superaleks 14.01.09, 15:30 Po co chodzimy ze sobą do łóżka? Czy seks wiąże na trwałe? Czy ona zawsze powinna chcieć, a on móc? Co zrobić, gdy namiętność mija? www.charaktery.eu/artykuly/Milosc-Przyjazn-i/404/Seks-nie- wisi-w-powietrzu-/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ursz-ulka Re: Seks nie wisi w powietrzu 14.01.09, 18:48 czy ona powinna chcieć a on móc? ooooooooooo taaaaaaaaaaak! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.maskara Re: Seks nie wisi w powietrzu 14.01.09, 19:33 Wiąże bardzo. Mam oczywiście na myśli taki, który uszczęśliwia obie strony. Wzajemna fascynacja erotyczna przeradza się naczęściej w trwałą miłość. Może dlatego, że natura trafnie podpowiada. Nie zdarza się, żeby kobieta lub mężczyzna pragnęli kogoś, kto do nich nie pasuje, kogo nie szanują lub z kim źle sie czują. Działa tutaj jakiś instynkt lub intuicja. Bywają też związki zaczynające się od przyjaźni i nie chcę tego kwaestionować, ale rozumiem, że Autorowi nie o takie przykłady tutaj chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
drie Re: Seks nie wisi w powietrzu 14.01.09, 19:56 "Sex is 'booby trap', intended to bind the partners long enough to bond" I duzo wicej o tym jak to fMRI pokazuje ze te same punkty w mozgu sa aktywne w czasie uzaleznienia od narkotykow i w czasie zakochania.. z Pathology of Love - Dr. Sam Vakinin Wybralam wygodne sobie kawalki, ktore aktualnie pasuja do mojej sytuacji ;) ale ze na prawie na temat - to sie dziele :) w sumie ma sens. nie? Odpowiedz Link Zgłoś
satin.mat Seks wiąże trwale 14.01.09, 22:53 Myślę, że pokazują to przykłady mężczyzn, ktorzy decydują się na skok w bok, przelotny romans i nie planują odchodzić od żony. Po jakimś czasie wpadają po uszy i odchodzą, choć wcześniej tego nie zakładali. Kochanka staje sie powierniczką, tylko przy niej są sobą i ona zna ich sekrety. To z kochnką przeżywa największe emocje i z czasem ona staje się numerem jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.maskara Re: Seks wiąże trwale 15.01.09, 15:21 tak. Coś w tym jest. Zaczyna się od niewinnego flirtu, ktory ma nic nie znaczyć. A kończy się na rozwodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
white_madi Re: Seks wiąże trwale 16.01.09, 08:58 ale dlaczego tak sie dzieje? czo jest ni tak po slubie? przed slubiem jest sex bo kobieta chce zdobyć faceta, a po ślubie juz nie chce bo juz go ma? i sexu nie lubi? znam takie przypadkim a jak facet chce odejśc to ona zatrzymuje go sexem nagle wybucha namietność, nagle tego chce i to lubi i jej brakowało , ale przez minione 6 m-cy nie lubiła nie potrzebowała? Odpowiedz Link Zgłoś
cus27 Re: Seks wiąże trwale 16.01.09, 18:12 Zalatuje tu obsesja panienek "odrzuconych",a- malzenstwo ,to nie tylko.....sex(do przemyslenia).Nie kazde cialo,ktore tak ochoczo dalo-otrzyma"to",co tak bardzo chcialo(dla zainteresowanych dedykuje tych kilka slow prawdy). Odpowiedz Link Zgłoś
satin.mat Re: Seks nie wisi w powietrzu 15.01.09, 20:51 Seks to najbardziej intymna sfera życia - bez względu na to, czy oczekujemy tego, czy nie to bardzo wiąże, nawet te pary które rozpoczynają zwiazek od przyjaźni, to i tak lądują w łóżku i ich zwiazek trwa tylko dzięki temu. Odpowiedz Link Zgłoś
au_lait Re: Seks nie wisi w powietrzu 15.01.09, 22:53 Kurde, chciałbym mieć taki problem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
kenji30 Re: Seks nie wisi w powietrzu 15.01.09, 23:00 Seks jest przereklamowany. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czak_noris Re: Seks nie wisi w powietrzu 16.01.09, 00:08 superaleks napisał: > Po co chodzimy ze sobą do łóżka? Dla pieniędzy. > Czy seks wiąże na trwałe? Tak, póki są pieniądze. > Czy ona zawsze powinna chcieć, a on móc? Oczywiście że tak, o ile on stoi na wysokości zadania (finansowo). > Co zrobić, gdy namiętność mija? Zwiększyć natężenie bodźca (dać więcej pieniędzy). Odpowiedz Link Zgłoś
satin.mat Re: Seks nie wisi w powietrzu 16.01.09, 18:41 do cus27 - zmyliło Cię wyczucie, ja nie jestem "panienką odrzuconą", tylko tą drugą - to ja rozbiłam związek. Nie ma się czym chwalić. Pisze dlatego, zebyś nie był taki pewny siebie. Staram się być obiektywna po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
autokrata.fetyszysta "17 nieseksualnych powodów, dla których... 17.01.09, 05:10 ...ludzie uprawiają seks" tinyurl.com/97klc3 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
satin.mat Re: "17 nieseksualnych powodów, dla których... 17.01.09, 12:19 Napisz, proszę, z jakich nieseksualnych powodów mężczyźni uprawiają seks. Odpowiedz Link Zgłoś