kunegunda123 31.07.09, 20:54 czy świadkowej wypada iść na wesele w 'małej czarnej'? chyba nie bardzo, co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izabellaz1 Re: czy świadkowej wypada... 31.07.09, 20:58 kunegunda123 napisała: > czy świadkowej wypada iść na wesele w 'małej czarnej'? chyba nie bardzo, co? Czy ja wiem...niektórzy tą ceremonię przyrównują do małej stypy (zwłaszcza panowie) :D Odpowiedz Link Zgłoś
kunegunda123 Re: czy świadkowej wypada... 31.07.09, 22:09 niby nie, ale widzę że to się zaczyna powoli zmieniać. Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: czy świadkowej wypada... 31.07.09, 23:11 zależy jak panna młoda i rodzina podchodzą do tradycji wg tradycji kolor biały jest oznaką niewinności, a czarny żałoby jak już musisz koniecznie ubrać się na czarno, to sobie chociaż szal w jakimś żywym kolorze załóż Odpowiedz Link Zgłoś
silverbaum wypada. 31.07.09, 22:14 w czarnym swietnie wygladasz. ja zreszta tez. Odpowiedz Link Zgłoś
83kimi Re: czy świadkowej wypada... 31.07.09, 23:54 Wypada, jeśli będziesz mieć dodatki w innym kolorze - jakiś żakiet, szal, długie korale (np. perły), coś we włosach. Ja raz byłam na weselu w czarnej sukience (wprawdzie nie jako świadkowa), tylko że miała ona białe obszycia, do tego miałam czarno-biały żakiet (który na sali zdjęłam) + właśnie długi sznur pereł i nikt nie poczuł się urażony. Natomiast raz widziałam świadkową ubraną od stóp do głów na czarno i to rzeczywiście było nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
nothing.at.all Re: czy świadkowej wypada... 01.08.09, 08:10 Ja jestem zdania, że wypada, ale nie teraz latem, kiedy jest tyle pięknych, zwiewnych sukienek i ubrań. Odpowiedz Link Zgłoś
kunegunda123 Re: czy świadkowej wypada... 01.08.09, 11:10 "kiedy jest tyle pięknych, > zwiewnych sukienek i ubrań." wiem i chciałabym poszaleć, tylko funduszy brak na coś co później będzie wisiało w szafie i kurz zbierało. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: czy świadkowej wypada... 01.08.09, 08:14 mala czarna to raczej nie jest odpowiednia sukienka na wesele, dla swiadkowej czy dla kazdego innego goscia. tzn czarna moze byc, na przyjecie weselne (na sam slub niekoniecznie), ale nie tzw mala czarna, tylko czarna wieczorowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaczek181987 Re: czy świadkowej wypada... 01.08.09, 12:14 ja nie rozumiem o co chodzi z tym czarnym. Ja wygladam w nim świetnie, też będę świadkową..Dobiorę dodatki w innym kolorze i już. W białym wiem że nie wypada ale w czarnym... No nie popadajmy w jakieś paranoje Odpowiedz Link Zgłoś
lesialesia Re: czy świadkowej wypada... 01.08.09, 12:17 moim zdaniem to nie kolor dyskwalifikuje kreacje, ale dlugosc. nie wypada isc na slub/wesele w dlugosci mini.... Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: czy świadkowej wypada... 01.08.09, 12:37 jak sie ma zgrabne nogi, to jak najbardziej wypada:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoko0202 Re: czy świadkowej wypada... 01.08.09, 13:07 można sobie tłumaczyć, że czerń jest symbolem elegancji i klasy, ale jednak pierwsze skojarzenie to czerń = żałoba. jest to wciąż kolor dość kontrowersyjny, jeżeli chodzi o ślub, i z pewnością przyciąga uwagę i ewentualnie ciche komentarze, a komu jak komu ale świadkowej raczej nie wypada odciągać uwagi od panny młodej:) jako gość weselny, ale nie świadkowa, wzięłabym pod uwagę czerń, ale np. ze sporą ilością jaskrawych dodatków (nie biel, ecru, beż itp.), żeby jednak zrobiło się trochę weselej i "weselniej":-) no i nie mała czarna, bo to nie popołudniowe cocktail party, tylko ewentualnie fajna długa kieca do samej ziemi, np. z szerokim kolorowym pasem, kolorowym bolerkiem itp. Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: czy świadkowej wypada... 01.08.09, 13:57 W małej czarnej wypada iść na wesele, ale nie świadkowej tylko zwykłemu gościowi. Odpowiedz Link Zgłoś
liisa.valo Re: czy świadkowej wypada... 01.08.09, 14:01 Wypada, ale jeśli będziesz miała dodatki w innym kolorze, najlepiej jakimś żywym. Odpowiedz Link Zgłoś