    • ni24 Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 18:10
      przeciez jest DOPIERO wrzesnien!...jeszcze sie wakacje nie skonczyly....nie za
      wczesnie aby juz myslec o zimie?
    • tygrysio_misio Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 19:09
      6,5tys + 800$
      Kambodza na 2 tygodnie
      ,
      jeju jak ja chialabym tam pojechac...
      • wyssana.z.palca Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 20:31
        dlaczego?
        • tygrysio_misio Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 21:23
          tak jest puszcza....te opadu no...monsuny dzialaja troche;]...tam jest do groma
          przepieknych swiatyni starodawnych Kmerow....wieze w ksztalcie kwiatow lotosa...
          inna roslinnosc...inna kultura...inny swiat
          • wyssana.z.palca Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 21:36
            zapytalam, bo bylam ciekawa dalczego akurat Kambodża. no wiem ze
            inny swait i tak dalej, ale jak ludzie jezdza to predzej Tajlandia,
            Malezja no nie wiem, cokolwiek ale o Kambodzy nie slyszlalam, zeby
            akrat tam bylo cos ekscytujacego. No, ale jak swiatynie Kmerow to
            nie mam wiecej pytan :P
            • tygrysio_misio Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 21:43
              neatorama.cachefly.net/images/2007-09/angkor-thom.jpg
              archeowiesci.files.wordpress.com/2007/11/800px-angkor-wat-from-the-air.jpg
              i ogolnie polecam wpisac w Google "Angkor" ;]

Malezja i Tajladnia robia sie produktem masowego razenia na turystow...mnie
              raczej interesuje prawdziwy swiat;]

widzilam 2 lata temu wlasnie sylwestra w Kambodzy...od 22,12 do 5,01....ale
              drogie to jak cholera....jeszcze mnie nie stac

wolalabym raz pojechac tam niz 10 razy do Egiptu czy Tunezji
          • tygrysio_misio Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 21:40
            kontrateksty.pl/files/news/z0-12-12A(1).jpg
            www.bank-zdjec.com/foto_galeria/1085_p1020516_b.jpg
            lh3.ggpht.com/_8EGF9ykk4Oc/R76kUU5fIMI/AAAAAAAADRA/DDoXSwcqZfg/IMGP4520.JPG
            ogladalam kiedys program o Kambodzy - o swiatyniach....ponoc ktos wymyslil
            sobie,ze jedna ze zniszczonych swiatyn rozlozy na kawalki i zlozy od
            nowa...kazdy kamien mial dokladna dokumentacje i rysunek...

kiedy mieli wlasnie zlozyc na nowa te swiatynie nastala rewolucja czerwonych
            Kmerow...PolPot jako przeciwnik "inteligancji" tlamil jej przejawy....dokumenty
            swiatyni zostaly spalone...a teraz od ilustam lat naukowcy siedza sobie w
            puszczy i rysuja kamienie i staraja sie polaczyc wszytsko do kupy...
    • cala_w_kwiatkach Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 21:30
      z powodu skapych wakacyjnych wycieczek, postanowilam zaszalec przy
      najblizszej okazji,czyli urlop i sylwester w Paryzu - całe 9 dni!
    • mallina Re: plany na Sylwestra 15.09.08, 23:47
      sprytny ten KNN, to co niewygodne zwala na Ciebie.
      jakis on jest calkiem bez inicjatywy. no ale Ty jeszcze tego nie zauwazasz.

wymysl cos kosztownego:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka