basia880 17.02.09, 11:43 mam pytanie mianowicie: mam blizny po oparzeniu są one nieco ciemniejsze czy można jakimiś domowymi sposobami wyrównać ich koloryt? z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poecia1 Re: blizny 17.02.09, 11:46 Nie stosowałam żadnych domowych sposobów. Wiem jedynie, że jedna z maści na takie oparzenia (tych tańszych) jest głównie z cebuli. Mogę Cię tylko pocieszyć, że u mnie z czasem kolor zbladł i sama blizna się zmniejszyła i wyrównała, a myślałam już nawet o operacji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
basia880 Re: blizny 17.02.09, 11:50 tylko problem z tym że ja ta bliznę mam już prawie 20 lat i ona nie wyrównuje kolorytu... Odpowiedz Link Zgłoś
poecia1 Re: blizny 17.02.09, 11:53 To chyba domowe sposoby już na nią nie pomogą. Najlepsza jest maść z perłą, ale też ma cenę odpowiednią. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieski_lisek Re: blizny 17.02.09, 12:13 Śmiesznie bo moje blizny po oparzeniu są ciut jaśniejsze, ale są w tak umiejscowione, że mi to zupełnie nie przeszkadza. Na Twoim miejscu zapytałabym dermatologa, może coś poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
july-july Re: blizny 17.02.09, 12:36 Najlepiej idź do dermatologa. Porada fachowca będzie lepsza niz działanie na własną ręke, w dodatku w ciemno. Odpowiedz Link Zgłoś