postitnote 10.07.09, 18:04 miałam zabieg 3 lata temu. Teraz jestem w ciąży i wybieram sie do ginexa. Czy ten pozna, że miałam zabieg, a jeśli tak to czy zgłasza gdzieś ten fakt czy obowiązuje "tajemnica lekarska"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oliwija Re: a co na to lekarz 10.07.09, 21:57 a niby gdzie ma to zgłosic? to twój wybór. nie kazdea rana to aborcja... byawaj różne schorzeb=nia... ni emusisz sie przyznawac. i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
wzr1 Re: a co na to lekarz 24.07.09, 18:26 > a niby gdzie ma to zgłosic? to twój wybór. nie kazdea rana to > aborcja... byawaj różne schorzeb=nia... ni emusisz sie przyznawac. i > juz. Bycie mordeczynią to wystarczający powód aby się przejmować swoim czynem Odpowiedz Link Zgłoś
oliwija Re: a co na to lekarz 26.07.09, 20:54 hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm pytam sie po raz kolejny czy życie jest prawem czy obowiazkiem? płod który ma 6 tygodni raczej nie moze sam decydowac czy chce zyc..... i w tym rzecz. Jeśli płod ma wady dlaczego kazac mu zyc? chcialbys teraz miec wypadek nie moc nic zrobic music lezyc znosic ból nie miec wpływu na swoje marne zycie...... i jeszcze karza ci zyc... ty cierpisz bo nic ci nie pomaga zadna morfina czy inne leki nie mozesz wydobyc z siebie zadnego sensownego dzwieku..... uwazasz to za humanitarne. nie pisze tu o Bogu kościele tylko o humanitaryzmie. Ja bym nie umiała w ten sposób kazac zyc bliskiej osobie kimkolwiek by była. Odpowiedz Link Zgłoś
aniulka8503 Re: a co na to lekarz 26.07.09, 21:53 Z tego co słyszałam to lekarz po 3 latach nie jest w stanie nic wykryć.. Odpowiedz Link Zgłoś
donnaanna Re: a co na to lekarz 11.08.09, 16:09 u mnie to juz 11 lat, blizny widac i ciagle sie pytaja... Odpowiedz Link Zgłoś
oliwija Re: a co na to lekarz 13.08.09, 16:51 bo to zalezy jak mądry lekarz robil zabieg...... zawsze mozna powiedzIec ze to poronienie blizny te fizyczne sa takie same Odpowiedz Link Zgłoś
donnaanna Re: a co na to lekarz 14.08.09, 12:23 oliwija - i tak wlasnie robie. ale czuje sie glupio bo zrobilam cos zlego a teraz pod przykrywka poronienia dostaje dawki wspolczucia na ktore nie zasluguje :-( Odpowiedz Link Zgłoś
oliwija Re: a co na to lekarz 14.08.09, 13:42 ale czy cały swiat musi wiedziec ze ty to zrobilas. to jest twoje.... Odpowiedz Link Zgłoś
nati1011 Donnaanna 15.08.09, 11:08 każdy z nas zrobił kiedyś coś złego i to nie raz. To nie jest powód by nosić pietno do końca życia. Dziś już wiesz, ze to było złe. Nie musisz do tego dokładać stresu zwiazanego z wizyta u lekarza. Inie musisz wszystkim dookoła mówić co sie stało. Sama zachęcam dziewczyny, by mówiły, ze poroniły. Dzikei temu lekarz wie - a często to istotne - a nawet mozna porozmawiać o tęsknocie za utraconym dzieckiem z kimś bliskim, komu nie zawsze mamy odwagę powiedzieć jak do tego doszło. A takie samozadręczanie do niczego dobrego nie prowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś